Προς το περιεχόμενο

Προβλέψεις για αύξηση 200% των πωλήσεων tablet PC μέσα στο 2011


parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας DisplaySearch, η κεκτημένη ταχύτητα που έχουν αποκτήσει τα tablet PC αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, με την προβολή της ετήσιας αύξησης να φτάνει το 200% που μεταφράζεται σε πωλήσεις 55.7 εκατομυρίων μονάδων μέσα στο 2011. Μέχρι το 2014, στη συνολική αγορά των φορητών PC οι ταμπλέτες θα επιτύχουν μερίδιο 35% ή 172.4 εκατομύρια μονάδες.

 

Ο Richard Shim, αναλυτής της DisplaySearch, ανέφερε πως «οι επερχόμενες ανακοινώσεις και παρουσιάσεις νέων προϊόντων μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα χτίσουν επάνω στην τρομακτική ώθηση που ήδη έχει γνωρίσει η αγορά και θα οδηγήσουν σε κατακερματισμό της αγοράς των tablet PC. Αυτό μεταφράζεται σε σημαντική αύξηση της διακίνησης και γρήγορη εξάπλωση σε βραχυπρόθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο επίπεδο».

 

Ο κατακερματισμός διαφαίνεται επίσης και στο μεγάλο αριθμό μεγεθών οθόνης που αναμένεται να υποστηριχθούν από τις πολλές συσκευές που θα είναι διαθέσιμες το 2011. Η DisplaySearch προβλέπει πως οι ευρυγώνιες (wide) οθόνες 7 ιντσών, οι κανονικές 10 ιντσών και οι ευρυγώνιες 10 ιντσών θα είναι οι κυρίαρχες κατηγορίες μεγεθών που θα χρησιμοποιούνται τα ερχόμενα έτη.

 

Όταν η Apple παρουσίασε μέσα στο 2010 το iPad, κατέπληξε πολλούς παρατηρητές της βιομηχανίας παραδίδοντας μία συσκευή με κανονικό (4:3) λόγο πλευρών, τη στιγμή που notebooks, monitors και τηλεοράσεις μετακινούνταν σε ευρυγώνια (16:9 και 16:10) format. Η επιτυχία του iPad πυροδότησε μία συζήτηση σχετικά με το καλύτερο format απεικόνισης γι' αυτών των ειδών τις συσκευές. Σε συνδυασμό με το μέγεθος οθόνης, το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης θα συμβάλλει στη διαμόρφωση της κατηγορίας. Μία πληθώρα νέων συσκευών που διατείνονται ότι είναι πιο φιλικές προς τον χρήστη λόγω του ευρέος αποτυπώματός τους συνεχίζουν να πλημμυρίζουν την αλυσίδα προσφοράς.

 

Η σημαντική αύξηση των ταμπλετών αναμένεται να κανιβαλίσει τις κατηγορίες των mini-note και notebook PC, αλλά αυτό θα ποικίλει ανά περιοχή. Αυτός ο κανιβαλισμός θα είναι πιο διακριτός σε ώριμες αγορές όπου τα ποσοστά διείσδυσης των PC είναι υψηλότερα. Στις αναπτυσσόμενες αγορές με χαμηλά ποσοστά διείσδυσης, δε θα παρατηρηθεί έντονο το φαινόμενο καθώς, επιπλέον, οι αγοραστές τείνουν να επιθυμούν περισσότερο παραμετροποιήσιμα και πιο ισχυρά μοντέλα κατά την επιλογή της πρώτης τους υπολογιστικής συσκευής.

 

Το συνολικό αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι μία αύξηση διακίνησης στην κατηγορία των φορητών PC, η οποία θα κορυφωθεί μέσα στο 2011 στο 30.4% και σταδιακά θα φθίνει μέχρι το 2014 στο 17.7%.

 

 

Link.png Site: Digitimes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και χρειάζεται και εταιρεία για να το πει αυτό;

Και χρειάζεται και έρευνα για να το πει αυτό;

Αφού δεν υπάρχουν tablets πλην του ipad του galaxy tab archos και διάφορων OEM και μικρό σου λέω είναι το 200%

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως ειπε και ο φίλος πιο πάνω αναμενόμενο και με το δεδομένο οτι μάλλον η χρονιά του 2011 θα ειναι η χρονιά των Tablets , μιας και στην αγορά μπαίνουν περισότερες εταιρίες που έχουν να προτείνουν πολλές και διαφορετικές συσκευές.

 

Οπως και το Android ανεμένεται να γιγαντωθεί σε σχέση με το iOS της Apple και το Ipad.Οι εξελίξεις και ο χρόνος θα δείξουν πως θα πάει η αγορά και αν ειναι τελικά μια μόδα που απλά που θα κρατήσει μερικά χρόνια και αργότερα θα εξασθενήσει.

 

Επίσης προσωπική μου γνώμη ειναι οτι δεν θα επηρεάσει σε τοσο μεγάλο ποσοστό την αγορά των notebooks.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανακαλώ... βλέπω την παρουσίαση της hp και το touch pad της με webOS είναι το πρώτο σοβαρό tablet στον ορίζοντα

 

Eiδικά εκεί που ακούμπησε το pre 3 πάνω στο tablet και αυτόματα πήγε στην σελίδα που έδειχνε το tablet, απλά τα έσπασε όλα.

 

Μιλάμε για το intergration στο μεγαλείο του. Μακάρι το webos να στηριχθεί από τους developers

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...