Προς το περιεχόμενο
  • Σύνδεση

    Σύνδεση



    • Δεν συνιστάται σε δημόσιους υπολογιστές
    • Ξεχάσατε το συνθηματικό σας;

    H συνδεθείτε με μια από αυτές τις υπηρεσίες

  • Εγγραφή
  • Messages Created with Sketch.  
  • Forum
  • Reviews
  • Αγγελίες
  • Gadgets
  • Περισσότερα
    • Περισσότερα
    Φορητοί υπολογιστές
    27

    Hal9000 Κων/νος Σκιαδάς · 7 Αυγούστου 2017

    Chuwi Lapbook 12.3 Review

    Η κατάσταση με τα smartphones είναι συγκεκριμένη τα τελευταία χρόνια, με τους κατασκευαστές από την Κίνα να έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους ειδικά στη μικρομεσαία κατηγορία με αξιόπιστες και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Με τον καιρό αυτές οι προτάσεις ξεχώρισαν όχι μόνο για τα πολύ καλά τεχνικά τους χαρακτηριστικά, αλλά και για την ποιότητα κατασκευής, συνοδευόμενες πάντα με μια πολύ ενδιαφέρουσα τιμή.

    Αντιθέτως, η κατηγορία των laptop, δεν έχει μέχρι σήμερα ακολουθήσει την ίδια πορεία, με κάτι περιστασιακές προσπάθειες να μη ξεχωρίζουν κυρίως στον τομέα της ποιότητας. Τα τελευταία χρόνια πάντως, ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς των πολύ φθηνών φορητών υπολογιστών, το έχει κατακτήσει ειδικά στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών η Google με τα Chromebooks ενώ πρόσφατα και η Microsoft υιοθετεί μια πιο επιθετική στάση στην κατηγορία αυτή. Laptops με κόστος κάτω από τα €300 είναι με βάση τα τωρινά δεδομένα, είναι μια κατηγορία τιμής που ενδιαφέρει όσους έχουν συγκεκριμένες ανάγκες και ειδικότερα τους μαθητές και φοιτητές.

    Η CHUWI μας έρχεται από την Κίνα, και μπορούμε να πούμε ότι έχει δημιουργήσει αίσθηση στην αγορά τα δύο τελευταία χρόνια εξαιτίας των φορητών υπολογιστών που παρουσιάζει κυρίως. Πλέον και με ελληνική επίσημη παρουσία, είναι ώρα να δούμε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της εταιρείας, το Lapbook 12,3 ιντσών με κόστος μεταξύ €250 και €299.

    Design

    Δε χρειάζεται μεγάλη γνώση της κατηγορίας για να καταλάβει κάποιος με μια γρήγορη ματιά, από που έχει «εμπνευστεί» η CHUWI το σχεδιασμό του Lapbook 12,3 αφού αυτός μοιάζει υπερβολικά πολύ στο MacBook Air της Apple. Με μεταλλική κατασκευή σχεδόν σε ολόκληρο το σώμα του υπολογιστή, μια πλαστική λωρίδα ξεχωρίζει στο πίσω μέρος, φέρνοντας αναμενόμενα μνήμες Air. Από εκεί άλλωστε γίνεται και η μετάδοση των ασύρματων σημάτων που υποστηρίζει το Lapbook, κάτι απαραίτητο αφού το αλουμίνιο υλικό δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

    Αυτό που δε μας άρεσε ακόμα και μετά από αρκετό καιρό χρήστης, είναι το βάρος της συσκευής, λίγο κάτω από τα δύο κιλά και συγκεκριμένα στο 1,8 κιλά, κάτι που δε συμβαδίζει με το υπόλοιπο σώμα της συσκευής και το οποίο είναι μεγαλύτερο από αυτό περιμέναμε. Με κλειστή την οθόνη, το λογότυπο της Chuwi δεσπόζει στην κάτω δεξιά γωνία ενώ αν δούμε τη βάση του υπολογιστή ξεχωρίζουμε ένα μικρό λογότυπο της Intel αλλά και ένα πορτάκι επέκτασης για το οποίο θα αναφερθούμε στη συνέχεια.

     

    P1110486.jpg


    Αεραγωγοί δεν υπάρχουν από τη στιγμή που η Chuwei χρησιμοποιεί επεξεργαστή της σειράς Atom (Apollo Lake N3450), κάτι που σημαίνει ότι κατά τη χρήση του είναι απόλυτα αθόρυβο. Οι συνολικές διαστάσεις είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας των υπολογιστών με οθόνη 12-13 ιντσών κάτι που το κάνει άνετο στη μεταφορά, με το βάρος να χαλάει λίγο τη συνολική εικόνα. Με κλειστό το μισό της οθόνης, το άνοιγμα της σε κάθετη θέση μπορεί να γίνει με το ένα χέρι χωρίς να σηκώνεται και το άλλο μισό, η βάση δηλαδή του υπολογιστή.

    Σε γενικές γραμμές, το Lapbook 12,3 δείχνει ανθεκτικό και σίγουρα δεν θυμίζει την πλειοψηφία των υπολογιστών που έχουμε δει στη συγκεκριμένη τιμολογιακή κατηγορία.

    Οθόνη

    Η IPS οθόνη του Lapbook 12,3 είναι θα λέγαμε το πιο δυνατό χαρακτηριστικό του υπολογιστή, αφού σε καμία περίπτωση δε περιμέναμε αυτό που αντικρύσαμε. Συγκεκριμένα αυτή είναι κατασκευής Samsung, στηρίζεται στην τεχνολογία IGZO και διαθέτει ματ επίστρωση για αποφυγή αντικατοπτρισμών. Έχει πολύ υψηλή ανάλυση 2K (2736 x 1824), με τη Chuwi να επιλέγει την αναλογία διαστάσεων 3:2 όπως και η Microsoft στα τελευταία Surface.

    Γνωρίζοντας ότι η οθόνη είναι το πρώτο τεχνικό χαρακτηριστικό στο οποίο φαίνεται άμεσα η διαφορά ενός φθηνού με έναν ακριβό υπολογιστή, σίγουρα η πρώτη ενεργοποίηση της οθόνης αποτελεί έκπληξη. Αυτό επειδή τα πάντα φαίνονται πεντακάθαρα, σε συνδυασμό με πολύ όμορφα χρώματα και φωτεινότητα 450nits που στις περισσότερες περιπτώσεις θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του χρήστη. Δε θα είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι η οθόνη του Lapbook 12,3 ανήκει σε ένα πολύ πιο ακριβό υπολογιστή, και αυτό προσμετράτε στα πλεονεκτήματά του.

    P1110470.jpg


    Επειδή όμως η Chuwi μας κακομαθαίνει, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ίδια η οθόνη μας χάρισε και μια απογοητευτική στιγμή από τη στιγμή που συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υποστηρίζει αφή, κάτι που σίγουρα θα ανέβαζε και το κόστος του υπολογιστή. Κατά τα άλλα δε μπορούμε να μην αναφέρουμε τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν περιμετρικά της, τυχόν περιορισμός των οποίων θα έφερνε σημαντικά μικρότερες διαστάσεις.

    Πάνω από την οθόνη βλέπουμε ακόμα και τη μοναδική κάμερα, με HD ανάλυση η οποία χαρίζει καλές επιδόσεις κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων. Και όχι, για να σας προλάβουμε, δεν υποστηρίζει την τεχνολογία Windows Hello (βασικά ντροπή σας που το σκεφτήκατε καν).

    Πληκτρολόγιο/Trackpad

    Κάθε φορητός υπολογιστής που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να διαθέτει πολύ καλό πληκτρολόγιο και trackpad. Το Lapbook 12,3 παίρνει αρκετά καλό βαθμό και στις δύο αυτές περιπτώσεις. Αρχικά το πληκτρολόγιο έχει πλήρεις διαστάσεις με τα πλήκτρα να έχουν το κατάλληλο ύψος και να πατιούνται αρκετά εύκολα. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος υποφωτισμός που να κάνει εφικτή τη χρήση του πληκτρολογίου σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό.

    chuwiback.jpg


    Αυτό όμως δεν είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του, αφού η Chuwi «εγκληματικά» θα λέγαμε τοποθετεί πάνω από το backspace πλήκτρο, το πλήκτρο της απενεργοποίησης και ενεργοποίησης του υπολογιστή. Περιττό να πούμε ότι πατήσαμε αρκετές φορές λανθασμένα το συγκεκριμένο πλήκτρο κάτι που δεν έκανε καλό στα νεύρα μας ειδικά όταν πληκτρολογούσαμε αυτό το κείμενο. Ευτυχώς το οικοσύστημα των Windows διαθέτει εφαρμογή για απενεργοποίηση του πλήκτρου και μεταφορά της λειτουργίας του σε άλλο, όμως σίγουρα η θέση αυτή αποτελεί λάθος κατά το σχεδιασμό.

    Περνώντας στο trackpad, αυτό είναι κανονικού μεγέθους και θα το θέλαμε λίγο μεγαλύτερο. Υποστηρίζει μερικά από τα gestures των Windows 10 όπως την ελαχιστοποίηση όλων των ανοιχτών εφαρμογών με κίνηση τριών δακτύλων, το Pinch to zoom κ.α, όμως δεν υποστηρίζει την τεχνολογία precision για καλύτερες επιδόσεις.


    Θύρες

    Καμία έκπληξη στις διαθέσιμες θύρες που βρίσκουμε στην επιφάνεια του Lapbook 12,3, αρχής γενομένης δύο USB θυρών, η μία εκ των οποίων υποστηρίζει το πρότυπο 3.0 για σημαντικά γρηγορότερες ταχύτητες από την USB 2.0 θύρα. Περίεργο είναι το γεγονός ότι η τοποθέτηση των συγκεκριμένων θυρών έχει γίνει ανάποδα κάτι που σημαίνει ότι και τα usb sticks θα πρέπει να συνδέονται σε μια περίεργη θέση. Υπάρχει ακόμα μια mini HDMI θύρα για σύνδεση του φορητού υπολογιστή με εξωτερική οθόνη ή με τηλεόραση. Στην περίπτωση αυτή η ανάλυση πέφτει σημαντικά και γίνεται Full HD. Ακόμα υπάρχει μια θύρα ακουστικών αλλά και μια ξεχωριστή θύρα φόρτισης που είναι συμβατή μόνο με τον φορτιστή που περιλαμβάνει η Chuwei στο πακέτο.

     

    P1110512.jpg


    Σίγουρα θα θέλαμε η φόρτιση να γινόταν με έναν καλύτερο τρόπο και συγκεκριμένα μέσω μιας microUSB ή USB Type-C θύρας όπως είναι η μόδα, αλλά δεν είναι κάτι που θα αποτελέσει αρνητικό παράγοντα αγοράς. Ευχάριστο γεγονός αποτελεί η παρουσία microSD θύρας για τις αντίστοιχες κάρτες μνήμης που συναντάμε σε smartphones και φωτογραφικές κάμερες. Τέλος υπάρχει και Kensington Lock για ασφαλή κλείδωμα του υπολογιστή σε εξωτερικό χώρο αν υπάρξει ανάγκη τοποθέτησής του σε μέρος που δε θα υπάρχει ο κατάλληλος έλεγχος.

    Ενδότερα

    Στα ενδότερα βρίσκουμε και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του Lapbook 12,3 και κυρίως τον Intel Apollo Lake N3450, από τις τελευταίες γενιές της σειράς επεξεργαστών Atom. Σύμφωνα με την Intel, η νέα γενιά είναι κατά 30% ταχύτερη από την προηγούμενη, μια σημαντική αύξηση όπως και να χει. Η επιλογή αυτού του τετραπύρηνου επεξεργαστή κάνει αμέσως σαφές ότι δε θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλες επιδόσεις από τον υπολογιστή, κάτι που θα δούμε και στην επόμενη ενότητα της παρουσίασής. Χρονισμένος στα 1,44GHz, ο επεξεργαστής συνοδεύεται από 6GB μνήμη τύπου DDR3 που κάνει σίγουρα καλύτερα τα πράγματα κατά το multitasking ή όταν έχουμε πολλά tabs ανοιχτά.

    Στον τομέα του αποθηκευτικού χώρου, το Lapbook 12,3 έρχεται με 64GB Emmc, όχι δηλαδή την πιο γρήγορη μνήμη που θα μπορούσε να ενσωματώσει η Chuwi. Το ίδιο ισχύει και για το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου αφού 64GB για έναν υπολογιστή που στηρίζεται στα Windows 10, δεν είναι και ότι καλύτερο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Lapbook μας ήρθε με την έκδοση 10.4090. των Windows 10 Home, κάτι που έκανε επιτακτική τη δωρεάν αναβάθμιση η οποία διήρκεσε περίπου 1 ώρα. Με το πέρας αυτής, ο ελεύθερος αποθηκευτικός χώρος που έχει στη διάθεσή του ο χρήστης είναι 31GB.

    diskmark.jpg


    Όμως σε αντίθεση με άλλα laptops, η πρόταση της Chuwi έχει κάτι ξεχωριστό, ένα μικρό πορτάκι στο κάτω μέρος με την ένδειξη M.2. Μόλις το ανοίξουμε μπορούμε να τοποθετήσουμε μια αντίστοιχη κάρτα μνήμης η οποία μπορεί να έχει χωρητικότητα αρκετά μεγαλύτερη από αυτή που διαθέτει ο ίδιος υπολογιστής, και παράλληλα πολύ καλύτερη ταχύτητα. Στην περίπτωση αυτή, ο χρήστης θα χρειαστεί να επανεγκαταστήσει τα Windows 10 αυτή τη φορά στον πιο γρήγορο δίσκο για καλύτερες επιδόσεις.

    Χρήση

    Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, η αγορά ενός laptop ή ενός smartphone ή άλλου gadget, θα πρέπει να συμβαδίζει με τις ανάγκες του χρήστη αφού δε χρειάζονται όλοι τις κορυφαίες επιδόσεις, κάτι που ανεβάζει σημαντικά το κόστος. Με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά αλλά και τα αποτελέσματα από τα διάφορα μετροπρογράμματα που τρέξαμε, οι επιδόσεις του Chuwi κυμαίνονται σε χαμηλά έως μέτρια επίπεδα, κάτι το αναμενόμενο.

    Δοκιμάσαμε να τρέξουμε αρκετές εφαρμογές όσο διάστημα είχαμε στη διάθεσή μας τον υπολογιστή, δίνοντας έμφαση σε δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Office 365 αλλά και στους καλύτερους browsers. Για το Office όπως και γενικά για τις περισσότερες εφαρμογές, θα πρέπει να σημειώσουμε το αργό φόρτωμα τους αν και αυτό οφείλεται πολλές φορές στην ίδια την εφαρμογή. Πάντως αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα αλλά πρέπει να το αναφέρουμε αφού η διαφορά με κάποιο laptop που ενσωματώνει επεξεργαστή Core I της Intel, είναι εμφανής. Από τη στιγμή πάντως που φορτώσαμε το Word, το Excel και άλλες εφαρμογές της σουίτας, δεν συναντήσαμε οποιοδήποτε πρόβλημα και όλα έτρεχαν πάρα πολύ καλά.

    Το web browsing είναι φυσικά μία από τις κύριες χρήσεις ενός υπολογιστή, με πολύ καλές επιδόσεις στο Lapbook με όποιον browser και να χρησιμοποιήσαμε. Τα όρια πάντως ξεκίνησαν να γίνονται ορατά μετά τα 6-7 ανοιχτά tabs σε browsers όπως ο Chrome και ο Firefox, ενώ πιο light μπορεί να θεωρηθεί ο Edge.

    Συγκριτικά, οι επιδόσεις του Intel Atom επεξεργαστή με έναν Core i7 παραμένουν πολύ μεγάλες, κάτι που επεκτείνεται και σε διάφορες εργασίες που κάνουμε με τον υπολογιστή. Για παράδειγμα η αποσυμπίεση ενός zip αρχείου μεγέθους 2.5GB, διήρκεσε στο Lapbook 2.5 φορές περισσότερο χρόνο από ένα Surface Book, ένα laptop που απευθύνεται όμως σε μια διαφορετική κατηγορία και το αναφέρουμε απλά και μόνο για λόγους σύγκρισης.

    pcmark10.jpg

     

     

    cinebench%20cpu.jpg


    Στη βιντεοπαρουσίαση μπορείτε να δείτε και το πως ανταπεξήλθε το Lapbook σε δημοφιλή παιχνίδια όπως το Minecraft, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για διαδικτυακές μάχες. Σε γενικές γραμμές αρκετά καλά, ειδικά στο Minecraft αν και το συγκεκριμένο παιχνίδι δε φημίζεται για την υψηλή ποιότητα των γραφικών του αλλά για το ανεπανάληπτο gameplay του. Φυσικά ούτε λόγος για πολύ πιο απαιτητικά παιχνίδια όπως για παράδειγμα το Call of Duty, αφού το υποσύστημα γραφικών της Intel, δεν είναι ικανό να αναπαράγει τέτοια παιχνίδια σε οποιαδήποτε ανάλυση.

    Δε θα μπορούσαμε να μη κάνουμε μια αναφορά και στην αυτονομία του Lapbook η οποία αποτέλεσε άλλη μια ευχάριστη έκπληξη. Με βάση τη μπαταρία των 8.000mAh, η αυτονομία με μέση χρήση στις δικές μας δοκιμές, ξεπέρασε με άνεση τις 3.30 ώρες και πολλές φορές «πιάσαμε» και τις 5, κάτι που δεν περιμέναμε. Θα θέλαμε πάντως η ομάδα της Chuwi να διορθώσει τον απότομο τρόπο με τον οποίο κλείνει το Lapbook όταν εξαντληθεί πλήρως η μπαταρία του, πηγαίνοντας το σε κατάσταση αδρανοποίησης όπως συμβαίνει με όλα τα laptops που έχουμε δοκιμάσει κατά το παρελθόν. Πάντως ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι το άμεσο ξύπνημα του υπολογιστή από τη στιγμή που το βάλουμε σε κατάσταση sleep.

    Για τη φόρτιση πάντως δεν υπάρχουν εκπλήξεις αφού ένας πλήρης κύκλος ολοκληρώνεται σε 3 ώρες.

    Λίγο πριν τη δημοσίευση της παρουσίασης, η Chuwi μας ενημέρωσε ότι το Lapbook 12,3 υποστηρίζει πλέον και dual boot με τo Ubuntu, μία από τις δημοφιλέστερς διανομές Linux.

    Συμπέρασμα

    Αυτό είναι το Lapbook της κινεζικής Chuwi που όπως όλα δείχνουν θα τη μάθουμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Με αρκετά ενδιαφέρουσα τιμή €260 (Αύγουστος 2017), το Lapbook 12,3 διαθέτει μια εκπληκτική οθόνη την οποία δε βλέπουμε ακόμα και σε πολύ πιο ακριβά μοντέλα, ενώ η ποιότητα κατασκευής κρίνεται πάρα πολύ καλή.

    Με βάση τα παραπάνω, το Lapbook αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για όσους έχουν συγκεκριμένες ανάγκες όπως τη συγγραφή κειμένων ή τη δημιουργία λογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων, όπου το μοντέλο της Chuwi θα τους καλύψει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το ίδιο ισχύει και για το web browsing ενώ στα παιχνίδια δε θα πρέπει να περιμένετε θαύματα.

    Το Chuwi Lapbook 12,3 και όλα τα παρόμοια laptop είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η Microsoft για να κάνει ένα πολύ πιο δυναμικό άνοιγμα στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και σε μια κατηγορία ανθρώπων που θέλουν κάτι περισσότερο από ένα tablet για παραγωγικές εργασίες.

     

    valuechoice.png


    Μας άρεσε

    - Οθόνη
    - Τιμή
    - Αυτονομία
    - Κατασκευή
    - Windows 10 Home Edition 64-bit

    Δε μας άρεσε

    - Επιδόσεις
    - Θέση πλήκτρου απενεργοποίησης
    - Αργή φόρτιση
    - Μη υποστήριξη αφής

    SHARE


    • Αναφορά

    ΣΧΟΛΙΑ (27)



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

    Δημιουργία νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα
    Επισκέπτης

    Δημοσίευση ως Επισκέπτης

    Αποσύνδεση
    • Προηγ
    • 1
    • 2
    • Επόμενο
    • Σελίδα 1 από 2  


    Skylined

    Skylined

    ·

    Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017

      • Share

    Intel Atom x5-Z8300 ή Apollo Lake N3450 έχει; Αναφέρονται και οι δυο. Επίσης υπάρχει και αυτό της ίδιας εταιρίας που είναι καλύτερο στο θέμα βάρους, σχεδιασμού και επιλογών αγοράς. Ίσως ένα μελλοντικό review να είναι καλή ιδέα

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/651553-chuwi-lapbook-123-review/#findComment-55878411
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Oxygene

    Oxygene

    ·

    Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017

      • Share

    Αυτό το πλήκτρο shutdown στη γωνία του πληκτρολογίου είναι ότι πιο fail έχω δει ποτέ σε laptop. Το σκεφτήκανε πολύ;

    Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2017 από Oxygene
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/651553-chuwi-lapbook-123-review/#findComment-55878422
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Hal9000

    Hal9000

    ·

    Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017

      • Share

    Intel Atom x5-Z8300 ή Apollo Lake N3450 έχει; Αναφέρονται και οι δυο. Επίσης υπάρχει και αυτό της ίδιας εταιρίας που είναι καλύτερο στο θέμα βάρους, σχεδιασμού και επιλογών αγοράς. Ίσως ένα μελλοντικό review να είναι καλή ιδέα

    Celeron N3450. Έγινε η διόρθωση

    • Like 1
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/651553-chuwi-lapbook-123-review/#findComment-55878424
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    TechnoState

    TechnoState

    ·

    Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017

      • Share

    ...την εταιρία την ξέρω, χρησιμοποιώ εδώ κ περίπου ενα χρόνο το hi10pro (atom x5-z8350/ 4gb/64gb) της, το οποίο το είχα βρει πακέτο με το πληκτρολόγιο κ το stylus του σε τιμή χώμα.

     

    Είναι τρομερά τίμιο κ vfm γι'αυτό που πλήρωσα συνολικά.

     

    Δεν θα το χαρακτήριζα σκυλί επιδόσεων αλλά όταν θες portable λύση για να κάνεις δουλειά σου κ είσαι μακριά απο ένα pc ή χωρίς το σκυλί laptop σου, είναι ιδανικό κ θα σε σώσει.

     

    Πολύ εξυπηρετικό το ότι είναι hybrid (Android k win 10 μαζί) με απλή εναλλαγή με το πάτημα μιας συντόμευσης.

     

    Η μπαταρία ικανοποιητικότατη, χωρίς σημαντική φθορά στους μήνες που το χρησιμοποιώ.

     

    Πακέτο με μια γρήγορη microSD 128gb δίνει λύσεις.

    • Like 2
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/651553-chuwi-lapbook-123-review/#findComment-55878601
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    bazzil

    bazzil

    ·

    Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017

      • Share

    ...την εταιρία την ξέρω, χρησιμοποιώ εδώ κ περίπου ενα χρόνο το hi10pro (atom x5-z8350/ 4gb/64gb) της, το οποίο το είχα βρει πακέτο με το πληκτρολόγιο κ το stylus του σε τιμή χώμα.

     

    Είναι τρομερά τίμιο κ vfm γι'αυτό που πλήρωσα συνολικά.

     

    Δεν θα το χαρακτήριζα σκυλί επιδόσεων αλλά όταν θες portable λύση για να κάνεις δουλειά σου κ είσαι μακριά απο ένα pc ή χωρίς το σκυλί laptop σου, είναι ιδανικό κ θα σε σώσει.

     

    Πολύ εξυπηρετικό το ότι είναι hybrid (Android k win 10 μαζί) με απλή εναλλαγή με το πάτημα μιας συντόμευσης.

     

    Η μπαταρία ικανοποιητικότατη, χωρίς σημαντική φθορά στους μήνες που το χρησιμοποιώ.

     

    Πακέτο με μια γρήγορη microSD 128gb δίνει λύσεις.

    Το έχω αγοράσει για τον αδερφό μου. Για τα λεφτά του πολύ καλό. Αν δεν θέλεις λαπτοπ είναι ότι καλύτερο

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/651553-chuwi-lapbook-123-review/#findComment-55878647
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    dali13gr

    dali13gr

    ·

    Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017

      • Share

    Το έχω βάλει στο μάτι καιρό τώρα, κυρίως για την Μ2 port. Ήρθε η Chuwi στην Ελλάδα; Έχουμε link;

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/651553-chuwi-lapbook-123-review/#findComment-55879009
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Manos-Sx

    Manos-Sx

    ·

    Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017

      • Share

    1000 φορές innovator παρά chuwi

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/651553-chuwi-lapbook-123-review/#findComment-55879014
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Zengar Zombolt

    Zengar Zombolt

    ·

    Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017

      • Share

    Πολυ καλό μηχάνημα !
    Αλλα θα προτιμούσα να κατέβαζαν την ανάλυση σε 1920Χ1080p και να ανέβαζαν τις δυνατοτητές του πχ ( CPU )

    • Like 1
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/651553-chuwi-lapbook-123-review/#findComment-55879091
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    cabdik

    cabdik

    ·

    Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017

      • Share

    Πολυ καλό μηχάνημα !

    Αλλα θα προτιμούσα να κατέβαζαν την ανάλυση σε 1920Χ1080p και να ανέβαζαν τις δυνατοτητές του πχ ( CPU )

     

     

    μπα..... δεν υπηρχε περιπτωση να βαλουν 1080p οθονη αυτοι οι τρελοκινεζοι της Chiuwi .... !!

     

    εδω εχουν απο χρονια στο Hi8 με τον Ζ3736F, αναλυση above 1080p..... στα 1200p, θα βαζανε στο μεγαλυτερο και νεοτερο μοντελο τους, μικροτερη....??????  

    Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2017 από cabdik
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/651553-chuwi-lapbook-123-review/#findComment-55879123
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    dj_aggelos

    dj_aggelos

    ·

    Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017

      • Share

    Συγνώμη αλλά το άρθρο μιλάει για Ελληνική επίσημη παρουσία και μετά δίνει τιμή από Gearbest ;; Υπάρχει κάπου το επίσημο Ελληνικό site ; 

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/651553-chuwi-lapbook-123-review/#findComment-55879166
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Giorgos241

    Giorgos241

    ·

    Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017

      • Share

    Αυτό το πλήκτρο shutdown στη γωνία του πληκτρολογίου είναι ότι πιο fail έχω δει ποτέ σε laptop. Το σκεφτήκανε πολύ;

    Monkey see monkey do... Και λογικα και αυτοι απο καπου θα το πηραν... Αλλα οταν το ειδα πρωτη φορα αυτο σε λαπτοπ με εκνευρισε γιατι μπορει να ξεχαστω και να το σβησω ΧΩΡΙΣ να το θελω! (οπως κανω οταν βιαζομαι και αντι για CMD+W παταω CMD+Q)

    DSC_7479.jpg

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/651553-chuwi-lapbook-123-review/#findComment-55879413
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Giorgos241

    Giorgos241

    ·

    Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017

      • Share

    Συγνώμη αλλά το άρθρο μιλάει για Ελληνική επίσημη παρουσία και μετά δίνει τιμή από Gearbest ;; Υπάρχει κάπου το επίσημο Ελληνικό site ; 

    Define επισημο.

     

     

     

    Το έχω βάλει στο μάτι καιρό τώρα, κυρίως για την Μ2 port. Ήρθε η Chuwi στην Ελλάδα; Έχουμε link;

     

     

    Ολο και καποιος reseller θα υπαρχει.

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/651553-chuwi-lapbook-123-review/#findComment-55879417
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    blamis

    blamis

    ·

    Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017

      • Share

    H εταιρία Chuwi εισάγεται επίσημα από την T2P (technology to people) www.t2p.gr

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/651553-chuwi-lapbook-123-review/#findComment-55879449
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    johng4

    johng4

    ·

    Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017

      • Share

    Το λάπτοπακι το εχω εδώ και ένα μήνα. Πολύ καλό για τα λεφτά του. Αγοράστηκε απο gearbest μαζι με κάτι δωρα που έδιναν τότε στο σχετικό promotion (θήκη μεταφοράς, ποντίκι ασύρματο,usb stick). Είχε ένα μικρό θεμα με την φωτεινότητα, καθώς δεν έβλεπες αλλαγή από το 50 - 100% , το οποίο διορθώθηκε με ένα bios update. Λογικά στα καινούργια θα υπάρχει ηδη. Μαζί με εναν m2 ssd που πήρα είναι τούμπανο.Η κατασκευή είναι πολύ ποιοτική και το μεγάλο του ατου είναι η εξαιρετική του οθόνη. Μέχρι στιγμής αρκετά ευχαριστημένος. Μπορείτε να δείτε και το jumper ezbook 3 pro στήν αντίστοιχη κατηγορία.

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/651553-chuwi-lapbook-123-review/#findComment-55879478
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Human Soul

    Human Soul

    ·

    Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017

      • Share

    ...την εταιρία την ξέρω, χρησιμοποιώ εδώ κ περίπου ενα χρόνο το hi10pro (atom x5-z8350/ 4gb/64gb) της, το οποίο το είχα βρει πακέτο με το πληκτρολόγιο κ το stylus του σε τιμή χώμα.

     

    Είναι τρομερά τίμιο κ vfm γι'αυτό που πλήρωσα συνολικά.

     

    Δεν θα το χαρακτήριζα σκυλί επιδόσεων αλλά όταν θες portable λύση για να κάνεις δουλειά σου κ είσαι μακριά απο ένα pc ή χωρίς το σκυλί laptop σου, είναι ιδανικό κ θα σε σώσει.

     

    Πολύ εξυπηρετικό το ότι είναι hybrid (Android k win 10 μαζί) με απλή εναλλαγή με το πάτημα μιας συντόμευσης.

     

    Η μπαταρία ικανοποιητικότατη, χωρίς σημαντική φθορά στους μήνες που το χρησιμοποιώ.

     

    Πακέτο με μια γρήγορη microSD 128gb δίνει λύσεις.

    Πώς ακριβώς δίνει λύση η microsd που δεν πα να είναι και 4 tb ,αν έχει ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης περίπου 1 mb/sec στα 4k το μόνο που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είναι για storage φωτογραφιών και βίντεο. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις microsd για να βάλεις και να τρέξεις προγράμματα σε λογικό χρόνο.

    I found it the hard way.

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/651553-chuwi-lapbook-123-review/#findComment-55879555
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


    • Προηγ
    • 1
    • 2
    • Επόμενο
    • Σελίδα 1 από 2  

    Περί

    • Ποιοι είμαστε
    • Όροι Χρήσης
    • Πολιτική Cookies
    • Διαφήμιση
    • Επικοινωνία

    Ακολουθήστε μας

    • Dark mode
    • Γλώσσα
      • English (USA)
      • Ελληνικά (GR) (Προεπιλογή)
    • Σύνδεση



      • Δεν συνιστάται σε δημόσιους υπολογιστές
      • Ξεχάσατε το συνθηματικό σας;

      H συνδεθείτε με μια από αυτές τις υπηρεσίες

    • Πολιτική Απορρήτου
    • Επικοινωνήστε μαζί μας

    © Insomnia. All rights reserved (lefts too)

    • Εγγραφή
    • Forum
    • Reviews
    • Αγγελίες
    • Gadgets
    • Αποσύνδεση
    • Δημιουργία νέου...