Η επιλογή του σωστού ή καλύτερα του ιδανικού ποντικού είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας όχι μόνο για τους απαιτητικούς gamers αλλά και για τους απλούς, κανονικούς χρήστες. Αν αναλογιστείτε ποια είναι τα εξαρτήματα του υπολογιστή σας τα οποία στην ουσία χρησιμοποιείτε περισσότερο ή να το θέσουμε αλλιώς έρχεστε σε επαφή μαζί τους συχνότερα, τότε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι ξεχωρίζουν με το τελευταίο να περνάει μπροστά αν δε γράφετε πολύ κείμενο.

logitech_logo.png

Ευχαριστούμε θερμά τη Logitech για την παραχώρηση του προϊόντος της δοκιμής

Η Logitech έχει μια βαριά ιστορία στον τομέα της κατασκευής ποντικιών και αρκετοί χρήστες εμπιστεύονται σήμερα τα προϊόντα της. Υπάρχουν βέβαια εταιρίες πλέον πιο εξειδικευμένες στην κατασκευή gaming ποντικών αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα αντίστοιχα προϊόντα της Logitech δεν αξίζουν της προσοχής των παικτών που θέλουν το ιδανικό όπλο για τις ηλεκτρονικές μάχες τους.

 

Το G502 Proteus Core ανήκει στην ελίτ των gaming ποντικών της Logitech και εκτός από διαστημική εμφάνιση διαθέτει ένα μεγάλο πλήθος, έντεκα για την ακρίβεια, προγραμματιζόμενων κουμπιών, αισθητήρα που υποστηρίζει μέχρι 12000 DPI ανάλυση ενώ παράλληλα σύμφωνα με την εταιρία υποστηρίζει μέχρι και 40G επιτάχυνση! Στα χαρτιά φαίνεται εντυπωσιακό αλλά όπως κάθε προϊόν, η πραγματική αξία του θα φανεί μέσα από την καθημερινή χρήση.

 

Χαρακτηριστικά, Συσκευασία & Περιεχόμενα

 

Τα χαρακτηριστικά του G502 παραθέτονται στον παρακάτω πίνακα.

 

mouse_specs.jpg

 

H PixArt κατασκεύασε σε συνεργασία με την Logitech έναν από τους καλύτερους αισθητήρες για ποντίκια, τον PWM3366. Μιας και είναι μια αποκλειστικότητα της Logitech ο συγκεκριμένος αισθητήρας, δεν πρόκειται να τον βρείτε σε κανένα άλλο ποντίκι της αγοράς. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτό θα αλλάξει βέβαια στο μέλλον και μακάρι να αφήσει η Logitech κάποια στιγμή να χρησιμοποιηθεί ο PWM3366 και από άλλες εταιρίες (κάτι που δε θα το κάνει δωρεάν βέβαια). Ο παραπάνω αισθητήρας υποστηρίζει αναλύσεις από 200 ως 12000 DPI και το G502 εφοδιάζεται με έντεκα κουμπιά στα οποία μπορείτε να αναθέσετε οποιαδήποτε λειτουργία μέσω του λογισμικού της Logitech. Επίσης κάτω από τα δύο κύρια κουμπιά υπάρχουν μηχανικοί διακόπτες, των οποίων η αντοχή φθάνει τα είκοσι εκατομμύρια κλικ.

 

Όπως κάθε high-end ποντίκι με διαστημικό σχεδιασμό έτσι και το G502 διαθέτει LED φωτισμό, ο οποίος εντοπίζεται σε ένα σημείο στο πάνω αριστερά μέρος όπου υπάρχει το λογότυπο "G" και στις ενδείξεις DPI. Σύμφωνα με την εταιρία η μέγιστη ταχύτητα που υποστηρίζει ο αισθητήρας φθάνει τα 7,62 μέτρα το δευτερόλεπτο, οπότε ακόμη και οι πιο απαιτητικοί χρήστες θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Ο ρυθμός ανίχνευσης της USB θύρας (polling rate) φθάνει τα 1000 Hz και μπορεί να ρυθμιστεί από το λογισμικό που συνοδεύει το ποντίκι.

 

Για να προσαρμόσετε το G502 καλύτερα στα γούστα σας, η Logitech του έδωσε τη δυνατότητα να φέρει επιπλέον βάρη τα οποία είναι πέντε στον αριθμό και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά στα ανάλογα σημεία που σας ενδιαφέρουν να ενισχύσετε. Τέλος, η εγγύηση αγγίζει τα τρία χρόνια και η τιμή είναι ανάλογη των χαρακτηριστικών, οπότε και είναι αρκετά τσουχτερή.

 

 

IMG_7854_small.jpg IMG_7855_small.jpg IMG_7842_small.jpg

 

Η συσκευασία προσφέρει επαρκής προστασία και αρκετές λεπτομέρειες, σχετικές με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.

 

 

IMG_7861_small.jpg IMG_7863_small.jpg IMG_7865_small.jpg

 

Το μπροστά μέρος ανοίγει, αποκαλύπτοντας το G502 το οποίο διαθέτει εντυπωσιακή σχεδίαση.

 

IMG_7867_small.jpg

 

Εκτός από το εγχειρίδιο χρήσης μέσα στη συσκευασία θα βρείτε και ένα εγχειρίδιο που αναφέρεται στην εγγύηση του προϊόντος.

 

G502 - Κάτω από το φακό

IMG_7870_small.jpg IMG_7874_small.jpg

 

Όμορφη και αρκετά λειτουργική σχεδίαση. Τουλάχιστον για τα δικά μας χέρια το ποντίκι ήταν ιδανικό και όλα τα πλήκτρα ήταν εύκολα προσβάσιμα, ακόμη και το snipper κουμπί το οποίο βρίσκεται στο πλάι και εμπρός.

 

IMG_7878_small.jpg IMG_7879_small.jpg IMG_7882_small.jpg

 

Αυτό που ίσως ξενίσει λίγο είναι η μεταλλική ροδέλα (wheel) η οποία εξέχει αρκετά. Ίσως θα έπρεπε να την χαμηλώσουν λίγο για να γίνει πιο εύκολη και η χρησιμοποίηση της ως κουμπί. Στα πλαϊνά του G502 όπως μπορείτε να δείτε υπάρχουν αντιολισθητικές επιφάνειες.

 

IMG_7875_small.jpg IMG_7880_small.jpg IMG_7881_small.jpg

 

Το κουμπί πίσω ακριβώς από τη ροδέλα αλλάζει τη λειτουργία περιστροφής της (free rolling ή σε clicked spin). Τα κύρια κουμπιά καταλαμβάνουν μια αρκετά μεγάλη επιφάνεια, όπως μπορείτε να δείτε από τις παραπάνω φωτογραφίες.

IMG_7884_small.jpg

 

Στο κάτω μέρος βλέπουμε το ματάκι του αισθητήρα καθώς και τα pad ολίσθησης. Τα τελευταία δε μας άφησαν και πολύ ικανοποιημένους και θα πρέπει η Logitech να τα αντικαταστήσει με άλλα έτσι ώστε να βελτιώσει την αίσθηση κίνησης του ποντικιού πάνω στο mousepad.

 

IMG_7888_small.jpg IMG_7891_small.jpg

 

Το καλώδιο δεν ενοχλεί σε γενικές γραμμές μιας και είναι αρκετά εύκαμπτο. Παρόλο που ο γραφών είχε συνηθίσει να δουλεύει τα τελευταία χρόνια με ασύρματα ποντίκια, μετά από μερικές μέρες η παρουσία καλωδίου άρχισε να περνά απαρατήρητη.

 

IMG_7922_small.jpg IMG_7926_small.jpg

 

Τα βαρίδια που μπορείτε να προσθέσετε στο G502 για να ελέγξετε την αίσθηση και ισορροπία στο χέρι. Διατίθενται πέντε συνολικά με το καθένα να ζυγίζει 3.6 γραμμάρια. Είναι μαγνητικά και τοποθετούνται στις ειδικές υποδοχές που βρίσκονται στο κάτω μέρος του ποντικιού.

 

Το παρακάτω βίντεο, το οποίο είναι της Logitech, δείχνει καθαρά τη χρήση των παραπάνω βαριδίων.

 

Λογισμικό

screenshot_1_small.jpg screenshot_2_small.jpg screenshot_3_small.jpg

 

Από τον ιστότοπο της Logitech θα πρέπει να κατεβάσετε το κατάλληλο λογισμικό για το G502, ανάλογα με την έκδοση λειτουργικού συστήματος που διαθέτετε. Υποστηρίζονται τόσο Windows όσο και Mac λειτουργικά συστήματα.

 

 

screenshot_4_small.jpg screenshot_5_small.jpg

 

Με το που εγκαταστήσαμε το λογισμικό πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει ένα firmware update διαθέσιμο, το οποίο και πραγματοποιήσαμε φυσικά.

 

screenshot_7_small.jpg screenshot_9_small.jpg

 

Η αρχική σελίδα του λογισμικού. Παρέχεται μια πλήρως επεξηγηματική φωτογραφία του ποντικιού και μέσω της δεύτερης επιλογής (κάτω αριστερά) μπορείτε να αλλάξετε τις λειτουργίες των πλήκτρων και να φτιάξετε τρία διαφορετικά προφίλ λειτουργίας.

 

screenshot_10_small.jpg

 

Από εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε τον LED φωτισμό.

 

 

screenshot_11_small.jpg screenshot_12_small.jpg screenshot_13_small.jpg screenshot_14_small.jpg screenshot_15_small.jpg

 

Μια πολύ σημαντική λειτουργία του λογισμικού είναι ότι σας επιτρέπει να καλιμπράρετε τον σένσορα βάση του mousepad που διαθέτετε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό μιας και μπορεί να υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ mousepads. Η διαδικασία είναι εύκολη και δε θα σας πάρει πολύ χρόνο.

 

screenshot_16_small.jpg screenshot_17_small.jpg screenshot_18_small.jpg

 

Το λογισμικό έχει τη δυνατότητα καταγραφής των κουμπιών που χρησιμοποιείτε και να σας δείξει ποια πατάτε περισσότερο.

 

screenshot_19_small.jpg screenshot_21_small.jpg screenshot_22_small.jpg

 

Μερικές χρήσιμες επιλογές βρίσκονται στις παραπάνω καρτέλες.

 

screenshot_20_small.jpg

 

Μια πολύ σημαντική επιλογή είναι η παραπάνω (angle snapping) η οποία πολύ συνοπτικά είναι μια λειτουργία που διορθώνει τη διαδρομή που εκτελεί ο δείκτης, έτσι ώστε να βοηθά στην ευκολότερη σχεδίαση οριζοντίων και καθέτων γραμμών. Ένα απλό παράδειγμα είναι όταν προσπαθήσετε να σχεδιάσετε ευθείες γραμμές σε κάποιο πρόγραμμα (π.χ. paint). Εκεί θα διαπιστώσετε ότι με το angle snapping ενεργοποιημένο τα αποτελέσματα θα είναι εμφανώς καλύτερα. Από την άλλη όμως η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού μιας και μπορεί να μπερδέψει τις κινήσεις που επιλέγει ο παίκτης. Γιαυτό το λόγο και οι περισσότεροι gamers απενεργοποιούν τη συγκεκριμένη λειτουργία.

 

Δοκιμές

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω στα αποτελέσματα, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι όλες οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν πάνω σε ένα SteelSeries Experience I-2 pad. Το συγκεκριμένο είναι κατασκευασμένο από γυαλί οπότε και διαθέτει μια απολύτως λεία επιφάνεια που βοηθά τα μέγιστα την κίνηση του ποντικιού. Επιπρόσθετα η ειδική κατεργασία του γυαλιού επιτρέπει την απρόσκοπτη λειτουργία όλων σχεδόν των τύπων αισθητήρων (sensors) των ποντικιών.

 

Jitter tests

Σε αυτές τις δοκιμές θα προσπαθήσουμε να εξακριβώσουμε τη σταθερότητα του αισθητήρα του G502 σε διαφορετικές αναλύσεις και ρυθμούς ανίχνευσης. Δηλαδή με άλλα λόγια θα διαπιστώσουμε αν υπάρχει σπαστή κίνηση του pointer.

 

400 - 12000 DPI | 500 - 1000 Hz

 

screenshot_400-500_small.jpg screenshot_400-1000_small.jpg screenshot_800-500_small.jpg screenshot_800-1000_small.jpg screenshot_1600-500_small.jpg screenshot_1600-1000_small.jpg screenshot_2400-500_small.jpg screenshot_2400-1000_small.jpg screenshot_4800-1000_small.jpg screenshot_12000-1000_small.jpg

 

Τα επίπεδα jitter (αστάθειας) του σένσορα του G502 είναι πολύ μικρά και στην ουσία οι ατέλειες στα παραπάνω σχεδιαγράμματα ευθύνονται περισσότερο στην αστάθεια του δικού μας χεριού παρά στην αστάθεια του υλικού. Βλέπετε με πάνω από 4000 DPI ανάλυση ακόμη και η μικρότερη κίνηση του ποντικιού μεταφράζεται σε μια κατά πολύ μεγαλύτερη για τον δείκτη, οπότε και η σχεδίαση στο paint δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο, ειδικά για εμάς που δεν έχουμε και καλλιτεχνικές ευαισθησίες.

 

MouseTester

Στο δεύτερο σκέλος των δοκιμών μας "τρέξαμε" ένα πρόγραμμα που έφτιαξε ένας χρήστης στο overclock.net, ένα φόρουμ με μεγάλη κατάρτιση στο θέμα των ποντικιών (για υπολογιστές).

 

1600 dpi

 

screenshot_1600a_small.jpg screenshot_1600b_small.jpg screenshot_1600c_small.jpg screenshot_1600d_small.jpg

 

2400 dpi

 

screenshot_2400a_small.jpg screenshot_2400b_small.jpg screenshot_2400c_small.jpg screenshot_2400d_small.jpg

 

4000 dpi

 

screenshot_4000a_small.jpg screenshot_4000b_small.jpg screenshot_4000c_small.jpg screenshot_4000d_small.jpg screenshot_4000e_small.jpg

 

12000 dpi

 

screenshot_12000a_small.jpg screenshot_12000b_small.jpg screenshot_12000c_small.jpg screenshot_12000d_small.jpg

 

Αρκετά καλά τα αποτελέσματα και σε αυτό το πρόγραμμα αν και περιμέναμε να δούμε πιο ομοιόμορφα σχεδιαγράμματα στις μεγαλύτερες αναλύσεις. Σε ιδανικές συνθήκες οι κουκκίδες δεν πρέπει να πέφτουν πολύ μακρυά από τις γραμμές. Μέχρι και τα 2400 DPΙ αυτό ισχύει αλλά μετά παρατηρήσαμε κάποιες κουκκίδες να πηγαίνουν βόλτα, κυρίως στις κορυφές των γραφημάτων. Επίσης παρατηρήστε το πλήθος των κουκίδων (που αναπαριστούν τα counts, δηλαδή τη δειγματοληψία από το ποντίκι) με 12.000 DPI σε σχέση με τις υπόλοιπες αναλύσεις.

 

Lift Off Distance - LOD

Με το G502 καλιμπραρισμένο για το SteelSeries pad μας, το μέγιστο ύψος που ο αισθητήρας του συνεχίζει να δουλεύει, αφού το ποντίκι έχει ανυψωθεί από την επιφάνεια εργασίας, είναι μικρότερη ακόμη και από το πάχος ενός CD (1.2 mm). Μια τόσο μικρή τιμή LOD αποτελεί ένα σημαντικό προσόν για ένα gaming ποντίκι μιας και βοηθά σημαντικά του hard-core gamers που σηκώνουν συχνά πυκνά το ποντίκι από το mousepad.

 

Χρήση - Καθημερινές εργασίες & Gaming καταστάσεις

everyday_work.jpg

 

Καλά τα προγράμματα δοκιμών και τα παρεμφερή τεστ αλλά στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα ποντίκι οπότε και η ουσία βρίσκεται στην καθημερινή εργασία και την αίσθηση που αφήνει στο χρήστη, πράγμα που δεν μπορεί να μεταφραστεί με αριθμούς. Όπως ήδη τονίστηκε, ο γράφων είχε συνηθίσει σε ασύρματα ποντίκια οπότε αρχικά ένα ενσύρματο φάνηκε ως περιοριστικός παράγοντας λόγο του καλωδίου, αλλά αυτό άλλαξε γρήγορα μιας και το καλώδιο του G502 δεν ενοχλεί σχεδόν καθόλου την κίνηση αφού είναι ιδιαίτερα ευλύγιστο. Επιπλέον η μεγάλη ακρίβεια του αισθητήρα καθώς και το μεγάλο εύρος ανάλυσης που προσφέρει παίζουν καθοριστικό ρόλο σε απαιτητικές εργασίες, όπως η επεξεργασία φωτογραφιών στο Photoshop. Το G502 εντυπωσίασε τόσο πολύ με την απόδοση του ώστε κατάφερε και έστειλε στο ράφι για τα καλά ένα ασύρματο Logitech Performance MX. Ίσως να είναι υπερβολή για απλές καθημερινές εργασίες ένα τόσο ακριβό ποντίκι με gaming καταβολές, αλλά αν θέλετε ένα κορυφαίο ποντίκι με τον ίσως καλύτερο αισθητήρα που υπάρχει σήμερα στην αγορά τότε η προσφορά της Logitech πιστεύουμε ότι είναι μονόδρομος. Επίσης σε καθημερινές εργασίες η λίγο αυξημένη τριβή των pad ολίσθησης του G502 περνάει σχεδόν απαρατήρητη, μαζί με το αυξημένο βάρος του. Επιπρόσθετα μπορείτε να καταγράψετε εντολές macro στο μεγάλο πλήθος κουμπιών που διαθέτει και να κάνετε πολύ πιο γρήγορη και εύκολη την εκτέλεση μερικών εργασιών.

 

 

game.jpg

 

Το παιχνίδια είναι το φυσικό περιβάλλον του συγκεκριμένου ποντικιού, αν και η αλήθεια είναι ότι τα 12000 max DPI που υποστηρίζει στην ουσία δεν πρόκειται να τα εκμεταλλευτεί κάποιος gamer (εκτός και αν πρόκειται για κάποια ακραία περίπτωση παίχτη/παιχνιδιού). Παίξαμε αρκετά το Far Cry 4 με το συγκεκριμένο ποντίκι και παρόλο που δεν εκμεταλευτήκαμε αρκετά τα προγραμματιζόμενα πλήκτρα, η αίσθηση και η ακρίβεια που μας παρείχε ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, κάτι που έκανε το gameplay πολύ πιο εύκολο. Το αυξημένο βάρος του G502 δε μας ενόχλησε αλλά θα θέλαμε να είχε μια καλύτερη και πιο εύκολη ολίσθηση πάνω στο mousepad. Σε σχέση με ένα Corsair M60 η ολίσθηση του G502 είναι εμφανώς πιο βαριά και είναι πράγματι κρίμα ένα τόσο καλό ποντίκι να υστερεί σε έναν τομέα που μπορεί εύκολα να δοθεί λύση. Επίσης τα μηχανικά κύρια κουμπιά του ποντικιού προσφέρουν κορυφαία αίσθηση και το ίδιο ισχύει και για την μεταλλική ροδέλα, την οποία θα θέλαμε όμως να εξείχε λιγότερο, δηλαδή να είχε λίγο μικρότερο ύψος.

 

Όσον αφορά το θέμα τώρα της αρνητικής/θετικής επιτάχυνσης, στα 1600 DPI με 1000Hz poll rate και pointer speed 6/10 δε διαπιστώσαμε κανένα φαινόμενο επιτάχυνσης στο Quake 3 Arena, ένα παιχνίδι που χρησιμοποιεί DirectInput, τόσο αρνητικής όσο και θετικής. Δηλαδή με αφετηρία ένα σταθερό σημείο, μετακινώντας το ποντίκι αργά προς μια διεύθυνση και μετά γυρνώντας πάλι προς τα πίσω γρήγορα, η κατάληξη να είναι λίγο πιο πριν (αρνητική επιτάχυνσης) ή μετά (θετική επιτάχυνσης) από το αρχικό σημείο.

 

Τελικό Συμπέρασμα

 

G502_LED.jpg

 

H Logitech συνεργάστηκε με την PixArt για την κατασκευή του κορυφαίου ίσως σένσορα ποντικιού μέχρι στιγμής, ο οποίος εκτός από κορυφαία χαρακτηριστικά στα χαρτιά προσφέρει πολύ μεγάλη ακρίβεια και πολύ καλή αίσθηση και στην πράξη. Το G502 διαθέτει υψηλή ποιότητα κατασκευής με μηχανικούς διακόπτες για τα κύρια κουμπιά του, μεταλλική ροδέλα και ανθεκτικό κέλυφος. Οι διαστάσεις του θα καλύψουν μια ευρεία ομάδα χρηστών και το μεγάλο πλήθος προγραμματιζόμενων πλήκτρων μαζί με το πολύ καλό λογισμικό που το συνοδεύει θα σας επιτρέψουν να εκτελέσετε τις αποστολές των παιχνιδιών με μεγαλύτερη ευκολία, ενώ παράλληλα θα κάνετε και τις καθημερινές εργασίες, ακόμη και τις πιο απαιτητικές, άνετα. Συνήθως τα καθαρόαιμα gaming ποντίκια δεν είναι και τα ιδανικότερα για καθημερινή χρήση, αλλά ευτυχώς αυτό δεν ισχύει για το συγκεκριμένο.

 

Προσωπικά τα μειονεκτήματα που εντόπισα είναι λιγοστά μιας και το μεγάλο βάρος του δε με ενόχλησε πολύ αλλά από την άλλη θα ήθελα να είχε καλύτερες γλύστρες στο κάτω μέρος, έτσι ώστε η κίνηση του πάνω στο mousepad να γίνει ακόμη πιο εύκολη. Το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ εύκολο να διορθωθεί από την Logitech και περιμένω σε επόμενες εκδόσεις να το εξαλείψει. Ένα άλλο πρόβλημα είναι σίγουρα η πολύ μεγάλη τιμή του συγκεκριμένου προϊόντος, αλλά πιστεύω ότι για περιφερειακά που τα δουλεύουμε συνεχώς (π.χ. πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη) αξίζει να επενδύσουμε λεφτά, αρκεί να τα έχουμε βέβαια, μιας και θα κάνουμε τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη μιας και η εργασία στον υπολογιστή θα γίνει κατά πολύ πιο άνετη.

 

Σίγουρα οι ιδιαίτερα απαιτητικοί gamers θα βρουν κάτι να γκρινιάξουν αλλά όπως και να έχει το G502 αποτελεί ένα πολύ καλό προϊόν από μια εταιρία που μετρά πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο. Μετά από πολλά χρόνια συμβίωσης με το αγαπημένο μου Performance MX το οποίο με κάλυπτε πλήρως (μιας και παίζω παιχνίδια πολύ σπάνια), το συγκεκριμένο κατάφερε να με κάνει να το αποχωριστώ παρόλο που δεν τρέφω και μεγάλη αγάπη για τα ενσύρματα ποντίκια.

 

To G502 της Logitech κοστίζει 79€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) και τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα που εντόπισα είναι τα παρακάτω:

 

Πλεονεκτήματα

 • Κορυφαίος αισθητήρας με πολύ υψηλή ανάλυση (που θα βολέψει σε 4Κ οθόνες) και μεγάλη ακρίβεια
 • 12000 DPI μέγιστη ανάλυση με δυνατότητα ρύθμισης στη στιγμή (on the fly)
 • Χαμηλό Lift Off Distance
 • Ποιοτική κατασκευή με αντιολισθητικές πλευρικές επιφάνειες
 • Δυνατότητα calibration ανάλογα με το mousepad
 • Πολύ καλή αίσθηση στο χέρι
 • Μεγάλο πλήθος (11) προγραμματιζόμενων κουμπιών
 • Μηχανικοί διακόπτες υψηλής αντοχής για τα κύρια κουμπιά
 • Καλώδιο που δε ζορίζει/εμποδίζει την κίνηση του ποντικιού
 • Λογισμικό που προσφέρει πολλές δυνατότητες, για να φέρετε το ποντίκι στα μέτρα σας
 • Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον βαρίδια για να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας

Μειονεκτήματα

 • Αρκετά μεγάλο βάρος
 • Προσωπικά θα ήθελα καλύτερες γλύστρες στο κάτω μέρος του. Οι συγκεκριμένες δεν παρέχουν και τόσο άνετη κίνηση σε σχέση με άλλα gaming ποντίκια

92.pngeditorschoice.png

Σύνταξη: crmaris

Επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Καραγιάννης