Προς το περιεχόμενο

Logitech G700


liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φέτος ο Άγιος Billys που ποτέ δε με ξεχνά, φρόντισε να στείλει αρνητική ενέργεια στο MX revolution μου, αυτό με την σειρά του να αντιδράσει αναλαμβάνοντας double click πρωτοβουλίες χωρίς να του πει κανείς, εγώ με την σειρά μου να κάνω χρήση της εγγύησής του, και αυτή να μου προσφέρει το συντριπτικά καλύτερο mouse που άγγιξαν μέχρι σήμερα τα διάσημα χέρια μου.

 

 

 

 

 

Logitech G700.

 

post-68908-0-64237700-1292034255_thumb.jpg

 

Αμήν.

 

 

 

Όπως φαίνεται στην παραπάνω (κλεμμένη) φωτό, αλλά και στις υπόλοιπες (επίσης κλεμμένες) που θα ακολουθήσουν, η Logitech σχεδιαστικά προτίμησε για μία ακόμη φορά να ακολουθήσει τον σίγουρο δρόμο που την χαρακτηρίζει από την εποχή του θρυλικού MX500, με τις απαραίτητες αισθητικές επεμβάσεις φυσικά.

H πρώτη εντύπωση που δίνει σε κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει παρόμοιας μορφής mouse όπως οι σειρές MX, είναι η μικρή αύξηση της απόστασης των πλαινών πλήκτρων από τον αντίχειρα. Σε κάποιους ίσως να μην αρέσει αυτή η αλλαγή, σε εμένα πάντως φάνηκε βολικότατη μιας και οι καφέδες πλέον δεν έχουν καμία επίδραση στα κατά λάθος clicks.

 

Ο σημαντικότερος λόγος που κάνει το συγκεκριμένο mouse ιδιαίτερα ξεχωριστό όμως, είναι νομίζω το γεγονός πως παρ'όλο που πρόκειται για ένα high end gaming μοντέλο (το μαρτυρά άλλωστε και η "G" σειρά που φρόντισαν να το περάσουν), μπορεί να ανταποκριθεί εξ'ίσου ικανοποιητικά σε οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Πρόκειται στην ουσία για ένα υβριδικό μοντέλο, κάτι μου μας μαρτυρούν και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του που ακολουθούν.

 

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. (που ακολουθούν).

 


  •  
  • 13 προγραμματιζόμενα πλήκτρα.
  • 200 – 5700 dpi
  • 125 - 1000Hz συχνότητα.
  • Τεχνολογία free scroll.
  • Wireless & wired !
  • Micro usb recharger.
  • AA επαναφορτιζόμενη μπαταρία (που είναι εύκολο να αλλαχθεί όταν με τον καιρό δεν επαρκεί η αυτονομία της).

     

 

 

 

Αναλυτικά:

 

 

 

Τα 13 προγραμματιζόμενα πλήκτρα δε νομίζω πως χρειάζονται ιδιαίτερη ανάλυση, πιστεύω είναι υπέρ αρκετά για να ικανοποιήσουν τον πλέον απαιτητικό no lifer.

Η τοποθέτησή τους σηκώνει λίγο κουβέντα όμως.

Έχουν τοποθετηθεί 2 extra πλήκτρα στο πλάι (σύνολο 4), και παρ'όλο που βρίσκονται πολύ κοντά στα άλλα 2, το μέγεθος, το σχήμα και η θέση τους δεν μπερδεύουν και συνηθίζονται σχετικά εύκολα.

 

post-68908-0-91032900-1292033558_thumb.jpg

 

Δυστυχώς δε συμβαίνει το ίδιο με τα 3 πλήκτρα που προστέθηκαν αριστερά του αριστερού κλικ. (ακροαριστερά δηλαδή)!

 

post-68908-0-71634300-1292033950_thumb.jpg

 

Υποθέτω πως ο λόγος που μπήκαν σε σημείο σχετικά δύσκολα προσβάσιμο για τον δείκτη των δαχτύλων μας είναι για να μην επηρεάζει σε καμία περίπτωση τα άπειρα αριστερά κλικ της καθημερινότητας.

Κίνηση δίκοπο μαχαίρι, μιας και σε αυτή την περίπτωση η Logitech δείχνει να δίνει προβάδισμα στην ευκολία της γενικότερης χρήσης του mouse, και όχι στην gaming. Κάτι που θα ήταν απόλυτα κατανοητό αν δε μιλούσαμε για "G" σειράς mouse.

 

Αλλά δύο πλήκτρα, εντελώς δυσπρόσιτα μεν, αλλά χωρίς καμία αρνητική επίπτωση δε λόγω της όχι ιδιαίτερα συχνής χρήσης τους, βρίσκονται πίσω από το wheel. To πρώτο υπάρχει για την εναλλαγή free scroll* / manual scroll, το δεύτερο για να αλλάζουμε profiles on the fly.

Οι αλλαγές των profile με το πάτημα ενός πλήκτρου θα εκτιμηθούν δεόντως από τους snipers που θέλουν άμεσες αλλαγές dpi στα fps π.χ ...

 

post-68908-0-43546100-1292035409_thumb.jpg

 

*Free scroll: όσοι έχουν δουλέψει με revolution ή performance σίγουρα το γνωρίζουν - πιθανότατα το λατρεύουν. Στην ουσία αυτή η λειτουργία απελευθερώνει το scroll wheel, και με ένα "σπρώξιμο" σκρολάρει μέχρι να το σταματήσουμε manually.

Από τις πιο υπέροχες εμπνεύσεις στην εξέλιξη των mouse τολμώ να πω.

 

 

 

 

 

200 – 5700 dpi: Και εδώ δε χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά. Τα 5700 dpi είναι εξωπραγματικό νούμερο, ακρίβεια και ταχύτητα πολύ μπροστά από gaming απαιτήσεις, δε ξέρω αν σχεδιαστικά έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό.

Σημαντικότατο ρόλο στην ακρίβεια, παίζει και η συχνότητα που αναφέρω παραπάνω, το γνωστό σε όλους μας ως lag.

Τα 125Hz (δλδ 125 επικοινωνίες/δευτερόλεπτο μεταξύ mouse και υπολογιστή) μεταφράζονται σε 8ms απόκριση.

Στα 1000Hz η απόκριση αγγίζει το 1ms, αλλά δε προτείνεται σε υπολογιστές με όχι ιδιαίτερα ισχυρό επεξεργαστή.

 

 

Wireless & Wired!

Ίσως το σημαντικότερο feature του G700.

Στην μόστρα του mouse υπάρχει micro usb υποδοχή η οποία εκτός του ότι φορτίζει την αποσπόμενη ΑΑ μπαταρία του, το κάνει να λειτουργεί ως wired.

Ιδιαίτερα σημαντική προσθήκη, καθώς όταν ξεμένουμε από μπαταρία δε χρειάζεται να μείνουμε χωρίς mouse για όση ώρα χρειαστεί να επαναφορτιστεί στην βάση του όπως παλιά, ενώ οι εξωφρενικά ακραίοι συνωμοσιολάγνοι που θα ανακαλύψουν lag στο wireless που τους κοστίζει gaming τραγωδίες θα ξεμείνουν από δικαιολογίες.

post-68908-0-58128200-1292037151_thumb.jpg

post-68908-0-68475400-1292037175_thumb.jpg

 

 

 

 

 

Σύνοψη.

 

 

Θετικά:


  •  
  • Υψηλό dpi, εξαιρετική ακρίβεια.
  • Πολλά προγραμματιζόμενα πλήκτρα.
  • Υβριδική λειτουργία wireless/wired.
  • Free scroll.
  • AA αποσπώμενη επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

 

 

Αρνητικά:


  •  
  • Τσιμπημένη η τιμή του, ~90€+. (edit, η τιμή του φαίνεται να παίζει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα πλέον).
  • Κάποια πλήκτρα θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολα προσβάσιμα.
  • Σχετικά βαρύ λόγω ΑΑ μπαταρίας. (αλλά χαλάλι).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

bravo liopyr!

τέλεια παρουσίαση

 

γιά GNU/Linux κάνει; :mrgreen:

 

.

 

Divers να το υποστηρίξουν πιθανότατα θα υπάρχουν.

Τουλάχιστον στο MX revolution που είχα, υπήρχαν.

 

Τώρα για τις λειτουργίες που προσφέρει το setpoint όπως οι προγραμματισμοί των πλήκτρων, κομματάκι δύσκολο το κόβω.

Άλλωστε για ποιο λόγο να προγραμματίσεις gaming πλήκτρα σε linux;

:-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά από αρκετό ψάξιμο για να αντικαταστήσω το χαλασμένο μου MX Revolution, αγόρασα το G700 πριν λίγες μέρες (σε σχετικά καλή τιμή από ebay, κάτω από 85 ευρώ). Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

 

  • Θα προτιμούσα να κρατάει περισσότερο η μπαταρία, αλλά αφού είναι εύκολο να αλλάξει δεν έχω παράπονο. Το καλό είναι ότι γλίτωσα από τα κουσούρια του MX Revolution, δηλαδή το φορτιστή που μου έτρωγε θέση στο πολύμπριζο, τη βάση φόρτισης που ήθελε συνέχεια καθάρισμα των επαφών κλπ. Τα πέταξα και ησύχασα, χίλιες φορές ο τρόπος φόρτισης του G700.
  • Το βάρος του μου φαίνεται μια χαρά. Ό,τι πρέπει για gaming ποντίκι.
  • Λίγο με ξένισε η σαγρέ επιφάνεια. Δεν το έχω ξαναδεί σε ποντίκι. Ίσως όμως να είναι καλύτερα έτσι, γιατί σε όλα τα προηγούμενα Logitech που είχα (MX Rev, MX518 κλπ) η μαλακή επιφάνεια διαβρωνόταν με το χρόνο και τη χρήση και δεν "ένιωθε" καλά στην παλάμη.
  • Όταν έκανα την έρευνα αγοράς, μου είχε κάνει εντύπωση ένα video review που είχα δει στο YouTube. Ο τύπος έλεγε ότι το G700 μπορεί να έχει αφύσικα πολλά κουμπιά, τοποθετημένα κολλητά μεταξύ τους, όμως η εργονομία του είναι τέτοια που αποκλείεται να τα μπερδέψεις και να πατήσεις άλλο από αυτό που ήθελες. Όταν έπιασα το ποντίκι στα χέρια μου κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε.
  • Σχετικά με τη ροδέλα κίνησης, η αλήθεια είναι ότι προτιμούσα τον τρόπο του MX Rev. Εκεί όταν κούναγες τη ροδέλα γρήγορα "γύριζε" αυτόματα σε mode ελεύθερης κύλισης. Μπορούσες ακόμα και να φτιάξεις προφίλ, όπου ανάλογα με την εφαρμογή στην οποια είχε focus το ποντίκι, άλλαζε σε ελεύθερη η κανονική κύλιση. Δεν δούλευε πάντα σωστά όμως, μερικές φορές έτρωγε σκάλωμα αν άλλαζες γρήγορα εφαρμογές. Στο G700 (και νομίζω σε όλα τα καινούρια Logitech) δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και ο τρόπος κύλισης αλλάζει με κουμπί. Ευτυχώς το σχετικό κουμπί είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμο και μετά από λίγη ώρα συνηθίζεται.
  • Εξαιρετική ανάλυση και ευαισθησία. Συνήθως δουλεύω με τη μεσαία ρύθμιση, αυτή με τα 3 LED (δεν θυμάμαι πόσα dpi είναι) και είναι τέλειο για κάθε χρήση, όχι μόνο για gaming.
  • Το SetPoint software ρύθμισης είναι παραδοσιακά καλό και εύχρηστο. Από εκεί μπορούμε να προγραμματίσουμε τα πάντα στο ποντίκι. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχω προλάβει να το ψάξω ιδιαίτερα, αλλά είχα διαβάσει ότι οι παραμετροποιήσεις που κάνουμε αποθηκεύονται στο ίδιο το ποντίκι. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να το βάλουμε σε άλλο PC (πχ. στο laptop μας) και να μην χρειάζεται να το προγραμματίσουμε ξανά από την αρχή. Απλώς φορτώνουμε το επιθυμητό προφίλ χρησιμοποιώντας τα σχετικά κουμπιά του ποντικιού. Αν θυμάμαι καλά μπορεί να σώσει μέχρι 5 διαφορετικά προφίλ.
  • Ο Nano-receiver USB δέκτης ακολουθεί τη μόδα του "όσο μικρότερο, τόσο καλύτερα". Οπωσδήποτε είναι πιο βολικός από τον αντίστοιχο δέκτη που είχαν τα MX Rev, ο οποιος πλησίαζε... επικίνδυνα τις διαστάσεις ενός USB stick μνήμης.

Μερικές φωτογραφίες από το site της Logitech:

 

 

 

post-47640-0-60593900-1292054420_thumb.jpg

post-47640-0-10305200-1292054450_thumb.jpg

post-47640-0-55551300-1292054462_thumb.jpg

post-47640-0-88837100-1292054471_thumb.jpg

post-47640-0-34523200-1292054482_thumb.jpg

post-47640-0-99378100-1292054491_thumb.jpg

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Θα προτιμούσα να κρατάει περισσότερο η μπαταρία, αλλά αφού είναι εύκολο να αλλάξει δεν έχω παράπονο. Το καλό είναι ότι γλίτωσα από τα κουσούρια του MX Revolution, δηλαδή το φορτιστή που μου έτρωγε θέση στο πολύμπριζο, τη βάση φόρτισης που ήθελε συνέχεια καθάρισμα των επαφών κλπ. Τα πέταξα και ησύχασα, χίλιες φορές ο τρόπος φόρτισης του G700.

 

Για την αυτονομία του δεν έχω άποψη ακόμα μιας και το έχω μια μέρα στα χέρια μου, γι'αυτό δεν έγραψα και τίποτα.

Στην πρώτη φόρτιση πάντως δε φαίνεται να πέφτει πολύ γρήγορα, ενώ ο χρόνος φόρτισης ήταν σχετικά μικρός.

 

 

 

 

Σχετικά με τη ροδέλα κίνησης, η αλήθεια είναι ότι προτιμούσα τον τρόπο του MX Rev. Εκεί όταν κούναγες τη ροδέλα γρήγορα "γύριζε" αυτόματα σε mode ελεύθερης κύλισης. Μπορούσες ακόμα και να φτιάξεις προφίλ, όπου ανάλογα με την εφαρμογή στην οποια είχε focus το ποντίκι, άλλαζε σε ελεύθερη η κανονική κύλιση. Δεν δούλευε πάντα σωστά όμως, μερικές φορές έτρωγε σκάλωμα αν άλλαζες γρήγορα εφαρμογές.

 

Δε ξέρω αν το δικό μου revolution ήταν εξ'αρχής προβληματικό, πάντως ο φυσιολογικός τρόπος κύλισης σε εμένα δεν είχε δουλέψει ποτέ και με κανένα τρόπο.

Ότι επιλογή και να έκανα, έτρεχε free scroll, ιδιαίτερα εκνευριστικό στα fps, δε μπορούσα να αλλάξω όπλο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την αυτονομία του δεν έχω άποψη ακόμα μιας και το έχω μια μέρα στα χέρια μου, γι'αυτό δεν έγραψα και τίποτα.

Στην πρώτη φόρτιση πάντως δε φαίνεται να πέφτει πολύ γρήγορα, ενώ ο χρόνος φόρτισης ήταν σχετικά μικρός.

 

Δεν έχω κάτσει να κάνω... μετρήσεις, όμως μετά τις πρώτες 2 βδομάδες χρήσης έχω γενικά την εντύπωση ότι η μαμήσια μπαταρία κρατάει (αρκετά?) λιγότερο από το MX Revolution. ΟΜΩΣ! Κατά πρώτον, όπως σωστά λες, η φόρτισή του κρατάει σχετικά λίγο, σίγουρα πολύ λιγότερο από του MX Rev. Και δεύτερον, μπορείς να το χρησιμοποιείς όσο φορτίζει. Έχω μόνιμα κοτσαρισμένο το καλώδιο φόρτισης στο PC, το συνδέω και τέλος, 3" υπόθεση. Με το MX Rev πραγματικά είχα απηυδήσει γιατί έπρεπε να καθαρίζω τις επαφές του ποντικιού και της βάσης πριν από ΚΑΘΕ φόρτιση, να το αφήνω εκεί κάμποσες ώρες και στο ενδιάμεσο να ψάχνω για άλλο ποντίκι για να κάνω τη δουλειά μου. Φαντάζομαι ότι αν θέλουμε μπορούμε να αλλάξουμε την μπαταρία και να βάλουμε μια επαναφορτιζόμενη μεγαλύτερης χωρητικότητας.

 

 

Δε ξέρω αν το δικό μου revolution ήταν εξ'αρχής προβληματικό, πάντως ο φυσιολογικός τρόπος κύλισης σε εμένα δεν είχε δουλέψει ποτέ και με κανένα τρόπο.

Ότι επιλογή και να έκανα, έτρεχε free scroll, ιδιαίτερα εκνευριστικό στα fps, δε μπορούσα να αλλάξω όπλο!

 

Ναι, περίεργο ακούγεται. Μάλλον κάποιο πρόβλημα θα είχε, γιατί το δικό μου δεν έκανε τέτοια πράγματα. Είχα παίξει άπειρες ώρες με το ποντίκι και δούλευε κομπλέ. Είχε ένα κουσούρι με τους browser, όπου ανάλογα αν ήταν focused σε IE ή FF, ακόμα κι αν είχες φτιάξει σωστά τα προφίλ, το ποντίκι έκανε τα δικά του. Αλλά γενικά δεν είχα παράπονο. Προς το τέλος όμως χάλασε το microswitch του αριστερού κουμπιού (ΚΛΑΣΙΚΟΤΑΤΗ βλάβη των Logitech) και κάτι πήγε στραβά στην αλλαγή και την κόλληση, χάλασαν κάποιες επαφές στο PCB και πήγε για πέταμα. Ελπίζω το G700 να έχει καλύτερη τύχη, Φτου-φτου :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά όντως η μπαταρία δε τραβάει πολύ.

Μπακαλίστικα υπολογίζω πως βγάζει ~12 ώρες συνεχούς λειτουργίας.

Το revolution έβγαζε τουλάχιστον τις διπλάσιες.

 

Βέβαια είμαι στην δεύτερη φόρτιση, πιθανότατα δεν έχει πιάσει το peak της ακόμα, αλλά νταξ, το βρίσκω λίγο.

Έχω κάποιες επαναφορτιζόμενες ΑΑ σε συρτάρι, θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να δω διαφορές.

 

Ίσως παίζει ρόλο και το γεγονός πως το δουλεύω στα 1000Hz.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ πιθανό. Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι στιγμής έχω "αφήσει" το ποντίκι στα 500Hz, χωρίς όμως να ξέρω πόσο ακριβώς επηρεάζουν την μπαταρία αυτές οι ρυθμίσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

εχω μερικες ερωτησουλες για τους κατοχους του ποντικα αυτου. Καταρχας να τονισω οτι δεν με ενδιαφερει για γκειμιγκ αλλα για τις μεντια δυνατοτητες που πιθανος εχει στα προγραματιζομενα κουμπια. Εχω το logitech mediaplay το οποιο ειναι ενα επικο ποντικι με δυνατοτητες πληρης ρυθμισης ενος προγραματος σαν το winamp. Μπορεις με τα κουμπια του να ρυθμισεις τον ηχο αλλα και να προσπερνας κοματια και να κανεις φαστ φοουργουρντ. Δυστηχως μετα απο 3 χρονακια χρησης περιπου τα εχει φτυσει και ψαχνω αντικαταστατη αλλα δεν βρισκω κατι σχετικο. Το ιδιο το μοντελο δεν κυκλοφορει πλεον και μπορεις να το βρεις μονο στο αμερικανικο αμαζον για 150 δολαρια!

 

Οποτε ψαχνω για ποντικη που να εχει διαθεσιμα κουμπια που να μπορεις να τα προγραματισεις στο να εχουν τις εξης χρησεις, next/previous (ισως το γραφει αλλοιος) track, fast forward/backward, volume up/down. Μπορει καποιος απο το setpoint να δει αν ειναι διαθεσιμες τετοιες επιλογες και αν ειναι βολικο στην χρηση να δουλευεις το winamp με το ποντικη?

 

υπαρχει κατι αλλο που να κανει αυτο που ζηταω? δεν εχω δει αλλο ασυρματο με τοσα διαθεσιμα programable buttons.

 

Για τιμη η καλυτερη που βρηκα ειναι 68 ευρο με μεταφορικα τσαμπα απο αμαζον αγγλικο. Το εχουν και στο μουλτιραμα 99 ευρο, θα παω να δω μπας και του εχουν καμια εκπτωση.

 

 

συνηθως δουλευω σε αποσταση 3 μετρα, απο εμβελεια τι λεει? και αποκριση σε επιφανειες οπως σε ξυλο, η σεντονια σε κρεβατι? Αν δουλευεις μονο ιντερνετ και γενικες απλες χρησεις (οχι γκειμιγκ), εχει λογικη να του κατεβασεις τα dpi και να γλυτωνεις και μπαταρια? Καμια 10ρια ωρες διαρκεια ειναι τιτανοτεραστια απογοητευση, καθε 2 μερες θα θελει φορτισμα. Αν βαλεις αλλη επαναφορτιζομενη (εχω κατι sony eneloop) εχει μεγαλυτερη διαρκεια, η γενικως το ποντικη τραβαει πολυ? Εχετε δοκιμασει πχ με κανονικη αλκαλικη μπαταρια (μη επαναφορτιζομενη) να δειτε ποσο κραταει?

 

διαβασα και για κατι προβληματα στην ασυρματη λειτουργεια, οτι δεν αντιλαμβανεται μικρες κινησεις, χανεται καμια φορα?? ξερω γω κατι τετειο λεγανε σε ενα ρεβιου στο youtube. το εχετε ψαξει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

68 ευρώ είναι μια χαρά τιμή. Νομίζω όμως ότι το Amazon.co.uk το πουλάει λίγο παραπάνω, γιατί η τιμή που βλέπεις είναι με τον αγγλικό ΦΠΑ ενώ αν στο στείλουν Ελλάδα θα πάει γύρω στα 75 ευρώ (πάντα χωρίς μεταφορικά, αλλιώς πάει γύρω στα 81). Και πάλι καλά είναι, εγώ το είχα πάρει λίγο ακριβότερα από ebay (όταν στο amazon κόστιζε περισσότερο).

 

Αν και δεν έχω το winamp, έριξα μια ματιά στις ρυθμίσεις του setpoint και έχει σίγουρα next/previous καθώς και volume up/down (δεν είμαι σίγουρος για το fast forward/backward αλλά φαντάζομαι προγραμματίζεται μέσω του winamp). Γενικά είναι πολύ εύχρηστο σε οτιδήποτε κάνεις και δεν νομίζω να σε δυσκολέψει καθόλου. Ίσως σε παραξενέψει λίγο στην αρχή η σαγρέ επιφάνειά του.

 

Από εμβέλεια είναι κομπλέ, όπως και σχεδόν όλα τα Logitech άλλωστε. Πιάνει άνετα στα 5 μέτρα (και φαντάζομαι ότι πάει και περισσότερο). Απόκριση κορυφή παντού (ξύλο, σεντόνια και υφάσματα, ρούχα, παλάμη κλπ). Ο κέρσορας δεν κάνει καν πηδήματα. Φυσικά σε ένα καλό mouse pad (όπως το Steelseries Steelpad 4D που έχω) η κατάσταση είναι ακόμα καλύτερη.

 

Δεν έχει νόημα να κατεβάσεις αισθητά τα DPI γιατί θα μειωθεί η ευαισθησία (καθώς και η ταχύτητα του κέρσορα στη οθόνη) και μάλλον θα εκνευριστείς. Εγώ το έχω σταθερά στα 1200DPI, οτιδήποτε άλλο δεν μου φαίνεται φυσιολογικό. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να γλυτώσεις μπαταρία είναι να μειώσεις τον ρυθμό απόκρισης (polling rate) και να τον βάλεις στα 500Hz (ή χαμηλότερα) αντί για τα 1000Hz που είναι το μέγιστο.

 

Η μαμήσια μπαταρία που έχει είναι 2000mAh, φαντάζομαι αν βάλεις μεγαλύτερη θα σου κρατήσει και περισσότερη ώρα. Γενικά το ποντίκι φαίνεται να τραβάει πολύ και όντως θέλει φόρτιση κάθε 2-3 μέρες με πολύωρη καθημερινή χρήση. Γι' αυτό το λόγο το σβήνω όποτε δεν το χρησιμοποιώ (πχ. το βράδυ) ενώ στο προηγούμενο ποντίκι που είχα (MX revolution) δεν έμπαινα καν στον κόπο αφού κράταγε άνετα 6-7 μέρες.

 

Μετά από αρκετές εβδομάδες χρήσης δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα με διακοπές στην ασύρματη λειτουργία. Για να το λένε κάποιοι, ίσως το ποντίκι να είναι ευαίσθητο σε περιοχές με αρκετό Η/Μ θόρυβο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτο ανυσηχουσα, οτι δεν θα εχει επιλογη fast forward/backward. Δεν ηταν κατι που ρυθμιζεις μεσω του winamp, ηταν κατι που το εκανε το ποντικη αυτοματα, το κουμπι next/previous που ειχε το logitech mediaplay ποντικη αμα το κρατουσες πατημενο εκανε fast forward/backward! Και αυτα τα κουμπια δουλευα σαν μεντια ρυθμιστες σε ολα τα δημοφιλη media players τυπου winamp. Αν μπορεις (η καποιος αλλος) δοκιμασε οταν ακους μουσικη και εχεις διαλεξει καποιο κουμπι για next/previous να το κρατησεις πατημενο να δουμε αν κανει fast forward/backward

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατάλαβα τι λες. Το ίδιο γίνεται και στον Windows Media Player, αν πχ. κρατήσεις πατημένο το Next σου κάνει fast-forward.

 

Όρισα ένα κουμπί του ποντικιού ως Next και όντως δουλεύει έτσι, αλλά δεν δουλεύει σαν fast-forward αν το κρατήσω πατημένο (απλώς πηδάει τα τραγούδια ένα-ένα). Ίσως όμως να υπάρχει workaround για αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τσάκο & 2 screenshot από το setpoint του.

 

post-68908-0-86545300-1295982129_thumb.jpg post-68908-0-07404900-1295982151_thumb.jpg

 

Υπάρχει συγκεκριμένη ρύθμιση για ff, το next είναι διαφορετική.

 

 

Διακοπές στην λειτουργία είχα μπόλικες με το revolution.

Δε μου φαίνεται απίθανο να είναι κάποιο πρόβλημα που βγάζουν γενικότερα τα ασύρματα της Logitech.

Το G700 μέχρι σήμερα τουλάχιστον δουλεύει μια χαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχά, να γιατί τα αγγλικά μενού είναι πάντα καλύτερα από τα αντίστοιχα ελληνικά. Το setpoint μου είναι στη γλώσσα μας, άρα δεν μπορούσα να μαντέψω ποιός όρος αντιστοιχεί στο fast-forward.

 

Προβλήματα με διακοπές δεν είχα ούτε με το Revolution, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ίσως το πρόβλημα να εντοπιζόταν σε συγκεκριμένες παρτίδες ποντικιών. Ούτως ή άλλως το MX Rev δεν ήταν τέλειο, μας άφησε χρόνους λόγο βλάβης στο microswitch του αριστερού κουμπιού (και αχρηστίας δικής μου κι ενός φίλου κατά την αντικατάστασή και την κόλληση καινούριου).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...