akpe Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Να συνενοηθεις μια χαρα μπορεις .Και σε καταλαβαινω πιο πολυ απο οσο νομιζεις .Δεν ειμαι υποχρεωμενη να σε αποδεχτω ομως. Δεν σου ζήτησα να με αποδεχτείς, δεν έχω τέτοια κολλήματα. Κουβέντα κάνουμε. Απλά σε όσες ερωτήσεις έχουμε κάνει για την άποψή σου για το που και πως χρειάζεται το άσυλο με την μορφή που έχει αυτό σήμερα (της ασυδοσίας δηλαδή) έχουμε λάβει αερολογίες. Βέβαια δεν περίμενα τίποτε καλύτερο όταν σε άλλο θέμα μου είχες πει πως είναι δικαίωμα του αλλουνού να μου κόβει το μάθημα... απλά είπα να κάνω μια προσπάθεια Οριστε; Λεω, εσύ "επιχειρηματολογείς" με βάση το χειρότερο/πιο ευτράπελο/πιο γούτσου παράδειγμα που βρίσκεις, εγώ γιατί να μην κάνω το ίδιο;
pournaras Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Οριστε; Καλα κανει και τις διακιινει για να καρφωνονται μερικοι να φαινεται τι διακινειται γενικα . Συνεχιζεις ομως να το περνας ετσι στο αοριστο, παρολες τις ερωτησεις του Τουφα στο να παραθεσεις 2-3 ιδεες απο αυτες που θα διακινουνται, και που απο δω και περα θα εχουν προβλημα χωρις το ασυλο.
saya Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δεν σου ζήτησα να με αποδεχτείς, δεν έχω τέτοια κολλήματα. Κουβέντα κάνουμε. Απλά σε όσες ερωτήσεις έχουμε κάνει για την άποψή σου για το που και πως χρειάζεται το άσυλο με την μορφή που έχει αυτό σήμερα (της ασυδοσίας δηλαδή) έχουμε λάβει αερολογίες. Βέβαια δεν περίμενα τίποτε καλύτερο όταν σε άλλο θέμα μου είχες πει πως είναι δικαίωμα του αλλουνού να μου κόβει το μάθημα... απλά είπα να κάνω μια προσπάθεια Λεω, εσύ επιχειρηματολογείς με βάσει το χειρότερο/πιο ευτράπελο/πιο γούτσου παράδειγμα που βρίσκεις, εγώ γιατί να μην κάνω το ίδιο; Γιατι ειπατε οτι ηταν ξυλοδαρμος κατι που μπορουσε να γινει παντου .Αρα παλι δεν σας συμφερει;Ενω αυτο με το φασιστικο κομμα δεν το εχω ξανακουσει .Μονξο εδω το ακουω και μου κανει εντυπωση οτι σε κατι τοσο ακραιο συμφωνουσατε ολοι.Αν πας και ρωτησεις εξω για φασιστικο κομμα ,πιστευεις οτι το 90% θα πει ναι;Ε ειστε λιγο περιεργο δειγμα πληθυσμου που αυτο κατι δειχνει .Μαλιστα πιστευω ουτε το 4,5 % θα συμφωνουσε.Αρα η συζητηση ειναι λιγο προκαθορισμενη .Δεν υπαρχει περιπτωση να καταλαβετε τι σας λεω γιατι το σκεφτεστε με το δικο σας τροπο ,νομιζωντας κιολα οτι ολοι σκεφτονται ετσι και ειναι το σωστο .Και να σου πω εγω οτι δεν ειναι δεν προκειται να με καταλαβεις.
akpe Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Γιατι ειπατε οτι ηταν ξυλοδαρμος κατι που μπορουσε να γινει παντου .Αρα παλι δεν σας συμφερει;Ενω αυτο με το φασιστικο κομμα δεν το εχω ξανακουσει .Μονξο εδω το ακουω και μου κανει εντυπωση οτι σε κατι τοσο ακραιο συμφωνουσατε ολοι.Αν πας και ρωτησεις εξω για φασιστικο κομμα ,πιστευεις οτι το 90% θα πει ναι;Ε ειστε λιγο περιεργο δειγμα πληθυσμου που αυτο κατι δειχνει .Μαλιστα πιστευω ουτε το 4,5 % θα συμφωνουσε. Και επειδή μπορούσε να γίνει παντού τι σημαίνει αυτό; Πως δικαιολογείται; Προ μηνών στα ΤΕΙ Πειραιά ή Αθήνας (δεν θυμάμαι συγκεκριμένα και βαριέμαι να ψάξω) σκοτωθήκαν στο ξύλο και πέσανε και μαχαιριές. Πριν κάτι μηνες σε ΑΕΙ είχαν ρίξει φάπες σε καθηγητή. Αλλά επειδή αυτά συμβαίνουν και έξω ας το αφήσουμε στο ντούκου; Η μήπως έχουμε καταντήσει ειθελλημένα και άμεσα ενα "δημοκρατικό" μας δικαίωμα τσιφλίκι για να ξεδίνουμε; Τα περι φασιστικού κόμματος ήταν προφανώς υπερβολή, τις οποίες λατρεύεις τόσο. Εγώ σε ρωτάω κάτι άλλο. Αν αύριο βγείς έξω και προσπαθήσεις να παρακαλέσεις επιβάλλεις σε κάποιους να μην πάνε στη δουλειά τους ή επιχειρήσεις να τους καταστρέψεις τον χώρο της εργασίας τους, πόσοι θα συμφωνήσουν μαζί σου;
saya Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Και επειδή μπορούσε να γίνει παντού τι σημαίνει αυτό; Πως δικαιολογείται; Προ μηνών στα ΤΕΙ Πειραιά ή Αθήνας (δεν θυμάμαι συγκεκριμένα και βαριέμαι να ψάξω) σκοτωθήκαν στο ξύλο και πέσανε και μαχαιριές. Πριν κάτι μηνες σε ΑΕΙ είχαν ρίξει φάπες σε καθηγητή. Αλλά επειδή αυτά συμβαίνουν και έξω ας το αφήσουμε στο ντούκου; Η μήπως έχουμε καταντήσει ειθελλημένα και άμεσα ενα "δημοκρατικό" μας δικαίωμα τσιφλίκι για να ξεδίνουμε; Τα περι φασιστικού κόμματος ήταν προφανώς υπερβολή, τις οποίες λατρεύεις τόσο. Εγώ σε ρωτάω κάτι άλλο. Αν αύριο βγείς έξω και προσπαθήσεις να παρακαλέσεις επιβάλλεις σε κάποιους να μην πάνε στη δουλειά τους ή επιχειρήσεις να τους καταστρέψεις τον χώρο της εργασίας τους, πόσοι θα συμφωνήσουν μαζί σου; Ακπε ,δεν ηταν υπερβολη .Ειπωθηκε και μαλιστα επανειλλημενα και μαλιστα ρωτηθηκε γιατι εξαιρουνται οι φασιστες απο τα κομματα .Αυτο νομιζω για την πειοψηφια ειναι αυτονοητο .Αν δεν δινεστε να το καταλαβετε πως να καταλαβετε τα αλλα ;Αρα τι καθομαι και εξηγω αδικα;Αφου τα βλεπετε απο αλλη οπτικη γωνια .Γιατι αν σου απαντησω οτι και εκτος ασυλου μπορουσαν να δαρθουν μια χαρα μεχρι να ερθει η αστυνομια .Αρα για αυτο σου φταιει ο πολεμος και το μισος μεταξυ τους και οχι το ασυλο θα μου απαντησεις ,ε και τι εγινε που δεν φταιει ας το καταργησουμε .Την εχω κανει την συζητηση ,ξερω.Καθ δεν εχει και λογικη .Και να σας πω ,δεν μου αρεσει κιολας να κρινω τις αποψεις των αλλων ,ουτε θα σας παρω στο ψιλο οσο ακραιο και να μου φαινεται .Ειναι οι αποψεις σας .
akpe Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Αρα για αυτο σου φταιει ο πολεμος και το μισος μεταξυ τους και οχι το ασυλο Όχι, μου φταίει το άσυλο. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος δεν μου φταίει ο θεσμός αλλά η ατιμωρισία που (για κάποιους) τον συνοδεύει. Είναι κάτι αντίστοιχο με το να αφήναμε όλους μας να κάνουν ό,τι γουστάρουν χωρίς νόμους, με την λανθασμένη άποψη οτι η δημοκρατική ιδέα του καθένα θα ήταν αρκετή για να μας συνετίσει. Το δοκιμάζουμε; Όχι. Γιατί; Γιατί για τους περισσότερους από εμάς η έννοια της δημοκρατίας είναι "κάνω ό,τι γουστάρω γιατί είναι δικαίωμά μου". Έτσι ακριβώς σου λέει ο άλλος ε άσυλο έχω, χέστηκα για όσους έχουν αντίθετη άποψη. Κάτι που μεταφράζεται σε ξύλο, σε τραμπουκισμούς, σε απειλές, σε στημένες συνελεύσεις, σε καταλήψεις των δέκα εις βάρος των εκατό και χίλια δυο άλλα. Το αν αυτά είναι σπάνια η μεμονωμένα περιστατικά δεν με απασχολεί, με απασχολεί το οτι η κατάσταση τώρα τα επιτρέπει. Και δεν στέκομαι μόνο στο ξύλο, στέκομαι και σε πιο "αναίμακτες" διαδικασίες, φερ'ειπείν παρεμπόδιση μαθημάτων, πελατείακές σχέσεις με καθηγητές και καταλήψεις για ψύλλου πήδημα. Διότι μπορεί για εσένα και εμένα το να χάσουμε δυο-τρια μαθήματα να μην είναι και το τέλος του κόσμου αλλά όπως σου εξήγησα σε παλιότερο θέμα έχω παραδείγματα από άτομα που λόγω καταλήψεων έχουν χάσει από μερικες εκατοντάδες ευρώ μέχρι δουλειές και μεταπτυχιακά. θα μου απαντησεις ,ε και τι εγινε που δεν φταιει ας το καταργησουμε Δεν συμφωνώ με κατάργηση του ασύλου. Συμφωνώ όμως στη ρύθμισή του ώστε αν χρειαστεί επέμβαση, αυτή να είναι άμεση. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Πέφτει ξύλο σε κατάληψη; Παίρνει ο πρύτανης δυο ένστολους/rent-a-cop/οτιδήποτε και τους πετάει έξω. Μπουκάρουν οι κουκουλόμυαλοι και τα σπάνε όλα στην ΑΣΟΕΕ; Ανοίγουν οι πόρτες. Δεν ξέρω αν όντως τα πράγματα θα στρώσουν εντελώς έτσι, φαντάζομαι πως σίγουρα θα γίνουν καλύτερα αφού ο κάθε καραγκιόζης, είτε μιλάμε για κομματόσκυλο είτε για αυτοαποκαλούμενο αναρχικό, δεν θα έχει πια το άσυλο της ατιμωρησίας να τον "προστατεύει".
Pantelwolf Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Μα, ο νόμος προβλέπει την προσωρινή άρση του ασύλου από τις πρυτανικές αρχές κάθε σχολής. Το θέμα είναι οτι ποτέ δεν εφαρμόστηκε σε περιπτώσεις που χρειάστηκε.
akpe Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Ναι μόνο που τώρα αν δεν κάνω λάθος θέλει διαδικασίες συμβουλίου. Χρειαζόμαστε κάτι πιο άμεσο imho.
censOred Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί σε αρκετές παρέες φοιτητών το αν θα έπρεπε να υπάρχει το άσυλο ή όχι. Εγώ δεν συμφωνώ με την κατάργηση του ασύλου.Κάποια ρύθμιση θα ήταν ευπροσδετη αλλά το θέμα είναι αν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση και υπάρχει θέληση για αυτό το πράγμα. Διάβασα κάποιες σελίδες όχι όλες γιατί είναι πολλές αλλά διάβασα κάποιες απόψεις οι οποίες θεωρώ ότι είναι λανθασμένες. Καταρχήν να πω ότι είμαι φοιτητής του Πολυτεχνίου στο Αριστοτέλειο,4ο έτος.Αυτό για να ξεκαθαρίστεί αν έχω δει την κατάσταση που επικρατεί σε κάποιο Ελληνικό Πανεπίστημιο. Είπώθηκε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κομμάτικες παρατάξεις στα πανεπιστήμια. Ποιος νοήμων ανθρώπος δεν συμφώνεί με αυτό? Αλλά πραγματικά πιστεύετε ότι καταργώντας το άσυλο θα λυθεί αυτό το πρόβλημα?Η άποψη μου είναι πως όχι,και αν υπάρχει κάποια πιθανότητα είναι πάρα πολύ μικρή. Επίσης το θέμα των εκνευριστικών αφισοκολήσεων νομίζετε ότι θα λυθεί με την κατάργηση του ασύλου?Ξάνα όχι.Δηλαδή θα μπαίνουν οι μπάτσοι κάθε μέρα και θα καθαρίζουν τους τοίχους? Όσον αφορά το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών (σκληρών είναι το μείζον θέμα) εδώ ναι υπάρχει πρόβλημα και κάθε άνθρωπος που έχει ανοιχτά τα μάτια του μπορεί να το δει αυτό και το άσυλο συντηρεί αυτή την κατάσταση.Καταργώντας το το πιο πιθανό ήταν να είχαμε κάποια βελτίωση. Πρεζάκια πολλά στον χώρο του Αριστοτελείου γενικά όχι φυσικά ενώ γίνονται μάθηματα το πρωί(μην τρελαθούμε) και κάτι πρέπει να γίνει. Απο την άλλη όμως εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να είχα έναν μπάτσο με εξουσία πάνω από τ κεφάλι μου.Θα με προστάτευε και είναι καλό αλλά θεωρώ ότι η κατάσταση θα ξέφευγε και θα δημιουργούνταν κλιμακωτά επεισόδια ίσως περισσότερα από τώρα. Ενα καλό του ασύλου είναι ότι γίνονται προβολές ταινιών (για τον χώρο του πολυτεχνίου μπορώ να μιλήσω εγώ) από τις διάφορες θεατρικές ομάδες.Και ναι αυτό φίλοι μου είναι ελεύθερη διακίνηση ιδεών.Γιατί απολαμβάνεις την ταινία στον χώρο που μπορεί το πρωί να έκανες μάθημα δεν πληρώνεις 10 ευρώ στους ληστρικούς κινηματογράφους (γιατί 10 ευρώ για να δεις μια ταινία είναι υπερβολικά πολλά) και μετά την ταινία αν είναι αναλόγου περιεχομένου μπορεί να ακολουθήσει συζήτηση (θυμάμαι χαρακτηριστικά μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μετά την προβολή του Zeitgeist 3).Η παπάτζα των πνευματικών δικαιωμάτων θα έδινε το δικαίωμα στην αστυνομία να επέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις. Υπάρχουν και κάποια καλά στο άσυλο θέλω να πιστεύων.Όσες σελίδες διάβασα όλοι επιτείθονταν στο άσυλο λες και αυτό ευθυνεται για το πόσο μπουρδέλο έχει γίνει η χώρα μας προσπερνώντας το θέμα στην ρίζα του,την παιδεία. Δεν έχω αποψη για άλλα τμήματα πανεπιστημίου στην Ελλάδα κάθως έχω επισκεφθεί μόνο και δεν έχω δει πως λειτουργούν. Το γεγονός ότι λόγω εν τέλει του ασύλου είχαν κλέψει σε κάποια καταληψη παλιότερα (πριν μπω στην σχολή) προβολείς και μεγάφωνα μικρόφωνα κτλ.Αυτο σίγουρα αποδοκιμάζεται. Αλλα είναι λύση στην τελική η κατάργηση του ασύλου? P.S Οι γενικές συνελεύσεις τμήματος που γίνονται επίσης αποδοκιμάζονται από πολλούς (η αποδοκιμασία στον Έλληνα είναι συχνό χαρακτηριστικό χώρις να έχει βιώσει).Η αλήθεια είναι ότι επειδή έχω πάει σε αρκετές (όχι πολλές αλλά σεβαστό αριθμό) ότι στην τελική μέσα στην αίθουσα η συζητηση καταλήγει σε συνδικαλιές και τις περισσότερες φορές δεν έχουν να σου πουν κάτι γιατί επιτίθονται ο ένας στον άλλο.Αλλά έστω και κάποια συγκεκριμένες φορές που θα ακούσεις κάτι αξίολογο από κάποιον (μπορεί και να είναι μεμοωμένος ) εμένα προσωπικά μου αρκεί.Τμήμα με 1000 άτομα πες γραμένους να έρχονται 100 άτομα να παρακολουθούν.Αυτό από μόνο του λέει ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να αλλάξει. ΑΛΛΑ η δύναμη είναι σε εμάς αλλά δεν το έχουν καταλάβει.Υπήρχαν φορές που ήρθε πολύς κόσμος σε συνέλευση και ψήφισε κάτα της κατάληψης ώστε να μην χαθούν μαθήματα καιγιατί δεν πίστευαν ότι δεν θα προσφέρει κάτι η κατάληψη.Και ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ.Απλά πράγματα. Είναι ένα θέμα που χωράει πολλή συζήτηση.Αυτά από μένα.
Tilemaxx Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Πόδι θα πρέπει να πάρουν τα κομματόσκυλα και τα τρωκτικά που εκμετταλεύονται το άσυλο για δικό τους όφελος, και όχι ο θεσμός καθεαυτός.
Toufas Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δηλαδη να επιτρεπουμε 10 ατομα να κανουν οτι θελουν, για να μπορουμε να βλεπουμε ταινιες εμεις. Οκ.
Ntinaras Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δηλαδη να επιτρεπουμε 10 ατομα να κανουν οτι θελουν, για να μπορουμε να βλεπουμε ταινιες εμεις. Οκ. μα αυτα τα ατομα θα συνεχισουν να κανουν οτι θελουν και χωρις ασυλο.
astrat Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 μα αυτα τα ατομα θα συνεχισουν να κανουν οτι θελουν και χωρις ασυλο. Θα σταματήσουν όμως να καταστρέφουν τη πανεπιστημιακή περιουσία, που τη πληρώνουμε όλοι έμμεσα; Εγώ πιστεύω όχι τελείως αλλά σε ένα μεγάλο βαθμό.
Ntinaras Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Θα σταματήσουν όμως να καταστρέφουν τη πανεπιστημιακή περιουσία, που τη πληρώνουμε όλοι έμμεσα; Εγώ πιστεύω όχι τελείως αλλά σε ένα μεγάλο βαθμό. αυτοι που τα σπανε ειναι οι γνωστοι βαλτοι απο παραταξεις που εχουν συμφεροντα,τα οποια προερχονται απο το κρατος το παρακρατος και τα λαμογια που εχουν συμφερον να καταστρεψουν την δημοσια παιδεια για να ανθισει η ιδιωτικη.
astrat Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 αυτοι που τα σπανε ειναι οι γνωστοι βαλτοι απο παραταξεις που εχουν συμφεροντα,τα οποια προερχονται απο το κρατος το παρακρατος και τα λαμογια που εχουν συμφερον να καταστρεψουν την δημοσια παιδεια για να ανθισει η ιδιωτικη. Άρα αν σταματήσουν να υπάρχουν οι παρατάξεις θα βελτιωθεί το πρόβλημα των καταστροφών; Τελικά θα είναι συνολικά καλή η κακή αυτή η λύση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα