Προς το περιεχόμενο

Google: Πατέντα σκοπεύει την ενσωμάτωση laser πληκτρολογίου στο Project Glass


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Google πρόσφατα αιτήθηκε για την κατοχύρωση πατέντας με απώτερο σκοπό να μπορέσει να χρησιμοποιήσει ένα μικροσκοπικό laser το οποίο θα δημιουργεί ένα εικονικό πληκτρολόγιο στην επιφάνεια που θα πέφτει η ακτίνα ή ακόμη και στην παλάμη του χρήστη.Όμως το όλο concept, δεν αποτελεί κάτι το καινούργιο. Το άξιο αναφοράς είναι ότι κάτι τέτοιο θα χρησιμοποιηθεί σε συσκευές smartphone αν και κατά πολλούς, δεν έχει απολύτως καμία χρηστική λειτουργία εφόσον τα smartphones διαθέτουν ήδη πληκτρολόγιο το οποίο προβάλλεται σε περιόδους όπου ο χρήστης το χρειάζεται για την εισαγωγή δεδομένων.

 

Η Google όμως από την μεριά της επιθυμεί το συγκεκριμένο σύστημα laser πληκτρολογίου να χρησιμοποιηθεί μαζί με το Google Glass project έτσι ώστε όσοι φορούν τα συγκεκριμένα γυαλιά υψηλής τεχνολογίας να μπορούν να κάνουν χρήση του εικονικού keyboard σε περιπτώσεις που οι φωνητικές εντολές καθίστανται δύσχρηστες.Σε περιπτώσεις μάλιστα όπου ο χρήστης δεν μπορεί να καθίσει σε ένα τραπέζι προκειμένου να πληκτρολογήσει, μπορεί την λύση να δώσει το εικονικό πληκτρολόγιο στην παλάμη.

 

Το όλο σύστημα, λέγεται ότι θα χρησιμοποιεί την βιντεοκάμερα των γυαλιών για να προβάλει την ακτίνα και καθώς αυτή θα προσπίπτει πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, θα δημιουργεί το πληκτρολόγιο.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51375-google-patent-aims-to-attach-a-laser-keyboard-to-project-glass.html[/url]']techspot.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το όλο σύστημα, λέγεται ότι θα χρησιμοποιεί την βιντεοκάμερα των γυαλιών για να προβάλει την ακτίνα

 

Laser + Προβολη απο τη "βιντεοκαμερα"... Things don't add up...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς θα εννοεί ότι με τον συνδιασμό της ενσωματομένης βιντεοκαμερας και της ακτινας laser(που θα προβάλει σε μια επιφάνεια το πληκτρολόγιο) θα επεξεργάζεται έτσι το τί πληκτρολογείς. κάτι αντίστοιχο δλδ με το eye toy στο ps3, του wiimote και του kinnect. Αξιοποίηση της κάμερας και των infrared στο άλλο για input δεδομένων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα μου φαίνεται ότι ο Sergey την έχει "ακούσει" για τα καλά και αντί να πάρει τα βουνά πατεντάρει ότι μ...α του κατέβει επειδή μπορεί.

Μακάρι χίλιες φορές μακάρι να τα δούμε στο μέλλον αλλά....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ λένε πως η Google έκλεψε την πατέντα από ιδέα φοιτητή του MIT από το 2009.

 

Don't Be Evil σου λέει μετά...

 

Γράφει το website με τίτλο

 

"Patently Apple : Celebrating Apple's spirit of Invention" ... ZoinG..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι σα αυτό δηλαδή... 

virtual-laser-keyboard-1.jpg

Αυτό το έχω και το δούλεψα και με το HTC HD (ΐWindows mobile 6.1) αλλά και το Samsung Omnia II, μέχρι και με PC. Δε λέω, πλάκα είχε, αλλά τελικά η χαρά είναι μέχρι να πάρουμε το κουφό το gadget και πολύ σύντομα μας φεύγει η όρεξη... Τώρα κάθεται στο συρτάρι αφόρτιστο. Anyway,  κάποτε κάναμε το κέφι μας παίρνοντας και περιττά πράγματα (και ακριβά). Αλλά αυτά δυστυχώς κόπηκαν πια.... :-(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...