Προς το περιεχόμενο

Νεο PC...


grwarlock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποσό που διαθέτουμε : περίπου 800 (το ποσό αυτό είναι για CPU GPU μνήμες)

Χρήση υπολογιστή : κυρίως file server με χρήση DLNA server ( http://www.plexapp.com ) , database server (MS–SQL and / or Oracle)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: , εφαρμογές γραφείου και περιστασιακά επεξεργασία εικόνας – video.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. LG Electronics DM2752D-PZ 27¨ 3D Wide LED IPS

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα?    Αδιάφορο αρκεί να είναι από Αθήνα εκτός αν δεν γίνεται διαφορετικά. Πάντως εντος Ελλάδας.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? Όχι βέβαια..

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Δυστυχώς κάτι μετά τα windows XP το οποιο θα εγκατασησω εγω.


 

 

Λοιπόν. Αφού εξασφαλίσαμε


 

Το απαραίτητο κονδύλι από το γενικό λογιστήριο του σπιτιού


 

 Την διακοπή της κλασικής γκρίνιας (Άτιμες γυναίκες που δεν καταλαβαίνετε τον πόνο μας)


 

Τα απαραίτητα εργαλεία για το κουτί (αναγκαστική κατασκευή).


 

την βοήθεια ενός φίλου για την κατασκευή του κουτιού


 

Προχωράμε στην κατασκευή νέου υπολογιστή.


 

Στην τελική του μορφή θα έχει


 

Κάποιον Intel I5 (θα ήθελα Ι7 αλλά το κόστος ξεφεύγει)


 

Μνήμη 2χ8 gb με δυνατότητα για άλλα 2 2χ8. Μέγιστο 32.(Ελπίζω να φτάσουν)


 

25 δίσκους μεγαλύτερους ή ισους με 2ΤΒ και έναν 60GB SSD για λειτουργικό και προγράμματα. Λόγο κόστους οι δίσκοι θα μπουν σταδιακά.( Έχω ήδη τους μισούς)


 

Για την ώρα θα μπει μια κάρτα γραφικών (nvidia) με αρκετή μνήμη , να παίζει με άνεση τα σημερινά παιχνίδια ,με προοπτική για δεύτερη σε SLI. (Για όποτε παίζω παιχνίδια).


 

Δεν σκοπεύω να κάνω κάποιο overclock.


 

Απαραίτητα 2 κάρτες δικτύου 1.0 Gbps. Η μια συνδέεται πάνω στο switch που είναι και ο router μου και η άλλη πάει στο δεύτερο μηχάνημα που έχω τώρα και θα είναι για backup των αρχείων που θεωρώ πολύτιμα.


 

ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ. Το παιχνιδάκι αυτό δεν θα κλείνει ποτέ.


 

Και τώρα τα δύσκολα.


 

To MB θα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις για δίσκους. Οι υπολοποι θα μπουν με Sata / Sas Controllers. Σε πρωτη φαση δεν θα βαλω καποιο raid γιατι διπλα απο αυτο το γαιδουρι θα υπαρχει ενα αλλο μουλαρι για συνεχες backup. Για περισσότερα  από 10 χρόνια δουλεύω με Asus , Gigabit χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά αν υπάρχει κάτι αντίστοιχα καλό και αξιόπιστο δεν θα ήμουν αρνητικός.


 

Εκτός από τους κλασικούς ανεμιστήρες σκεφτομαι να βάλω 2 συστήματα υδροψηξης. Ένα για CPU GPU μνήμες και ένα για τους δίσκους. Το θεωρείται αναγκαίο με δεδομένο ότι 26 δίσκοι θα δουλεύουν συνέχεια ? Αν ναι προτασεις για υδροψυξη δισκων ?


 

Επειδή πριν από 4 χρόνια που είχα υδροψυξη ξαφνικά σταμάτησε η αντλία οπότε μετά έψηνα αυγά πάνω στο MB σκεφτομαι να βάλω παντού θερμόμετρα με οπτική αλλά και ηχητική ειδοποίηση. Όταν λέω παντού εννοώ παντού και στους δίσκους αλλά και στην υδροψυξη αλλά και όπου αλλού πρέπει και μπορω.


 

 Βρήκα αυτό εδώ http://www.mnpctech.com/PC_Mod_Temperature_Gauge.html αλλά θα ήθελα να είναι από κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα και ίσως κάτι μεγαλύτερο. Καμιά ιδέα ?


 

Για τους ανεμιστήρες με ενδιαφέρει μόνο η ένδειξη των στροφών αλλά πάλι με οπτική αλλά και ηχητική ειδοποίηση.


 

Από ότι καταλαβαίνω θα πρέπει για όλα αυτά να βάλω 2 PSU. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό πόσα Watt θα πρέπει να είναι αυτά ?? Έχω ήδη αυτό εδώ http://www.pcper.com/reviews/Cases-and-Cooling/Hiper-Type-R-Mk-II-880W-Power-Supply-Review το οποιο εχει να σταματησει 6 χρονια.


 

Ουφ τελείωσα !! Ελπίζω να μη σας κούρασα.  B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Γιατι i5? Eνας i7 ή ο FX 8350 μου φαινονται πιο ταιριαστη επιλογη. Επισης αυτην την περιοδο που κυκλοφορει η 7870 Tahiti LE η αγορα οποιασδηποτε αλλης καρτας καθισταται ασυμφορη, η τουλαχιστον λιγοτερο συμφερουσα. Εκτος και να χρειαζεσαι CUDA cores ή χρησιμοποιεις CAD ή αλλα προγραμματα τα οποια επιταχυνονται περισσοτερο απο καρτες nVidia.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω ενα κολλημα με την Intel. Μου εχει μινει απο τα πρωτα χρονια μου σε αυτη την δουλεια τοτε που οι AMD ειχαν προβλημα με την θερμοκρασια. Μην με θεωρησεις κολλημενο αλλα με nvidia καλως ή κακως  δουλευω αρκετα χρονια τωρα οποτε θα την προτιμουσα. Cad δεν δουλευω αλλα photoshop μερικες φορες μου χρειαζεται.



Μια μικρή διόρθωση


 

Ποσό που διαθέτουμε : περίπου 800 (το ποσό αυτό είναι για CPU GPU μνήμες) -->

Ποσό που διαθέτουμε : περίπου 800 (το ποσό αυτό είναι για MB CPU GPU μνήμες)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την θυμαμαι την περιοδο εκεινη, επισης θυμαμαι οτι λιγο μετα οι Pentium4 ηταν αυτοι που ανεβαζαν θερμοκρασιες (ηταν οι Prescott?). Οπως και να εχει, δεν θα επεμβω αμεσα σε αυτο το θεμα γιατι βλεπω οτι εχεις εξεζητημένες απαιτησεις. Αν δεν βρεθουν αλλοι να σε βοηθησουν θα δοκιμασω εγω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμμονες , κοληματα σφαλιαρες απο το παρελθον. Οπως και να τα ονομασουμε δικαια ή αδικα ειναι εκει και συνηθως στοιχιωνουν το παρον και το μελλον.



Ευχαριστω XmorsX

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τον XMorsX για την επιλογή πλατφόρμας.Έτσι όπως θυμάται ήταν.

 

Φίλε grwarlock αφού το αναγνωρίζεις και το παραδέχεσαι γιατί δεν το ξεπερνάς?  :) Το συμφέρον σου κοίτα σύμφωνα με τις ανάγκες και τα χρήματα σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε Millenium. Πιθανοτατα εχεις δικιο. Οταν ομως θα εχω ξοδεψει περιπου 3.000 για αυτο το μηχανημα και εκει μεσα θα εχω περιπου 50 ΤΒ θα θελω να αισθανομαι μια ασφαλεια μια σιγουρια. Επαναλαμβανω.Ειναι καθαρα ψυχολογικο. Αλλωστε 10% πανω ή 10% κατω στο τελικο κοστος ή στην ταχυτητα ειναι τιποτα μπροστα στην ηρεμια και στην σιγουρια που θα νοιωθω. :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

την ασφαλεια που θα νοιωθω εγω. Ειναι ψευδαισθηση το ξερω αλλα δεν μπορω να την παρακαμψω.25 χρονια τωρα δουλευω και επιλεγω Intel χωρις ποτε να εχω καποιο προβλημα. Σωστο , λαθος, τυχερος ή απλα κολλημενος? .Ας το κρινει ή ιστορια :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eπειδη δεν ποσταρει κανεις, περνω την πρωτοβουλια:

 

 

Σχετικα με την καρτα, προσπαθησα να παω σε 660ti αλλα δεν χωραει στο budget. Ηδη εχω ξεφυγει καπου 20 ευρω αν υπολογισεις τις πιο φθηνες μνημες στην τελικη τιμη. Η 660 ειναι αρκετα χειροτερη για να την προτιμησω στα ιδια χρηματα και δεν σε ενδιαφερουν οι CUDA cores, επομένως η 7870 Tahiti LE ειναι μονοδρομος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eπειδη δεν ποσταρει κανεις, περνω την πρωτοβουλια:

 

 

Σχετικα με την καρτα, προσπαθησα να παω σε 660ti αλλα δεν χωραει στο budget. Ηδη εχω ξεφυγει καπου 20 ευρω αν υπολογισεις τις πιο φθηνες μνημες στην τελικη τιμη. Η 660 ειναι αρκετα χειροτερη για να την προτιμησω στα ιδια χρηματα και δεν σε ενδιαφερουν οι CUDA cores, επομένως η 7870 Tahiti LE ειναι μονοδρομος.

Καλημερα

 

Δεν εχω λογια να σε ευχαριστησω για την προσπαθεια σου. Χωρις την παραμικρη προθεση να προσβαλω τους υπολοιπους τελικα στα δυσκολα κανουν πισω.Τελος παντων. Ψαχνοντας για ΜΒ επεσα πανω σε αυτην http://www.msystems.gr/index.php?category=1314&product=14061 . Την θεωρω καλη και λιγο πιο φθηνη απο την προταση σου.Αν δεν σου κανει κοπο θα μπορουσες να εριχνες μια ματια? Υποθετω οτι δεν μου εχει ξεφυγει κατι αλλα μια δευτερη ισως πιο εμπειρη ματια παντα ειναι χρησιμη.

Τα 800 ευρω που αναφερω δεν ειναι απολυτα δεσμευτικα.Θα μπορουσα να το τραβηξω λιγο παραπανω αν αξιζει.

Τωρα για τα υπολοιπα. Η μεγαλη μου ανυσηχια ειναι στο wattage. Μπαινοντας στην Thermatake βρηκα αυτο http://www.thermaltake.outervision.com/index.jsp .Υποθετω οτι ειναι αξιοπιστο σαν εργαλειο.Εβαλα καποια στοιχεια

και μου εβγαλε οτι θα χρειαστω 1164 watt. Να υποθεσω λοιπον οτι το 880w που εχω ειναι αρκετο για MB CPU GPU ενω βαζοντας αλλο ενα παρομοιο θα ηταν αρκετο για δισκους υδροψυξη θερμομετρα κλπ.?

Μηπως ξερεις κανενα μαγαζακι εδω στην Ελλαδα που να εχει καλουδια υδροψυξης και ειδικα θερμομετρα? Τελικα αξιζει να βαλω υδροψυξη πανω στους δισκους? θα κερδισω αρκετα σε θερμοκρασιες? Αν μιλαμε για 10-15 βαθμους κατω αξιζει το κοστος.Αλλα αν μιλαμε για 1-2 βαθμους δεν εχει νοημα να το συζηταμε.Αυτη την στιγμη 11 δισκοι δουλευουν με εναν απλο 12αρι ανεμιστηρα ανα 3 και εχω θερμοκρασιες απο 30 εως 36.

Σε ευχαριστω και παλι :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστω γαι τα καλα σου λογια. Πολυ καλη και η Asus. Μέτρα τα Amber και με αυτο το εργαλειο: http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp Σιγουρεψου οτι περα απο τα Amber εξασφαλιζεις και τις απαραιτητες συνδεσεις στο τροφοδοτικο.

 

Σχετικα με το κυρίως pc δεν χρειαζεται να μεγαλωσεις αλλο το budget. Το σχολιο το εβαλα για να δικαιολογησω γιατι δεν εβαλα nVidia καρτα, αλλα σε καμια περιπτωση δεν το θεωρω ουτε απαραιτητη κινηση ουτε προτιμητεα λυση. 

 

Σχετικα με τους δισκους, δεν γνωριζω οποτε δεν θελω να επεμβω. Για αυτους κανε συγκεκριμενο θεμα στο topic case modding και overclocking. 30-36 βαθμοι παντως δεν ειναι ασχημη θερμοκρασια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξερεις τι φοβαμαι ?? Οταν τελικα θα μπουν ολοι οι δισκοι επανω ο αερας που θα βγαινει απο 9 ανεμιστηρες θα ειναι τοσο καυτος που θα επιβαρυνει τα υπολοιπα.Για αυτο σκεφτομουν για υδροψυξη. Για τις συνδεσεις στο τροφοδοτικο τωρα.Ηδη εχω 4 προεκτασεις για να σηκωσω τους 11 δισκους και τους 7 ανεμιστηρες.Κατι αναλογο πιστευω οτι θα χρειαστω και εκει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...