Προς το περιεχόμενο

Energy economy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε κάνει τίποτα. Το λέω σαν ηλεκτρονικός. Δείτε τι λέει και η energy star:

http://energystar.custhelp.com/cgi-bin/energystar.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=4941&p_created=1204908170

και το σχετικό θρεντ σε άλλο φόρουμ:

http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=45224&page=18&highlight=%EF%E9%EA%EF%ED%EF%EC%DF%E1

Δημοσ.

Αντι να ασχολειστε με διαφορα μπιχλιμπιδια, γιατι δεν εκμεταλλευεστε τη παρον κατασταση;

>Πλυντηριο μονο σε νυχτερινη χρεωση

>Οικονομικες λαμπες

>Σκουπα Α ενεργειακης κλασης

Εγω προσωπικα δινω 25 - 30 ευρω* για ρευμα.

*χωρις δημο, ερτ. Με αυτα παει 40-50

Δημοσ.
Αντι να ασχολειστε με διαφορα μπιχλιμπιδια, γιατι δεν εκμεταλλευεστε τη παρον κατασταση;

>Πλυντηριο μονο σε νυχτερινη χρεωση

>Οικονομικες λαμπες

>Σκουπα Α ενεργειακης κλασης

Εγω προσωπικα δινω 25 - 30 ευρω* για ρευμα.

*χωρις δημο, ερτ. Με αυτα παει 40-50

Άν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις από την αρχή τη συζήτηση, θα έβλεπες ότι την ξεκινησα γιατί ζεσταίνω το φροντιστήριο που έχω με AC και πληρώνω βουνό τη ΔΕΗ (τη Verbund πλέον μιας κι είναι φθηνότερα), κι όχι για να μιλήσουμε για μπιχλιμπίδια ;)

Αναρωτιέμαι επίσης πώς γίνεται να πληρώνεις για δήμο, ερτ γύρω στα 15-20 ευρώ όταν εγώ πληρώνω πάνω από 60...

Δημοσ.
Άν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις από την αρχή τη συζήτηση, θα έβλεπες ότι την ξεκινησα γιατί ζεσταίνω το φροντιστήριο που έχω με AC και πληρώνω βουνό τη ΔΕΗ (τη Verbund πλέον μιας κι είναι φθηνότερα), κι όχι για να μιλήσουμε για μπιχλιμπίδια ;)

Αναρωτιέμαι επίσης πώς γίνεται να πληρώνεις για δήμο, ερτ γύρω στα 15-20 ευρώ όταν εγώ πληρώνω πάνω από 60...

Το διαβασα και ας ειναι παλιο, αυτο που θελω να πω ειναι οτι υπαρχουν καλυτερες λυσεις. Πχ Στο φροντιστηριο μπορεις να κανεις μια ανακαινιση στην θερμομονωση, και να βαλεις κεντρικο συστημα θερμανσης με αεριο, πετρελαιο η και με ρευμα (ενεργειακης κλασης Α).

Σιγουρα ενα κεντρικο συστημα θερμανσης ειναι καλυτερο απο 10 σκορπισμενα AC και στο service

ΥΓ: 60 ευρω ερτ-δημο; WTF ?

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν πάνε ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και το δήμο?

Δημοσ.
δεν ειναι βλακεις.

Από την τελευταία παραπλανητική διαφήμιση:

- μίξερ που εργάζεται για 5 λεπτά = αντιπροσωπευτικό καταναλωτών (=συσκευών) του σπιτιού;

- αμπερόμετρο = μετρητής ΔΕΗ;

Βάζει ο άλλος το μιξεράκι παρέα με ένα αμπερόμετρο και κοροϊδεύει τον κοσμάκη.

Δείτε τί αγοράζετε: http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3497827&postcount=14

Να σημειώσω πως ως "ιδέα" υπάρχει τέτοιο πράγμα αλλά δεν αφορά τους μετρητές και τα είδη συσκευών που έχουμε στα σπίτια, προορίζεται για ειδικές χρήσεις και κυρίως στη βιομηχανία και μεγάλες εγκαταστάσεις κι επίσης τα ΑΛΗΘΙΝΑ είναι κάτι κουμούτσες με συλλογές πυκνωτών μέσα που εκτός των άλλων έχουν επιτηρητή συνημιτόνου και γενικώς καμία σχέση δεν έχουν με αυτό το κινέζικο ψέμμα (με ένα πυκνωτάκι κι ένα κύκλωμα που ανάβει δύο νυχτερινά φωτάκια και - υπολογισμένα - καίει ΕΠΙΠΛΕΟΝ μία κιλοβατώρα ανά λογαριασμό τετραμήνου) που σας πουλάνε στη διαφήμιση.

Ενδεικτικά για τις πραγματικές συσκευές:

cosf1.jpg

SAR1z.jpg

SAR3z.jpg

1266318626-b-SINUSC1.JPG

Δημοσ.
τις έψαχνα κι εγώ αυτές τις φωτό. Έχεις μήπως πηγή;

Αν εννοείς τους "πραγματικούς" διορθωτές συνημιτόνου, μπορείς πχ να γράψεις (στα ελληνικά, στα αγγλικά κάτι αντίστοιχο) διορθωση συνημιτονου στο google και θα δεις αυτές τις συσκευές από εισαγωγείς μέσα στα πρώτα 10 αποτελέσματα.

Αν υπήρχε λόγος να υφίστανται και τέτοιες συσκευές για σπίτια θα το ξέραμε χρόνια τώρα και οι ίδιες εταιρείες που βγάζουν αυτά και ασχολούνται με ηλεκτρολογικό υλικό κτλ θα είχαν βγάλει και θα τις είχαμε όλοι, δε θα περιμέναμε την "επανάσταση του καλού Κινέζου" το 20ΧΧ. Εϊναι τραγικά γελοίο το θέμα.

Δημοσ.
Το διαβασα και ας ειναι παλιο, αυτο που θελω να πω ειναι οτι υπαρχουν καλυτερες λυσεις. Πχ Στο φροντιστηριο μπορεις να κανεις μια ανακαινιση στην θερμομονωση, και να βαλεις κεντρικο συστημα θερμανσης με αεριο, πετρελαιο η και με ρευμα (ενεργειακης κλασης Α).

Σιγουρα ενα κεντρικο συστημα θερμανσης ειναι καλυτερο απο 10 σκορπισμενα AC και στο service

Μαν, άμα έχεις τα 10.000 που απαιτεί μια τέτοια ανακαίνιση, την κάνω χθες :P

Δημοσ.

Μαν, άμα έχεις τα 10.000 που απαιτεί μια τέτοια ανακαίνιση, την κάνω χθες :P

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Όταν έχεις μηχανήματα με μοτέρ στο χώρο σου (π.χ. κλιματιστικά) και τα δουλεύεις συστηματικά τότε αυξάνονται τα επαγωγικα φορτία και συνεπώς, η άεργος ισχύς. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι συσκευές αυτές είναι αποτελεσματικές, ενώ δεν κάνουν για πολύ μικρές καταναλώσεις. Ως προς το θέμα της τιμής δεν είναι δυνατόν να κοστίζουν όλες το ίδιο, άλλη τιμή θα έχει μία συσκευή στα 15kw και άλλη τιμή μια συσκευή στα 30kw, ενώ στην περίπτωση που παραγγείλεις από το διαδίκτυο συνήθως πληρώνεις και έξοδα αποστολής.

Δημοσ.

άμα χρεώνεται η άεργος ενέργεια τότε φυσικά και η διόρθωση συνφ μειώνει τον λογαριασμό ΔΕΗ, άμα δεν χρεώνεται όπως ισχύει στα οικιακά και στα μικρά επαγγελματικά τιμολόγια τότε απλώς αυξάνεται ο τραπεζικός λογαριασμός του πωλητή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...