Cossutius. Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Mια χαρα το τρως και το καταπινεις και αμασητο, οταν εισαι απο αυτους που πιστευουν: Γιατι απευθήνεσαι σε εμένα? Στα έγραψε και ο KleKoR Βλέπεις που το μόνο που κάνεις όχι μονο σε αυτό το θρεντ αλλά σε όλα ειναι να βάζεις λόγια, να διαστρευλώνεις αυτά που γράφει ο άλλος, να πιάνεις λέξεις και να πετάς αβάσιμες κατηγορίες, xωρις καν να προσπαθείς να πιάσεις το νόημα των άλλων? Εσυ που ενω συνεχώς κατηγορείς τους άλλους για ότι έγινε στην Ελλάδα, τσουβαλιάζοντας όλο το κόσμο, δε δέχεσαι οτι ανήκεις στην κατηγορία των παγκαλιστών και μάλιστα το παίζεις και θιγμένος. Πάντως ναι έχω κάνει ένα μεγάλο λάθος. Δεν είσαι παγκαλιστής.Zητώ συγνώμμη .Αυτός συμπεριέλαβε τον εαυτό του μεσα σε όσους τα φάγανε. Εσύ ζεις στο εξωτερικό άρα φταίνε όλοι εκτός απο σένα. υ/γ. ο δεύτερος φιλελεύθερος "δημοκράτης" που όταν ξεμένει από επιχειρήματα με βάζει στην ignore list... Πρέπει να έχει λιώσει απ τη στεναχώρια. Σου στέλνω 2 Ρωμαίες γυμνές να σε παρηγορήσουν
pournaras Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Ένας καλός λόγος είναι πως από τις κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, θεωρητικά, τα κέρδη πάνε σε δημόσια ανάπτυξη, παιδεία, υγεία κλπ. Τώρα για το ότι αυτό πρακτικά δεν γίνεται, δεν είμαι υπεύθυνος ούτε εγώ, ούτε οι απόψεις μου, αλλά οι εκάστωτε κυβερνήσεις. Αυτούς διαλέγουμε κάθε φορά, ας μην παραπονιώμαστε μετά. Θεωρείς ότι η φορολογία είναι πιο σίγουρη λύση; Όπως ας πούμε τα ψίχουλα που άφηνε το Carrefour πριν φύγει από Ελλάδα, δηλώνοντας όλο ζημίες και έχοντας offshore εκατομμυρίων στην Κύπρο; Οι δημοσιες επιχειρησεις ειναι κερδοφορες, γιατι εκμετελλευονται δωρεαν τους φυσικους πορους, και παραλληλα παιρνουν παχυλες επιχορηγησεις απο το κρατος. Να δουμε λιγο το κατα ποσο η ΔΕΗ θα φανει κερδοφορα χωρις τζαμπα πρωτη υλη (καρβουνο η νερο φραγματων), και χωρις τα 600 εκ το χρονο επιχορηγηση στο ασφαλιστικο της ταμειο; http://www.energypress.gr/news/Kwstas-Nikolaidhs:-Hryses-epihorhghseis-stoys-asfalismenoys-ths-DEH 2
tolis_01 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Ασε τα price transfer. Δεν εχουν καμια σχεση με τις Δ(Α)ΕΚΟ.. Εγω σε ρωταω συγκεκριμενα. Τι οφελος εχω πχ απο την ΔΕΗ. Βεβαια δεν μπορεις να πεις τιποτα το θετικο επειδη απλα οι ΔΕΚΟ ειναι ανωνυμες εταιρεις με δημοσια ομπρελα. Δημοσια ομπρελα, μισθοι 6κ μ.ο, επιδοματα αγαμων θυγατερων, επιδοματα προθερμανσης κινητηρων κλπ μαλακιες που πληρωνει η εταιρεια. Η εταιρεια για να τα πηρωσει αυτα θα πρεπει να εχει μεγαλο κερδος. Ετσι για πλακα δες τον ισολογισμο της ΔΕΗ (και την επιχορηγηση απο το κρατος βεβαιως βεβαιως) Άμα δεν είναι δημόσιες, αλλά ανώνυμες, τι το συζητάμε; Να γίνει κρατικοποίηση αντί για ιδιωτικοποίηση. Οι δημοσιες επιχειρησεις ειναι κερδοφορες, γιατι εκμετελλευονται δωρεαν τους φυσικους πορους, και παραλληλα παιρνουν παχυλες επιχορηγησεις απο το κρατος. Να δουμε λιγο το κατα ποσο η ΔΕΗ θα φανει κερδοφορα χωρις τζαμπα πρωτη υλη (καρβουνο η νερο φραγματων), και χωρις τα 600 εκ το χρονο επιχορηγηση στο ασφαλιστικο της ταμειο; http://www.energypre...smenoys-ths-DEH Γιατί να μην εκμεταλλεύεται δωρεάν τους φυσικούς πόρους; Εφόσον είναι πραγματικά δημόσια φυσικά, όχι ΑΕ.
pournaras Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Άμα δεν είναι δημόσιες, αλλά ανώνυμες, τι το συζητάμε; Να γίνει κρατικοποίηση αντί για ιδιωτικοποίηση. Γιατί να μην εκμεταλλεύεται δωρεάν τους φυσικούς πόρους; Εφόσον είναι πραγματικά δημόσια φυσικά, όχι ΑΕ. Διοτι στο τελος του καθε μηνα, εμενα με χρεωνουν για ενα προιον το οποιο δημιουργησαν χρησιμοποιωντας τους δικους μου (δημοσιους) πορους. Αν ειναι να απολαμβανω δωρεαν ρευμα, ευχαριστως να εχω δημοσια δεη. Αλλιως, ειναι σαν να ερθει καποιος στον κηπο σου, να σου παιρνει τις ντοματες, και μετα να πηγαινεις διπλα στο εστιατοριο του και να σε χρεωνει τη χωριατικη... 1
tolis_01 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Διοτι στο τελος του καθε μηνα, εμενα με χρεωνουν για ενα προιον το οποιο δημιουργησαν χρησιμοποιωντας τους δικους μου (δημοσιους) πορους. Αν ειναι να απολαμβανω δωρεαν ρευμα, ευχαριστως να εχω δημοσια δεη. Αλλιως, ειναι σαν να ερθει καποιος στον κηπο σου, να σου παιρνει τις ντοματες, και μετα να πηγαινεις διπλα στο εστιατοριο του και να σε χρεωνει τη χωριατικη... Η διανομή του ρεύματος στο σπίτι σου, η συντήρηση του δικτύου κλπ, δεν έχουν έξοδα; Αντίστοιχα και στο παράδειγμα με το φαγητό, που ανέφερες εσύ, είναι σαν να θεωρείς ότι οι ντομάτες μαγειρεύονται μόνες τους. Σαν να λέμε, πως αν πάρω εγώ μια οικειακή βοηθό να μου μαγειρεύει, δεν πρέπει να την πληρώνω, επειδή οι πρώτες ύλες για το φαγητό υπάρχουν ήδη στο σπίτι! Το ότι μας ληστεύουν από τη ΔΕΗ, συμφωνώ, αλλά ο λόγος δεν είναι το ότι είναι δημόσια. 1
Cossutius. Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Pournara οταν η ΔΕΗ θα γινει ιδιωτικη (εντελως) θα χρησιμοποιεί ιδιωτικούς πόρους?
παπι Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Σιγουρα δεν θα πληρωνω αγαμες θυγατερες. τολη τι σχεση εχει ΔΕΔΔΗΕ με την ΔΕΗ; 1
tolis_01 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Σιγουρα δεν θα πληρωνω αγαμες θυγατερες. τολη τι σχεση εχει ΔΕΔΔΗΕ με την ΔΕΗ; Ερωτική; Από την αρχή των post μου, δεν θεοποίησα καμία εταιρία. Μίλησα καθαρά θεωρητικά, για τις δημόσιες επιχειρήσεις. Αν έχουμε, αν δεν έχουμε, αν είναι bi, κλπ, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατι απευθήνεσαι σε εμένα? Στα έγραψε και ο KleKoR Βλέπεις που το μόνο που κάνεις όχι μονο σε αυτό το θρεντ αλλά σε όλα ειναι να βάζεις λόγια, να διαστρευλώνεις αυτά που γράφει ο άλλος, να πιάνεις λέξεις και να πετάς αβάσιμες κατηγορίες, xωρις καν να προσπαθείς να πιάσεις το νόημα των άλλων? Εσυ που ενω συνεχώς κατηγορείς τους άλλους για ότι έγινε στην Ελλάδα, τσουβαλιάζοντας όλο το κόσμο, δε δέχεσαι οτι ανήκεις στην κατηγορία των παγκαλιστών και μάλιστα το παίζεις και θιγμένος. Πάντως ναι έχω κάνει ένα μεγάλο λάθος. Δεν είσαι παγκαλιστής.Zητώ συγνώμμη .Αυτός συμπεριέλαβε τον εαυτό του μεσα σε όσους τα φάγανε. Εσύ ζεις στο εξωτερικό άρα φταίνε όλοι εκτός απο σένα. Πρέπει να έχει λιώσει απ τη στεναχώρια. Σου στέλνω 2 Ρωμαίες γυμνές να σε παρηγορήσουν Αλλο ενα ουσιωδες ποστ με επιχειρηματα που συνεισφερει. Πραγματικα τωρα, δεν καταλαβαινεις οτι απο το να γραψεις το παραπανω ειναι προτιμοτερο να μη γραψεις τιποτα για να μην καρφωνεσαι οτι το γυρνας στο τσαμικο και δεν απαντας σε τιποτα απο οσα σου ειπανε -οχι μονο εγω-? Θελει πολυ μυαλο? btw τυχαιο που 2-3 που συμφωνειτε στα περι δημοσιου τομεα το γυρισατε στο τρολινγκ απεναντι σε οποιον σας απανταγε. ΥΓ. Τουλαχιστον βαλε κανα ορθογραφο, ΕΣΤΩ σε αυτα που βαζεις σε bold για να φαινονται, γιατι παραπαει να τρολαρεις και τη λογικη μας αλλα και τα ματια μας. Θα δειαστραιβλοθει η κωρη τον ματιον μασ. Συγνωμμμμη που απαιφθηνθικα σε σαινα.
KleKoR Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Το παράδειγμα της Βρετανικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Ας πάρουμε το παράδειγμα της ιδιωτικοποίησης της CEGB, της Βρετανικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Θεωρήθηκε ένα από τα πλέον επιτυχημένα εγχειρήματα ιδιωτικοποίησης διεθνώς. Συνοδεύτηκε από σημαντικές επενδύσεις εκσυγχρονισμού της βρετανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας με παράλληλη μείωση των ρύπων, και εντυπωσιακή μείωση του κόστους παραγωγής και λειτουργίας. Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών δεν χειροτέρεψε (όπως στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών που ιδιωτικοποίησαν επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας). Τα κέρδη του κλάδου αυξήθηκαν σημαντικά, δίνοντας πρόσθετα φορολογικά έσοδα στο βρετανικό δημόσιο, και τα κέρδη αυτά επαναχρησιμοποιήθηκαν στη βρετανική οικονομία, δεν διέφυγαν στο εξωτερικό. Σκόπιμα επιλέγεται ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα ιδιωτικοποίησης έτσι ώστε να αποκλειστεί η πιθανή υποψία του μη ευνοϊκού παραδείγματος. Η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας για τα πρώτα έξι χρόνια της ιδιωτικοποίησης της Βρετανικής αγοράς ηλεκτρισμού («The Restructuring and Privatization of the U.K. Electricity Supply—Was It Worth It?») είναι αποκαλυπτική: http://rru.worldbank...al/124newbe.pdf Ας δούμε λοιπόν τι λέει η Παγκόσμια Τράπεζα. Το 1990 η Μεγάλη Βρετανία προχώρησε στην αναδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση της CEGB, της Βρετανικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Η αναδιάρθρωση περιελάμβανε το σπάσιμο της CEGB σε τέσσερις εταιρίες (εκ των οποίων οι τρεις πρώτες ιδιωτικοποιήθηκαν άμεσα): την National Power και την PowerGen που ανέλαβαν τα γεοθερμικά εργοστάσια, την National Grid που ανέλαβε το δίκτυο υψηλής τάσης, και την Nuclear Electric που ανέλαβε τους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής. Στη συνέχεια τα πιο σύγχρονα πυρηνικά εργοστάσια της Nuclear Electric πωλήθηκαν στη British Energy, και το Βρετανικό δημόσιο κράτησε μόνο τα απηρχαιωμένα πυρηνικά εργοστάσια 1ης γενιάς. Μέσα σε 6 χρόνια τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εκσυγχρονίστηκαν και η παραγωγικότητα της εργασίας υπερδιπλασιάστηκε. Η εγκατεστημένη ισχύς αυξήθηκε κατά 9,5 MW που αντιστοιχούσε στο 20% της ζήτησης σε περιόδους αιχμής. Το 50% των σχετικών επενδύσεων χρηματοδοτήθηκε από τους νέους ιδιοκτήτες. Το υπόλοιπο 50% απ’ το κράτος. Δεν θα ισχυριστώ πως το κράτος κακώς συμμετείχε στις επενδύσεις – το αντίθετο μάλιστα. Θα παρατηρήσω όμως κι εδώ το γνωστό παράδοξο, το κράτος να επιχορηγεί άνευ αντιτίμου το 50% των επενδύσεων των ιδιωτικών εταιριών, αλλά αυτές να καρπώνονται στο ακέραιο το 100% της απόδοσης των επενδύσεων αυτών… Εν πάσει περιπτώσει… Παράλληλα με τις ανωτέρω επενδύσεις, η χρήση του άνθρακα, που αποτελούσε τη βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αντικαταστάθηκε σε σημαντικό βαθμό από το πολύ οικονομικότερο φυσικό αέριο. Κατά το έτος της ιδιωτικοποίησης το 92% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας βασιζόταν στον άνθρακα, το 7% στο πετρέλαιο, και μόνο 1% στο φυσικό αέριο. Μετά από 6 χρόνια, η χρήση του φυσικού αερίου είχε ανέλθει στο 23%. Συνεπεία όλων των ανωτέρω, το κόστος παραγωγής ηλεκτρισμού στη Βρετανία μειώθηκε κατά 50%. Όλα αυτά τα οφέλη όμως των εταιριών ηλεκτρισμού δε μεταφράστηκαν σε όφελος για τους καταναλωτές. Οι τιμές παρέμειναν αδικαιολόγητα υψηλές και τα «ενεργειακώς πτωχά» νοικοκυριά (αυτά που αναγκάζονται να δαπανούν πάνω από το 10% των εισοδημάτων τους σε λογαριασμούς ενέργειας) αυξήθηκαν από 2 σε 3,5 εκατ. νοικοκυριά. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Παγκόσμιας Τράπεζας οι εταιρίες ηλεκτρισμού κέρδισαν από όλη αυτή την ιστορία μεταξύ 9 – 11 Δις ευρώ, σε σημερινές ισοτιμίες (8,1 – 9,7 Δις στερλίνες). Το κράτος ωφελήθηκε ελάχιστα καθώς, μαζί με τα έσοδα από την πώληση, εκτιμάται πως κέρδισε όλα κι όλα κάπου 0,4 – 1,3 Δις ευρώ (0,4 – 1,2 Δις στερλίνες). Και οι καταναλωτές; Ααα, αυτοί ήταν οι μεγάλοι χαμένοι, έχασαν κάπου 1,4 – 5 Δις ευρώ (1,3 – 4,4 Δις στερλίνες). Μόνο μέσα σε μία 6ετία!! Και αυτή ήταν η λεγόμενη καλή εξαετία. Έκτοτε, από το 1997 έως το 2002 οι τιμές αυξήθηκαν κατά 28% (4% πάνω κι απ’ τον πληθωρισμό), ενώ από το 2003 μέχρι το 2008 έχουν αυξηθεί κατά ακόμα 40% επιπλέον (8% ετησίως!!! κατά μέσο όρο). Παράλληλα, διαπιστώθηκε πως οι εταιρίες ηλεκτρισμού έκαναν μόνο επενδύσεις βραχείας απόδοσης, βασιζόμενες στις ήδη διαδεδομένες τεχνολογίες, προκειμένου να βγάλουν γρήγορα κέρδη και να περιορίσουν το ρίσκο, υπονομεύοντας τη μελλοντική ενεργειακή επάρκεια της Μ.Βρετανίας (που κινδυνεύει πλέον με σοβαρές ελλείψεις ενέργειας από το 2015) αλλά και την ίδια την πορεία και βιωσιμότητά τους απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό. Τελικά, μετά από 20 χρόνια ιδιωτικοποίησης, η Ofgem (η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Μ.Βρετανίας), που ήταν ανέκαθεν ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής της ιδιωτικοποίησης, αναγνώρισε πέρυσι κι επισήμως πως το μοντέλο της ιδιωτικοποιημένης αγοράς ενέργειας δεν δουλεύει, και πρότεινε την πώληση των εταιριών ηλεκτρισμού (και αερίου) στους καταναλωτές με τη βοήθεια ενός κρατικά ελεγχόμενου φορέα στα πρότυπα της παλαιάς κρατικής Βρετανικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού CEGB. (βλ. πχ. σχετικό άρθρο του Guardian (http://www.guardian....energy-supplies). Το παράδειγμα της Βρετανίας δεν είναι το μόνο. Παρόμοιες και συχνά χειρότερες διαπιστώσεις θα βρει κανείς για όλες σχεδόν τις χώρες που ιδιωτικοποίησαν δημόσιες επιχειρήσεις. Το μοντέλο αυτό δε λειτουργεί, η πραγματικότητα αποδεικνύει πως ακόμα και ένα φαύλο και αναποτελεσματικό δημόσιο μονοπώλιο ή ολιγοπώλιο είναι πολύ καλύτερο από ένα ιδιωτικό μονοπώλιο ή ολιγοπώλιο ή καρτέλ ιδιωτικών συμφερόντων που τα κράτη αδυνατούν να ελέγξουν. Αντίθετα, αυτό που φαίνεται να λειτουργεί μέχρι στιγμής με καλά αποτελέσματα, είναι το άνοιγμα αγορών στον ανταγωνισμό και η συνύπαρξη ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων που ανταγωνίζονται υγιώς μεταξύ τους. Η διεθνής εμπειρία δείχνει πως υπό συνθήκες ανταγωνισμού, η παραγωγικότητα του δημοσίου αυξήθηκε και οι υπηρεσίες βελτιώθηκαν, παράλληλα με των ιδιωτικών εταιριών, προς όφελος των καταναλωτών. Οι αγορές λειτουργούν αποτελεσματικότερα χωρίς οι καταναλωτές να είναι έρμαια των διαθέσεων ιδιωτικών συμφερόντων και, χάρη στην παρουσία του δημοσίου, λαμβάνουν χώρα απαραίτητες νέες επενδύσεις μακροπρόθεσμου χαρακτήρα που ο ιδιωτικός τομέας αδυνατεί να αναλάβει. Κατά διαβολική σύμπτωση όμως, το παράδειγμα της Μ.Βρετανίας παρουσιάζει ανατριχιαστικές ομοιότητες με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο. Στην Μ.Βρετανία η τότε πρωθυπουργός M.Thatcher κήρυξε τον πόλεμο εναντίον του συνδικάτου των ανθρακωρύχων. Κατά σύμπτωση και εκεί ο πόλεμος ξεκίνησε από το ισχυρότερο συνδικάτο της χώρας, όπως έγινε και στην Ελλάδα με τη ΔΕΗ. Κατά σύμπτωση και εκεί το συνδικάτο αυτό σχετίζονταν με τη παραγωγή ενέργειας. Κατά περίεργη σύμπτωση και εκεί διοχετεύονταν διάφορες ατασθαλίες και σκάνδαλα των συνδικαλιστών στα ΜΜΕ, ώστε να επηρεάσουν την κοινή γνώμη να μην αντιδράσει στο ξεπούλημα της επιχείρησης, που τελικά υλοποιήθηκε, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση στη συνέχεια του συνόλου της δημόσιας περιουσίας της Μ. Βρετανίας… Το μοντέλο αυτό πάντως δεν φαίνεται να ωφέλησε τα δημόσια οικονομικά της Μ.Βρετανίας η οποία έχει σήμερα μηδενική δημόσια περιουσία και βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με συνολικό εξωτερικό χρέος που υπερβαίνει το 500% του ΑΕΠ της (πάνω από 8 τρισεκατομμύρια ευρώ, σε τρέχουσες ισοτιμίες). http://deltio.wordpress.com/2011/07/31/%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF/ Περί ρεύματος... 1
Cossutius. Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Καταρχήν είναι τουλάχιστον ντροπη να πετάει κάποιος 5-10 αβάσιμα πράγματα, να διαφωνει με 6-7 διαφορετικούς ανθρώπους οι οποίοι παρεμπιπτόντος του έχουν απαντήσει κατ επανάληψη, να ειρωνεύετε τους 4 και στο τέλος όταν του λέει ο άλλος για αυτοκριτική, πετάει επιχειρημα οτι μένει στο εξωτερικό υπονοώντας οτι δεν έχει ευθύνες. Μόνο να κάνουμε πλάκα μεταξύ μας μπορουμε μετά. Τίποτε άλλο. Εχουμε ξαναπεί οτι οι τακτικές Σοπενχάουζερ ειναι ξεπερασμένες. Πάω τωρα γιατί κρυώνει η μπύρα και παίζει μπάλα ο Βαγγέλας.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Καταρχήν είναι τουλάχιστον ντροπη να πετάει κάποιος 5-10 αβάσιμα πράγματα, να διαφωνει με 6-7 διαφορετικούς ανθρώπους οι οποίοι παρεπιπτόντος του έχουν απαντήσει κατ επανάληψη, να ειρωνεύετε τους 4 και στο τέλος όταν του λέει ο άλλος για αυτοκριτική, πετάει επιχειρημα οτι μένει στο εξωτερικό υποννοώντας οτι δεν έχει ευθηνες. Toυς 6-7 που διαφωνω τους ειδες στο ιδιο ονειρο με τις 17 Ρωμαιες? Τους 4 που ειρωνευτηκα τους ειδες στο αλλο ονειρο με τιποτα Σουαχιλι? (Παραπαει αν ρωτησω σε ποιο ονειρο ειδες και τα 5-10 αβασιμα πραγματα). Εκτος απο γλωσσα, ορθογραφια και σκεφτομαι και γραφω, ουτε στην αριθμητικη ησουν καλος?
KleKoR Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Ο Midi_Miliz το γύρισε στις προσωπικές επιθέσεις και τον χλευασμό του συνομιλητή... Κλασσική τακτική ανθρώπου που δεν έχει επιχειρήματα... Λασπολογία και προσπάθεια απαξίωσης του συνομιλητή όχι με επιχειρήματα πάνω σε αυτό που συζητάει αλλά αποπροσανατολίζοντας την κουβέντα και αρχίζοντας προσωπικές επιθέσεις....
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Επειδη η ψευτια και η παραπλανηση εχει ορια ας δουμε απο χθες μερικες φρασεις σου προς τους συνομιλητες σου: οπότε αυτή η χαζομάρα περί δεν κάναμε ότι μας είπαν κλπ πάει στην άκρη... Όσο υπάρχουν άσχετοι άνθρωποι που υποστηρίζουν σθεναρά και αναπαράγουν οτιδηποτε διαβάσουν στο ιντερνετ και ακούσουν στην τηλεόραση, χωρίς να βάζουν το μυαλουδάκι τους να σκεφτεί δεν υπάρχει ελπίδα... Καλά λέω για ασχετοσύνη... Προτάσεις εναλλακτικές υπάρχουν... όποιος θέλει τις βρίσκει... αλλιώς μπορεί να συνεχίσει να τρώει τα ψευτοδιλήμματα... Τις οποιες σου ρωτησαν 3 και 4 φορες και ακομα δεν εχεις απαντησει μ' αρέσεις πάντως γιατί είσαι ανοιχτόμυαλος... όποιος έχει αντίθετη άποψη είναι βολεμένος για εσένα... εκτός αν ο βολεμένος εν τέλει είσαι εσύ.. και πάνω από όλα επιχειρήματα έτσι... για άλλη μια φορά βγάζεις αυθαίρετα ηλίθια συμπεράσματα... τελικά η βλακεία είναι ανίκητη.... Και πολλα αλλα, μεταξυ των οποιων internetika meme με facepalms κλπ Αν εγω ειμαι ειρωνας, χλευαζω, λασπολογω, απαξιωνω και οτι αλλη μπουρδα σκεφτηκες να πεις για να κανεις το δικηγορο του cossutius εκει που δε σε εσπειρε κανεις, αλλο τοσο αναληθης εισαι εσυ που το κανεις 2 μερες τωρα, τουλαχιστον προς 3 διαφορετικους χρηστες αλλα νομιζεις οτι θα το συγκαλυψεις αν κατηγορησεις αλλον οτι το κανει. Στα 10 ποστ σου τα 9 ειναι σαν αυτα απο τα οποια εκανα συλλογη (εχεις κι αλλα ομοια φυσικα) και το 1 ειναι δηθεν επιχειρηματα, πχ οτι η Ιρλανδια παει κατα διαολου , ενω εχει αναπτυξη και οτι η αναπτυξη δε σημαινει τιποτα. Το οτι εχεις αποθρασυνθει απο χτες επειδη απουσιαζουν οι mods απο το thread, δεν σημαινει οτι ειναι ολοι βλακες και δεν εντοπιζουν τη μονιμως εριστικη συμπεριφορα σου. Και αφου σου ειπα οτι επελεξα να σε εχω ignore, ειναι εξυπνοτερο το να σταματησεις να ασχολεισαι μαζι μου παρα να δρατεσαι της ευκαιριας και να τραβας το σχοινι οσο παει, νομιζοντας οτι αν ειμαι logged off δεν μπορω να δω τα ψευδη σου και τα ποστ σου στα οποια απλως ξεκινας (η συνεχιζεις) το flame. 2
KleKoR Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Επειδη η ψευτια και η παραπλανηση εχει ορια ας δουμε απο χθες μερικες φρασεις σου προς τους συνομιλητες σου: Τις οποιες σου ρωτησαν 3 και 4 φορες και ακομα δεν εχεις απαντησει Και πολλα αλλα, μεταξυ των οποιων internetika meme με facepalms κλπ Αν εγω ειμαι ειρωνας, χλευαζω, λασπολογω, απαξιωνω και οτι αλλη μπουρδα σκεφτηκες να πεις για να κανεις το δικηγορο του cossutius εκει που δε σε εσπειρε κανεις, αλλο τοσο ψευτης εισαι εσυ που το κανεις 2 μερες τωρα, τουλαχιστον προς 3 διαφορετικους χρηστες αλλα νομιζεις οτι θα το συγκαλυψεις αν κατηγορησεις αλλον οτι το κανει. Το οτι εχεις αποθρασυνθει απο χτες επειδη απουσιαζουν οι mods απο το thread, δεν σημαινει οτι ειναι ολοι βλακες και δεν εντοπιζουν τη μονιμως εριστικη συμπεριφορα σου. επειδή ήμουν σίγουρος πως θα το κάνεις, καλό θα ήταν να το έκανες και με τον σωστό τρόπο... δηλαδή χωρίς να κόβεις και να ράβεις ότι γουστάρεις για να βγάλεις το συμπέρασμα που θες... τακτική γνωστή και ως προπαγάνδα... επίσης με αυτή σου την απάντηση ενισχύεις αυτό που είπα περί χλευασμού προς τον συνομιλητή σου... πριν μερικά ποστ είπες δημόσια πως θα με βάλεις σε ignore list γιατί με θεωρείς τρολλ κλπ... Λογικό αν με θεωρείς τρολλ.... σε ένα τρολλ δεν δίνεις σημασία... έλα όμως που έρχεσαι μερικά ποστ μετά και απαντάς ευθέως σε ποστ μου... όχι μόνο απαντάς άλλα κάνεις και ολόκληρη "έρευνα" φέρνοντας στο προσκήνιο γραφόμενα μου... τα κόβεις και τα ράβεις... κάνεις αρκετή δουλειά... οπότε όλα αυτά περί τρολλ και ignore list ήταν κινήσεις εντυπωσιασμού για να ρίξεις τον συνομιλητή σου και την αξία του στα μάτια όσον παρακολουθούν την συζήτηση... βαφτίζοντας τον τρολλ με το έτσι θέλω... και πριν προλάβεις να απαντήσεις ότι σου έκανα προσωπική επίθεση και για αυτό απάντησες να σου θυμίσω πως με αποκάλεσες τρολλ άρα δεν θα έπρεπε να μου δίνεις σημασία... ούτε σε εμένα ούτε σε αυτά που γράφω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα