Προς το περιεχόμενο

ATI RADEON HD 687O... μου κάνει νερά!


broxopios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

 

Πριν λίγες μέρες αγόρασα την ati radeon hd 6870 και ενώ έχω δει μεγάλη διαφορά από την προηγούμενη κάρτα (nvidia geforce gt240), μου εμφανίζει κάποια προβλήματα (σε παιχνίδια) που με την υποδυέστερη nvidia δεν είχα. Στο φίφα 12 για παράδειγμα, το παιχνίδι λαγκάρει. Ύστερα έχω πρόβλημα με το fraps. Ενώ το pro evolution soccer 2012 το τρέχει άψογα, όταν βάζω να γράφει, λαγκάρει φοβερά. Επίσης έβαλα να δω μια ταινία hd στα 1080p και πάλι είχε θέμα με λαγκ.

 

Εν' τω μεταξύ έχω ενημερώσει την κάρτα με τους τελευταίους drives.

 

Όταν την έκανα εγκατάσταση για πρώτη φορά ακολούθησα την εξής διαδικασία. Ξεκούμπωσα την nvidia, κούμπωσα την ati, πέρασα τους drivers της ati, στη συνέχεια απεγκατέστησα τους drivers της nvidia και τέλος έκανα update τους τελευταίους drivers της ati.

 

Το σύστημά μου είναι:

 

intel i5 660/ 3.33, 8 gb ddr3 / 1333, 800watt tagan τροφοδοτικό, ati radeon hd 6870 & μητρική asus (δε θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο αλλά μόλις πάω σπίτι θα την δω και θα το ποστάρω. Πάντως την πήρα πριν 9 μήνες περίπου στα 140€)

 

Αυτή είναι η μητρική μου http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522804

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεγα λαθος, πρωτα βγαζουμε τους drivers της nvidia, μετα καθαριζουμε οτι εμεινε απο τον driver της nvidia με το Driver Sweeper, και τελος (αφου πρωτα κανουμε restart) κανουμε shutdown τον υπολογιστη και τοτε περναμε την νεα καρτα.

 

Αυτο που πρεπει να κανεις τωρα ειναι να απεγκαταστησεις τους drivers της ati (ακομη και το physx της nvidia), και μετα με το Driver Sweeper καθαριζεις ο,τι εμεινε απο ati και nvidia.

 

Note: Μετα απο απεγκατασταση του driver ή καθαρισμο με το Driver Sweeper κανεις παντα restart.

 

Note2: Κατεβασε το Driver Sweeper απο εδω:

http://phyxion.net/Driver-Sweeper/Driver-Sweeper/Version-3-2-0/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο φίφα 12 για παράδειγμα, το παιχνίδι λαγκάρει. Ύστερα έχω πρόβλημα με το fraps. Ενώ το pro evolution soccer 2012 το τρέχει άψογα, όταν βάζω να γράφει, λαγκάρει φοβερά. Επίσης έβαλα να δω μια ταινία hd στα 1080p και πάλι είχε θέμα με λαγκ.

 

Με τους drivers τα έκανες λίγο μαντάρα. :mrgreen: Δεν είναι απαραίτητο ότι η σωστή εγκατάσταση θα λύσει το πρόβλημα αλλά τουλάχιστον θα έχουμε αποκλείσει έναν παραγοντα. Κάνε ξανά την διαδικασία όπως τα λέει ο φίλος από πάνω. Α και μην βάλεις previews εκδόσεις. Τελικούς μόνο. Νομίζω ότι οι τελευταίοι είναι οι 12.1 αλλά δες στο site.

 

Κατά τα άλλα για το fraps και την εγγραφή έχουν αναφερθεί τέτοια προβλήματα που λες αλλά όχι μόνο για την κάρτα που έχεις αλλά και για δυνατότερες. Μου κάνει επίσης εντύπωση το γεγονός ότι τα προβλήματα που έχεις εμφανίζονται σε πολύ ελαφριά (γι αυτήν την κάρτα) παιχνίδια. Σχετικά με την ταινία τώρα: Έχεις το dxva ενεργοποιημένο? Αν όχι, ο επεξεργαστής αναλαμβάνει τα της ταινίας και όχι η κάρτα (πάλι δεν είναι λογικό βέβαια να κολλάει). Σε απαιτητικά παιχνίδια (bf 3, crysis 2) τι γίνεται?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Driver Sweeper είναι καταστροφικό, αφαιρεί πράγματα που δεν πρέπει..

 

Για ανάπτυξέ το λίγο παραπάνω γιατί είναι ενδιαφέρον αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς ήταν η πρώτη φορά που έκανα εγκατάσταση νέας κάρτας γραφικών.

 

Έκανα τη διαδικασία που πρότεινε ο φίλος duffyduck και πλέον δεν έχω πρόβλημα με ταινίες. Επίσης έχω κάνει εγκατάσταση τα εξής παιχνίδια και τα τρέχει απίστευτα σε full γραφικά. NBA 2k12, Fifa 11, Dirt 3,PES 6 (με πατς), PES 2012, Skyrim. Πιο απαιτητικά παιχνίδια δεν έχω περάσει. Θα δοκιμάσω να δω λίγο τι γίνεται με ένα εκ των bf 3, crysis 2 και βλέπουμε.

 

Το φίφα 12 ακόμη το παίζει με lag. Απ' ότι είδα λίγο σε φόρουμ της ea έχουν και άλλοι πρόβλημα με το παιχνίδι. Και μάλιστα προτείνουν και μια διαδικασία για την αντιμετώπιση. Αλλά δεν θα το ψάξω μιας και δεν το παίζω πλέον. Το εγκατέστησα μόνο και μόνο για να δοκιμάσω την κάρτα...

 

Με το fraps τώρα. Το pes 2012, skyrim, dirt 3, nba 2k12 τα κάνει record απροβλημάτιστα. Λαγκάρει λίγο στο pes 6 k fifa 11. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο θέμα με το fps. Συνήθως γράφω στα 30 ή 60.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει βγει και η έκδοση 6.3.1

 

Το Driver Sweeper είναι καταστροφικό, αφαιρεί πράγματα που δεν πρέπει..

 

Επειδή είναι πολύ βαρυσήμαντη η δήλωσή σου, θα μπορούσες να μας γράψεις που την στηρίζεις ?

 

Πάντως αν είναι αλήθεια εχω κάνει πολλές καταστροφές χωρίς να το θέλω :confused:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έχει πει ο Atiman ο οποίος είναι Developer στους οδηγούς της AMD/ATI.

Κάτι παραπάνω θα ξέρει..

 

Εγω παντως περισσοτερες φορες συναντησα προβληματα με τον uninstaller του Ατιμαν παρα με το Driver sweeper!

 

Sent from my HTC Explorer A310e using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα, ο Uninstaller του Atiman δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα..

Το μόνο που χρειάζεται είναι να κλείσεις το UAC.

 

Τωρα τι αν σου πω ... με τον uninstaller σε μηχανηματα με κάρτα και chipset μητρικης AMD με εγκατεστημένους του drivers ACHI της ΑΜD.. εχεις παρατηρηθει το φενομενο μετα την χρήση του uninstaller στο πρωτο reboot να τρως bosd πριν μπει καλα καλα στα windows... και το συστημα να επανέρχεται μόνο με system restore..

Απο εδω μέσα την έχω πατήσει και εγώ και ο Thanos αν θυμαμαι καλά ...

 

Το ανφέραμε στον ATIMAN αλλα απαντηση δεν πήραμε ποτέ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Του ειχα στειλει και τα log files μου αλλα δεν ειχε βγαλει ακρη.βασικα μου ειχε πει οτι ολα δειχνουν να ειναι φυσιολογικα και δεν ειχα λογο να μην τον πιστεψω.βεβαια μονο φυσιολογικα δεν ηταν.3 φορες το χρησιμοποιησα,και τις 3 χρειαστικα repair.την τριτη βεβαια εαν θυμαμαι καλα πρεπει να εκανα και φορματ γιατι δεν εστρωνε με τιποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν κανενα μηνα αγόρασα και εγω την ίδια κάρτα και ειχε καποια προβληματα, την εστειλα πίσω και μου την αντικαταστησαν όμως και τωρα όλα φαινονται κομπλέ(αφού πέρασε το τεστ στο battlefield), για ψάχτο το θεμα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...