Προς το περιεχόμενο

Κάρτα Γραφικών???? <solved>


bzitstavros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια και απο μενα...

 

Εχω το εξης προβλημα, το pc μου καταρχας αποτελειται απο τα παρακατω:

 

cpu: amd athlonx2 3800+

m/b: asus a8n sli

καρτα γραφικων: MSI NX6600GT 128m

μνημη 2gb 2x1 kingston ddr1 400mhz (dual channel)

σκληρο δισκο: w/d 500gb sata2

 

Το προβλημα μου εναι το εξης, ενω το pc "τραβαει" μια χαρα σε οπιαδηποτε εφαρμογη σχεδον εχω ασχοληθει (ακομα και video edit σε χαμηλης αναλησης video), γονατιζει οταν προσπαθω να δω μια ταινια σε full HD (oxi εντελως αλλα χανει καθε τοσο και λιγα καρε και μετα ξεσυγχρονιζει η εικονα και ο ηχος). Η ερωτηση μου ειναι αν για ταν αποκωδικοποιηση των ταινιων αυτων ευθυνεται ο επεξεργαστης η η καρτα γραφικων. Δεν ειναι ταινιες απο blueray αλλα κατεβασμενες με codec h264. H τηλεοραση μου υποστηριζει full HD και με το συγκεκριμενο pc βλεπω ανετα τις 720p.

 

Πιστευετε πωσ με την αγορα μιας άλλης καρτας γραφικων θα μου λυθει το προβλημα??

Εχω δει καποιες λυσεις οπως αυτην:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516359

που εχει Υποστήριξη τεχνολογίας PureVideo HD. Υπαρχει περιπτωση να δω καποια διαφορα ή να το παρω αποφαση πωσ το χρεπι δεν θα μου κανει την χαρη??

Τι μου προτεινετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χαχαχα Αυτο το ειχα σκεφτει να το κανω αλλα δεν υπαρχει αλλη καρτα διστυχως....

Μαλλον δεν θα βγαλω ακρη ουτε απο δω. Πηγα και σε ενα μαγαζι και ρωτησα κι εκει μου λεγαν

τα δικατους.... δεν ξερω....κλπκλπ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψάξε λίγο το software πριν προβείς σε αλλαγές.

Ρίξε μια ματιά σε wiki κι εδώ.

 

Αν δε βγάλεις άκρη, για την αναπαραγωγή HD υλικού θα βοηθούσε ένας σχετικά σύγχρονος επεξεργαστής ή μια νεότερη κάρτα γραφικών. Η δεύτερη λύση είναι και η φθηνότερη. Δε χρειάζεται να δώσεις πάνω από 40-50€ για μια τέτοια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ τον antonl ο οποιος με βοηθησε να καταλαβω πιο ηταν το προβλημα με τον υπολογιστη μου. Δεν ηταν βεβαια οτι λυθηκε το προβλημα με το software που μου προτεινε αλλα μου εδωσε μια γερη βαση για να καταλαβω τι συμβαινει στον χωρο των καρτων γραφικων, πως ενεργοποιουμε τον hardware decoder της καρτας γραφικων καθως και τις διαφορες στις εκαστωτε τεχνολογιες μεταξυ τον κορυφαιων εταιριων στον χωρο (nvidia kαι ati).

Τελικα ανακαλυψα πως αν και η καρτα 6600gt που ειχα υποστηριζε την τεχνολογια pure videο η ιδια η τεχνολογια ειχε ξεπεραστει με την εμφανιση της σειρας 8000. Η καρτα μου επιταγχυνε τα hd video αλλα αφηνε ενα μεγαλο μερος τους για αποκωδικοποιηση στον "ταπεινο" επεξεργαστη μου ο οποιος δεν τα καταφερνε με αποτελεσμα τα κολληματα σε full hd video. H αγορα καινουριασ καρτασ κριθηκε μονοδρομος. Ακολουθησα την συμβουλη του antonl και αγορασα μια καρτα ati r4550: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514352 με μολις 45e. To προβλημα λυθηκε "Πανυγηρικά" με τον επεξεργαστη μου πλεον να καθεται και να "αραζει" στο 10% load κατα την αναπαρωγη τετοιων video, απο κει που εμενε κολλημενος στο 100%!!!

Να πω συγχρονως οτι προτεινω και με το παραπανω την αγορα αυτης της καρτας για "παρομοιους" λογους HTPC κυριως και internet surfing αντε και κανα παιχνιδακι 3D παλιοτερης γενιας.

Να πω κι ολλας πως τα video παιξανε χωρις καν να χρειαστει εγκατασταση των drivers της καρτας στα win7 που χρησιμοποιω!!

 

Τα παραπανω τα γραφω για να βοηθησω καποιων που μπορει να αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα με το δικο μου. Παρακατω βαζω και 2 λινκ απο την wikipaidia για την τεχνολογια pure video hd της nvidia καθως και την τεχνολογια Unified Video Decoder (UVD) της ati:

 

Nvidia: http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_PureVideo

Ati: http://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Video_Decoder

 

Ευχαριστω πολυ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...