Το HTC Wildfire S το γνωρίσαμε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο στην έκθεση MWC 2011 που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη. Λίγες μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του στην Ελλάδα βρίσκεται στα χέρια μας και σας το παρουσιάζουμε.

 

Ακολουθεί η παρουσίαση των τεχνικών χαρακτηριστικών της συσκευής καθώς και οι εντυπώσεις μας από τις βασικές λειτουργίες του. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το hands on video που έχουμε ετοιμάσει για εσάς.

 

To Wildfire S όσον αφορά το σχεδιαστικό του κομμάτι κινείται στην ίδια φιλοσοφία με τον προκάτοχο του που κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο. Έχει αφαιρεθεί ένα μικρό panel σε σχέση με την προηγούμενη συσκευή μειώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο το μέγεθός του.

 

Η συσκευή διαθέτει δύο μόνο “φυσικά” κουμπιά, ένα για το χειρισμό της έντασης της φωνής και ακόμη ένα για το κλείδωμα/απενεργοποίησή της. Στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχουν 4 κουμπιά αφής που είναι απαραίτητα για την πλοήγηση στο περιβάλλον του λειτουργικού συστήματος. Η λειτουργία του πρώτου κουμπιού είναι η άμεση μεταφορά στο κεντρικό παράθυρο της συσκευής ενώ το δεύτερο κουμπί εμφανίζει επιπλέον επιλογές σχετικά με το μενού ή την εφαρμογή που έχουμε ανοιχτή. Συνεχίζοντας το επόμενο κουμπί μας επιστρέφει στο αμέσως προηγούμενο παράθυρο όπου βρισκόμασταν. Αρκετά χρήσιμο για την πλοήγηση στο Internet όπου με ένα άγγιγμα μεταβαίνουμε στην προηγούμενη σελίδα. Το τελευταίο, είναι ουσιαστικά μια συντόμευση με την οποία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε άμεσα μία αναζήτηση στο Google.

 

100_4740.jpg

100_4725.jpg

 

Η οθόνη του Wildfire S έχει το ίδιο μέγεθος με το προηγούμενο μοντέλο, είναι 3.2' ιντσών και είναι TFT LCD. Η ανάλυση της όμως είναι διπλάσια, στα 320x480 pixels τεχνολογίας HVGA. Η ποιότητά της είναι πολύ ικανοποιητική για το μέγεθός της και ανταποκρίνεται εξαιρετικά στο άγγιγμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η απόκρισή της είναι ακριβής ακόμα και στα πιο απαλά “αγγίγματα”.

 

P1040947.JPG

P1040944.JPG

 

Για να πάρετε μια ιδέα για το μέγεθος της οθόνης, τη βάζουμε δίπλα δίπλα με ένα iPhone 3GS που διαθέτει οθόνη 3.5’ ιντσών.

 

100_4721.jpg

 

Το πίσω μέρος της συσκευής αποτελείται από μία κάμερα 5MP υποστηριζόμενη από LED flash. Λίγο πιο δίπλα βρίσκεται το ηχείο το οποίο παράγει δυνατό και πολύ καθαρό ήχο. Η φόρτιση του κινητού πραγματοποιείται μέσω μιας θύρας micro USB.

 

Ο επεξεργαστής του είναι ο ARM 11 χρονισμένος 600 MHz ενώ διαθέτει μνήμη RAM με χωρητικότητα 512MB. Η αποθηκευτική μνήμη μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα 32GB μέσω εξωτερικής κάρτας μνήμης microSD.

 

Ολοκληρώνοντας με την περιγραφή των βασικών μερών που απαρτίζεται το Wildfire S να σημειώσουμε την έλλειψη μπροστινής κάμερας για όσους ενδιαφέρονται για video - κλήσεις. Να τονίσουμε ότι η ποιότητα κατασκευής του smartphone είναι αρκετά υψηλή όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η HTC με τα μοντέλα που έχει κυκλοφορήσει.

 

 

 

Περιβάλλον εργασίας και πλοήγηση στο Internet

 

Το περιβάλλον εργασίας του Wildfire S αποτελείται από πολλαπλές επιφάνειες εργασίας όπου η κάθε μία περιλαμβάνει widgets. Είναι έντονο το στοιχείο της ενσωμάτωσης υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης μέσω του HTC Sense UI καθώς υπάρχει η δυνατότητα προβολής αναρτήσεων των διαδικτυακών φίλων μας από το Facebook και το Twitter. Όσον αφορά το Facebook, δίνεται η δυνατότητα εισαγωγής των φίλων από τη διάσημη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης στις επαφές του smartphone.

 

Σε οποιαδήποτε επιφάνεια εργασίας και να βρισκόμαστε μπορούμε ανά πάσα στιγμή από το αντίστοιχο κουμπί να ανοίξουμε το μενού που εμφανίζει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές. Το ίδιο συμβαίνει και όταν θέλουμε να καλέσουμε έναν αριθμό καθώς το κουμπί της κλήσης εμφανίζεται πάντοτε μπροστά μας.

 

Με ένα “σύρσιμο” του δαχτύλου από το πάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω μπορεί κανείς να ανοίξει το ιστορικό των εφαρμογών που έχει τρέξει πριν την τελευταία επαναφορά έχοντας έτσι άμεση πρόσβαση σε αυτές. Στο ίδιο παράθυρο εμφανίζονται και οι ειδοποιήσεις που αφορούν νέα sms, email χαμένες κλήσεις ή ακόμη και προειδοποιήσεις που μας στέλνει το κινητό.

 

Η πλοήγηση στο Internet είναι ικανοποιητική για ένα smartphone με οθόνη 3.2’ ιντσών ενώ δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα στη διάρκειά της. Βέβαια εξαιτίας του αδύναμου επεξεργαστή του Wildfire S πολλές φορές η πλοήγηση σε βαριές ιστοσελίδες έδινε την εντύπωση ότι καθυστερούσε. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο ενώ υποστηρίζεται Adobe Flash περιεχόμενο πολλές φορές αργεί να φορτώσει. Υπάρχει η δυνατότητα ανοίγματος πολλαπλών παραθύρων του Internet και η μετάβαση από το ένα στο άλλο πραγματοποιείται με δύο αγγίγματα.

 

 

 

100_4713.jpg

 

Φωτογραφίες και video - Αναπαραγωγή πολυμέσων

 

Η φωτογραφίες που λαμβάνει το smartphone της HTC χαρακτηρίζονται ικανοποιητικές ως προς την ποιότητά τους ακόμη και σε βραδυνές λήψεις καθώς διαθέτει led flash. Αντίθετα η λήψη video όπου θα περίμενε κανείς λίγο μεγαλύτερη ποιότητα δεν εντυπωσιάζει όπως μπορείτε να δείτε από το δοκιμαστικό βίντεο που τραβήξαμε. Πάντως σε κάθε περίπτωση η φακός του Wildfire S φαίνεται ικανός να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός χρήστη που δεν ζητά επαγγελματικές φωτογραφίες. Μας άρεσε αρκετά ότι κατά την εγγραφή βίντεο υπάρχει δυνατότητα zoom.

 

 

 

IMAG0013.jpg

IMAG0015.jpg

 

Η εφαρμογή που είναι υπεύθυνη για τη λήψη φωτογραφιών και video είναι αρκετά εύχρηστη. Πέρα από την μπάρα του ζουμ στην οθόνη, υπάρχει ένα μενού στο κάτω μέρος της όπου μπορούν να προστεθούν κάποια βασικά εφέ (ασπρόμαυρο, σέπια, αρνητικό, εφέ υπερέκθεσης, εφέ πόστερ και γαλάζιο). Επιπλέον υπάρχει ρύθμιση για ενεργοποίηση του led flash και εναλλαγή μεταξύ λειτουργιών φωτογραφικής μηχανή και λειτουργίας video.

 

IMAG0014.jpg

IMAG0012.jpg

 

Για την αναπαραγωγή πολυμέσων το Wildfire S διαθέτει μια λιτή εφαρμογή η οποία όμως είναι εξοπλισμένη με όλες τις βασικές λειτουργίες για την αναπαραγωγή των πολυμέσων σας. Είναι δυνατή η δημιουργία λιστών αναπαραγωγής αλλά και η αναπαραγωγή μουσικών κομματιών με βάση το όνομα καλλιτέχνη ή το όνομα άλμπουμ. Μία απλή αλλά ιδιαίτερα χρήσιμη δυνατότητα είναι η ενσωμάτωση των βασικών πλήκτρων αναπαραγωγής στο μενού που εμφανίζει τις εφαρμογές του παρασκηνίου. Εμφανίζεται με ένα σύρσιμο από οποιαδήποτε οθόνη και να βρίσκεστε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγχετε την αναπαραγωγή μουσικής χωρίς να κλείσετε την τρέχουσα εφαρμογή.

 

Οι υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων είναι 3GP, 3G2, MP4 και WMV για αρχεία video ενώ υποστηρίζονται οι μουσικοί τύποι αρχείων AAC, AMR, OGG, M4A, MOD, MP3, WAV και WMA.

 

Συμπεράσματα

 

Σίγουρα εάν χρειάζεστε ένα smartphone για επαγγελματική χρήση το Wildfire S δεν προορίζεται για εσάς. Στα μειονεκτήματά του συγκαταλέγεται ο αδύναμος επεξεργαστής που εξαιτίας του μπορεί να υπάρξει αργοπορία στην εκτέλεση κάποιων “βαριών” εφαρμογών. Η πλοήγησή του σε γενικές γραμμές είναι αρκετά καλή αλλά όταν πρόκειται για φορτωμένες ιστοσελίδες ίσως να παρατηρήσετε μία καθυστέρηση στη διαδικασία του render.

 

Εάν όμως αναζητάτε ένα smartphone που μπορείτε να κουβαλάτε μαζί σας χωρίς να ενοχλείστε από το μέγεθος του, τότε αξίζει να το προτιμήσετε ειδικά όταν έχετε στη διάθεση σας τις χιλιάδες εφαρμογές του Android Market. Στα πλεονεκτήματά του εκτός από το μικρό του μέγεθος είναι η οθόνη. Απεικονίζει πολύ ωραία τα χρώματα και με ζωντάνια. Τέλος, εάν είστε χρήστης κοινωνικών δικτύων θα βρείτε πολύ βολικές τις αντίστοιχες δυνατότητες που ενσωματώνει το Wildfire S. Μέσω των widgets όπου μαθαίνετε τα νέα των φίλων σας μέχρι και εισαγωγή όλων των επαφών του τηλεφώνου από το Facebook δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει κανείς την επαφή με τους ηλεκτρονικούς φίλους του.

 

Η κοστολόγηση του Wildfire S στην Ελλάδα ανέρχεται κοντά στα 300€. Σίγουρα η τιμή αυτή δεν δημιουργεί ενθουσιασμό όπως γινόταν πριν 1 χρόνο με τον προκάτοχο του, καθώς τον τελευταίο καιρό έχουμε δει αρκετά smartphone ιδίων δυνατοτήτων με το Wildfire S με τη διαφορά ότι δεν έχουν το μέγεθός του.

 

100_4728.jpg

100_4732.jpg

100_4739.jpg