az1 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 καλησπερα παιδια,συμβαινει το εξης περιεργο....εχω το κουτι του υπολογιστη ανοικτο και οταν ακουμπαω τον σκελετο του σε μερικα σημεια νιωθω να με χτυπαει λιγο ρευμα,επισης αν ακουμπησω την καρτα γραφικων απο τη μερια της πλακετας και οχι του ανεμιστηρα νιωθω παλι ρευμα και αν αφησω το δαχτυλο μου πανω στην καρτα γραφικων για μερικα δευτερολεπτα η οθονη γινται μαυρη.τι γινεται???ειναι φυσιολογικα ολλα αυτα η πρεπει να προσεξω κατι???
karmen1983 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 καλησπερα παιδια,συμβαινει το εξης περιεργο....εχω το κουτι του υπολογιστη ανοικτο και οταν ακουμπαω τον σκελετο του σε μερικα σημεια νιωθω να με χτυπαει λιγο ρευμα,επισης αν ακουμπησω την καρτα γραφικων απο τη μερια της πλακετας και οχι του ανεμιστηρα νιωθω παλι ρευμα και αν αφησω το δαχτυλο μου πανω στην καρτα γραφικων για μερικα δευτερολεπτα η οθονη γινται μαυρη.τι γινεται???ειναι φυσιολογικα ολλα αυτα η πρεπει να προσεξω κατι??? Δε μου λες η πρίζα-πολύπριζο είναι σούκο ή όχι; Δοκιμαστικό κατσαβίδι έχεις;
ice25 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 πρώτον έχω καταλάβει ότι όλα αυτά τα κάνεις με το pc ανοικτό(να δουλεύει) αν δεν κατάλαβα λάθος ....τότε κάνεις εσύ μεγάλο λάθος κινδυνεύεις να τα κάψεις όλα εκεί μέσα... οσο για το ηλεκτρισμό που σε διαπερνά είναι πρόβλημα με την γείωση σου κανονικά το σασί είναι γειωμένο
FaRMaKhs Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δε μου λες η πρίζα-πολύπριζο είναι σούκο ή όχι; Δοκιμαστικό κατσαβίδι έχεις; Και σουκο ναναι το φις δεν ειναι απαραιτητο να εχει γειωση γιατι πολλες γραμμες στα σπιτια ειναι περασμενες στις γραμμες φωτισμου. Οποτε αυτο που μπορει να κανει το παλικαρι ειναι να δει τι εχει μεσα η πριζουλα του και αν οντως ειναι σουκο(+γειωση) καλυτερα να φωναξει εναν ηλεκτρολογο
karmen1983 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δεν διαφωνώ να καλέσει ηλεκτρολόγο, αλλά μπορεί εύκολα να δει αν έχει όντως διαρροή με το δοκιμαστικό κατσαβίδι αν το ακουμπήσει σε μία βίδα πάνω στο κουτί. Φαντάζεσαι να αποφορτίζει αυτός πάνω στο pc και όχι το Pc πάνω του; Ή φαντάζεσαι να έχει γείωση και να μην έχει διακόπτη διαφυγής; Καλό θα είναι να μάθουμε σε τι πρίζα έχει το Pc και τι έγινε με το δοκιμαστικό. Οπως επίσης αν έχει παρατηρήσει κάτι ανάλογο και σε άλλες ηλεκτρικες συσκευές στο σπίτι του...
maik42 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 στην προκειμενη τι δοκιμαστικο χρειαζεται για το κουτι; για 12V για 24V ή 220V;
maik42 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 για να καταλαβω, η διαροη ρευματος που νιωθει στο χερι του το παλλικαρι ειναι 220V; αν ειναι ετσι δεν θα την "κουρντιζε την κιθαρα";
stm00192 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Ελα ρε παιδιά μην είμαστε τοσο καταστροφολόγοι πια.. στατικος ηλεκτρισμός είναι που σχεδόν σίγουρα οφείλεται σε κακή ή παντελή έλλειψη γείωσης. Οποτε ας λύση το θέμα γείωσης (το οποίο επίσης μπορεί να οφείλεται και σε κακό τροφοδοτικό και όχι μόνο στο δυκτιο του σπιτιού).
karmen1983 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 για να καταλαβω, η διαροη ρευματος που νιωθει στο χερι του το παλλικαρι ειναι 220V; αν ειναι ετσι δεν θα την "κουρντιζε την κιθαρα"; Το δοκιμαστικό ανάβει όταν πιάσει σαν όργανο μία επικίνδυνη τάση. Δεν ανάβει όπου και όπου. Θα ανάψει αν το βάλεις μέσα σε μία πρίζα (στον ένα από τους δύο πόλους μια και ο ενας κλείνει το κύκλωμα και δεν έχει ρεύμα) και θα πιάσει και τάση που λέμε Ops με χτύπησε. Αυτό που σε σκοτώνει δεν είναι τα Volts που αναφέρεις, αλλά τα Amber. Νομίζω ρεύματα κοντά στο ένα εικοστό του Amber είναι ικανά να σκοτώσουν. Οι ηλεκτρικές συσκευές παίζουν μέχρι και 15Α (και πάλι νομίζω)... Πιάνει λοιπόν από την πολύ μικρή διαρροή που εμείς νιώθουμε, μέχρι και αυτή από πρίζα ΔΕΗ. Γι' αυτό είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να ξέρει κάποιος που ακουμπά με γυμνά χέρια και που όχι... Ελα ρε παιδιά μην είμαστε τοσο καταστροφολόγοι πια.. στατικος ηλεκτρισμός είναι που σχεδόν σίγουρα οφείλεται σε κακή ή παντελή έλλειψη γείωσης. Οποτε ας λύση το θέμα γείωσης (το οποίο επίσης μπορεί να οφείλεται και σε κακό τροφοδοτικό και όχι μόνο στο δυκτιο του σπιτιού). Καλά στο τροφοδοτικό νομίζω δύσκολα. Δένει πάνω στο pc οπότε τσουπ γειώνεται... (εκτός αν έχει το κουτί πάνω σε πλαστικό τάπητα )
nikos1982 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 καλησπερα παιδια,συμβαινει το εξης περιεργο....εχω το κουτι του υπολογιστη ανοικτο και οταν ακουμπαω τον σκελετο του σε μερικα σημεια νιωθω να με χτυπαει λιγο ρευμα,επισης αν ακουμπησω την καρτα γραφικων απο τη μερια της πλακετας και οχι του ανεμιστηρα νιωθω παλι ρευμα και αν αφησω το δαχτυλο μου πανω στην καρτα γραφικων για μερικα δευτερολεπτα η οθονη γινται μαυρη.τι γινεται???ειναι φυσιολογικα ολλα αυτα η πρεπει να προσεξω κατι??? αν έχεις διαρροή στο κουτί είναι θέμα γείωσης από πολιπριζο η αν δεν έχει η πρίζα γείωση....αν έχει γείωση η πρίζα το πρόβλημα είναι στο ποληπριζο η στο φις σούκο του ποληπριζου. Το δοκιμαστικό ανάβει όταν πιάσει σαν όργανο μία επικίνδυνη τάση. Δεν ανάβει όπου και όπου. Θα ανάψει αν το βάλεις μέσα σε μία πρίζα (στον ένα από τους δύο πόλους μια και ο ενας κλείνει το κύκλωμα και δεν έχει ρεύμα) και θα πιάσει και τάση που λέμε Ops με χτύπησε. Αυτό που σε σκοτώνει δεν είναι τα Volts που αναφέρεις, αλλά τα Amber. Νομίζω ρεύματα κοντά στο ένα εικοστό του Amber είναι ικανά να σκοτώσουν. Οι ηλεκτρικές συσκευές παίζουν μέχρι και 15Α (και πάλι νομίζω)... Πιάνει λοιπόν από την πολύ μικρή διαρροή που εμείς νιώθουμε, μέχρι και αυτή από πρίζα ΔΕΗ. Γι' αυτό είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να ξέρει κάποιος που ακουμπά με γυμνά χέρια και που όχι... θέλει επαγωγικό κατσαβίδι για να δει αν έχει τάση πάνω το κουτί..το επαγωγικό όμως δεν λειτουργεί όπως το κανονικό δοκιμαστικό κατσαβίδι.π.χ. το δοκιμαστικό πρέπει να κλειση κύκλωμα με τον σώμα του ανθρώπου για να δείξει ενδηξει τάσης.ενώ το επαγωγικό άπλα το ακουμπάς στο κουτί χωρίς να κλειση κύκλωμα με το ανθρωπινό σώμα για να δείξει τάση.
az1 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 λοιπον παιδια ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας,το περιεργο ειναι οτι τωρα που γυρισα σπιτι και αναψα τον υπολογιστη δεν υπαρχει καμια διαρροη ρευματος...δεν ξερω πως και τι εγινε αλλα ολλα ok.παντως αυριο θα παω για καλο και για κακο να παρω ενα πολυμπριζο ασφαλειας για να εχουμε και το κεφαλι μας ησυχο.
FaRMaKhs Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Πρωτα απ ολα δες αν στη μπριζα σου εχεις γειωση αλλιως το ασφαλειας ειναι αχρηστο Κλεισε το ρελεδακι του δωματιου σου και ξεβιδωσε το φις της πριζας αν εχει 3 καλωδια εισαι οκ
nikos1982 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Πρωτα απ ολα δες αν στη μπριζα σου εχεις γειωση αλλιως το ασφαλειας ειναι αχρηστο Κλεισε το ρελεδακι του δωματιου σου και ξεβιδωσε το φις της πριζας αν εχει 3 καλωδια εισαι οκ ασφάλεια λέγετε και όχι ρελε.ρελε αν εχει στον ηλεκτρικό πινάκα το ποιο πιθανό είναι να έχει και γιωσει στην πρίζα. και καλύτερα αν δεν ξέρει να μην κάνει τπτ με την πρίζα να φωνάξει ηλεκτρολόγο μην έχουμε κάνα παρατράγουδο
FaRMaKhs Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Διαβαζεις τι λεω η ποσταρεις τη βλακεια ετσι στα μπαμ Για να ανοιξει τη πριζα και να δει ποσα καλωδια εχει λεω NΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΡΕΛΕΔΑΚΙ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ να το κανω ακομα πιο νιανια? τι σχεση ειχει η ασφαλεια στο πινακα που ειναι πριν τα ρελε?για να δεις εσυ μια γραμμη βγαζεις εκτος ολο το σπιτι? Επισης εκτος απο αυτα μπορει να βαλει ενα κινητο στη πριζα του και να παει να κατεβασει ενα ενα τα ρελεδακια που γραφουν 16Α που ειναι για τις γραμμες ρευματοδοτων(σουκο) και να δει φορτιζει/οχι ή ειναι οντως σουκο ή οχι ελπιζω να εγινα κατανοητος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.