Προς το περιεχόμενο

προγραμμα για flyers,menu


kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σωστός είσαι, Adobe κυρίως. Το InDesign (προσανατολισμένο σε πιο «βαρύ» DTP πολλών σελίδων) και το Illustrator (προσανατολισμένο σε πιο "drawing"/αρτιστίκ καταστάσεις: διαφημιστικές μακέτες με έντονο το δημιουργικό στοιχείο κλπ).

 

Παρεμπιπτόντως, και το open source Scribus είναι δυνατό DTP λογισμικό. Το χρησιμοποίησα πρόσφατα για να φτιάξω πολυσέλιδο προϊοντικό κατάλογο για την εταιρεία που εργάζομαι, χωρίς μάλιστα να έχω σχετικές με γραφιστική σπουδές. Αλλά φαντάζομαι πως δεν έχει την προεγκατεστημένη βάση των προγραμμάτων της Adobe...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και το Corel Draw. Χρόοοοονια στο κουρμπέτι όσον αφορά το vector drawing.

Γενικά όμως αυτά τα προγράμματα επειδή δουλεύουν με vectors και όχι με pixels είναι λίγο διαφορετικά στην αντίληψη και στην χρήση. Επίσης, επειδή η δουλειά τους είναι να συνεργάζονται με εκτυπωτικές υπηρεσίες δουλεύουν συνήθως σε CMYK χρωματικές αποχρώσεις ή σε PANTONE οπότε τα χρώματα δεν έχουν την ένταση και την ζωντάνια του RGB.

Πάντως, αν δεν σε ενδιαφέρει το αποτέλεσμα να είναι ανεξάρτητο μεγέθους τότε μπορείς να κάνεις την δουλειά σου και με το photoshop ή το δωρεάν Gimp. Απλά θα πρέπει να έχεις το μέγεθος του φυλαδίου από την αρχή και να δουλέψεις πάνω σε αυτό, αντίθετα με τα vector που δεν σε απασχολεί το τελικό μέγεθος εκτύπωσης και μπορεί να τυπωθεί με την ίδια ευκρίνεια από λίγα εκατοστά μέχρι αρκετά μέτρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...