Προς το περιεχόμενο

Πως να χρησιμοποιούμε την desktop έκδοση του Google Chrome μέσω του Windows 8 Metro Start


blackkiller

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως έχουμε παρατηρήσει όσοι έχουμε Windows 8, μέσω της έναρξης των Windows 8 (Metro UI) δεν είναι δυνατόν να κάνουμε χρήση της desktop έκδοσης του Google Chrome παρά μόνο της εφαρμογής του περιβάλλοντος Metro. Επίσης εάν επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε συντόμευση της desktop έκδοσης στο Start Menu, αμέσως μετά την εκκίνηση της εφαρμογής, τα Windows διαγραφούν την συντόμευση που έχουμε δημιουργήσει και επαναφέρουν πάλι την εκδοσή Metro.

 

Σε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό, θα δούμε πως να δημιουργήσουμε στο Start Menu των Windows 8 συντόμευση για την desktop έκδοση του Google Chrome για πάντα! Δίχως να την σβήσουν τα Windows.

  1. Μεταφερόμαστε στην τοποθεσία "C:\Users\όνομα χρηστή\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs"
  2. Κανουμε δεξί κλικ - δημιουργία συντόμευσης
  3. Στο σημείο που αναφέρει "Πληκτρολογήστε την θέση του στοιχειού:" βάζουμε την αρχική σελίδα του Google Chrome που επιθυμούμε. πχ γραφουμε "www.insomnia.gr"
  4. Επόμενο βήμα, δίνουμε ενα όνομα στην συντόμευση. Γράφουμε "Google Chrome"
  5. Όταν ολοκληρώσουμε την δημιουργία της συντόμευσης web μεταφερόμαστε στο Start Menu (Metro UI) των Windows 8 και κάνουμε αναζήτηση (μέσω του search)
  6. Αφού βεβαιωθούμε πως βρήκαμε την συντόμευση web που δημιουργήσαμε (προσοχή: ΟΧΙ την συντόμευση της εφαρμογής του Chrome) κάνουμε δεξί κλικ και "καρφίτσωμα στην έναρξη (Pin To Start)

Έτσι έχουμε μια συντόμευση "πατέντα" στο Start Menu των Windows 8, της desktop έκδοσης του Google Chrome, για όσους (όπως εμενα....) δεν τους βολεύει η metro έκδοση.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...