robinthepoor Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα Ψάχνοντας τυχαία στο google για ιονιστές - καθαριστές αέρα, έπεσα και εδώ...στην συζήτησή σας ! Θέλω να πω το εξής: Έχω το DAIKIN MC707VM και την αγορά την έκανα πέρσι θεωρόντας με αυτά που άκουσα ότι είναι κορυφαίο και ένα από τα καλύτερα ! Όμως από την 1η μέρα που το έβαλα να δουλεύει παρατήρησα μία περίεργη μυρωδιά (στην πορεία έμαθα ότι είναι όζων) το οποίο άρχιζε να με πειράζει σε σημείο μετά από κάποια λεπτά λειτουργίας (ούτε καν ώρες) να αναγκάζομαι να το κλείνω ! Την δε μητέρα μου ένα βράδυ την έκανε να νιώθει να πνίγεται στον λάρρυγα (δεν ξέρω αν έχει σχέση το πρόβλημα με το θυρεοειδή της), όμως γενικά παρατήρησα ότι ο λόγος που το αγόρασα δεν ανταποκρινόταν στο αποτέλεσμα - δεν είναι δυνατόν να ανοίγω παράθυρα μετά για να μπει φρέσκος αέρας για να φύγει το όζων, ενώ θα έπρεπε αυτό να φρεσκάρει την ατμόσφαιρα μέσα στο δωμάτιο ! Το μηχάνημα δεν δούλεψε παρά κάποιες ώρες ! Ούτε καν βδομάδα ! Φέτος είπα να το δοκιμάσω πάλι αφού αντιμετωπίζω ένα θέμα με μυρωδιές κλπ από εξω που ισχωρούν στο σπίτι... Και αντιμετώπισα πάλι τα ίδια !! Πήρα τηλέφωνο την αντιπροσωπεία και ναι...αναγνώρισαν πως και άλλοι έχουν παραπονεθεί για παρόμοια κατάσταση, και να το πάω σε αυτούς για να μειώσουν την εκπομπή όζωντος ! Και αναρωτιέμαι...είναι δυνατόν να πουλιέται τέτοιο μηχάνημα όταν μάλιστα δημιουργεί τέτοια θέματα σοβαρά με την υγεία και να έχει πάρει πιστοποιήσεις από διάφορους οργανισμούς ? Ψάχνοντας βρήκα ένα πολύ χρήσιμο site που σαν 1ο κανόνα θέτει την αγορά καθαριστή-ιονιστή ΧΩΡΙΣ την εκπομπή όζωντος (μήπως κάτι σημαίνει αυτό?) !! Εδώ περισσότερα: http://www.air-purifier-power.com/top-10-air-purifiers.html Εάν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω παρακαλώ να βοηθήσει μήπως εγώ είμαι κάπου λάθος... Το μηχάνημα είναι αυτό: http://youtu.be/Ilc2UitTJac Με όλη την εκτίμηση
papajo_r Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα Ψάχνοντας τυχαία στο google για ιονιστές - καθαριστές αέρα, έπεσα και εδώ...στην συζήτησή σας ! Θέλω να πω το εξής: Έχω το DAIKIN MC707VM και την αγορά την έκανα πέρσι θεωρόντας με αυτά που άκουσα ότι είναι κορυφαίο και ένα από τα καλύτερα ! Όμως από την 1η μέρα που το έβαλα να δουλεύει παρατήρησα μία περίεργη μυρωδιά (στην πορεία έμαθα ότι είναι όζων) το οποίο άρχιζε να με πειράζει σε σημείο μετά από κάποια λεπτά λειτουργίας (ούτε καν ώρες) να αναγκάζομαι να το κλείνω ! Την δε μητέρα μου ένα βράδυ την έκανε να νιώθει να πνίγεται στον λάρρυγα (δεν ξέρω αν έχει σχέση το πρόβλημα με το θυρεοειδή της), όμως γενικά παρατήρησα ότι ο λόγος που το αγόρασα δεν ανταποκρινόταν στο αποτέλεσμα - δεν είναι δυνατόν να ανοίγω παράθυρα μετά για να μπει φρέσκος αέρας για να φύγει το όζων, ενώ θα έπρεπε αυτό να φρεσκάρει την ατμόσφαιρα μέσα στο δωμάτιο ! Το μηχάνημα δεν δούλεψε παρά κάποιες ώρες ! Ούτε καν βδομάδα ! Φέτος είπα να το δοκιμάσω πάλι αφού αντιμετωπίζω ένα θέμα με μυρωδιές κλπ από εξω που ισχωρούν στο σπίτι... Και αντιμετώπισα πάλι τα ίδια !! Πήρα τηλέφωνο την αντιπροσωπεία και ναι...αναγνώρισαν πως και άλλοι έχουν παραπονεθεί για παρόμοια κατάσταση, και να το πάω σε αυτούς για να μειώσουν την εκπομπή όζωντος ! Και αναρωτιέμαι...είναι δυνατόν να πουλιέται τέτοιο μηχάνημα όταν μάλιστα δημιουργεί τέτοια θέματα σοβαρά με την υγεία και να έχει πάρει πιστοποιήσεις από διάφορους οργανισμούς ? Ψάχνοντας βρήκα ένα πολύ χρήσιμο site που σαν 1ο κανόνα θέτει την αγορά καθαριστή-ιονιστή ΧΩΡΙΣ την εκπομπή όζωντος (μήπως κάτι σημαίνει αυτό?) !! Εδώ περισσότερα: http://www.air-purifier-power.com/top-10-air-purifiers.html Εάν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω παρακαλώ να βοηθήσει μήπως εγώ είμαι κάπου λάθος... Το μηχάνημα είναι αυτό: http://youtu.be/Ilc2UitTJac Με όλη την εκτίμηση Κάτι δεν πάει καλά είτε έχεις υπερευαίσθητη όσφρηση είτε το μηχάνημα έχει πρόβλημα. Το όζον λύνει προβλήματα και λειτουργεί ως "αντισηπτικό" είναι καθαρός αέρας (οξυγόνο) δεν είναι κάποια χημική ουσία... αυτό που μπορεί να συμβαίνει (αν δεν έχεις εσύ πρόβλημα λόγο κάποιας ευαισθησίας η προσωπικής αυθυποβολής) είναι το εξής: Το δωμάτιο που λειτουργεί η συσκευή είναι κλειστό από παντού και δεν αερίζεται με αποτέλεσμα να μαζεύεται περισσότερο οξυγόνο στην ατμόσφαιρα. Η λύση για αυτό είναι να λειτουργείτε την συσκευή λιγότερες ώρες.. το όζον θα συνεχίζει να καθαρίζει τον αέρα και ας έχει σταματήσει να λειτουργεί η συσκευή.
antonl Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 [...] Το όζον λύνει προβλήματα και λειτουργεί ως "αντισηπτικό" είναι καθαρός αέρας (οξυγόνο) δεν είναι κάποια χημική ουσία... [...] Το δωμάτιο που λειτουργεί η συσκευή είναι κλειστό από παντού και δεν αερίζεται με αποτέλεσμα να μαζεύεται περισσότερο οξυγόνο στην ατμόσφαιρα. [...] Συγνώμη αλλά το όζον είναι οξυγόνο; Ο3 = Ο2; Από wiki τουλάχιστον: Ozone in the lower atmosphere is an air pollutant with harmful effects on the respiratory systems of animals and will burn sensitive plants; edit: Ούτε το «δεν είναι κάποια χημική ουσία» κατάλαβα αλλά τέλος πάντων.
papajo_r Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Συγνώμη αλλά το όζον είναι οξυγόνο; Ο3 = Ο2; Από wiki τουλάχιστον: φυσικά και δεν είναι 1:1 όμοιο με το διοξυγόνο αλλιώς δεν θα το λέγαμε το ένα όζον και το άλλο διοξυγόνο.. Όλα είναι οξυγόνο συνήθως όμως αναφερόμαστε στο διοξυγόνο γιατί αυτή είναι η μορφή οξυγόνου που συναντάμε στις κατώτερες στιβάδες της ατμόσφαιρας (δηλαδή γύρο μας). Το όζον είναι το ίδιο πράγμα έχει απλά 3 άτομα Οξυγόνου ενώ το διοξείδιο έχει 2 άτομα Οξυγόνου που μπερδεύεσαι? το όζον υπάρχει και στην ατμόσφαιρα και μάλιστα μας προστατεύει από την υπεριώδης ακτινοβολία.. Το άτομο του οξυγονου συμβολίζεται με "Ο" είναι αέριο και ανήκει στην ομάδα των αλογoνωνChalcogen (ΑΜΕΤΑΛΑ). "πρακτική" διαφορα (στο ότι μπορούμε να το αναπνεύσουμε στο ότι δεν είναι τεχνητό στο ότι μας βοηθάει κτλ) με το οξυγόνο δεν υπάρχει. Γιαυτο δεν υπάρχει και νόημα να εξηγούμε τις χημικές ιδιότητες και διαφορες μιας και δεν μπορούν οι περισσότεροι έτσι και αλλιώς να τις καταλάβουν. Ας μην κάνουμε λοιπόν τα απλά πολύπλοκα. Edit: τώρα είδα και το δεύτερο σχόλιο για τα χημικά. Όπως φαινόταν εξαρχής μιλούσα απλά δεν είχα αυστηρό επιστημονικό ύφος όπως θα είχε κάποιος λέκτορας σε μια διάλεξη. Εννοούσα ότι δεν αποτελεί χημική ουσία με την έννοια που καταλαβαίνει ο κόσμος την λέξη "χημικά" δηλαδή υλικά ακατάλληλα για τον ανθρώπινο οργανισμό συνήθως τεχνητά. Όλα είναι χημικά και τα λεγόμενα βιολογικά είναι χημικά στην ουσία.
antonl Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 φυσικά και δεν είναι 1:1 όμοιο με το διοξυγόνο αλλιώς δεν θα το λέγαμε το ένα όζον και το άλλο διοξυγόνο.. Όλα είναι οξυγόνο συνήθως όμως αναφερόμαστε στο διοξυγόνο γιατί αυτή είναι η μορφή οξυγόνου που συναντάμε στις κατώτερες στιβάδες της ατμόσφαιρας (δηλαδή γύρο μας). Το όζον είναι το ίδιο πράγμα έχει απλά 3 άτομα Οξυγόνου ενώ το διοξείδιο έχει 2 άτομα Οξυγόνου που μπερδεύεσαι? το όζον υπάρχει και στην ατμόσφαιρα και μάλιστα μας προστατεύει από την υπεριώδης ακτινοβολία.. Το άτομο του οξυγονου συμβολίζεται με "Ο" είναι αέριο και ανήκει στην ομάδα των αλογόνων. "πρακτική" διαφορα (στο ότι μπορούμε να το αναπνεύσουμε στο ότι δεν είναι τεχνητό στο ότι μας βοηθάει κτλ) με το οξυγόνο δεν υπάρχει. Γιαυτο δεν υπάρχει και νόημα να εξηγούμε τις χημικές ιδιότητες και διαφορες μιας και δεν μπορούν οι περισσότεροι έτσι και αλλιώς να τις καταλάβουν. Ας μην κάνουμε λοιπόν τα απλά πολύπλοκα. Δεν κάνουμε τα απλά πολύπλοκα αλλά τα λάθη σωστά. Κι επειδή βλέπω ότι όσο το συνεχίζω, τόσο βγαίνουν νέα μαργαριτάρια: «ο άτομο του οξυγονου συμβολίζεται με "Ο" είναι αέριο και ανήκει στην ομάδα των αλογόνων.» σταματάω εδώ πριν κανείς πάει να κάνει καταδύσεις με μπουκάλες γεμάτες όζον αντί οξυγόνο. Btw αυτό το «δεν μπορούν οι περισσότεροι έτσι και αλλιώς να τις καταλάβουν» το χεις ξαναπεί. Δεν ξέρω ποιους εννοείς τελικά.
papajo_r Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Με συγχωρείς αλλα το ύφος σου είναι ειρωνικότατο και βγάζει μάτι η αγνοια σου και το να παπαγαλίζεις link από το ελληνικό wikipedia (που βγαίνουν σαν αποτέλεσμα της εισαγωγής μιας λέξης που δεν καταλαβαίνεις στο google) δεν είναι απόδειξη γνώσης. Τώρα η εξυπνάδα που είπες (επειδή δεν ήξερες τι είναι αλογόνα goolgαρες και είδες κάτι αντιφατικό και χάρηκες) Είναι τυπογραφικό λάθος του μετατροπέα greeklish που χρησιμοποιώ το οξυγόνο ανήκει στην ομάδα 16 του περιοδικού πινακα ομάδα η οποια στα αγγλικά λέγεται Chalcogen και στα ελληνικά δεν μου έρχεται ακόμη το όνομα της γιατί κόλλησα (το παθαίνω αυτό μερικές φορες όπως όλοι μας) είναι πάντως στα αμέταλλα. Τέλος ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να καταλάβει ότι το οξυγόνο είναι Ο και ότι το Ο2 είναι ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ οξυγόνο (γιαυτο υπάρχει ένα "2" διπλα στο Ο) και το Ο3 ΤΡΙΑ άτομα οξυγόνου και από πάνω θέλει να ειρωνευτεί και να το παίξει έξυπνος ειρωνευόμενος τρίτους με ύφος αυθεντίας καλύτερα να πάρει τις μπουκάλες και να πέσει στον πάτο της θάλασσας. Τελικά βρήκα το πρόβλημα σου δεν είναι το μηχάνημα αλλα εσύ ο ίδιος.
antonl Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Είπες: 1) Το όζον λύνει προβλήματα και λειτουργεί ως "αντισηπτικό" είναι καθαρός αέρας (οξυγόνο) δεν είναι κάποια χημική ουσία... 2) Το όζον λύνει προβλήματα και λειτουργεί ως "αντισηπτικό" είναι καθαρός αέρας (οξυγόνο) δεν είναι κάποια χημική ουσία... 3) το άτομο του οξυγονου συμβολίζεται με "Ο" είναι αέριο και ανήκει στην ομάδα των αλογόνων Και κάνω και τρίτο post σαν απάντηση. Καλά να πάθω. edit: Κλείνοντας δεν έχω καμία αυθεντία στο θέμα. Γνώσεις χημείας λυκείου που τέλειωσα πριν 10-15 χρόνια.
papajo_r Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Καλά είσαι πολύ αργός... δεν πρόκειται να καταλάβεις.. οποτε τουλάχιστον να σου δείξω φωτογραφίες για να σωπάσεις. http://en.wikipedia.org/wiki/Ozone "It is an allotrope of oxygen" ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ οξυγόνο αφού ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 3 ΑΤΟΜΑ ΟΞΥΓΟΝΟΥ... Μπερδεύεις το οξυγόνο με την λέξη "αέρας" είναι προφανέστατο αυτό. Όσο για τo "χημική ουσία" (άλλη μια ένδειξη ότι τρολλαρεις παίζοντας με τις λέξεις) έχω κάνει ένα edit εδώ και ώρα που μάλλον δεν το διάβασες. Καλα να πάθω εγώ που απαντάω σε troll... edit: Κλείνοντας δεν έχω καμία αυθεντία στο θέμα. Γνώσεις χημείας λυκείου που τέλειωσα πριν 10-15 χρόνια. Αυτό δεν είναι κάτι αρνητικό. Αρνητικό είναι όταν με γνώσεις λυκείου και αυτές πριν από 15 χρονια ειρωνεύεσαι λες και είσαι ειδήμονας. Τέλος στο λύκειο μαθαίνεις για ενώσεις κτλ και ξέρεις ότι το όζον είναι στην ατμόσφαιρα και ότι είναι μια μορφή οξυγόνου.
cthulhucarbide Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Παπάτζο, λες παπάτζες. Στο πρώτο σου ποστ έκανες μπόλικα φάουλ και ακόμα προσπαθείς να τα μπαλώσεις. Και μάλιστα με άσχημο τρόπο. Στην πρώτη παράγραφο του wiki link που έβαλες για το όζον, το λέει ξεκάθαρα πως είναι βλαβερό. Δεν ξέρω τι επαγγέλεσαι και τι ξέρεις από χημεία, αλλά παρόλο που το όζον αποτελείται από άτομα οξυγόνου έχει διαφορετικές ιδιότητες. Και γενικά οι αλοτροπικές μορφές μιας ουσίας έχουν πολλές διαφορές, συχνά άκρως αντίθετες. Αυτό μάλλον δεν το ήξερες γιατί επιμένεις πολύ σε αυτό
papajo_r Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δεν προσπαθώ να μπαλώσω τίποτα προσπαθώ να βρω απλά τρόπο επικοινωνίας με άτομα που δεν καταλαβαίνουν κάτι και επιμένουν οποτε δεν γίνετε να τους πίσω με επιχειρήματα που δεν θα καταλάβουν. Και ας πούμε διάβασες την πρώτη παράγραφο και λες ότι είναι κακό επειδή λέει "Ozone in the lower atmosphere is an air pollutant with harmful effects on the respiratory systems of animals and will burn sensitive plants" δεν σκέφτεσαι όμως γιατί διασαφηνίζει "in the lower atmosphere" και γιατί λέει "air pollutant"? Για να κάνουμε ένα ρεζουμε το όζον στις σωστές ποσότητες (όπως το οτιδήποτε.. και σκέτο το οξυγόνο σε μεγάλες ποσότητες σκοτώνει! ο αέρας που αναπνέεις έχει περίπου 20% οξυγόνο αν είχε 10 η αν είχε 50 θα πέθαινες) το ξέρει και η γιαγιά μου ότι κάνει καλο στην υγεία τέλος. Σκοτώνει βακτήρια τέλος. Αν σας αρέσει αν δεν σας αρέσει δεν ξέρω δημοσιεύστε τα συγγράμματα σας για να αποδείξετε το αντίθετο. Από εκεί και πέρα να συνεχίσω τώρα στην πρώτη παράγραφο το όζον λοιπόν είναι κακό μονο ως δευτερογενής ρύπος συσσωρευόμενος σε μεγάλη ποσότητα δηλαδή, είναι κακό όταν ας το πούμε "παράγεται" από κάτι άλλο στην περίπτωση της παραγράφου εννοεί ότι προκαλείται στα κατωτερα στρώματα τις ατμόσφαιρας από οξείδια του αζώτου τα οποία εμπλέκονται σε ένα καταλυτικό κύκλο (δηλαδή από αμάξια εργοστάσια κτλ) το νέφος που έχουμε και στην αθηνα δηλαδή.
cthulhucarbide Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Η γιαγιά σου το ξέρει ότι κάνει καλό στην υγεία επειδή είδε τον Φικιώρη; Το ότι κάνει καλό στην υγεία δεν λέει κάτι. Κάνει καλό αν το πιεις; το εισπνεύσεις; κάτσεις πάνω του; Και το ακουαφόρτε σκοτώνει μικρόβια, μήπως να το πιούμε επειδή "κάνει καλό"; Επίσης ο τρόπος που γράφεις και οι λέξεις που χρησιμοποιείς κάνουν μπαμ ότι σε αυτό το θέμα τουλάχιστον δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
papajo_r Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Ναι κάνω μπαμ εγώ και όχι εσύ που μιλάς για φικιωριδες και ακουαφόρτε και ούτε ο άλλος που γραφει Ο2 Ο3 Ο και δεν καταλαβαίνει ότι όλα αυτά είναι ενώσεις οξυγόνου ή παρεξηγεί την λέξει "χημικά" και θέλει ορισμό στο τι είναι χημική ουσία... όποτε θέλουμε ανάγουμε το θέμα σε επιστήμη και όταν βολεύει λαϊκίζουμε δηλαδή. Τέλος το όζον κάνει καλο για να το εισπνεύσεις (σε μικρές ποσότητες) μπορείς να απολυμάνεις το νερό που πίνεις και το φαγητό που τρως αλλα και τα χερια σου. Δεν το λέω εγώ.. είναι πρακτική εδώ και χρονια και πέρα από το φικιώρη χρησιμοποιείται σε χιλιάδες χώρες τόσο στον δημόσιο τομέα όσο και στο σπίτι τα τελευταία χρονια. Για να δεις ότι είσαι ο δικηγόρος του διαβόλου αφού το όζον είναι τόσο κακό γιατί μια πανάκριβη συσκευή καθαρισμού ατμόσφαιρας εσωτερικών χώρων παράγει όζον? γιατί θέλει να ξεκάνει τους ανθρώπους? Οι εταιρίες και οι επιστήμονες είναι άσχετοι δηλαδή... Αυτό που κάνει μπαμ είναι ότι είμαι βλάκας.. όχι επειδή αυτά που λέω δεν ισχύουν αλλα επειδή έχω το κακό να μην μπορώ να αφήσω κάτι αναπάντητο και κάθομαι και ασχολούμαι τόση ώρα προσπαθώντας να μιλήσω σε τοίχο...
robinthepoor Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Ζητώ συγνώμη διότι δεν ήθελα να δημιουργήσω αντιπαραθέσεις τέτοιου στυλ. Απλά την εμπειρία μου κατέθεσα χωρίς να γνωρίζω επί του θέματος...αλλά κατάλαβα ότι κάτι "παίζει" με συσκευές όζωντος και μη. Γιατί το site που παρέθεσα ισχυρίζεται και έχει ως 1ο κανόνα να μην περιέχει όζων ο καθαριστής - ιονιστής που θα αγοράσουμε? Εάν δεν το βίωνα προσωπικά σαν εμπειρία ομολογώ πως δεν θα το πρόσεχα καν όπως και πολλοί από εμάς πιστεύω που θα ήθελαν να αγοράσουν στο μέλλον μία τέτοια συσκευή ! Όμως κρατάω και το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια δυσλειτουργία στην συσκευή που αν επισκευαστεί να εξαλείφει σε αρκετό βαθμό ίσως το συγκεκριμένο πρόβλημα... Θα δούμε... Μέχρι τώρα στο σπίτι εάν λειτουργήσει αρκετή ώρα μας πειράζει όλους! Και δεν είναι η ιδέα μας ! Για τον εξαερισμό αλήθεια αναρωτιέμαι θα πρέπει να έχω και επί μονίμου βάσεως ανοιχτό ένα παράθυρο δίπλα στο μηχάνημα? Έτσι είναι η σωστή λειτουργία? Γιατί αν οι μυρωδιές και οι καπνίλες έρχονται από το παράθυρο, τότε για αυτό το λόγο το πήρα... για να έχω κλειστό το δωμάτιο και να τα καθαρίζει αυτό...εκτός αν το σκέφτομαι λάθος... *Πάντως το αίσθημα της ευεξίας που περίμενα να δω αναπνέοντας καθαρό αέρα δεν το ένιωσα ακόμη, μάλλον δυσφορίας θα έλεγα... Δεν είναι κατά της εν λόγω μάρκας, δεν έχω πρόβλημα όποια μάρκα και να ήταν, ξαναλέω είναι η προσωπική μου εμπειρία που έχω βιώσει μέχρι τώρα.. Ψάχνωντας στο διαδίκτυο βρήκα το παρακάτω link: http://www.best-air-purifier-review.bestoffblog.info/tag/daikin-air-purifier/ Κάτω-κάτω αναφέρει αυτό: "...Ozone production is one of the greatest dangers of home air cleaners..." Τι συμβαίνει τελικά? Είναι το όζον τόσο επικύνδυνο? Ευχαριστώ και πάλι Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2011 από robinthepoor
PCharon Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Το όζον είναι εξαιρετικά τοξικό, πράγμα που σημαίνει πως καταστρέφει την έμβια ύλη (αυτό δεν είναι μόνο μικρόβια, είναι και δικά μας κύτταρα και κατ'επέκταση όργανα και διαταραχή λειτουργιών και φυσιολογίας) και γι αυτό το μετράμε ως βασικό ρύπο στον αέρα. Επίσης το όζον αντιδρά εύκολα είτε με άλλες ουσίες όπου βρεθεί και τις οξειδώνει, είτε με υπόλοιπο όζον προς μόρια οξυγόνου. - είναι βλαπτικό αν έρχεται σε επαφή με οποιοδήποτε κύτταρο του σώματός μας - είναι βλαπτικό αν το αναπνέουμε σε οποιαδήποτε ποσότητα - τη στιγμή ακριβώς που παράγεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι απολύμανση πχ στο νερό, ΑΛΛΑ έχει το μειονέκτημα πως δεν έχει υπολειμματική δράση, συνεπώς δεν είναι κατάλληλο γι απολύμανση νερού που παραμένει καιρό σε δοχεία/σωληνώσεις/δίκτυα ύδρευσης (δεν αντικαθιστά την ασφάλεια που παρέχει σε δίκτυο υδροδότησης η χλωρίωση σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση) Οι συσκευούλες αυτές που πωλούνταν έρχονταν από έξω με ~15$ (εδώ πωλούνταν αρχικά 150€ και σιγά σιγά το έριχναν γι άλλους λόγους). Κατά βάση ξεφυσούσαν... αέρα, που πέρναγε είτε από μια μικρούλα λυχνία υπεριώδους είτε από ένα μικρό σπινθηριστή (δύο τρόποι για παρασκευή όζοντος από το ίδιο το οξυγόνο του άερα). Το όζον που παράγεται σε αυτές τις (αστείες) συσκευούλες εκτός του ότι είναι σε πολύ μικρή ποσότητα, αντιδρά ταχύτατα πάλι προς οξυγόνο ή με άλλα μόρια που θα βρει στον αέρα ή στο νερό. Το νεράκι που πίνεις μετά δεν είναι νερό με όζον, αλλά νερό με διαλυμένο αέρα (πρέπει να προκαλεί και ωραία ρεψίματα έτσι και πιεις πολύ). Τώρα αν ο διαλυμένος αέρας στο νερό που πίνεις βοηθάει σε κάτι από ιατρικής άποψης, αυτό δε το γνωρίζω. Εκείνο που γνωρίζω είναι πως στο θόλο του στομαχιού συγκεντρώνονται τα διαλυμένα αέρια της τροφής με σκοπό να αποβληθούν με το ρέψιμο, ενώ τα αέρια της πέψης αποβάλλονται με τη γνωστή άκομψη διαδικασία. Γενικώς τα αέρια από τον οργανισμό μας αποβάλλονται. Πάντως κανενός είδους οζονοθεραπεία δεν είναι αναγνωρισμένη από την ιατρική ως μέθοδος θεραπείας ή αποκατάστασης. Μάλιστα, αν παρατηρήσατε τα κείμενα των διαφημίσεων από την αρχή εως το τέλος που διάρκεσε το παραμύθι, ενώ αρχικά υποστήριζαν τα χίλια-μύρια-όσα πως κάνει, σιγά σιγά που ο κλοιός (...) στένευε τα έπαιρναν πίσω, τοποθέτησαν κάτι λέξεις όπως «πιθανόν» κτλ και κατέληξαν να λένε πως πίνεις «οξυγονωμένο νερό με πιθανές ωφέλειες». (οξυγονωμένο επειδή ο αέρας που διαλύεις μέσα έχει 20% οξυγόνο...) Σχετικά με την απορία του φίλου για τον καθαρισμό του αέρα, το καλύτερο πράγμα για ένα χώρο είναι ο καλός εξαερισμός (έστω και μερικές ώρες της ημέρας, να αλλάξει ο αέρας) κι αν είναι δυνατόν να τον βλέπει άμεσο ηλιακό φως. Οτιδήποτε άλλο είναι κατώτερο και υποκρύπτει ακόμα και κινδύνους. Κάτι που μου άρεσε πολύ σαν ιδέα και το έχω δοκιμάσει είναι κάτι συσκευούλες που κάνουν διήθηση του αέρα μέσα από μια «γυάλα» με νερό. Αυτό είναι καλό γιατί κατακρατεί τη λεπτή σκόνη από τον αέρα και μάλιστα μέσα σε νερό, οπότε δεν υπάρχει φόβος να διαφύγει πάλι στον αέρα, όπως με τα φίλτρα. Μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας μπορείς με ένα φακό να παρατηρήσεις πώς έχει θολώσει το νερό από τα σωματίδια. Ένα πολύ μικρό μέρος του νερού εξατμίζεται λόγω της κίνησης, αλλά όχι αρκετό για να πεις πως αυξάνει την υγρασία στον αέρα. Μετά από κάποιες ώρες συμπληρώνεις/αλλάζεις το νερό. Εγώ δε καπνίζω, αλλά σε χώρους με καπνό τολμώ να υποθέσω πως θα είναι πολύ αποτελεσματικό. Μειονεκτήματά του είναι πως κάνει πολύ θόρυβο το μαραφέτι, οπότε αν το έχεις σε χώρο με σχετική ησυχία σε τρελαίνει. Μερικά έχουν ένα υποτυπώδη ιονιστή πάνω. Πάντως η ιδέα της διήθησης είναι πολύ απλή και ωραία και θα μπορούσε να είανι πολύ καλύτερα σχεδιασμένα και πιο αποδτικά αυτά, αλλά κι έτσι που είναι κάτι κάνουν. Βέβαια, όταν ο χώρος δεν είναι κλειστός αλλά αεριζόμενος, κάθε συσκευή καθαρισμού είναι περιττή, δεν έχει νόημα ούτε καν προλαβαίνει να καθαρίσει κάτι. Αυτά είναι απέλπιδες λύσεις για κλειστούς χώρους.
papajo_r Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Το όζον είναι εξαιρετικά τοξικό, πράγμα που σημαίνει πως καταστρέφει την έμβια ύλη (αυτό δεν είναι μόνο μικρόβια, είναι και δικά μας κύτταρα και κατ'επέκταση όργανα και διαταραχή λειτουργιών και φυσιολογίας) και γι αυτό το μετράμε ως βασικό ρύπο στον αέρα. Επίσης το όζον αντιδρά εύκολα είτε με άλλες ουσίες όπου βρεθεί και τις οξειδώνει, είτε με υπόλοιπο όζον προς μόρια οξυγόνου. - είναι βλαπτικό αν έρχεται σε επαφή με οποιοδήποτε κύτταρο του σώματός μας -όχι - είναι βλαπτικό αν το αναπνέουμε σε οποιαδήποτε ποσότητα -οχι υπαρχουν διεθ -όχι υπάρχουν στάνταρτς, και πέρα από αυτό δεν μπορούμε να το αναπνεύσουμε υπό φυσιολογικές συνθήκες (εκτος αν είμαστε μπροστά στην πηγή) γιατί το όζον διασπάται πολύ γρήγορα σε μόρια οξυγόνου. - τη στιγμή ακριβώς που παράγεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι απολύμανση πχ στο νερό, ΑΛΛΑ έχει το μειονέκτημα πως δεν έχει υπολειμματική δράση, συνεπώς δεν είναι κατάλληλο γι απολύμανση νερού που παραμένει καιρό σε δοχεία/σωληνώσεις/δίκτυα ύδρευσης (δεν αντικαθιστά την ασφάλεια που παρέχει σε δίκτυο υδροδότησης η χλωρίωση σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση)-αυτός που το έγραψε αυτό (γιατί πιστεύω ότι είναι απόκομμα από κάπου τόσο όμορφα στημένο ) μάλλον δεν ξέρει τι εννοούμε όταν λέμε "υπολειμματική δράση" Το χλώριο έχει υπολειμματική δράση γιατί πολύ απλα παράγει ουσίες που διαλύονται μέσα στο νερό και παραμένουν σε αυτό που πάει να πει ότι αν απολυμάνουμε το νερό ενός δοχείου με χλώριο και αδειάσουμε το δοχείο σε μια βρώμικη σωλήνα το νερό (τηρουμενων των αναλογιών) θα συνεχίσει να είναι καθαρό.. το όζον απλά απολυμαίνει δεν αφήνει ουσίες μέσα στο νερό οποτε αν απολυμάνουμε ένα δοχείο με όζον και μετά το ρίξουμε σε μια βρώμικη σωλήνα τότε το νερό θα βρωμίσει... φυσικά όμως και μπορεί να απολυμάνει νερό που βρίσκεται καιρό σε δοχεία/σωληνώσεις/δίκτυα ύδρευσης απλά μάλλον αυτός που έγραψε το άρθρο έκανε κακή μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά... γιατί ενώ μπορεί να τα απολυμάνει όλα αυτά αν αφήσουμε το νερό να συνεχίσει να βρίσκεται εκεί (και δεν το πιούμε λίγο μετά αφού το απολυμάνουμε με όζον) τότε λόγο των τοιχωμάτων μπορεί να δημιουργηθούν πάλι βακτήρια. Οι συσκευούλες αυτές που πωλούνταν έρχονταν από έξω με ~15$ (εδώ πωλούνταν αρχικά 150€ και σιγά σιγά το έριχναν γι άλλους λόγους). Κατά βάση ξεφυσούσαν... αέρα, που πέρναγε είτε από μια μικρούλα λυχνία υπεριώδους είτε από ένα μικρό σπινθηριστή (δύο τρόποι για παρασκευή όζοντος από το ίδιο το οξυγόνο του άερα). Το όζον που παράγεται σε αυτές τις (αστείες) συσκευούλες εκτός του ότι είναι σε πολύ μικρή ποσότητα, αντιδρά ταχύτατα πάλι προς οξυγόνο ή με άλλα μόρια που θα βρει στον αέρα ή στο νερό. -συμφωνώ αλλα δεν φταίνε οι αστείες συσκευές για αυτό αλλα η φύση της ουσίας.. υπό ατμοσφαιρική πίεση και θερμοκρασία δωματίου αντιδρά και μετατρέπεται σε μόρια οξυγόνου (γιαυτο και έχει απολυμαντική δράση και για αυτό δεν είναι επικίνδυνο και δεν πρόκειται να το εισπνεύσουμε..) Το νεράκι που πίνεις μετά δεν είναι νερό με όζον, αλλά νερό με διαλυμένο αέρα-είναι νερό σκέτο χωρίς αέρα (Εκτος αν το ποιείς παρα πολυ γρήγορα) νερό όμως το οποιο έχει απολυμανθεί (πρέπει να προκαλεί και ωραία ρεψίματα έτσι και πιεις πολύ). Τώρα αν ο διαλυμένος αέρας στο νερό που πίνεις βοηθάει σε κάτι από ιατρικής άποψης, αυτό δε το γνωρίζω.-Αυτό που βοηθάει είναι το επιπλέον οξυγόνο που προσλαμβάνεις χάριν στην παραγωγή του από το όζον το ίδιο το όζον μετά από κάποια ποσότητα είναι επικίνδυνο όπως είπαμε αλλα επίσης όπως είπαμε δεν γίνετε να το εισπνεύσεις γιατί μετατρέπεται σε μόρια οξυγόνου.. η επιπλέον ποσότητα αυτή -ειδικά για τους κατοικους των πόλεων- βοηθάει τον οργανισμό για πόλους λόγους και του δίνει ευεξία. Εκείνο που γνωρίζω είναι πως στο θόλο του στομαχιού συγκεντρώνονται τα διαλυμένα αέρια της τροφής με σκοπό να αποβληθούν με το ρέψιμο, ενώ τα αέρια της πέψης αποβάλλονται με τη γνωστή άκομψη διαδικασία. Γενικώς τα αέρια από τον οργανισμό μας αποβάλλονται. Πάντως κανενός είδους οζονοθεραπεία δεν είναι αναγνωρισμένη από την ιατρική ως μέθοδος θεραπείας ή αποκατάστασης.αυτό εννοείται αλλα συντελεί ενισχυτικά σε πολλές θεραπείες Μάλιστα, αν παρατηρήσατε τα κείμενα των διαφημίσεων από την αρχή εως το τέλος που διάρκεσε το παραμύθι, ενώ αρχικά υποστήριζαν τα χίλια-μύρια-όσα πως κάνει, σιγά σιγά που ο κλοιός (...) στένευε τα έπαιρναν πίσω, τοποθέτησαν κάτι λέξεις όπως «πιθανόν» κτλ και κατέληξαν να λένε πως πίνεις «οξυγονωμένο νερό με πιθανές ωφέλειες». (οξυγονωμένο επειδή ο αέρας που διαλύεις μέσα έχει 20% οξυγόνο...και αυτό μάλλον κακή μετάφραση υποθέτω πως είναι.. ο αέρας της ατμόσφαιρας έχει 20% οξυγόνο.. οξυγονωμένο λέγεται το νερό γιατί συντελείται εκεί η διαδικασία της οξείδωσης που το απολυμαίνει και οι αντιδράσεις μεταξύ των μορίων του όζοντος που παράγουν μόρια οξυγόνου) Σχετικά με την απορία του φίλου για τον καθαρισμό του αέρα, το καλύτερο πράγμα για ένα χώρο είναι ο καλός εξαερισμός (έστω και μερικές ώρες της ημέρας, να αλλάξει ο αέρας) κι αν είναι δυνατόν να τον βλέπει άμεσο ηλιακό φως. Οτιδήποτε άλλο είναι κατώτερο και υποκρύπτει ακόμα και κινδύνους. Κάτι που μου άρεσε πολύ σαν ιδέα και το έχω δοκιμάσει είναι κάτι συσκευούλες που κάνουν διήθηση του αέρα μέσα από μια «γυάλα» με νερό. Αυτό είναι καλό γιατί κατακρατεί τη λεπτή σκόνη από τον αέρα και μάλιστα μέσα σε νερό, οπότε δεν υπάρχει φόβος να διαφύγει πάλι στον αέρα, όπως με τα φίλτρα. Μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας μπορείς με ένα φακό να παρατηρήσεις πώς έχει θολώσει το νερό από τα σωματίδια. Ένα πολύ μικρό μέρος του νερού εξατμίζεται λόγω της κίνησης, αλλά όχι αρκετό για να πεις πως αυξάνει την υγρασία στον αέρα. Μμετά από κάποιες ώρες συμπληρώνεις/αλλάζεις το νερό. Εγώ δε καπνίζω, αλλάσ εχώρους με καπνό τολμώ να υποθέσω πως θα είναι πολύ αποτελεσματικό. Μειονεκτήματά του είναι πως κάνει πολύ θόρυβο το μαραφέτι, οπότε αν το έχεις σε χώρο με σχετική ησυχία σε τρελαίνει. Μερικά έχουν ένα υποτυπώδη ιονιστή πάνω. Εγώ προτείνω κάποιον ιονιστή με επανακαθαριζόμενα φίλτρα σκόνης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα