Προς το περιεχόμενο

Σημαντική αλλαγή στον αλγόριθμό της ανακοίνωσε η Google


gsarig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Σημαντική βελτίωση στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αξιολόγηση των ιστοσελίδων ανακοίνωσε η Google. Η αλλαγή επηρεάζει το 11,8% των queries και αποσκοπεί στο να μειώσει τις επιδόσεις των ιστοχώρων χαμηλής ποιότητας - αυτών δηλαδή που δεν παράγουν πρωτογενές περιεχόμενο αλλά αναπαράγουν αυτούσιο υλικό τρίτων. Την ίδια στιγμή, ιστοχώροι με ποιοτικό υλικό, πρωτογενείς έρευνες και αναλύσεις, προωθούνται σε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

 

Όπως μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, «δεν μπορούμε να κάνουμε μια τόσο μεγάλη βελτίωση χωρίς να επηρεάσουμε τις επιδόσεις πολλών ιστοχώρων. Είναι αναπόφευκτο ότι κάποιοι θα ανέβουν και κάποιοι θα πέσουν».

 

Η ανακοίνωση ξεκαθαρίζει επίσης ότι η συγκεκριμένη αναβάθμιση δεν βασίζεται στα δεδομένα που αντλήθηκαν από την επέκταση Personal Blocklist για τον Chrome, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα. Παρόλα αυτά, τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής από την επέκταση επιβεβαιώνουν πως η αλλαγή του αλγόριθμου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς αντιμετωπίζει το 84% των ιστοχώρων που μπήκαν σε «μαύρη λίστα» από τους χρήστες.

 

Προς το παρόν η αλλαγή αφορά μόνο τις ΗΠΑ, σύντομα όμως θα ξεκινήσει να ενεργοποιείται και στον υπόλοιπο κόσμο.

 

 

Link.png Site: Google Blog

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καλό με την Google είναι ότι ακόμα και σε πράγματα που ανταγωνιστικά δεν θα έπρεπε να αγχώνεται και πολύ, πάντα προσπαθεί να τα κάνει ακόμα καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καιρός ήταν. Χρόνια τώρα απορούσα πως σελίδες με υλικό άλλων ήταν πιο πάνω από αυτούς που έβγαζαν την είδηση ...

Όντως το είχαν παρακάνει μερικές σελίδες. Δεν είχανε τίποτα "δικό τους" και όμως ήταν από τις πρώτες στις αναζητήσεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το θέμα είναι όμως το ποιός θα είναι πάνω και όχι ποιός θα είναι κάτω. Δε νομίζω πως είναι πάντα ξεκάθαρο ποιός έχει δημιουργήσει το πρωτογενές περιεχόμενο. Το μόνο που φοβάμαι είναι πως αυτή η κίνηση του google απλά θα κάνει τους "μικρούς" να μην αναφέρουν τη πηγή της αναδημοσίευσης, το οποίο δεν είναι και τόσο καλό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σιγα μην την επιασε ο πονος της Google το αν αδικουνται αυτοι που δημιουργουν το πρωτογενες υλικο.στην τελικη ο ρολος της ειναι να προσφερει στον χρηστη αυτο που ψαχνει,ανεξαρτητως

αν το υλικο που αναζηταει το βρισκει στην πρωτογενη η μη πηγη.

και απο την στιγμη που η δευτερογενης πηγη δεν αλλοιωνει το αυθεντικο υλικο ενω φροντιζει να δωσει τα credits και στην πρωταρχικη πηγη,που ακριβως ειναι το προβλημα;

 

επισης ειναι πολυ σωστο αυτο που ρωτησε ο αποπανω: πως ακριβως καθοριζεται και ξεκαθαριζεται το ποιος δημιουργησε το πρωτογενες υλικο;

 

εμενα μου βρωμαει αυτη η αλλαγη,δεν θα μου φανει παραξενο αν παρασκηνιακα η google δεκτηκε παραπονα απο τα μεγαλα sites οτι η πρωτεια τους στην εμφανιση των high ranked αποτελεσματων εχει

"κλαπει" απο αλλα sites που μεταδημοσιευουν το υλικο τους.και φυσικα η google φροντισε να το διορθωσει αυτο.μην παραπονιουνται και οι high avenue πελατες της ε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι καθόλου παρασκηνιακό.. Πολλά μεγάλα site έχουν εκφράσει δημόσια παράπονα..

 

Π.χ το stackoverflow εδώ

Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με αυτή την αλλαγή και τις απόψεις στο παραπάνω link.. δεν βρίσκω τι ακριβώς προσφέρει αυτό το απέραντο copy paste...

 

Αντίθετα βάζοντας πιο ψηλά το πρωτότυπο υλικό τους ενθαρρύνεις όλους να σταματήσουν τις αντιγραφές και να γράψουν κάτι της προκοπής.

 

 

Περισσότερα stackoverflow και λιγότερα content farms στο λαό please ... rolleyes.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, μόνο που δεν διαβάζει όλος ο πλανήτης τα ίδια site. Εγώ μπορεί ένα θέμα να το δω στο insomnia, άλλος μπορεί να το δει σε άλλο site. Πιθανώς άμα δεν υπήρχε το σύστημα αναδημοσιεύσεων, να μην ενημερωνόμασταν και καθόλου για κάποια ενδιαφέροντα θέματα.

Ακόμα, πολλές σελίδες που κάνουν την αρχική δημοσίευση, δεν δίνουν τη δυνατότητα σχολιασμού αυτής. Οπότε ένα φορουμ (π.χ.) που θα αναδημοσιεύσει το εν λόγω θέμα, θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να εκφράσουν την άποψη τους, όπως κάνουμε κι εμείς στο συγκεκριμένο τοπικ.

Καλό είναι λοιπόν να φαίνονται πιο ψηλά οι σελίδες που προσφέρουν πρωτογενές περιεχόμενο, αλλά καλό είναι να υπάρχουν και σελίδες αναδημοσίευσης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν εξαιρέσει από τα αποτελέσματα τα ελληνικά "δημοσιογραφικά μπλογκζ", θα λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα κατά 90%.

Αλγόριθμοι και αλχημείες τώρα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ θα συμφωνήσω στην ελλάδα πια τίποτα δεν παράγουμε... ούτε καν δημοσιογραφία έχουμε!

 

Και στα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια τα περισσότερα είναι βιντεάκια κλεμμένα από το YOUTUBE!!! ειδησούλες που θα τις έβρισκε ο καθένας χωρίς κόπο και σπουδές στην δημοσιογραφία με λίγα click.. και αν δεν είναι από το youtube είναι από ξένα κανάλια..

 

Και το χειρότερο? δεν τα σχολιάζουν ούτε τα ψάχνουν να βγάλουν καμια extra λεπτομέρεια! ότι λέει ο δημοσιογράφος του ξένου δελτίου το μεταφράζουν κατά λέξη και το παπαγαλίζουν κανένα extra σχόλιο καμια παραπάνω ερευνα....

 

 

Άσε που κάνουν μερικές φορες λάθος στην μετάφραση και λένε αρλούμπες... θυμόσαστε την είδηση με το εξωγήινο βακτηρίδιο που ακούγαμε στα κανάλια; (και στο radio αρβυλα) ... μονο εξωγήινο δεν είναι αυτό το βακτήριο.. απλά αποτελείται και αναπτύσσεται με αρσενικό (δηλητήριο) και οι επιστήμονες δεν ξέρανε ότι υπάρχουν οργανισμοί που μπορούν να βασίζονται στο αρσενικό.. (εμείς για παράδειγμα βασιζόμαστε στον άνθρακα)

 

Και εξαιτίας της ανακάλυψης αυτού του ΓΗΙΝΟΥ βακτηριδίου (που δεν υπάρχει καμια ένδειξη αλλα και σενάριο πανομοιότυπο του να βρίσκετε σε άλλο πλανήτη..) οι επιστήμονες αυξησαν το ποσοστό ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες λιγο παραπάνω μιας και ο αριθμός των πιθανών πλανητών για ζωή μεγάλωσε (αφού προσθέσανε στην "λίστα" και αυτούς που είναι πλούσιοι σε αρσενικό)

 

Και οι δικοί μας λένε ότι βρέθηκαν εξωγήινα βακτηρίδια (ουρανόσταλτα) σε μια λίμνη της αμερικής...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το περιεχόμενο κάθε site κρίνεται από τους επισκέπτες/χρήστες... θα έπρεπε για μένα ο αλγόριθμος να βασίζεται αποκλειστικά σε κριτήρια σχετικά με την κρίση των επισκεπτών όπως αριθμός -συχνότητα επισκέψεων, ποσοστά εγκατάλειψης, επιστροφές κλπ . Kανένα "ποιοτικό" κριτήριο της όποιας μηχανής αναζήτησης δεν θα πρέπει να είναι πιο αξιόπιστο από τους επισκέπτες της. Την δημοκρατία που έχουμε στερηθεί στα κράτη ας την επιδιώξουμε στο internet :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν επειδή και εμενα μου φάνηκαν περίεργα κάποια πράγματα σχετικά με αυτά που λέγονται εδώ κάθισα και διάβασα την πηγή καθώς και έκανα μια πολύ μικρή και εντός εισαγωγικών "ερευνα"

 

Και το συμπέρασμα στο οποιο κατέληξα είναι το εξής:

 

Ναι μεν στο blog της google σχετικά με τον αλγόριθμο έχει την έκφραση "copy content from other websites" αλλα το γενικό νόημα του κειμένου δεν νομίζω ότι αναφέρεται στο ότι η google θα ανεβάζει το ranking στον πρώτο που θα βγάζει μια είδηση και θα κατεβάζει ranking στους υπολοιπους που γραφουν η μιλάνε για την ίδια είδηση μεταγενέστερα...

 

 

Αυτό που θα κάνει ο αλγόριθμος είναι να μηδενίσει αυτά τα λεγόμενα niche spam sites... δηλαδή σελίδες που μιλάνε για κάτι δήθεν εξειδικευμένο χωρίς στην ουσία να λένε κάτι για αυτό.. (με σκοπό το traffic)

 

Για παράδειγμα να μιλάνε για την καινούργια GTX 580 και το μονο που να αναφέρεται στο site να είναι "σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθει όλοι την περιμένουμε άραγε θα έχει καμια διαφορα με τις προηγούμενες? " ή ακόμη να μην γραφει και τίποτα..

 

Και θα ανεβάζει ranking στα site όπως το guru3d που θα έχουν ολόκληρο review με video και εικόνες μετρήσιμα αποτελέσματα downloads για τα προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν link για παλιότερα reviews συζητήσεις μεταξύ χρηστών για το θέμα..

και γενικά δηλαδή sites τα οποια είναι οργανωμένα με πλούσιο περιοχόμενο και δυνατότητες ΣΧΕΤΙΚΕΣ με αυτό που θα ψάξει ο χρηστης του google.

 

 

Επίσης θα εξαλείψει όλα τα spam sites.. (EDIT: μεγάλη κουβέντα παρασύρθηκα.. :P εννοούσα ότι αυτός είναι ο σκοπός τους.. τώρα αν όντως εξαλειφθούν είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.. :P )

 

sites δηλαδή που χρησιμοποιούν scriptάκια για να οδηγούνε όλα τα keywords πάνω τους χωρίς να έχουν καμια σχέση με αυτά..

 

Πόσες φορες δεν έτυχε για παράδειγμα στον καθένα σας να ψάχνει κάτι συγκεκριμένο πχ "paintball markers" και να βγούνε αποτελέσματα στο google ένα σορό έχοντας πολλές φορες μέσα τους γραμμένη την λέξη painball+markers και μόλις τα κάνετε click να οδηγηθείτε σε site χωρίς καθόλου περιεχόμενο απλά ένα index.html? που απλά έχει link για αλλα site (συνήθως scamsites και πορνό)

 

Η ακόμη πιο εξελιγμένα site πχ αν κάνετε μια ερώτηση (στα αγγλικά πιάνει καλύτερα :P ) του τύπου "τι είναι η εμμηνόπαυση" που βγάζουν αποτελέσματα ακριβώς χρησιμοποιώντας την έκφραση σας "τι είναι η εμμηνόπαυση" και όταν τα κάνετε click βλέπετε όντως σαν Header με μεγάλα γράμματα την έκφραση "τι είναι εμμηνόπαυση" ίσως καμια φορα και ένα κείμενο που δεν βγάζει νόημα η είναι πολύ γενικό αλλα έχει bolded την έκφραση σας πολλές φορες μέσα του.

 

ΚΑΙ από κάτω πάλι ένα σορό διαφημιστικά ιούς κτλ....

 

 

ή το πρόβλημα με τα downloads.. πχ αν πατούσατε "Download Νικόλας άσημος Λίνα torrent".

 

 

Και βγαίνουν ένα σορό sites που έχουν "Download superfast Νικόλας άσημος torrents"

 

Και το έχουν σε διαφορες εκδοχές για να ξεγελάνε τους μη εξοικειωμένους με το internet πχ

 

Download:

 

Νικολας άσημος trial 30MB

Νικόλας άσημος live 1GB

Νικόλας άσημος 450MB

Νικόλας άσημος reference 400KB

Lina by Νικόλας 5MB

 

Και όλα τα παραπάνω να μην είναι απολύτως ΤΙΠΟΤΑ ή να είναι ιός.

Η ακόμη να μην υπάρχουν καν για download (ως "μεταφιεσμενος" ιός ή 0MB file) και απλά να είναι το δόλωμα για να εγγραφείς στην σελίδα και να πληρώσεις....

 

Και ένα σορό αλλα..

 

Εν κατακλείδι sites όπως το insomnia το pinnokio blogspot το espresso blog και γενικά όλα τα ελληνικά site ουσιαστικά (το ξέρω είμαι κακός :P ) δεν έχουν να φοβούνται ιδιαιτερα μήπως και πέσουν τα rankings επειδή αναπαράγουν περιεχόμενο ειδήσεων και πληροφοριών (μέσα σε μια υγιής σελίδα όμως όπως είναι το insomnia που έχει ένα community παραπομπές κτλ)

 

Ο αλγόριθμος στοχεύει να μειώσει τα spamsites έτσι όπως τα αντιλαμβάνονται οι αμερικανοι και όχι εμείς.. δηλαδή site που κυριολεκτικά ειναι χωρίς περιεχόμενο και νόημα.. με σκοπό την διαφήμιση η την μετάδοση κακοβουλου λογισμικού η site με κανένα σκοπό γενικότερα...

 

Πιο απλά αν ανοίξετε ένα blog και κάνετε copy paste ειδήσεις από το NBC CNN κτλ θα έχετε την ίδια αντιμετώπιση που θα είχατε και πριν αλλάξει ο αλγόριθμος!***

 

Αν όμως κάνετε ένα blog μονο με διαφημιστικά link το γεμίσετε με ένα σορό άσχετα keywords για να κάνετε traffic τότε ναι την πατήσατε με τον νέο αλγόριθμο....

 

 

*** EDIT: διάβασα κάποια σχόλια μεμονωμένων χρηστών στην αμερική που μάλλον είναι υποκειμενικά πάραυτα ίσως υπάρχει θέμα αν απλά έχεις ένα site/blog και κανεις μονο copy paste (Δεν είναι δηλαδή "υγιές" site αλλά είναι μια λίστα με paste από άλλες σελίδες) βεβαια μάλλον δεν θα έχετε πρόβλημα αν κάνετε και εσείς κάτι.. πχ το μεταφράσετε σε άλλη γλώσσα από το απλά να κάνετε copy paste...

 

Αν βρω χρόνο θα το ερευνήσω και θα σας πω.

 

Αν όμως είσαστε κανονικό site (με δομή ιεραρχία αλλα features κτλ) και τα αναπαράγετε τότε σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καλό με την Google είναι ότι ακόμα και σε πράγματα που ανταγωνιστικά δεν θα έπρεπε να αγχώνεται και πολύ, πάντα προσπαθεί να τα κάνει ακόμα καλύτερα.

έτσι διατηρούν την επιτυχία τους...

και έτσι μπορεί και δημιουργείται ανταγωνισμός, κάτι που μας συμφέρει...

και έτσι όπως αναφέρθηκε παραπάνω κρατάνε όλο το διαδίκτυο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...