Προς το περιεχόμενο

Σημαντικές οργανωτικές αλλαγές στη Google: ο Larry Page αντικαθιστά τον Schmidt


gsarig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Σημαντικές αλλαγές στην οργανωτική δομή της προανήγγειλε η Google, με τον Eric Schmidt να παραχωρεί τη θέση του CEO στον Larry Page. Ο Sergey Brin θα έχει τον τίτλο του συνιδρυτή, ενώ η νέα θέση του Schmidt είναι αυτή του Εκτελεστικού Προέδρου (Executive Chairman). Οι αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 4 Απριλίου.

 

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, που γράφτηκε από τον ίδιο τον Schmidt, δεν εξηγεί τους ακριβείς λόγους για τους οποίους πραγματοποιήθηκαν οι αλλαγές και αρκείται στο να αναφέρει ότι: «Τα τελευταία 10 χρόνια είχαμε όλοι μας ισότιμη εμπλοκή στη λήψη αποφάσεων (…) και θα συνεχίσουμε να συζητούμε οι τρεις μας για τις μεγάλες αποφάσεις. Συμφωνήσαμε ωστόσο να ξεκαθαρίσουμε τους ατομικούς μας ρόλους, ώστε να είναι σαφείς οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες στην κορυφή της εταιρείας».

 

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Schmidt αναφέρει ότι ως Εκτελεστικός Πρόεδρος θα εστιάσει, μεταξύ άλλων, σε καθήκοντα που αφορούν συμφωνίες, συνεργασίες, αλλά και τις γενικότερες σχέσεις της Google με πελάτες και εταιρείες.

 

 

Link.png Site: The Next Web

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί παραιτείται ο Schmidt από την ηγεσία της Google;

 

Έφυγε μόνος του ή τον σπρώξανε;

 

Και τα δύο. Σύμφωνα με στενούς συμβούλους, ο Γενικός Διευθυντής της Google ήταν ταραγμένος πριν έναν χρόνο, όταν ο Larry Page πήρε το πλευρό του συνιδρυτή Sergey Brin στο θέμα της λογοκρισίας των αναζητήσεων από την Κίνα. Ο Schmidt δεν έκρυψε την πεποίθησή του ότι η Google θα έπρεπε να μείνει παρούσα στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Η δημόσια αναφορά στο ότι ήταν μια απόφαση που λήφθηκε "πάνω από τους κεφάλι του" ήταν μία ένδειξη της φύσης της σχέσης που είχε ο Schmidt με τους ιδρυτές. Συχνά αστειευόταν ότι παρείχε "επίβλεψη ενηλίκου" και δεν δίσταζε να διακόπτει τους ιδρυτές στις συναντήσεις προκειμένου να εξηγήσει κάποιο σημείο. Στις ένδεκα συνεντεύξεις που του πήρα για το βιβλίο μου σχετικά με τη Google, έλεγε με άνεση ανέκδοτα για τους ιδρυτές, κάνοντας μερικές φορές ήπια πλάκα για αυτούς, χωρίς ποτέ να φαίνεται να κοιτάζει πίσω απ' τον ώμο του. Όμως πάντοτε καθιστούσε ξεκάθαρο ότι ήταν "ιδιοφυΐες" και αυτός, στην πράξη, ήταν ο μάναντζερ τους. Μετά από τα σκαμπανευάσματα των πρώτων ετών, αφού έγινε γενικός διευθυντής της Google το 2001, ανέπτυξαν μια αξιοσημείωτη σχέση. Αλλά ταυτόχρονα και μια ανορθόδοξη. Σε πόσες επιτυχημένες εταιρίες οι αποφάσεις λαμβάνονται από μία τριάδα;

 

Ο Schmidt, σύμφωνα με συνεργάτες, έχασε ενέργεια και προσανατολισμό όταν αναγκάστηκε να υποχωρήσει στην απόφαση της Κίνας. Ταυτόχρονα, η Google γινόταν αμυντική. Όλες οι προσπάθειες για δραστηριοποίηση στον τομέα της "κοινωνικής δικτύωσης" είχαν υποχωρήσει. Το Facebook τους αντικατέστησε ως η νέα καυτή εταιρία τεχνολογίας, το μέρος που σημαντικοί μηχανικοί θα ήθελαν να δουλέψουν. Τα παράπονα για την γραφειοκρατία της Google εντάθηκαν. Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο ετοίμαζαν χειροβομβίδες κατά της google για θέματα προσωπικών δεδομένων, πνευματικής ιδιοκτησίας και μεγέθους. Το μότο "μην κάνετε κακό" άρχισε να αμαυρώνεται και οι ιδρυτές άρχισαν να ανησυχούν. Ο Schmidt σκεφτόταν να αποχωρήσει. Μετά από παρότρυνση φιλικά διακείμενου μέλους του συμβουλίου και εξωτερικού συμβούλου να μαζέψει ενέργεια, αποφάσισε Το Σεπτέμβρη ότι θα μπορούσε να κάνει μια νέα αρχή.

 

Τελικά δεν μπόρεσε. Μέχρι το τέλος του χρόνου ήταν έτοιμος να φύγει αυτοβούλως.

[...]

 

Ken Auletta, Νewyorker

 

http://www.newyorker.com/online/blogs/newsdesk/2011/01/eric-schmidt-google.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...