gallery_94980_2740_35660.jpgΜπορεί λαμβάνοντας κάποιο προϊόν για δοκιμή από τη γνωστή μας πλέον Arctic, να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κάποια ψύκτρα ή υδρόψυξη, ωστόσο η εταιρεία όπως ίσως γνωρίζετε δραστηριοποιείται έντονα και στον τομέα των gadgets. Δύο τέτοια μικρά gadgets και συγκεκριμένα δύο φορτιστές έξυπνων συσκευών είναι λοιπόν τα προϊόντα που θα μας απασχολήσουν κατά τη σημερινή μας παρουσίαση.

sml_gallery_94980_2693_56959.png
Ευχαριστούμε θερμά την Arctic για την παραχώρηση των προϊόντων της δοκιμής


Πρόκειται για τους Arctic Smart Charger 4800 & Car charger 7200 οι οποίοι προορίζονται, όπως άλλωστε προδίδουν και οι ονομασίες τους, για χρήση στο σπίτι και στο αυτοκίνητο αντίστοιχα. Με τους φορτιστές αυτούς, η εταιρεία φιλοδοξεί να παρέχει στον χρήστη μια πολύ ευέλικτη για κάθε περίπτωση λύση, σε αρκετά προσιτή τιμή παρέχοντας ταυτόχρονα πλήρη ασφάλεια στις υπό φόρτιση συσκευές για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν συνδεδεμένες.

Ας μην σας κουράζουμε όμως άλλο με τα εισαγωγικά και ας περάσουμε ευθύς αμέσως στις λεπτομέρειες, οι οποίες όπως πάντα ξεκινούν με μια σύντομη παράθεση των τεχνικών χαρακτηριστικών των υπό δοκιμή προϊόντων.Τεχνικά χαρακτηριστικά, συσκευασία & παρελκόμενα

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που θα μας απασχολήσουν στο πλαίσιο της σημερινής μας δοκιμής:


gallery_94980_2740_35370.png
Στην ελληνική αγορά εντοπίσαμε τον Smart Charger 4800 στην τιμή των 16.53€ (συμπ. ΦΠΑ) και τον Car Charger 7200 στην τιμή των 9.34€ (συμπ. ΦΠΑ)

Smart Charger 4800

Smart Charger 4800


Smart Charger 4800

Smart Charger 4800O Smart Charger 4800 έρχεται σε μια αρκετά μικρή συσκευασία λευκού χρώματος, πάνω στην οποία η εταιρεία αναγράφει διάφορες λεπτομέρειες σχετικά με το προϊόν που υπάρχει στο εσωτερικό. Παράλληλα υπάρχουν κάποιες αρκετά κατατοπιστικές φωτογραφίες του φορτιστή, μια σύντομη περιγραφή σε διάφορες γλώσσες (η ελληνική είναι απούσα) αλλά και αναφορές σε κάποια από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Smart Charger 4800


Για να μπορέσουμε να σας δώσουμε μια καλύτερη εικόνα του μεγέθους της συσκευασίας αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε μπροστά της έναν επεξεργαστή AMD Phenom 1090T.

Smart Charger 4800


Μια πρώτη ματιά στην ανοιγμένη συσκευασία, μας δείχνει ότι τα λιγοστά περιεχόμενά της είναι τοποθετημένα σε προστατευτικά σακουλάκια.

Smart Charger 4800


Τα συνοδευτικά του φορτιστή περιορίζονται σε ένα μικροσκοπικό εγχειρίδιο οδηγιών και ένα καρτελάκι με το οποίο η εταιρεία ευχαριστεί τον χρήστη για την προτίμησή του.

Car charger 7200

Car charger 7200


Car charger 7200

Car charger 7200


Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει και η συσκευασία του φορτιστή αυτοκινήτου που μας έστειλε η Arctic.

Car charger 7200


Αυτή η συσκευασία είναι ακόμη πιο μικρή, κάτι που βέβαια είναι και λογικό λόγω του μικρότερου σε μέγεθος φορτιστή που βρίσκεται μέσα.

Car charger 7200


Ο φορτιστής βρίσκεται και εδώ τοποθετημένος μέσα σε προστατευτικό σακουλάκι.

Car charger 7200

Car charger 7200


Η παρούσα ενότητα κλείνει με μια ματιά στα συνοδευτικά εγχειρίδια του Car Charger 7200.

Φωτογραφίες

Πριν περάσουμε στις εντυπώσεις μας από την καθημερινή χρήση θα δούμε μερικές φωτογραφίες των φορτιστών για να πάρουμε μια καλύτερη εικόνα του τι έχει δημιουργήσει η Arctic αυτή τη φορά.

Smart charger 4800

Smart charger 4800

Smart charger 4800


Smart charger 4800

Smart charger 4800


Ξεκινάμε με μερικές φωτογραφίες του Arctic Smart Charger 4800 ο οποίος σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μοντέλο (Smart Charger 8000) συνδέεται απευθείας στην πρίζα του τοίχου και δεν συνοδεύεται από κάποιο καλώδιο. Στην πλάτη υπάρχει σχεδιασμένο ένα απλό μοτίβο, οι κουκκίδες του οποίου ωστόσο αποτελούν τα ενδεικτικά LED λειτουργία του φορτιστή.

Smart Charger 4800

Smart Charger 4800


Smart Charger 4800

Smart Charger 4800


Aπό διαφορετικές οπτικές γωνίες ώστε να μπορέσουμε να δούμε τις 4 θύρες USB. Παρότι είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, η ταυτόχρονα χρήση τους είναι εφικτή χωρίς καμία απολύτως δυσκολία.

Car charger 7200

Car charger 7200

Car charger 7200


Περνάμε στο φορτιστή αυτοκινήτου ο οποίος έχει αρκετά πιο λιτή εμφάνιση και έρχεται σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα. Στην μια του πλευρά η εταιρεία αναφέρει το ακριβές μοντέλο, και κάποιες βασικές προδιαγραφές του.

Car charger 7200


Οι τρεις USB θύρες που βρίσκονται στην πίσω πλευρά του.

Car charger 7200


Κλείνουμε την παρούσα ενότητα με μια κοντινή ματιά στο ένα από τα δύο κλιπ που χρησιμεύουν στην αποσύνδεση του φορτιστή από την υποδοχή του αυτοκινήτου.

Εντυπώσεις από την καθημερινή χρήση - Συμπεράσματα

Κάπου εδώ και έχοντας πάρει μια εικόνα σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την κατασκευή των δύο φορτιστών που μας έστειλε η Arctic θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από το διάστημα κατά το οποίο τους χρησιμοποιήσαμε.

Ξεκινώντας από τον φορτιστή πρίζας, τον Smart Charger 4800 θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται για ένα πολύ πρακτικό εργαλείο το οποίο αν και μικρότερης ισχύος από τον Smart Charger 8000 που είχαμε δοκιμάσει πριν λίγο καιρό έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη τόσο στο σπίτι όσο και περιβάλλον γραφείου. Με βασικότερο ίσως χαρακτηριστικό το ότι προσαρμόζεται με ακρίβεια στις απαιτήσεις κάθε συσκευής, δίνοντας ακριβώς όσο ρεύμα χρειάζεται κάθε μπαταρία είναι ταυτόχρονα αρκετά δύσκολο να το φέρει κάποιος στα όρια του ενώ τα ενδεικτικά LED λειτουργίας είναι αρκετά πρακτικά και δίνουν ένα άνω του αποδεκτού αισθητικό αποτέλεσμα. Με τιμή αρκετά ελκυστική για όλα όσα προσφέρει και δεδομένου του 86% efficiency είναι σίγουρα μια από τις προτάσεις που δεν θα περάσουν απαρατήρητες ειδικά από όσους έχουν περιορισμένο χώρο στο γραφείο τους ή/και αρκετά μεγάλο όγκο καλωδίων και πριζών.

gallery_94980_2740_61465.jpg
Στην παραπάνω φωτογραφία μπορείτε να δείτε όλα τα πιθανά status του συγκεκριμένου φορτιστή. Το μόνο που χρειάζεται από τον χρήστη είναι να αφιερώσει 5 με 10 λεπτά διαβάζοντας το συνοδευτικό εγχειρίδιο για να κατανοήσει το "μήνυμα" που υποδεικνύει κάθε ένδειξη. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως ακόμη και σε σκοτεινό περιβάλλον η λειτουργία του είναι διακριτική και ακόμη και αν βλέπετε κάποια ταινία ή παίζετε, η απομόνωση από το περιβάλλον δεν διαταράσσεται σε καμία περίπτωση.
Στο πρακτικό κομμάτι, συνδέοντας πάνω του 4 smartphones και εν συνεχεία 2 smartphones και ένα tablet δεν διαπιστώσαμε κανένα πρόβλημα υπερφόρτωσης της συσκευής ή διακοπής της φόρτισης των συνδεδεμένων συσκευών. Ο φορτιστής όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό ζεστάθηκε ελαφρώς αλλά δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση παράγοντας ανησυχίας και σε κάθε περίπτωση οι συνδεδεμένες συσκευές φορτίστηκαν σωστά χωρίς καμία διαφοροποίηση όμως ως προς το χρόνο φόρτισης σε σχέση με τον εργοστασιακό τους φορτιστή. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η ίδια η κατανάλωσή του είναι ελάχιστη (περίπου 0.1W σύμφωνα με το μετρητή πρίζας) και έτσι ακόμη και να ξεχαστεί πάνω στην πρίζα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς συσκευές για φόρτιση δεν θα υπάρξει καμία ουσιαστική μεταβολή στα έξοδα του κατόχου, κάτι που άλλωστε ήταν μάλλον αναμενόμενο.

Μόνη μας ένσταση, αν και μικρή, η τιμή του, η οποία αν και εξαιρετικά ελκυστική όπως έχουμε ήδη αναφέρει είναι πάρα πολύ κοντά (περίπου 3.5€ την στιγμή που γράφεται αυτή η παράγραφος) σε αυτή του Smart Charger 8000 καθιστώντας την επιλογή αρκετά δύσκολη, τουλάχιστον σύμφωνα με τις παρούσες συνθήκες στην ελληνική αγορά.

Σε ό,τι αφορά τov Car Charger 7200 αν και είναι ένα gadget που ίσως δεν είναι σε όλους απαραίτητο, είναι απολύτως βέβαιο πως κάποιος ο οποίος ταξιδεύει συχνά σε μεγάλες αποστάσεις έχοντας στην κατοχή του περισσότερες της μιας έξυπνες συσκευές ή μεταφέρει μαζί του και άλλα άτομα θα το βρει εξαιρετικά χρήσιμο. Με ιδιαίτερα πρακτικό μέγεθος και εξίσου πρακτική διάταξη των θυρών ο εν λόγω φορτιστής με το λιτό του σχεδιασμό μπορεί να προσαρμοστεί άνετα στην κονσόλα του αυτοκίνητου και να αποτελέσει αναπόσπαστο στοιχείο της εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε την φωτογραφία που ακολουθεί:

gallery_94980_2740_207218.jpg

Παράλληλα εξίσου θετικό και εδώ είναι το γεγονός ότι βρίσκουμε όλες τις απαραίτητες διατάξεις προστασίας καθώς και το κύκλωμα Smart IC, παράγοντες οι οποίοι εξασφαλίζουν την σωστή και σύμφωνη με τις προδιαγραφές των κατασκευαστών φόρτιση των συσκευών μας. Παράλληλα με την εξαιρετικά χαμηλή τιμή του είναι μάλλον ένα από τα εργαλεία που δεν θα πρέπει να λείπει από κανένα ντουλαπάκι και που ταυτόχρονα θα αποτελέσει έναν εξαιρετικά χρήσιμο συνεπιβάτη ειδικά σε σχετικά μεγάλες αποστάσεις.

Κλείνοντας λοιπόν κάπου εδώ την σημερινή μας παρουσίαση οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στην Arctic τόσο για την ποιότητα των δύο φορτιστών που μας έστειλε όσο και για τη χρηστικότητά τους η οποία σε συνδυασμό πάντα με την τιμή τους, τους καθιστά δύο από τις πιο αξιόλογες προτάσεις που θα μπορούσε να εξετάσει κανείς.

Ας συνοψίσουμε λοιπόν από όλα όσα είδαμε παραπάνω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που εντοπίσαμε κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μας με τους Smart Charger 4800 και Car Charger 7200:

Πλεονεκτήματα:
  • Εξαιρετικός λόγος value for money και για τις δύο συσκευές
  • Προσιτό κόστος απόκτησης
  • Επαρκής αριθμός θυρών σε κάθε περίπτωση
  • Εξαιρετικά βολική διάταξη των θυρών
  • Προσφέρονται όλες οι απαραίτητες διατάξεις για την προστασία των συνδεδεμένων συσκευών
  • Δυνατότητα κάλυψης των αναγκών αρκετών συσκευών ταυτόχρονα.


Μειονεκτήματα:

  • Ο Smart Charger 4800 έχει σημαντικά παραπλήσια τιμή με το μεγαλύτερο μοντέλο Smart Charger 8000
  • Δεν παρέχεται ούτε ένα καλώδιο USB με κανένα από τα δύο μοντέλα.


Έτσι λοιπόν σύμφωνα με όλα τα παραπάνω η βαθμολογία που αποσπούν οι Smart Charger 4800 & Car Charger 7200 είναι:89.pngrecommended.png


Σύνταξη: Ζαννής Σκουλάξινος
Επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Καραγιάννης, crmaris