Προς το περιεχόμενο

Bonding δοντιών


farfan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχει κανείς προσωπική εμπειρία από bonding δοντιών(όπου χρησιμοποιείται ρητίνη) ή από όψεις πορσελάνης;

Ο λόγος που σκέφτομαι μια από τις παραπάνω μεθόδους είναι ότι έχω μικρά δόντια το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά μεταξύ των δοντιών.

 

Ποια είναι η γνώμη σας;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

από λεφτά πως πας?

 

Γιατί από όσο ξέρω οι πορσελάνες πάνε κανένα 300άρι για κάθε δόντι.

 

 

Αν δεν είσαι μοντέλο ή περσόνα της TV και δεν έχεις προφανή προβλήματα, θα πρότεινα να μην το κάνεις.

 

Ειδικά οι πορσελάνες απαιτούν αφαίρεση μέρους του δοντιού (τρόχισμα). Και τα δόντια δεν αναγεννώνται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

300άρι είναι λίγο για πορσελάνη, αν πας σε κανάν καλό παίζει να βγει και 500άρι το ένα, σύνολο μιλάμε για ΠΑΡΑ πολλά λεφτά, ειδικά αν όπως λες θες να φτιάξεις ολόκληρο το στόμα. Γενικά, αν το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό και δεν ησυχάζεις με τίποτα, εγώ θα σου λέγα να το ξεχάσεις.

Και δεν είναι μόνο το οικονομικό μέρος και η ταλαιπωρία που θα τραβήξεις με τις συνεχείς επισκέψεις, όπως είπε και το παιδί από πάνω θα σου τροχίσει τα δόντια μέχρι να μείνει μόνο η βάση τους ώστε να στηρίξει πάνω τα πρόσθετα και εγώ θα τα λυπόμουνα πολύ, τα δόντια σου είναι τα δόντια σου, καλά κακά αυτά είναι. Ξαναλέω αν το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, μην το κάνεις. Τσάμπα ταλαιπωρία.

 

Πριν 2-3 μέρες αναγκάστηκα να βάλω μια πορσελάνη σε ένα δόντι που είχε σπάσει μια ακρούλα (500 ευρουλάκια όπως είπα κόστισε η ιστορία) και για ένα δόντι αναγκάστηκα να πάω 3 επισκέψεις. Προσωπικά όταν είδα το τι άφησε από το δόντι μετά το τρόχισμα στεναχωρέθηκα πολύ.

Το θέμα είναι δεν ξέρω και δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν απαραίτητο να γίνει κάτι τέτοιο ή μπορούσαμε να σώσουμε το δόντι με πιο απλό τρόπο (π.χ. απλά συμπλήρωμα του σπασμένου κομματιού με αυτή τη ρητίνη που βάζουν). 10-12 μέρες που ήμουν με αυτό το υλικό δεν είχα κανέναν πρόβλημα, απλά δεν ξέρω τι θα γινόταν στο πέρασμα του χρόνου και αν μπορεί να θεωρηθεί μόνιμη λύση. Πάντως 2-3 άτομα που ρώτησα και είχαν το ίδιο πρόβλημα την βγάλαν με αυτή την λύση και 100 ευρώ κόστος.

 

Άσχετο με σένα, αλλά η μητέρα μου π.χ. που χρειάστηκε να περάσει (πολλά) εμφυτεύματα, ξεκίνησε μια ιστορία που κράτησε 2 χρόνια και συνολικά κόστισε 35.000 ευρώ. Ναι, 35.000 ευρώ.

 

Συμπέρασμα: Μην ξεκινήσεις τέτοια τεράστια ιστορία ή αν το πάρεις απόφαση ψάξτο σοβαρά, ρώτα 2-3 γιατρούς, μάθε για όλες τις εναλλακτικές και... ετοιμάσου να τα χώσεις χοντρά. Πορσελάνες + όλο το στόμα = μια μικρή περιουσία.

 

 

Edit: Για να μην λέω βλακείες, ειδικά σε ιατρικά θέματα, και με το ελάχιστο που το ψαξα τώρα στο google, μπορεί η διαδικασία που περιγράφεις να μην είναι τίποτα το τρομερό, ειδικά αν δεν έχεις τεράστιο πρόβλημα.

Το κλασικό πρόβλημα π.χ. που έχουν πολλά άτομα, με το μεγάλο κενό ανάμεσα στα δυο μπροστινά δόντια μπορεί να διορθώνεται εύκολα και σχετικά οικονομικά και πιθανόν δεν χρειάζεται καν πορσελάνες κτλ. Ρώτα καλύτερα τον οδοντίατρο σου που θα σου πει τι χρειάζεται, εσύ εξάλλου ξέρεις πόσο σε ενοχλεί και πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις, δεν χρειάζεται να σε τρομοκρατούμε εμείς με τις δικές μας ιστορίες.

Απλά παρέθεσα τις δικές μου εμπειρίες, ίσως κακώς, επειδή τις έχω πρόσφατες και επειδή κάθε φορά μετά το χοντρό κωλόπιασμα που τρώω από τον οδοντίατρο δεν τους έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Μπορεί η δικιά σου περίπτωση να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο και να αξίζει η σχέση κόστους/αποτελέσματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nαι, 35.000 ευρώ.

 

:confused::confused::confused::confused::confused:

 

Θα έβαζα τρελλή μασελλίτσα, χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Ούτε τερηδόνα ούτε τίποτα.

 

+1 για τα υπόλοιπα.

 

Για τιμές απ' ότι βλέπω έχω μείνει πίσω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προσθηκες (οψη)πορσελανης ή αλλιως ολοκεραμικες στεφανες-θηκες

10-15χιλ.ε πανω κατω

αυτο που λεει πιο πανω για εμφυτευματα ειναι οταν δεν υπαρχει καλο δοντι απο κατω και πρεπει να βγει εντελως(με καθε επιφυλαξη αυτο που λεω μιας κ δεν ειμαι οδοντιατρος)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 11 μήνες μετά...
B) οσον αφορα τις οψεις πορσελανεις η ακρυλικες δε αφαιρειται οδοντικη ουσια αλλα επικολωνται και δεν στοιχιζουν οσο αναφερεσθε αλλα δε ειναι σιγουρο οτι θα τις εχεις για πολυ καιρο στο στομα σου
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...