Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, Ευτυχώς σήμερα εδώ στο Λονδίνο έχει λιακάδα!

Δυστυχώς όπως εγώ και πολλοί άλλοι είναι άνεργοι ακόμα και στο Λονδίνο όχι μόνο στην Ελλάδα. Έφυγα από την πατρίδα μου πριν 2 μήνες περίπου και μετακόμισα στο Λονδίνο αλλά ακόμα δεν έχω βρει δουλειά. Έχω χρήματα για να μείνω ακόμα στο Λονδίνο για ενάμιση μήνα ακόμα περίπου. Μέχρι και δουλειά σερβιτόρου δυσκολεύομαι να βρω. Δυστυχώς για μένα έχω τελειώσει μόνο ένα ΙΕΚ, είμαι Τεχνικός Η/Υ με ένα χρόνο προϋπηρεσία πάνω στο αντικείμενο.

Η αντιστροφή μέτρηση για μένα έχει αρχίσει όποτε αυτό που θέλω από εσάς είναι ιδέες αν έχετε και εμπειρίες από όσους έχουν έρθει Αγγλία και έχουν ζήσει εδώ. Έχω μιλήσει με αρκετούς Έλληνες που ήρθαν φέτος στην Αγγλία και όλοι μου είπαν ότι τους πήρε να βρουν δουλειά 5-6 μήνες το λιγότερο και δουλειές ότι να ναι χωρίς γνώσεις κτλ. Τόσο χρόνο δε θα έχω όποτε οποιαδήποτε γνώμη ή ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.

Το βιογραφικό μου το έχω αλλάξει σύμφωνα με τα δικά τους πρότυπα, αλλά αν κάποιος έχει εμπειρία από βιογραφικά εδώ στην Αγγλία θα μπορούσα να του το στείλω να μου πει τι γνώμη του και να μου δώσει ιδέες. Ευχαριστώ

• Like 1
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χωρις να μπορω να σε βοηθησω, μπορεις μηπως να μας πεις ποια ειναι αυτα τα δικα τους προτυπα? ευχαριστω

Τσέκαρε το link και θα δεις καμία σχέση με το Ευρωπαικό..

http://career-advice.monster.co.uk/CVs-Applications/Free-CV-Templates/cv-template-classic-work/article.aspx

Χαρά στο κουράγιο σου, τεράστιο ρίσκο αυτό που πήρες. Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Ευχαριστώ, μακάρι!

Δημοσ.

Γυρνα Ελλαδα, παρακολούθησε καποια σεμιναρια, μπες σε διαφορα προγράμματα που διοργανώνονται - γενικα γεμισε κι αλλο το βιογραφικο σου και μετα ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ στο εξωτερικο πηγαινε να μεινεις.

Δημοσ.

Ρε φίλε είσαι σίγουρος οτι έψαξες καλά? Και στα McDonald's και σε διάφορα μαγαζιά με παπούτσια- ρούχα?

Επίσης για να μειώσεις έξοδα, φύγε απο το Λονδίνο και πάνε κάπου αλλού. Στο Manchester (Salford για την ακρίβεια) είναι πολύ φθηνότερα και τα ενοίκια και η ζωη γενικά!

Καλη τύχη!

• Like 1
Δημοσ.

Ότι καλύτερο για σενα φίλε ΤΣ, με αφορμή την Ιστορία σου εγώ θέλω να τονίσω στον κόσμο ότι έξω δεν είναι όλα εύκολα, δεν βρίσκεις δουλειά με την πρώτη.

ακούω συνέχεια η μόνη λύση είναι εξωτερικό, πρέπει να φύγουμε, σίγουρες δουλειές... Ε ΟΚ ΔΛΔ!

• Like 1
Δημοσ.

Αν θές την γνώμη μου πολύ δύσκολα θα καταφέρεις να κάνεις κάτι. Ο ξάδερφός μου πήγε στο newcastle να κάνει μεταπτυχιακό και παράλληλα έψαχνε για δουλειά 9-10 μήνες τόσο στο αντικείμενό του όσο και άσχετες. Είχε τελειώσει οικονομικά και ξέρει 2 ξένες γλώσσες άριστα. Δεν βρήκε τίποτα και ετοιμάζεται να γυρίσει εδώ τον Σεπτέμβριο, φαντάσου μέχρι και μέσον κοντέψαμε να βάλουμε, ένας συγγενής μας είχε τον αδερφό του που ήταν σε μεγάλη τράπεζα στην Αγγλία αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα.

Τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπισε κατά την εύρεση εργασίας ήταν 2. Οτι και εκεί ζητάν προϋπηρησία και γενικά έχουν ένα σύστημα που όταν στέλνεις βιογραφικό δέχονται όλες τις ειδικότητες π.χ μπορεί να ζητάν μεσίτη και να πάρουν έναν που έχει σπουδάσει αρχαιολόγος, κατ'αυτό τον τρόπο γίνεται τεράστιος ο ανταγωνισμός εκεί.

Δημοσ.

, φαντάσου μέχρι και μέσον κοντέψαμε να βάλουμε, ένας συγγενής μας είχε τον αδερφό του που ήταν σε μεγάλη τράπεζα στην Αγγλία αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα.

Το υπέρτατο όπλο...

Από ότι έχω ακούσει οι Εγγλέζοι προτιμούν ντόπιους για δουλείες εκεί,αληθεύει ;

Μαλακίες ελλήνων που δεν έχουν ζήσει έξω.

Σε σοβαρές επιχειρήσεις, απλά θα κοιτάξουν τους πιο κατάλληλους.

Σε μικρότερες και απόμακρες, μπορεί να είναι λίγο περίεργοι.

Δημοσ.

Ρε φίλε είσαι σίγουρος οτι έψαξες καλά? Και στα McDonald's και σε διάφορα μαγαζιά με παπούτσια- ρούχα?

Επίσης για να μειώσεις έξοδα, φύγε απο το Λονδίνο και πάνε κάπου αλλού. Στο Manchester (Salford για την ακρίβεια) είναι πολύ φθηνότερα και τα ενοίκια και η ζωη γενικά!

Καλη τύχη!

κάνω κάθε μέρα 30-50 αιτήσεις... από το Λονδίνο δε αξίζει να φύγω εξάλλου είμαι ζώνη 4 και είναι ακρετά φτηνά και εδώ που είμαι. (70pounds PW) αν δε βρω δουλειά στο Λονδίνο στο Manchester δε θα βρω ποτέ.

Σε Mcdonald's όχι αλλά έχω κάνει KFC και αλλές αγγλικές εταιρείες παρόμοιες.

Ότι καλύτερο για σενα φίλε ΤΣ, με αφορμή την Ιστορία σου εγώ θέλω να τονίσω στον κόσμο ότι έξω δεν είναι όλα εύκολα, δεν βρίσκεις δουλειά με την πρώτη.

ακούω συνέχεια η μόνη λύση είναι εξωτερικό, πρέπει να φύγουμε, σίγουρες δουλειές... Ε ΟΚ ΔΛΔ!

Ρε φίλε δεν είπε κάνεις οτι είναι ευκόλα στο εξωτερικό αλλά από την Ελλάδα πιο εύκολα βρίσκεις δουλειά.

Αν θές την γνώμη μου πολύ δύσκολα θα καταφέρεις να κάνεις κάτι. Ο ξάδερφός μου πήγε στο newcastle να κάνει μεταπτυχιακό και παράλληλα έψαχνε για δουλειά 9-10 μήνες τόσο στο αντικείμενό του όσο και άσχετες. Είχε τελειώσει οικονομικά και ξέρει 2 ξένες γλώσσες άριστα. Δεν βρήκε τίποτα και ετοιμάζεται να γυρίσει εδώ τον Σεπτέμβριο, φαντάσου μέχρι και μέσον κοντέψαμε να βάλουμε, ένας συγγενής μας είχε τον αδερφό του που ήταν σε μεγάλη τράπεζα στην Αγγλία αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα.

Τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπισε κατά την εύρεση εργασίας ήταν 2. Οτι και εκεί ζητάν προϋπηρησία και γενικά έχουν ένα σύστημα που όταν στέλνεις βιογραφικό δέχονται όλες τις ειδικότητες π.χ μπορεί να ζητάν μεσίτη και να πάρουν έναν που έχει σπουδάσει αρχαιολόγος, κατ'αυτό τον τρόπο γίνεται τεράστιος ο ανταγωνισμός εκεί.

Ναι ισχύει ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος ακόμα και σε απλές δουλειές τώρα ποιά κοιτάνε και τα πτυχία τόσοι πολλοί που είναι οι άνεργοι.

Ναι ισχύει λίγοι είναι αυτοί που δε το κάνουν...

Δημοσ.

έχεις πάρα πολλές δουλειές εδώ και ειδικά για IT γίνεται πανικός αλλά ύπαρχει ανταγωνισμός... αν για μια δουλειά πάνε 100 αιτήσεις στη καλύτερη τότε έχεις πιθανότητα 1% είναι σαν το κρατικό λαχείο...

Δημοσ.

Μανο θα σου έλεγα κι εγώ να πας σε πιο φτηνή πόλη να κάνεις τον ένα μήνα, 3-4. Άσε που πιο μικρή περιοχή, λιγότερος ανταγωνισμός κι έξοδα.

Ο ξάδερφός μου πήγε στο newcastle να κάνει μεταπτυχιακό και παράλληλα έψαχνε για δουλειά 9-10 μήνες τόσο στο αντικείμενό του όσο και άσχετες. Είχε τελειώσει οικονομικά και ξέρει 2 ξένες γλώσσες άριστα. Δεν βρήκε τίποτα και ετοιμάζεται να γυρίσει εδώ τον Σεπτέμβριο, φαντάσου μέχρι και μέσον κοντέψαμε να βάλουμε, ένας συγγενής μας είχε τον αδερφό του που ήταν σε μεγάλη τράπεζα στην Αγγλία αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα.

Έψαχνε δουλειά έχοντας τελειώσει οικονομικά, με δύο γλώσσες, με μέσο σε τράπεζα και δεν βρήκε κάτι? Μήπως έστειλε καμιά 10αριά βιογραφικά και μετά τα παράτησε?

Όχι. Ευρωπαίους ίσως, Άγγλους ειδικά μόνο σε δουλειές που έχουν να κάνουν κυρίως με άγγλους πελάτες.

• Like 1
Δημοσ.

κάνω κάθε μέρα 30-50 αιτήσεις... από το Λονδίνο δε αξίζει να φύγω εξάλλου είμαι ζώνη 4 και είναι ακρετά φτηνά και εδώ που είμαι. (70pounds PW) αν δε βρω δουλειά στο Λονδίνο στο Manchester δε θα βρω ποτέ.

Δοκίμασε να στείλεις αιτήσεις σε προάστεια έξω από λονδίνο. Είσαι που είσαι εκεί, δεν χάνεις τίποτα. Ένα σωρό πόλεις υπάρχουν, γιατί απαραίτητα λονδίνο;

Αν στα 100+ applies δεν σε καλέσουν για ένα interview, εγώ θα θεωρούσα ότι υπάρχει πρόβλημα. Είτε με το πως παρουσιάζω το βιογραφικό, είτε κοιτάω σε "λάθος" θέσεις (underqualified ή overqualified).

Αν είσαι πιο τολμηρός, ψάξου για πολύ απλή δουλειά τύπου cleaning. Θυμάμαι ότι τα vacancies είναι on going.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...