Προς το περιεχόμενο

Εικονική Περιήγηση 360 μοιρών


gambros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

 

Μπορεί να μου πεί κάποιος τι χρειάζεται για να δημιουργήσω ένα Virtual Tour 360 μοιρών, για μια τοποθεσία που θέλω να φωτογραφίσω; Χρειάζομαι ειδική μηχανή; Τι software θα χρειαστώ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά να προσθέσω ένα σύνδεσμο που είχα πετύχει κάπια στιγμή και τον κράτησα για περαιτέρω έρευνα (αν και όταν βρω όρεξη). Ίσως ψάχνοντας και δοκιμαζοντας βρεις κάτι.

 

http://www.panoramas.dk/panorama/software.html

 

 

Αν δεν έχεις την ειδική κάμερα (που δεν έχεις) τότε θα χρειαστείς τρίποδο με δυνατότητα να το αλφαδιάσεις και με δυνατότητα να στρέφεις τη φωτογραφική σταθερά κατά κάποιες μοίρες (το πόσες εξαρτάται από τη περίπτωση) βγάζοντας φωτογραφίες που θα καλύψουν μια περιφέρεια 360 μοιρώνε (η κάθε φωτογραφία θα καλύπτει ελαφρώς τη διπλανή της).

Από δοκιμές που έχω κάνει, το κυριότερο πρόβλημα που παρουσιάζεται σε αυτή τη προσπάθεια (όταν δεν έχεις ειδικό εξοπλισμό - δηλαδή ειδική φωτογραφική μηχανή για πανόραμα) είναι ο φωτισμός! Δηλαδή αν είναι αυτόματη η μηχανή τότε ακόμα και σε «διπλανές» φωτογραφίες θα υπάρχει διαφορά στη φωτεινότητα που θα φαίνεται όταν ενωθούν οι εικόνες. Οπότε θα πρέπει να το γυρίσεις σε μία χειροκίντη ρύθμιση (αν η μηχανή σου έχει δυνατότητα manual) αλλά ακόμα και τότε θα πρέπει η περιφέρεια που φωτογραφίζεις να έχει παρόμοιες συνθήκες φωτισμού, αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα υπερ/υπο-έκθεσης.

Θέλει λίγο ψάξιμο και δοκιμές...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...