Προς το περιεχόμενο

Πώς να διορθώσετε γκριζαρισμένα τραγούδια και άλμπουμ μουσικής που δεν παίζουν στην εφαρμογή Μουσικής του iPhone, iPad και iPod Touch


iMarilina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

grey-songs-music-iphone.jpg
Έχετε αγοράσει ποτέ ένα νέο άλμπουμ ή podcast, το οποίο συγχρονίσατε με το iPhone, το iPad ή το iPod touch, και στη συνέχεια, όταν πήγατε να παίξετε τα τραγούδια ανακαλύψατε ότι ήταν γκριζαρισμένα (απενεργοποιημένα) στην εφαρμογή Μουσική; Το άλμπουμ είναι εκεί, ο τίτλος του τραγουδιού είναι εκεί, αλλά επειδή το τραγούδι είναι γκρι, το πατάτε και δεν συμβαίνει τίποτα, η μουσική δεν παίζει. Αυτό είναι αρκετά κοινό, και αν σας έχει ξανατύχει είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε φταίει η εφαρμογή μουσικής, η συσκευή σας ή το iTunes. Το πιθανότερο είναι ότι αυτό οφείλεται σε ένα σφάλμα μεταφοράς. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι ή η μεταφορά των τραγουδιών δεν έχει τελειώσει, ή δεν έχουν μεταφερθεί καθόλου, διότι η συσκευή iOS αποσυνδέθηκε από τον υπολογιστή πριν από την ολοκλήρωση της μεταβίβασης. Ως εκ τούτου, αυτό είναι πραγματικά εύκολο να επιλύθεί:

- Τρέξτε το iTunes στο Mac ή το PC και σιγουρευτείτε ότι η iOS συσκευή σας είναι συνδεδεμένη είτε με USB είτε μέσω μέσω wi-fi, και μετά κάντε ή το Νο1 ή το Νο2:

1. Κάνετε συγχρονισμό όλης της συσκευής
2. Επιλεκτικά μεταφέρετε τα γκριζαρισμένα τραγούδια μόνο, χωρίς να συγχρονίσετε τίποτα άλλο, κάνοντας drag and drop από την playlist του iTunes στη συσκευή.

- Περιμένετε να τελειώσει ο συγχρονισμός της συσκευής πριν ξανακάνετε disconnect, όπως φαίνεται από την εξαφάνιση του περιστρεφόμενου εικονιδίου sync/transfer.


Μερικές φορές απλά η επανασύνδεση της συσκευής στον υπολογιστή θα επανεκκινήσει τη μεταφορά, και αυτό θα γίνει φανερό από το μικρό κύκλο περιστροφής στη γραμμή statusbar του iOS και το ίδιο εμφανίζεται επίσης στο iTunes δίπλα στο όνομα της συσκευής. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε την εφαρμογή Μουσική για το iPhone, iPad, ή iPod και να εξετάσετε τα γκρίζα τραγούδια, όταν μεταφέρονται ξανά θα υπάρχει ένας δείκτης που σας δείχνει την πρόοδο του τραγουδιού, όταν φτάσει έναν πλήρη κύκλο το τραγούδι πρέπει να εμφανίζεται μαύρο και μπορεί να αναπαραχθεί ως συνήθως.


fixing-gray-songs-ios.jpg
Απότι φαίνεται, το θέμα με τα γκριζαρισμένα τραγούδια είναι πολύ πιθανό να συμβεί με συγχρονισμό μέσω wifi, και με αυτόματο συγχρονισμό, και τα δυο από τα οποία είναι πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά που όμως μπορεί να έχουν θέματα αν η ασύρματη σύνδεση δεν είναι σταθερή, αν υπάρχουν πολλές παρεμβολές, αδύναμο σήμα ή αν υπάρχουν γενικά προβλήματα με το wi-fi ή με τη σύνδεση γενικά.

Υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα του να μην μεταφέρονται τα τραγούδια για άλλους λόγους, ή ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Εδώ παραθέτουμε μερικά άλλα πιθανά προβλήματα και καταστάσεις στις οποίες θα καταλήξετε με γκριζαρισμένα τραγούδια στην εφαρμογή Μουσικής:

- Aν έχετε συνδεθεί μέσω καλωδίου, τσεκάρετε να δείτε αν η συσκευή είναι στραβά συνδεδεμένη ή αν το καλώδιο είναι σχισμένο, αυτό μπορεί να επηρρεάσει το συγχρονισμό και τη μεταφορά. Αν είναι έτσι, μπορεί να χρειαστείτε καινούριο USB καλώδιο.

- Δοκιμάστε διαφορετική θύρα USB.

- Τεστάρετε για πιθανές παρεμβολές στο δίκτυο wi-fi, αυτό είναι εύκολο στο OS X χρησιμοποιώντας το Wi-Fi Diagnostics.

- Ξεκαθαρίστε αν η μουσική ή τα τραγούδια παίζουν στο itunes, και αν δεν παίζουν στον υπολογιστή ή στο iTunes, μπορεί να είναι μισοτελειωμένα ή χαλασμένα.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε restore τη συσκευή για να ξαναλειτουργήσουν όλα όπως πρέπει.

ΠΗΓΗ: osxdaily.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...