Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως έχει το θέμα. Άνοιξα λογαριασμό στη Πειραιώς και έβγαλα χρεωστική. Από Δευτέρα θα πάω και για το WinBank για να βλέπω online τις συναλλαγές κτλ (δε προλάβαιναν λένε την Παρασκευή). Συγκέντρωσα όλες τις απορίες μου εδώ.

1) Ποιον κωδικό δίνω σε κάποιον για να μου κάνει κατάθεση στον λογαριασμό;

2) Έκανα λογαριασμό στο paypal, αλλά όταν βάζω τον κωδικό της κάρτας μου λέει ότι δεν είναι δεκτός, εμφανίζοντας αυτό το μήνυμα.

This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

Τί φταίει; Ο λογαριασμός είναι άδειος. Ίσως φταίει αυτό, καθώς ζητάει να με χρεώσει 1.50€ και να μου το ξαναβάλει για επαλήθευση.

3) Τα στοιχεία του PayPal λογαριασμού πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με του ebay και του τραπεζικού λογαριασμού κατα γράμμα;

4) Αν θέλω να αγοράσω κάτι από ebay, πρέπει να βάλω λεφτά στο paypal ή τραβάει αυτόματα αφού έχω κάνει σύνδεση με τη χρεωστική;

5) Για να κάνω μεταφορά από το paypal στο λογαριασμό πρέπει αναγκαστικά να δώσω στοιχεία λογαριασμού ή αρκούν τα στοιχεία της χρεωστική;

Αύριο θα πάω να ενεργοποιήσω το web banking για να βλέπω online τις κινήσεις του λογαριασμού μου και επίσης θα καταθέσω και ένα μικρό ποσό για να δω αν θα δουλέψει το paypal τότε.

Επεξ/σία από Makaros1994
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1) Για καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ισχύουν τα κλασικά: Δίνεις το λογαριασμό της τράπεζας ή το ΙΒΑΝ.

2) Περίμενε να ενεργοποιήσεις το web banking σου πρώτα & μετά συνδέεις την κάρτα στο paypal.

(Τα 1.5€ είναι για να γίνεις verified)

3) Τα στοιχεία του paypal σιγουρέψου πως είναι ίδια με του τραπεζικού λογαριασμού. Με του ebay ναι ίδια στοιχεία αλλά & με λατινικούς χαρακτήρες δε τρέχει τπτ (οι περισσότεροι πωλητές αποστέλουν στη διεύθυνση που δηλώνεται στο paypal όχι στο ebay).

4) Δε χρειάζεσαι χρήματα στο λογαριασμό paypal. Τραβά αυτόματα απ'το λογαριασμό ή κάρτα που δηλώσεις.

5) Τα ίδια είναι.

Τέλος ενημερωτικά επειδή πολλοί ρωτάνε την ίδια ερώτηση (μιας & ξεκινάς το σπορ των ηλεκτρονικών αγορών): Το amazon δεν έχει καμία σχέση & δε δέχεται paypal. Δέχεται όμως τη χρεωστική σου κάρτα με ασφάλεια & είναι μια άριστη εναλλακτική (σε πολλά καλύτερη) του ebay.

Good shopping

Δημοσ.

Με άριστα το 10 σου βάζω 10. :-)

Άλλη μια απορία. Το paypal χρησιμοποιεται αποκλειστικά από eBay; Είναι ιδιοκτησία του;

Ευχαριστώ και πάλι. Βλέπω να το γυρνάω σε amazon.

Δημοσ.

To paypal είναι γέννημα του ebay. Δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί αυτό αλλά χρησιμοποιείται από χιλιάδες καταστήματα (το amazon ως κύριος ανταγωνιστής του ebay είναι λογικό να μην το χρησιμοποιεί).

Θα δεις πως θα σε εξυπηρετεί να αγοράζεις & από τα 2, ανάλογα τι ψάχνεις. Ειδικά για ψιλολοείδια το ebay είναι μανούλα, καθώς & για πολλά άλλα (με δωρεάν μτφρκα κλπ). Το amazon για αγορές πάνω από 25 λίρες (amazon.co.uk θα κοιτάς όχι .com - .me δε γνωρίζω γερμανικά) έχει δωρεάν μτφρκα & βγάζει πολύ καλές προσφορές σε πολλά προϊόντα συνεχώς. Υπάρχει αντίστοιχο θέμα στο forum για προσφορές & 3 στις 5 από αυτές είναι από την αμαζώνα. Επίσης σου δίνει το δικαίωμα επιστροφής του προϊόντος μόνο & μόνο επειδή σου "μύρισε", no questions asked :D.

Όλα αυτά θα τα δεις & από μόνος σου.

Δημοσ.

Το amazon.co.uk να το προτιμώ για να μη περνάνε τελωνείο οι παραγγελιές και έχω πρόβλημα; Τελωνείο περνάνε όταν έρχονται από άλλη ήπειρο, σωστά; Επίσης η τιμή που μου γράφει δεξιά, είναι τελική (συμπεριλαμβάνοντας και τα έξοδα αποστολής);

Δημοσ.

Δεν είναι τελική. Αν έχει μτφρικα τα λέει στο checkout. Αν είναι δωρεάν το βλέπεις από την αρχή. Αναγράφει free super saver delivery.

Τελωνείο πληρώνεις για κάποιο ποσό & πάνω από χώρες εκτός ΕΕ, αλλά γενικά από .com τα μεταφορικά θα σου κοστίζουν έτσι & αλλιώς κερατιάτικα. Άσε που δεν έχει δωρεάν μεταφορικά για Ελλάδα.

Δημοσ.

τα εξοδα αποστολης στα γραφει πριν τελειωσει η παραγγελια.στην αρχη οταν ψωνιζεις βλεπεις ποσο κανει.επισης οταν γυρνας λεφτα απο το paypal στην καρτα σου την χρεωστικη πρεπει να δωσεις αριθμο λογαριασμου εγω θυμαμαι και οχι απλα αριθμο καρτας γιατι αλλιως δεν παιζει οσο θυμαμαι(αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που σου ζητανε λογαριασμο και οχι απλα αριθμο καρτας).επισης αν το ποσο ειναι μικρο παλια υπηρχε καποια χρεωση για ποσα μικροτερα των 100 ευρω.

τα στοιχεια του ebay μπορει να ειναι αλλα απο του Paypal.οταν καποιος θελει να σου βαλει λεφτα αν γινει απο ebay επειδη υπαρχει και το paypal σου εκει περα γινεται αυτοματα αν μιλαμε εκτος ebay τοτε απλα του δινεις το username στο paypal(email) και σου βαζει.το amazon απο αλλη ηπειρο και γενικοτερα απο αλλη ηπειρο πληρωνεις τελωνειο εκτος αν ειναι μικρο ποσο και διαφορα αλλα που ειναι στην μεση

Δημοσ.

Έκανα το winbank, πήρα τους κωδικούς απ' όλα, αλλά δε μπορώ να βρω που βλέπω τις συναλλαγές μου κτλ. Το ψάχνω εδώ και μισή ώρα... :(

Δημοσ.

Χαρτοφυλάκιο->Διαχείριση Λογαριασμών->Κινήσεις Λογαριασμών. Είναι το πιο βολικό για να βλέπεις τις συναλλαγές.

Δημοσ.

Χαχα μη περιμένεις! Τα λεφτά τα παίρνει σχετικά αμέσως (φαίνεται το διαθέσιμο υπόλοιπο είναι μικρότερο από το λογιστικό) αλλά για να περαστεί η κίνηση της συναλλαγής & να σου δώσει το κωδικό θέλει 2-3 μέρες.

Ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να σε ειδοποιεί στο mail για να ξέρεις πότε γίνεται η συναλλαγή. Μη περιμένεις. Έλα έχει γεμιστά...

Δημοσ.

Έφαγα ήδη.

Πω τι χαζό αυτό με τη ασφάλεια. 2 φορές τους πήρα να μου το ξεκλειδώσουν... Πολύ εύκολα σου κλειδώνουν τον λογαριασμό, το ξέρω ότι είναι για την ασφάλεια των χρημάτων σου, αλλά κατάντησε σπαστικό... Μόλις είδα ότι το τελικό μου ποσό είναι -2.50€ και όχι -1.50€. Από 25€ πήγε 22.50€.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...