Προς το περιεχόμενο

Αφη Αγιου Φωτος


Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οπως καθε Μ.Σαββατο θα γινει σημερα στα Ιεροσολυμα.

Για να ακουσω την γνωμη σας.Ειναι θαυμα ή παπαδιστικο κατασκευασμα ???? Στην Θρησκεια εχω εμππιστοσυνη αλλα σε πολλους παππαδες οχι....:neutral: :neutral: :neutral:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αυτα που βλεπουμε δεν ειναι παντα και αυτα που γινοντε Πασχαλια μου.Και η συγκινησιακη φορτιση της στιγμης ειναι αρνητικος παραγοντας για ορθολογικη αποψη.:-D :-D :-D :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμ, σωστο αυτο , αλλα κ παλι θα πω οτι οι εμπειριες δημιουργουνται οταν κανεις ή βλεπεις κατι εν ιδιοις ομμασι ( κ δν εννοω να εισαι εξω απο την εκκλησια , αλλα να εισαι διπλα στο τειχωμα της σπηλιας οποτε περιοριζεις φορτισεις κλπ ) .

 

Βασικα με το να γραψετε το '' ορθολογικη αποψη'' μαλλον εχετε κατασταλαξει οτι ειναι δημιουργημα κ οχι θαυμα , νο ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα φυσικά και είναι θαύμα, αμα ήτανε απάτη τότε δε θα άφηναν τους πιστούς να δουνε την αφή της αγίας φλόγας όπως αφήνουν σήμερα, σωστά?

 

 

Η αφη γινεται στον Παναγιο Ταφο μεσα παρουσια τπυ Πατριαρχη και ...ολιγων.Μετα βγαινουν εξω και μοιραζουν το φως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θαυμα με ρολοι ακριβειας....καθε χρονο, την ιδια μερα και ωρα... αλλα αμα δεν υπηρχαν και τα θαυματα σε τι θα ηλπιζε ο δυσμοιρος ανθρωπος.. μηπως στον ιδιο τον ανθρωπο ή στην γνωση??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχει αποδειχθει ??? Πως ???? :neutral: :neutral: :neutral:

 

Έστω ότι είναι θαύμα... Τότε, η γωνία που σχηματίζει το Άγιο Φως με το επίπεδο του τοίχου είναι μεγαλύτερη της ορθής, επομένως το συνημίτονό της είναι αρνητικό... :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχει αποδειχθεί τίποτα. Όλα θεωρίες συνομωσίας είναι που ακούγονται. Αλλιώς θα είχε σταματήσει η διαδικασία.

Μέσα στον Πανάγιο τάφο μπαινει ο Πατριάρχης μάζι με 5-6 άτομα ακόμα οι οποίοι όμως κάθονται ακριβώς απέξω. Στα ενδότερα μπαίνει ο παπάς ΜΟΝΟΣ του και επιστρέφει με το φως το οποίο μοιράζει και σε αυτούς που είναι απ'εξω και ύστερα βγαίνουν όλοι μαζί.

Υπενθυμίζω ότι ο Πατριάρχης ψάχνεται εξονυχιστικά από τους εβραίους πριν τον αφήσουν να μπει μέσα στον τάφο.

Μοιάζει να είναι θαύμα αλλά...

Για τους λίγο δύσπιστους σαν κι εμένα που χρειάζονται αποδείξεις για να πειστούν, θα προτείνω να κρατήσουν λίγες επιφυλάξεις...

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί γι'αυτό το θέμα.

 

Καλή ανάσταση σε όλους σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάνω και εγω ακριβώς το ίδιο θαύμα κάθε χρονο στα γεννέθλιά μου. Μπαίνω μόνος μου στο δωμάτιό μου με την τούρτα αφού με έχουν ψάξει εξονυχιστικά εβραίοι και όταν βγαίνω τα κεράκια είναι αναμμένα.

 

Η παράδοση απαγορεύει να μπεί άλλος στο δωμάτιο τη στιγμή του θαύματος άρα εφόσον είμαι ο μόνος μάρτυρας του συμβάντος και λέω πως είναι θαύμα----> είναι θαύμα.

 

(μετά ακούγεται το 'δευτε λάβετε τούρτα' και πλακώνονται όλοι στο φαί)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν να πω μερικά περί της αποδείξεως του θαύματος...

 

Είχα δει στην ΕΤ-3 ένα ντοκυμαντέρ και πέρυσι και πρόπερσι και νομίζω στην εκπομπή "Αληθινά Σενάρια". Δεν είμαι σίγουρος για την εκπομπή.

 

Έδειχνε έναν τύπο ο οποίος εξηγούσε ότι μπορεί να κάνει το ίδιο με ένα χημικό στοιχείο. Πήρε ένα κερί και πάνω στο φιτίλι είχε βάλει από αυτήν την ουσία. Μετά από 5 λέπτα αφού δεν ακούμπησε κανείς το κερί, άναψε μόνο του. Μετά αυτός εξηγούσε ότι αυτό που έκανε δεν είναι τίποτα το δύσκολο, γιατί η ουσία που έβαλε αντιδράει με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας και αναφλέγεται. Στο τέλος είπε ότι γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, υπονωόντας το παραμύθι του άγιου φωτός.

 

Λογικά θα την δείξουν και φέτος την εκπομπή. Αν κάποιος μάθει/δει/ενημερωθεί περί της εκπομπής ας ειδοποιήσει και εμάς τους υπόλοιπους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλα πραγματα στην Χριστιανκη πιστη στηριζονται στο θεμα της επιθυμιας για πιστη και στους συμβολισμους παρα στην κυριολεξια του ορου θαυματος...Εδω για την Δημιουργια,οι περισσοτεροι ιερεις θα σου πουνε οτι δεν μιλαμε για πραγματικα 7 ημερες με την σημερινη εννοια,μαλλον σαν 7 "εποχες"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο λευκός φώσφορος είναι απλά ο κοινός φώσφορος σε αλλότροπη μορφή, διαφορετική μοριακή δομή δηλαδή. Αυτό το αλλότροπο όταν έρθει σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα έχει την ιδιότητα να αναφλέγεται (γι' αυτό και χρησιμοποιείται και στην πολεμική βιομηχανία, τόσο ως μέσο απόκρυψης λόγω του παραγόμενου καπνού, όσο και ως όπλο κατά του προσωπικού, καθώς προκαλεί εγκαύματα εάν διαρρεύσει μέσα από ένα αντιαρματικό βλήμα πχ. -πάει για απαγόρευση-) και καταλύτες της αντίδρασης αποτελούν τόσο το φως όσο και το νερό.

 

Ο λευκός φώσφορος λοιπόν έχει μεταβλητή περιεκτικότητα σε διθειάνθρακα, μια ένωση που με την πάροδο του χρόνου εξατμίζεται. Όταν αυτό συμβεί, απομένει μόνο ο λευκός φώσφορος ο οποίος ερχόμενος σε επαφή με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας αναφλέγεται.

 

Πέρα από τον λευκό φώσφορο τώρα υπάρχουν διάφορες άλλες ουσίες που αναφλέγονται μόνο με θερμοκρασιακή αλλαγή, αν πχ εκεί που οι πιστοί περιμένουν με τις λαμπάδες έχει 20 βαθμούς και μέσα στην τρύπα που μπαίνει ο ιερέας επικρατούν 40, αυτό μπορεί να αποτελέσει αιτία ανάφλεξης για τέτοιες ουσίες.

 

Βέβαια όλα αυτά είναι απλά εικασίες και δεν έχουν αποδειχθεί, οπότε είναι πιο δόκιμο να πιστεύουμε στο πιθανότερο ενδεχόμενο να σκίζονται κολώνες και να πετάγονται φλόγες από αυτές με θεϊκή παρέμβαση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τσάμπα κόπος, πλέον δεν χρειάζεται καν τρύκ. Εδω βγαίνει ένα πτώμα σε αποσύνθεση απο τσιμεντένιο τάφο και παρ'όλο που είναι σε άθλια κατασταση επειδή ο project manager της εταιρίας που εκμεταλεύεται οικονομικά το πτώμα λέει πως έχει "ροδαλά μαγουλάκια" πάνε όλοι σαν τα ζώα και σκάνε (συνολικά) εκατομμύρια ευρώ.

 

Δεν χρειάστηκε να εξαπατήσει "φτιάχνωντας" το σκηνικό ενός θαύματος, απλά το είπε και αυτό αρκεί.

 

Ετσι και στο συγκεκριμένο 'θαύμα' δεν χρειάζεται να γίνει κανενα τρικ, απλώς λέει ο Παπάς πως το άναψε η Θεία Χάρις, ακόμα και να το ανάψει μπροστά τους με αναπτήρα θα τον πιστεψουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι καποιοι δεν θελουν να αφησουν τους υπολοιπους στην "ηλιθιοτητα" τους.

Δικαιωμα τους και κανεις δεν χρειαζεται εργολαβους διανοιξης ματιων και μυαλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...