Προς το περιεχόμενο

asus vivotab TF810C ή samsung ativ smart pc 500T1C ????


zampounit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδη και εγω ενδιαφερομαι να παρω εως τα Χριστουγεννα και επειδη παρακολουθω απο κοντα τις εξελιξεις θα πω τα εξης

Το Asus βλεποντας τα χαρακτηριστικα/εξοπλισμο εχουμε τα εξης

1.Υπεροχο ντιζαιν

2.Υψηλη ποιοτητα κατασκευης

3.Παρα πολυ καλη οθονη Super IPS+

4.Ο μηχανισμος στο πληκτρολογιο ειναι πιο βαλικος να φορεσεις το tablet διαβαζοντας σε αλλα ξενα site

5.Ειναι πιο ελαφρυ σε βαρος 675 γρμ το tablet

 

Στα μειων του

1.Δεν εχει εκδοση 3G

2.H γραφιδα του δεν εχει υποδοχη να το βαλεις στο tablet

3.Τα ηχεια του ειναι στο πισω μερος του tablet

 

 

Οσον αφορα το Samsung που το ειδα στο Πλαισιο

 

1.Πολυ καλη οθονη,ζωντανα χρωματα,γωνιες θεασης καλες

2.Ομορφο ντιζαιν

3.Τα ηχεια ειναι μπροστα δεξια-αριστερα

4.Υπαρχει υποδοχη για την γραφιδα να την βαλεις στο tablet

5.Υπαρχει 3G εκδοση

6.Full usb θυρα

 

Στα μειων του

 

1.Υλικα κατασκευης κλασικα Samsung συνταγη με πλαστικα(το καπακι πισω μου αφησε αρνητικες εντυπωσεις/φτηνιαρικη υλοποιηση με ελαφρυα πιεση ακουγονται ελαφρια τριγμοι)

2.Ειναι πιο βαρυ 750 γρμ

 

Απο τα 2 μου αρεσει η πρακτικοτητα του Samsung συνολικα σαν υλοποιηση με πιο πολλα extra στον εξοπλισμο,στο Asus το ντιζαιν/ποιοτητα κατασκευης/καλυτερη οθονη Super IPS+

 

Αν δεν σε ενδιαφερει το 3G εγω θα επελεγα το Asus,σε αντιθετη περιπτωση Samsung.

 

Υποψη το Asus θα κυκλοφορησει αρχες Γεναρη Γερμανια-Αγγλια-Αμερικη απο εχθες κυκλοφορει.ενω Samsung κυκλοφορει και Ελλαδα(Πλαισιο-Public) στα 799 ευρω μαζι με το πληκτρολογιο η WiFi εκδοση(θα το παρεις μετα κανα 10ημερο μετα-δεν ειναι αμεσα διαθεσιμο-προσφορα εως τελη του μηνος-μετα παει 100 ευρω extra το πληκτρολογιο)

 

Το Asus υπολογιζε στα 900 ευρω το πακετο στην Ευρωπη-Αμερικη 150 ευρω φθηνοτερα

 

Σε επιπεδο αξιοπιστιας θεωρω την Asus καλυτερη,αλλα οτιδηποτε συμβει ερχεται courier και παραλαμβανει απο το σπιτι σου-παει εξωτερικο Ιταλια-και παραλαμβανεις παλι σπιτι σου ολα δωρεαν.

Ενω η Samsung εχει εδω αντιπροσωπια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

 

Από την μέχρι τώρα έρευνα να προσθέσω επίσης ότι το vivo έχει πρόσθετη μπαταρία και στο πληκτρολόγια και αγγίζει (λένε) τις 19 ώρες αυτονομία. (σημαντικό στοιχείο)

 

από την άλλη η γραφίδα του (από το youtube) δεν δείχνει και πολύ αποτελεσματική ενώ αντίθετα το s-pen της samsung έχει εκπληκτική ανταπόκριση (στο μέτρο που το χρησιμοποιώ στο galaxy tab note 10.1 που έχω αγοράσει εδώ και 3 εβδομάδες περίπου).

 

Σε ότι αφορά την έλλειψη 3g του ativ στο πλαίσιο μου είπαν ότι αφού υπάρχει θύρα usb μπορώ να βάλω στικάκι για internet

 

Ένα άλλο στοιχείο που δεν έχω καταλάβει ακόμα σε αυτά τα δύο με δεδομένο ότι έχουν τα windows 8 αλλά atom...εάν θα υπάρχει κάποιος περιορισμός στην σύνδεση τους με κάποιο σέρβερ εταιρείας ώστε να μπορω να δουλέυω εξ αποστάσεως όπως με κάποιο συμβατικό laptop.

 

Επειδή δυστυχώς δεν έχω ιδιάιτερες γνώσεις επί του θέματος δεν καταλαβαίνω πλήρως ποιά είναι η διαφορά i-core 5 / atom σε σχέση με την χρήση word και office γενικότερα (που μ ενδιαφέρει να το χρησιμοποιώ)

 

απ' ότι έχω διαβάσει το ativ αναμένεται και σε έκδοση pro με i-core 5 χαμηλότερη αυτονομία, αεραγωγούς για ψύξη και τιμή για κλάματα

 

πάντως εάν μέχρι να κάνεις την αγορά μαθαίνεις κάτι καινούριο θα εκιμούσα πολύ εάν μπορείςν ενημερώνεις το τοπικ διότι και εγώ μέχρι τα χριστούγεννα σκέφτομαι να πάρω κάτι από αυτά εκτός και εάν βρεθεί κάτι που να συγκεντρώνει καλύτερα χαρακτηριστικά. Μέχρι στιγμής νομίζω ότι αυτά τα δύο πάνε μπροστά στον ανταγωνισμό.

 

ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπαταρια εχει κατα 99.9% και στο πληκτρολογιο του Samsung,αρα και εκει η αυτονομια ανετα 15-16 ωρες συνολικα.

Για την γραφιδα στο Samsung εχω διαβασει και αρνητικες γνωμες,για το Asus oxi ακομα διοτι στην ουσια 2 ημερες κυκλοφορει κανονικα και μονο Αμερικη.

Μπορεις να δεις κριτικες για το Samsung απο το Amazon(αμερικανικο-γερμανικο οπου εχει πολλες πωλησεις)

Για το Asus μονο στο αμερικανικο κριτικες/εντυπωσεις.

Τωρα οσον αφορα το Pro Ativ της Samsung με τον i5,μεγαλο αρνητικο χαρακτηριστικο οτι δεν περιλαμβανει extra μπαταρια στο dock πληκτρολογιο-απλα αυτο ειναι κατηγορια ultrabook/tablet pc διοτι εχει σαφος πιο δυνατα χαρακτηριστικα.

Το μικρο με ψυνει αρκετα οχι ομως το Pro.

Απλα στην κατηγορια 11.6 ιντσες υπαρχει και το HP Envy x2(αναμενεται μεσα στο μηνα και Ευρωπη και Αμερικη) μπες στο site της HP θα το δεις αναλυτικα.

Και αυτο πολυ καλη προταση(η τιμη του στα του Asus)

Και στον Atom και στο i5 εξισου καλα office θα δουλευεις-το δευτερο βεβαια ειναι πιο αποδοτικο σε επεξεργασια μεγαλων αρχειων πχ Excel κλπ

Γενικα αυτος ο Atom δεν εχει σχεση με τους προ 3ετιας στα netbook,ειναι πιο δυνατος ξεκαθαρα και καλυτερη καταναλωση εχει,και σε συνδυασμο με τα windows 8 που ειναι πιο ελαφρυα απο τα 7ρια θα μπορεις να κανεις αρκετες εργασιες ανετα(εξαιρουνται πολλα παιχνιδια αυτονοητο ειναι και τιποτα επεξεργασια video κλπ)

Για μεση χρηση ειναι μια ισορροπημενη προταση.

Να εχεις υποψη σου και το Acer W700 στις 11.6 ιντσες με i5/128 gb ssd/4gb ram/full hd οθονη οπου με 100 ευρω παραπανω απο Samsung με Atom το παιρνεις απο Αγγλια-Γερμανια και ειναι η πιο value for money προταση με ivy bridge cpu.

Αλουμονενια κατασκευη και στο πακετο ειναι μεσα το dock με extra θυρες usb 3.0,bluetooth πληκτρολογιο και θηκη προστασιας

Μπες στο site της Acer να το δεις,οπως και γερμανικο-αμερικανικο amazon για κριτικες/εντυπωσεις κυριως θετικες οσοι το πηραν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

 

υπάρχει και μία άποψη που λεει ότι και τα windows 8 είναι τώρα ελαφριά αλλά με αναβαθμίσεις θα βαρύνουν (όπως έγινε και με τα 7) ..δεν ξέρω μήπως προκύψει εκεί θέμα με τον ατομ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σου πω εγω ακομα ειναι αναποφασιστος,απο τη μια θελω ενα tablet 10 η 11.6 ιντσες θελω να εχει και πληκτρολογιο αλλα θελω να εχει και 3G υποστηριξη και ντιζαιν/ποιοτητα κατασκευης.

Εχω βρει 3 10ρια tablet το ThinkPad 2,Dell Latitude 10 και μια παραλλαγη του Vivo Tab της Asus αλλα στις 10 ιντσες και οχι οπως το 810c με την ονομασια VivoTab Smart ME400 οπου και τα 3 υπαρχουν και σε 3G εκδοση.

Το Asus στις 10 ιντσες ειναι το πιο οικονομικο απο τα αλλα 2(ολα full windows ειναι)

 

Απ την αλλη σκεφτομαι 800-900 ευρω για Atom tablet,ναι μεν ειναι πιο φορητα-ελαφρυα-ισορροπημενη σαν συνολικη προταση,αλλα μου ξενιζουν καπως οι τιμες αυτες οταν με 900 ευρω μπορω να παρω το Acer W700 που σου ανεφερα αλλα που εχει πολυ πιο δυνατα χαρακτηριστικα/εξοπλισμο,απλως ειναι στα 950 γρμ βαρος, αλλα η αυτονομια του στις 5-6 ακομα και 7 ωρες μια χαρα μου ακουγετα και εχει στο πακετο και το πληκτρολογιο και βαση και θηκη για προστασια.

 

Το Samsung ναι μεν καλο με τον Atom αλλα τα υλικα του ειναι της πλακας,η οθονη του ειναι pls της Samsung πατεντα,ενω η IPS+ που εχουν τα υπολοιπα εχουν καλυτερα και πιο πιστα χρωματα-γωνιες θεασης και τα προτιμω.

Απο την αλλη δεν θελω να αποσχολω τη θυρα usb με στικακια για ιντερνετ,εμενα μου αρεσει παρα πολυ το Asus Vivo 810.αλλα απαραδεκτο που δεν εβγαλε 3G εκδοση,παρα εβγαλε στην RT και στο 10ρι αλλα με αλλα μειων πχ ελλειψη γραφιδας και πληκτρολογιο με μπαταρια.

Δεν ξερω θα δω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ να σου πω την αλήθεια πήγαινα καρφωτός για το samsung αλλά με το vivo κοντοστάθηκα...γενικώς απ' ότι διαβάζω τα samsung έχουν και αρκετούς παραπονεμένους και θέματα με αξιοπιστία. προσωπικά δεν έχω αγοράσει ποτέ λαπτοπ samsung αλλά εδώ και χρόνια όλες οι υπολοιπες συσκευές ήχου εικόνας και τηλέφωνο είναι samsung και ο λόγος που κόλλησα είναι ότι ποτέ μα ποτέ δεν μου παρουσίασαν το παραμικρό πρόβλημα.

 

η αλήθεια είναι ότι το vivo συγκεντρώνει περισσότερα θετικά αλλά η έλλειψη service στην Ελλάδα είναι σημαντικό στοιχείο.

 

στο 3g δεν κολλάω διότι είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που χρειάστηκα και δεν είχα κοντά wi fi

 

εκείνο που βλέπω επίσης είναι το ativ έχει βγάλει προβλήματα στην σύνδεση με το πληκτρολόγιο

 

Το άλλο κλασσικό πρόβλημα πλεονεξίας είναι ότι ξεκινάς και λες "θα παρω tablet και αρκετά καλό στην κατηγορία του" να χει και εκείνο να χει κα τ' αλλο και φτανεις σε μία τιμή που σε κανονικό λαπτοπ έχει τα διπλάσια χαρακτηριστικά και μετά σκέφτεσαι εάν αξίζει.

 

Τελικά αγοράζεις premium tablet ή low-end laptop?

 

μπέρδεμα.

 

κατά τις 15-18 του μήνα θα παρθεί η απόφαση...μέχρι τότε ψάξιμο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή περιμένω να πάρω ένα tablet με i-core και καλή γραφίδα για δουλειά το 'χω ψάξει το θέμα. Ενημερωτικά να σου πω ότι το Samsung ΔΕΝ έχει μπαταρία στο πληκτρολόγιο(κάποιος είπε ότι μάλλον έχει) και η τιμή που έχει το Samsung στην Αμερική, αν θυμάμαι καλά είναι στα 600-700 δολάρια(τώρα πως ήρθε εδώ στα 800 ευρώ δεν ξέρω, ίσως να παίζει ρόλο ότι στην Αμερική πουλάν πιο πολλές εκδόσεις).

Το S-pen στο Note με το 500t μην το συγκρίνεις, καμία σχέση. Άλλο λειτουργικό, άλλα προγράμματα. Γενικά, για απλές δουλειές λίγα layers στο photoshop πχ, το Samsung τα βγάζει πέρα, αλλά αν έχεις ένα μεγάλο αρχείο power point δεν νομίζω να σε βοηθήσει. Το Asus αν δεν κάνω λάθος έχει και αυτό wacom γραφίδα( το S-Pen είναι και αυτό wacom, αλλά rebranded Samsung), οπότε ίδιες επιδόσεις πρέπει να έχουν.

Από ποιότητα υλικών το Asus σκίζει το Samsung(αλουμίνιο vs πλαστικό). Και γενικά υπάρχουν και αρκετά σχόλια για την ποιότητα κατασκευής του Samsung(μέχρι και ότι είναι εύκαμπτο είδα..).

Από 'κει και πέρα, αν δεν χρειάζεσαι γραφίδα μπορείς να δεις και το Acer W510, το οποίο έχει και αυτό πληκτρολόγιο με μπαταρία, atom επεξεργαστή και είναι πολύ πιο φθηνό(δεν πρέπει να έχει έρθει Ελλάδα, δες amazon).

To W700 είναι μεν το πιο φθηνό i-core αυτή τη στιγμή, αλλά δεν έχει επίσης γραφίδα και δεν "κολλάει" πάνω του πληκτρολόγιο(μόνο bluetooth).

Και τέλος, όσον αφορά τα i-core vs atom, τα πρώτα έχουν επιδόσεις κανονικού υπολογιστή, ειδικά αν είναι συνδεδεμένα στη πρίζα και γύρω στις 5 ώρες πραγματική αυτονομία, ενώ τα δεύτερα έχουν τουλάχιστον 8-10 ώρες, + άλλες τόσες στο πληκτρολόγιο. Όσα i-core έχουν βγει δεν έχουν μπαταρία στο πληκτρολόγιο μέχρι τώρα.

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. είναι πραγματικά χρήσιμη διότι δυστυχώς δεν έχω σοβαρές γνώσεις πάνω σε θέματα τεχνολογίας. Ο προβληματισμός προέρχεται από τις συγκεκριμένες προσωπικές ανάγκες

 

Δηλαδή:

Το επάγγελμα μου είναι δικηγόρος το οποίο σημαίνει ότι κατά 99.9% χρησιμοποιώ word (power point ή excel θα προκύψουν σπανιότατα). Το polaris και κάτι παρεμφερή που κατέβασα στο tab-note είναι ελλειπέστατα για να μπορέσω να κάνω δουλειά. Εάν παραστεί ανάγκη για πολύ γράψιμο εκτός γραφείου σίγουρα θα χρειαστώ πληκτρολόγιο

 

κάνω σύντομα ταξίδια (για μία ή δύο μέρες) εκτός Ελλάδος και εκτός Ευρώπης με περιορισμένο χρόνο/χώρο για να φορτίζω άρα η αυτονομία είναι σημαντικό στοιχείο για εμένα

 

το 3g δεν το χρησιμοποιώ έξω ούτως ή άλλως διότι με το roaming οι χρεώσεις πάνε στο θεό. Ρυθμίζω το tethering και χρησιμοποιώ με wi-fi το ιντερνετ του κινητού που έχω πακέτο για φτηνό roaming

 

το s-pen δεν το είχα σε υπόληψη αλλά το βρήκα πολύ χρήσιμο (την ώρα της συζήτησης με κόσμο είναι πολύ πιο εύκολο να γράφεις από το να κάτσεις να πληκτολογείς)

 

Με παιχνίδια δεν ασχολούμαι...μόνο για σερφάρισμα στο ιντερνετ, αποθήκευση αρχείων (word, pdf) ή και φωτογραφίες ή και καμιά ταινία να υπάρχει

 

Στην βάση των παραπάνω δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να θυσιάσω την αυτονομία για ισχυρό επεξεργαστή εφόσον από την χρήση που του κάνω δεν νομίζω να "γονατίσει" το μηχανημα. Απλά προσπαθώ να βεβαιωθώ ότι πράγματι με ατομ δεν θα έχω πρόβλημανα κάνω τα παραπάνω.

 

και θα μου πεις τώρα ....."πάρε λεβέντη μου το λαπ τοπ το κλασσικό που έχεις πάρε και ένα μπλοκ και ενα μολύβι μαζί και παράτα μας ήσυχους"... ...αλλά έλα τώρα που έχει σκαλώσει το μυαλό μου και θελω ντε και καλά να πάρω ταμπλέτα που να τα κάνει όλα.....

 

τι να πω ...άλλο ένα θύμα της τεχνολογίας και των πλασματικών αναγκών

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπαταρια δεν εχει στην Pro εκδοση του Smart της Samsung,sto Atom κατα 99% εχει κανονικα απ'οσα εχω διαβασει απο site του εξωτερικου.

Εδω το διαβασα συγκεκριμενα

http://ultrabooknews...s-and-features/

Αν βεβαια δεν, δεν το συζηταμε ακυρο τρελο η Samsung

Θα το δουμε στις επομενες ημερες οταν και εδω κυκλοφορησει το πληκτρολογιο-το tablet σκετο ηδη κυκλοφορει.

 

Κατα τα αλλα οπως ειπα με εναν Atom σε γενικες γραμμες θα σε καλυψη ανετα και κερδιζει στο τομεα φορητοτητα-αυτονομια-πρακτικοτητα ειδικα αν εχει και γραφιδα αλλα και πληκτρολογιο με extra μπαταρια για να εχεις ενα 15ωρο αυτονομια συνολικα.

ΑΛΛΑ οι τιμες ειναι υψηλες να πω 600-700 ευρω αξιζει αρκετα,τωρα τιμες 800-900 που κοστιζουν μου φαινονται υπερβολικα.

Προτιμω να δωσω τα 800-900 ευρω σε ενα καλο ultrabook και σε αφη και ας ειναι 1,5 κιλο και ας εχει μονο 5 με 6 ωρες αυτονομια.

 

Και οπως ειπε το παιδι πιο πανω σε Atom το πιο value for money ειναι το Acer W510 που κοστιζει 600-700 ευρω μαζι με το πληκτρολογιο που εχει και ενσωματωμενη μπαταρια και εχει και 3G εκδοση.

http://www.amazon.de/Acer-Iconia-W510-27602G06iss-Tablet-PC-silber/dp/B009OCKBWW/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1354691364&sr=8-2

http://www.amazon.de/Acer-Iconia-W511-27602G06iss-Tablet-PC-silber/dp/B009KM97LC/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1354691364&sr=8-3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άνοιξα το λινκ σου, αλλά δεν είδα κάπου ότι το 500t έχει μπαταρία στο πληκτρολόγιο. Το μόνο που λένε είναι ότι το pro (aka 700t) δεν έχει. Το 500t πάντως το διαφημίζουν με αυτονομία 14 ωρών(τόσο υποστηρίζει η εταιρεία), ενώ το asus 19 μαζί με το πληκτρολόγιο, που σημαίνει ότι το 500t μάλλον δεν έχει μπαταρία. Όπως και να 'χει και τα δύο λογικά θα σου βγάζουν μια μέρα στη δουλειά άνετα. Απλά προς το παρόν οι τιμές τους στην Ευρώπη είναι αστείες(εκτός από το w510 που έχει μόνο touchscreen, όχι γραφίδα). Γενικά, από marketing το χειρίστηκαν πολύ πρόχειρα το θέμα με τα tablet όλες οι εταιρείες.

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις όποιο βρεις φθηνότερο, εκτός και αν η παραπάνω αυτονομία και η ποιότητα κατασκευής του asus είναι πολύ σημαντικά για σένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα σχόλια από κάτω του διαχειριστεί του site αναφέρεται ότι έχει μπαταρία το Atom σε αντίθεση με τον Pro.

Σε τελική μπορεί ο οποιοσδήποτε να τηλ στη Samsung για σίγουρη απάντηση.

Οι 19 ώρες που αναφέρει η Asus είναι συνολικά ταμπλετ και πληκτρολόγιο όχι σκέτο το ταμπλετ.

14 που λέει η Samsung αποκλείεται ούτε μια στο εκατομμύριο σκέτο το ταμπλετ το πολύ 8-10.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το vivo και το ativ έχετε βρει πουθενά καμία θήκη ή cover? διότι μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάτι.

Βασικα εγω ειμαι ακομα σε αναμονη μεχρι τα Χριστουγεννα εως βγουν και απο Dell.HP.Lenovo για να αποφασισω ποιο θα παρω.

Εχεις ψαξει σε κανα ebay η amazon ολα και κατι θα βρεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατα πως φαινεται δεν περιλαμβανεται μπαταρια στο dock του ativ smart της Samsung,αρα σε 11.6 ιντσες μενουν μονο η Asus με το Vivo και η HP με το Envy x2 που ειναι ντιζαιν/ποιοτητα υλικων/βαρος στα ιδια επιπεδα με το πλεονεκτημα στο Asus τη γραφιδα

http://www.theverge.com/2012/9/2/3287240/windows-tablets-ultimate-spec-comparison

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...