Προς το περιεχόμενο

Το PC ανοίγει αλλα δεν κάνει μπιπ....

Antwni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ddr2...τις βάζω στο δεύτερο και στο τέταρτο...έχω δοκιμάσει να τις βάλω και μια μια αλλά δεν φταίνε οι μνήμες...τώρα δεν ξέρω αν έχει χαλάσει το dimm...ddr3 δεν έχω για να δοκιμάσω και μου είναι δύσκολο να βρω...

Δημοσ.

Δεν έγινε κάτι με αυτό που είπες arctic...Λοιπόν άνοιξα το πσ του ξαδέλφου μου χωρίς να συνδέσω το καλώδιο με τα 4 πιν του τροφοδοτικού στην μητρική και έκανε ακριβώς τα ίδια...δηλαδή η οθόνη ήταν στο stand by και δεν έκανε μπιπ!!!Το καλώδιο του τροφοδοτικού μου δεν παίζει να έχει χαλάσει γιατί έχω δοκιμάσει και άλλο τροφοδοτικό και κάνει τα ίδια!!Να πω ότι όταν σύνδεσα το τροφοδοτικό μπέρδεψα τα καλώδια και έβαλα αυτό του pci-e στην μητρική...αλλά δεν λειτούργησε το τροφοδοτικό και και κατάλαβα ότι κάποια μλκια είχα κάνει...Λέτε να έκαψα την επαφή??Αλλά δεν λειτούργησε η μητρική ούτε το τροφοδοτικό όταν πάτησα το κουμπί...

Δημοσ.

Κάτι έχει καεί στη μητρική αλλά δε ξέρω τι ;) Έχω δοκιμάσει τα πάντα και όλα δείχνουν ότι φταίει η μητρική...αλλά αν είχε καεί δεν θα έπρεπε να μη δουλεύει ο επεξεργαστής και τα ανεμιστηράκια??Ααα ξέχασα να πω ότι αυτό μου το είχε ξανακάνει όταν πήγα να δοκιμάσω άλλον επεξεργαστή αλλά έβαλα τον παλιό και δούλεψε όπως και άλλη μια φορά που κάτι είχε γίνει δεν θυμάμαι τι (νομίζω δεν είχε κουμπώσει καλά η ψήκτρα) αλλά τα εβγαλα όλα και τα ξαναβαλα και δούλεψε...τον τελευταίο καιρό όμως σε κάποιες φάσεις έκανε disconnect τον σκληρό δίσκο και έπρεπε να τον ξαναβγάλω από τ σατα και να τον βάλω σε άλλη διαφορετικά δεν τον διάβαζε...μου το είχε κάνει 1-2 φορές σε διάφορες φάσεις δεν ξέρω αν έπαιζε ρόλο και η θερμοκρασία αλλά δεν ξεπερνούσε τους 40 βαθμούς....μάλλον ήταν στα τελευταία τις....

Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη με socket 775 και μνήμη ddr2??

Δημοσ.

Δεν αξίζει να πάρεις καινούρια μητρική για s775 δες για καμιά μεταχειρισμένη καλύτερα .

Για κάνε έναν ελέγχω στην μητρική για σκασμένους πυκνωτές μπας και …

Δημοσ.

Το μόνο που βρήκα είναι αυτή από το πλαίσιο αλλά είναι στην Αθήνα και εγώ είμαι Κρήτη και μετά βρήκα από το e-shop αλλά μου φαίνονται λίγο ακριβές...Link Link

Πώς μπορώ να το κάνω αυτό ρε ραφαήλ???

Δημοσ.

Κοίτα αν έχουνε φουσκώσει ή έχουν βγάλει υγρά. Για να καταλάβεις τσέκαρε τις γραμμές που έχουν πάνω οι πυκνωτές. Αν δεν είναι "μέσα" στον πυκνωτή τότε έχουν φουσκώσει

Δες αυτήν

Edit:

DSC04245.jpg Φαίνεται καλύτερα.

Αυτός στα δεξιά είναι νορμαλ-ο αριστερός φουσκομένος

Από εδώ παίρνω τις φώτο

Δημοσ.

Όχι δεν έχουν πάθει τίποτα οι πυκνωτές είναι στην ίδια ευθεία...δεν είναι φουσκωμένοι

Έχετε να προτείνετε κάποια μητρική 775 με ddr2??

Εκτός και αν έχετε καμιά άλλη ιδέα τι μπορώ να ελέγξω...

Δημοσ.

Η καρτα γραφικων πρεπει να δουλευει γτ η οθονη αναγνωριζει το καλωδιο...

Δεν νομίζω οτι αυτό είναι ένδειξη ότι λειτουργεί σωστά η κάρτα γραφικών.Εάν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι αυτό είναι ένδειξη ότι λειτουργεί σωστά η κάρτα γραφικών.Εάν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Έβαλα και άλλη αλλά δεν έγινε τίποτα...

Δημοσ.

To θέμα είναι αν σου πάρουν χρήματα για να την ελέγξουν, μάλλον δε συμφέρει (αν έχει τελικώς πρόβλημα). Μπορείς βέβαια να πας σε 2-3 μέρη που έχεις λόγους να πιστεύεις πως είτε δεν θα σου πάρουν, είτε αν σου πάρουν, να είναι πολύ λίγα (τύπου 5 με 10€ για ένα "τυπικό" τσεκάρισμα, βάζοντας πάνω βασικά components απλά, να δουν αν δουλεύει - διαδικασία που γίνεται κι "επί τόπου", μέσα σε 5 λεπτά, θεωρητικά). Τους ρωτάς βέβαια πρώτα "για να τσεκάρετε βάζοντας πάνω τα βασικά αν δουλεύει, θέλετε πάνω από 5-10€;"

Επίσης, διαβάζοντας όλο το thread, θα έλεγα ότι γράφεις ΛΙΓΟ μπερδεμένα/με "μισόλογα" (δεν σου κάνω "παρατήρηση", απλά την αίσθησή μου καταθέτω), και αυτό δεν βοηθάει όσο θα 'πρεπε (...απ' την άλλη πάλι, κάτι μου λέει πως παρ' ότι δεν τα έγραψες και τόσο καλά, μάλλον τα έκανες σωστά όσα έπρεπε).

Μόλις χθες/προχθές παιδεύτηκα με μία μητρική socket 478 (μιλάμε είδα τον Χριστό συνοριοφύλακα), μέχρι να καταλήξω κάπου. Τελικά, παίζαν 2 πράγματα. Ή και (τουλάχιστον) 3 :

(1)Ένα προβληματικό ( ; ) RAM slot. Σε κάποιο σημείο στα ελάσματα στα οποία πατάει το RAM module φαίνεται λυωμένο το πλαστικό, και στο ίδιο σημείο (2) το αυτό module είχε μαυρίσει σε ένα "δοντάκι" του. Μνημοτερηδόνα; Ποιός ξέρει. Μέχρι μάλιστα που το "δοντάκι"/"επίχρυση" επαφή" έχει ξεκολλήσει από το σώμα της μνήμης. Δεν έχει αποκολληθεί τελείως μεν, αλλά έχει ξεκολλήσει. Δεν ξέρω αν ήταν για καιρό έτσι είτε το slot είτε η εν λόγω μνήμη/δεν ξέρω αν το ένα τσουρούφλισε το άλλο. (3) Παίζει βέβαια να έχει κι άλλα θέματα η μητρική, γιατί και το BIOS της κάνει διάφορα χαζούλικα (σε κάποια φάση κόλλαγε -το BIOS- ενώ "δεν είχε λόγο", κάποιες φορές "απλά" γυρνάει σε defaults XΩΡΙΣ εμφανή λόγο - όντας και στο ρεύμα και με καλή λιθιομπαταρία). Η δε μητρική δεν ήταν δική μου, και ήταν παροπλισμένη για καιρό (χρόνια, ίσως), οπότε δεν ξέρω πολλά για το ιστορικό της. Τεσπα, my point being ότι :

α) Μπορεί γενικά ένα πρόβλημα (μητρικής κυρίως) να μην είναι (και τόσο) εμφανές (στο μάτι εννοώ)

β) Μπορεί να παίζει συνδυασμός προβλημάτων (συσχετιζόμενων μεταξύ τους, όπως το slot KAI η μνήμη που είπα - αλλά κι όχι μόνο) πράγμα που κάνει την trial&error πρακτική τεσταρίσματος, παλουκάκι.

Στη δική σου περίπτωση, θα έλεγα να τηρήσεις απαρέγκλιτα τα εξής (βέβαια άλλο πράγμα η live επισκόπηση, κι άλλο να τα λέμε από απόσταση - ίσως όλο και κάτι ξεχαστεί να επισημανθεί) :

1) Να δοκιμάσεις κάθε ένα από τα βασικά components για την λειτουργία του συτήματος (επεξεργαστή, μνήμη, κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό, οθόνη) σε άλλο σύστημα, ώστε να βεβαιωθείς τουλάχιστον πως το μόνο που μένει να έχει ζόρι, είναι η μητρική. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς τουλάχιστον να πάρεις μια άλλη (μεταχειρισμένη μάλλον, αλλά να δουλεύει εγγυημένα*) και να μην ανησυχείς μήπως το ζόρι δεν το έχει (μόνο) η μητρική.

2) Να (ξανα)στήσεις το σύστημα

γ) εκτός κουτιού

δ) με ΜΟΝΟ τα προαναφερθέντα (ΚΑΙ την επεξεργαστοψύκτρα) σε bold εξαρτήματα (ούτε ποντικοπληκτρολόγια, ούτε δισκοντιβιντιά, άλλες κάρτες/περιφερειακά) και

ε) ΧΩΡΙΣ να είναι συνδεδεμένη στο Power-On κουμπί (θα δοκιμάσεις εκκίνηση ακουμπώντας τα δύο πινάκια στα οποία καταλήγει το καλώδιο του προαναφερθέντος κουμπιού ένα κατσαβιδάκι) .

β) Επίσης χωρίς την μπαταρία, αλλά ΟΥΤΕ και το καλώδιο του ρεύματος, ν' αφήσεις την μητρική "σκέτη" για "εύλογο χρονικό διάστημα" (κα'να μισάωρο ξερωγώ, έτσι για τον φόβο των Ιουδαίων, ΠΡΙΝ αρχίσεις το στήσιμο.

α) Και πριν την βγάλεις απ' το κουτί -αν την έχεις ξαναβάλει- να "αποφορτίσεις" το τροφοδοτικό, πατώντας καμμιά δεκαριά φορές το Power-On του κουτιού της μητρικής.

στ) Μην ξεχάσεις να συνδέσεις ΚΑΙ το 4πινο του επεξεργαστή.

ζ) Να τσεκάρεις όσο πιο μεθοδικά μπορείς, οπτικά, το κάθε εξάρτημα (τα μικροηλεκτρονικά που έχει πάνω του, αλλά και τις επαφές/ποδαράκια/καλωδιάκια/σκατουλάκια/whatever του)

Στην περίπτωση που ανέφερα, "κανονικό" συμπέρασμα ΔΕΝ έβγαλα (διότι με μπέρδεψε πολύ η περίπτωσή της με τη συμπεριφορά της) - απλά η κατάληξη μετά από πολλή ιστορία ήταν ν' αντικατασταθεί μια μνήμη και πλέον να δουλεύει κανονικά η μητρική (παρ' όλο μάλιστα το φαινομενικά "λαβωμένο" ένα slot). Σε κάποια άλλη περίπτωση παλιότερα, είχαν πρόβλημα τα ελάσματα τoυ AGP slot (λόγω οξείδωσης) και από "τύχη" το πρόσεξα (πού να σκεφτείς να κοιτάς εκεί μέσα, και να βγάλεις και συμπέρασμα. Με καθάρισμα/ανασήκωμα των ελασμάτων με βελόνα, την είχα σώσει πάντως τελικά). Γιατί τα λέω αυτά; Πάρε παραδείγματα για το ότι η προσεκτική επισκόπηση του συτήματος, ΙΣΩΣ και να σου δώσει απαντήσεις.

* Αν το οικονομικό είναι ζόρι για 'σένα, τσέκαρε σε τοπικά "μικρομάγαζα" (όχι μεγάλες αλυσίδες δηλαδή όπως Πλαίσια/Μουλτιράμια/κτλ) μπας κι έχει κανείς καμμία να του βρίσκεται, και να στη δώσει κοψοχρονιά (15-20-25-30 ξερωγώ. Μέχρι και σε περίπτωση μπορεί να πέσεις, να την πάρεις και τζάμπα). Καθόλου απίθανο.

Δημοσ.

Τα γραφω λίγο μπερδεμένα γιατί δεν περίμενα ότι θα είχε ανταπόκριση το θέμα και πίστευα ότι θε λέγατε και εσείς οτι είναι καμένη η μητρική...αλλά με βάλλατε να δοκιμάσω πράγματα και πίστευα ότι θα έφτιαχνε για αυτό σας έδινα και παραπάνω πληροφορίες για το τι είχα κάνει προ θανάτου...

Τώρα στο θέμα μας δεν έκανα αυτό που λες μιας και την πήρε ο ξαδελφός μου και τη δοκίμασε με δικό cpu,gpu,ram και δεν έγινε τίποτα!!Τώρα για τεχνικό δεν θέλω να δώσω χρήματα για να βγάλει και αυτός συμπέρασμα ότι είναι χαλασμένη...

Απλώς δεν καταλαβαίνω αφού γυρίζουν τα ανεμιστηράκια πώς έχει καεί η μητρική(δεν είναι δείγμα αυτό ότι δεν έχει καεί)??Την βλέπω και λυπάμαι να την πετάξω... :-(

Για ανταλακτικά μπορώ να κρατήσω μόνο την μπαταρία...

Να τη βάλω στο sticky ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ??

Δημοσ.

Ναι, βγαλ' την για χάρισμα. Ποτέ δεν ξέρεις - μπορεί να κάποιος να τη θέλει. Ίσως κι εγώ την διεκδικήσω.

Κι εγώ έτοιμος να την παρατήσω ήμουν αυτή που έλεγα, αλλά τώρα "από αυτήν" γράφω.

Όσο για ανεμιστηράκια κτλ, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο το να έχει πρόβλημα (ποιός ξέρει τί είδους), αλλά τα συγκεκριμένα να παίρνουν ρεύμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...