Προς το περιεχόμενο

Αγορα external HDD USB2.0 στο 1TB ... ποιον να παρω ?


SR71B

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θελω να τον συνδεσω στην LED LCD του σαλονιου και να βλεπω τις ματροσκες μου.

Οι ματροσκες θα κατεβαινουν απο PC που τρεχει WinXP (μηπως υπαρξει προβλημα 

αναγνωσης ενος partition 1 Gb ? η Οχι ?)

 

Ας ειναι και USB3.0 o δισκος, απλα θα μπαινει σε θυρες USB2.0.

Με ενδιαφερει και η αντοχη σε μικροχτυπηματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τους πρωτους που κοιταξα ...

Ειναι και σχετικα φθηνος και επωνυμος.

 

Ομως θελω καποιον που να εχει αγορασει εναν και να ειναι ικανοποιημενος.

Η αντιστροφα, να εχει αγορασει καποιον και να ειναι δυσαρεστημενος.

(σε προβληματακια πασης φυσεως που προεκυψαν κατα την χρηση)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχουν νόημα ολ' αυτά ΣΡ.

 

Αν θες τα λεφτά σου να πιάσουν τόπο, θα πρέπει να δώσεις +30€, και να πάρεις έναν (συγκεκριμένο) σκληρό http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18723&cat=6 και μία θήκη http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26802&cat=117&sub=341&pmanuf=0&sort=3&step=undefined . Aλλιώς το να πάρεις έναν "έτοιμο εξωτερικό" ("επώνυμο" η μή), είναι ένα ρίσκο πολλαπλών επιπέδων. Ή παρ' το με βάση απλά την πιο χαμηλή τιμή (υπάρχουν και τουλάχιστον κατά ένα 10άρικο  φθηνότεροι από τον Seagate που ψήνεις) και μη ρωτάς για "διασταυρώσεις εμπειριών" - ή δώσε τα +30 για να έχεις αρκετά πιο ήσυχο το κεφάλι σου αναφορικά με διάφορα στοιχεία (5χρονη εγγύηση αντικατάστασης, "ευελιξία" στο άνοιγμα θήκης, θεωρητικά "ανθεκτικότερο" σκληρό κ.α. ...). Μιλάμε βέβαια για 3.5άρη, αλλά δεν νομίζω να είναι μεγάλο ζήτημα αυτό...

 

Εναλλακτικά, αν το 30άρι που λέω δεν σου περισσεύει με ΤΙΠΟΤΑ (...που ξαναλέω, τα αξίζει με χίλια), ή αν έστω τον δίσκο δεν σκοπεύεις να τον έχεις για μόνιμη αποθήκη μοναδικών και σημαντικών αρχείων, αλλά περισσότερο για να μεταφέρεις ταινίες (προς την TV), κι αν μπορούσες να κάνεις μια μικρή υποχώρηση στις απαιτήσεις σου για χωρητικότητα, μπορείς με 80€ να έχεις έναν εξωτερικό των 750GB, συνδυάζοντας τα εξής : http://www.skroutz.gr/products/show/9574647http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=28173&cat=117&sub=340&pmanuf=0&sort=3&step=undefined (το θέμα είναι ότι δεν χάνεις τα "υπέρ" που έχει ένας τέτοιος σκληρός - είναι τα ίδια με τον προαναφερθέντα 3.5άρη).

 

 

Έχω γράψει άπειρες φορές για την λογική μιας τέτοιας (λογικής) επιλογής (έναν εξωτερικό που θα συνθέσεις μόνος σου, αντί για έναν "ετοιματζίδικο"), και δεν είμαι σε φάση να ξαναλέω ακριβώς τα ίδια για μια ακόμη φορά, ώστε να σου δείξω ακριβώς πόσο "έγκλημα" (και στην ουσία ασύμφορο) είναι να πάρεις "ετοιματζίδικο" (πίστεψέ με, αν σου έκανα την πλήρη ανάλυση, θα καταλάβαινες), γι' αυτό αν δεν έχεις δει μέχρι στιγμής τα "καλά" αυτού που λέω, κάνε ερωτήσεις/σχόλια και θα σου εξηγήσω...

 

 

 

* ...όπως είπε κι ο Κώστας, θέμα με τα ΧΡ και το μέγεθος του διαμερίσματος, δε θα έχεις.

 

** ...ξέχνα το "αντοχές στα μικροχτυπήματα", ως χαρακτηριστικό που μπορείς να ψάξεις σε δίσκο (εξωτερικό ή σκέτο σκληρό) και να σε καλύπτουν τυχόν "προδιαγραφές" : εκτός από το προφανές (...να αποκλείσεις την πιθανότητα να συμβούν), προληπτικά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι με διάφορους τρόπους να ενισχύσεις την πιθανότητα να μην συμβούν, μέσω διάφορων παρεμβάσεων (πχ ντύσιμο με αφρολέξ ξερωγώ, και, κυρίως, τοποθέτηση πάντα σε "ασφαλή" σημεία....). Υπό την έννοια της ασφάλειας κατά των χτυπημάτων, ίσως τελικά να είναι καλύτερη η λύση η επιλογή του 750άρη που είπα, διότι όντας 2.5άρης, από φύσης του είναι "πιο ανθεκτικός" (αν δηλαδή θεωρείς ότι θα έχει όντως λόγους να...κινδυνεύει ιδιαιτέρως...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατατοπιστικοτατος !!! Thanks !

 

Παρολα αυτα, εχω ακομα την εντυπωση οτι ενας "ετοιματζιδικος" εξωτερικος ειναι κατιτις

ανθεκτικοτερος (λογω φορητοτητας) απο εναν εσωτερικο. Αλλιως, γιατι να μην αγοραζει

καποιος εναν οποιοδηποτε εσωτερικο (οπως τον WD που προτεινεις) και να τον πακεταρει

στην συσκευασια (που επισης προτεινεις) ? Οι προδιαγραφες εξωτερικων-εσωτερικων

δισκων ειναι πανομοιοτυπες ? Και μονο που ενας δισκος περιστρεφεται στις 7200 σαλ

και οχι στις 5400 σαλ, δεν τον κανει πιο ευπαθη ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πλειονότητα του κόσμου δεν ξέρει/δεν το σκέφτεται (καθ' ομολογία της)/ δεν την ενδιαφέρει/ δεν θέλει να "κουράζεται" (και μόνο στη σκέψη να βάλει ο ίδιος σκληρό μέσα σε θήκη, ναι...) κτλκτλ. Δεν είναι λοιπόν κριτήριο "το τί κάνει ο κόσμος"...

Με την καμμία δε δεν είναι "ανθεκτικότερος" ένας "ετοιματζίδικος" ("επώνυμος" ή όχι)....Στη σκέψη σου και μόνο είναι αυτό (και είναι και εντελώς λάθος). Για την ακρίβεια, οι ετοιματζίδικοι εξωτερικοί, είναι ΙΣΩΣ η μαγαλύτερη σαπίλα αναφορικά με το θέμα "hardware σχετικό με υπολογιστές". Και μόνο να βάλεις το γεγονός ότι αν χρειαστείς ν' ανοίξεις την θήκη για να βγάλεις τον σκληρό (αν πχ πάθει ζημιά η θήκη), χάνεις την..."τεράστια" εγγύηση του ενός ή των δύο χρόνων που συνήθως παρέχουν... Αν σου λέει κάτι, θυμάμαι ένα "πολύ οργισμένο" ποστ κάποιου εδώ πριν μήνες, που όταν διαπίστωσε ότι του έβγαλε πρόβλημα ο εξωτερικός Seagate του, φρίκαρε όταν επικοινώνησε με την εταιρία, ζητώντας τους (εμ δεν ήξερε) να ανοίξει την θήκη, να βγάλει τον σκληρό, να δει αν δεν είναια υτός που έχει πάθει τη ζημιά, αλλά η θήκη, να πάρει τ' αρχεία του, να ξαναβάλει μέσα τον σκληρό, και να τους στείλει το όλον για να του το...αντικαταστήσουν (διαδικασία δηλαδή που θα έπρεπε, με μάι δόση συγκεκριμένης λογικής, να επιτρέπεται, καθώς δεν είναι μόνο το hardware, αλλά και τ' αρχεία που ενδιαφέρουν). Και έμεινε κάγκελο (είπαμε, "δεν ήξερε") όταν του απάντησαν "δυστυχώς δεν επιτρέπεται. Αν ανοίξετε την θήκη, ακυρώνεται η εγγύηση του όλου. Ή μας επιστρέφετε τον εξωτερικό δίσκο και σας στέλνουμε άλλο, ή αν θέλετε πριν την επιστροφή, σας ανακτούμε τ' αρχεία με ελάχιστο εκτιμώμενο κόστος...1000€".

 

Αν και τώρα δεν κατάλαβες για πόσο "σαπίλα" πρακτική μιλάμε, δυστυχώς θα το καταλάβεις μόνο αν/όταν τα ζήσεις. Εγώ ως συμφορουμίτης που προσπαθώ να δείξω στον κόσμο το συμφέρον του και ν' αποφέτγει τις παγίδες που ΘΑ βρει μπροστά του, σου ξαναλέω : ΜΑΚΡΥΑ από "ετοιματζίδικους". Μάλιστα κάποτε κυκλοφόραγε η φήμη ότι σε θήκες βάζουνε "προβληματικά" μοντέλα ή κομμάτια κτλ. Δεν ξέρω κατά πόσο ίσχυε/ισχύει, αλλά σκέψου το μέχρι ΚΑΙ αυτό. Κι αν δεν σκεφτε΄ςι αυτό, σκέψου την περίπτωση να σου έρθει σκληρός με USB PCB, και όχι SATA (μαζί με "ανταπτοράκι" εντός της θήκης), και όταν μια μέρα χαλάσει (όλοι χαλάνε, αργά ή γρήγορα), να τρέχεις μπας και βρεις τέτοια πλακέτα, μήπως και σώσεις τίποτα, και να μη βρίσκεις...(όντας πολύ πιο σπάνιες από τις "κανονικές").

 

Το περί RPM, δεν το κατάλαβα να σου πω την αλήθεια...Για ποιόν λόγο ακριβώς να είναι πιο ευπαθής ένας 7200άρης; Θέμα απλώς δυνατοτήτων του μοτέρ είναι...(η κατασκευαστική ποιότητά του μοτέρ είναι που κάνει την διαφορά, και όχι η ταχύτητα). Επίσης, οι 2.5άρηδες δεν είναι κατ' ανάγκη 5400άρηδες. Πχ ο "εναλλακτικός" Scorpio Black των 750GB που σου πρότεινα, είναι στις 7200 RPM...

Όσο γενικά για "προδιαγραφές", οι 2.5άρηδες ΕΙΝΑΙ "ανθεκτικότεροι", ναι. 

 

Να τονίσω επίσης 2 πράγματα : Το VS που είναι σχεδόν πάντα το φθηνότερο μαγαζί στις αναζητήσεις μέσω Skroutz, το προτείνω γενικά (το θεωρώ καλύτερο από τα τραγικά -πλέον- eshop, Πλαίσιο, Multirama κλπ, έχει καλές κριτικές από άτομα που εμπιστεύομαι τη γνώμη τους, και δεν είναι "μανιταρομάγαζο" όπως τα διάφορα που ανοίγουν κάθε τόσο), αλλά ακόμα ειδικότερα στην περίπτωσή σου (είσαι Σαλονίκη, απ' ό,τι έστω λέει στο άβατάρ σου), οπότε πας και παίρνεις από το μαγαζί και γλυτώνεις μεταφορικά.

Το 2ο είναι ότι οι WD που προτείνω, είναι πρωτίστως λόγω της 5χρονής τους εγγύησης. Δεν τραβάω συγκεκριμένο ζόρι με την συγκεκριμένη εταιρία (αν αύριο η Seagate βγάλει δίσκους με πχ 7χρονες εγγυήσεις, εκείνους θα προτείνω). Επίσης, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως στην θεωρία, η εν λόγω σειρά (η "Black"), είναι "καλύτερης ποιότητας κατασκευής" (εξ' ου και η μεγαλύτερη εγγύηση και τιμή). Στην πράξη βέβαια, το ΜΟΝΟ που ΠΡΑΓΜΑΤΙ σε ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ (για το hardware), είναι η εγγύηση ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (...εγγύηση "καλής λειτουργίας", ΔΕΝ υπάρχει).

 

Η επιλογή δική σου είναι, και αν πάρεις τον εν λόγω Seagate που στάμπαρες, τίποτα δεν αποκλείει να σου ζήσει (κι ο σκληρός και η θήκη) για πάνω από 3-4 χρόνια - και σε αυτήν την περίπτωση θα τα ΕΧΕΙ βγάλει τα λεφτά του. Το ρισκάρεις όμως, γιατί τίποτα δεν σου εξασφαλίζει κι ότι ΔΕΝ θα χαλάσει στον 1.5 χρόνο (...όπου θα έχεις πρόβλημα "με το άνοιγμα της θήκης"), ή στα 2.5 χρόνια (οπότε θα έχεις αγοράσει μια εγγύηση των 2 χρόνων, για περίπου 40€ τον χρόνο, ενώ ο σκληρός WD με τα 5 χρόνια, αντιστοιχεί σε περίπου 20€/χρόνο...Και, φυσικά, αν όντως απαυτωθεί στα 2 και κάτι μέχρι 4 χρόνια, θα χρειαστεί να τα σκάσεις για ολοκαίνουριο δίσκο. Ενώ με τον WD -είτε τον 3.5άρη είτε τον 2.5άρη- έχεις ήσυχο το κεφάλι, αναφορικά με την εγγύηση, για τουλάχιστον 5 χρόνια...Γι' αυτό και σου λέω ότι το "νταβατζιλίκι" των +30, αξίζει τον κόπο. 

Κι έχει κι άλλα συν το πράγμα, όπως το ότι μπορείς ν'΄ανοίγεις την θήκη κατά βούληση, και να εναλλάσεις σκληρούς. Πχ πες πως παιρνεις τελικά τον 2.5άρη (που απ' ό,τι κατάλαβα τον προτιμάς ως φυσικό μέγεθος) των 750GB, και γεμίζει "και μια ώρα αρχύτερα" από έναν του 1ος ΤΒ. Ε, τότε απλά παίρνεις έναν άλλον σκληρό, καθώς θα έχεις την θήκη. (Η δε θήκη έχει μικρότερη εγγύηση, αλλα΄δεν σε νοιάζει τόσο, καθώς η τιμή της είναι κατά πολύ μικρότερη από του σκληρού).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπο VisionStudio πηρα τροφοδοτικο πριν λιγους μηνες ... εξυπηρετηση αψογη, ΞΕΡΩ !

Δεν ειπα πουθενα οτι θα παρω τον ετοιματζιδικο της Seagate ... ειπα οτι ηταν ο πρωτος

που κοιταξα. Με αυτα και με τα αλλα, με εχεις πεισει (αν δεν εμφανιστει τριτος) να παρω

τον 2.5αρη WD Caviar Black μαζι με την 3.5αρα θηκη της Techsolo !!!

 

Τελευταια ερωτηση (και λιγο χαζη) : θα κολυμπαει ο 2.5αρης δισκος μεσα στην 3.5αρα θηκη ?

Ειναι τυποποιημενες σε διαστασεις οι θηκες για 2.5" η 3.5" δισκους ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα δεν πρότεινα 3.5άρα θήκη για τον 2.5άρη σκληρό...(ξαναδές το ποστ - εκτός κι αν ΘΕΛΕΙΣ να τον βάλεις σε 3.5άρα)

Όπως όμως και να 'χει, το ευκολότερο πράγμα του κόσμου είναι να κάνεις μια πατέντα (πχ αφρολέξ, σφουγγάρι - και οτιδήποτε άλλο μπορείς να χώσεις για "έρμα" μέσα, ώστε να μην "κουνιέται" ο 2.5άρης, αν θέλεις να βάλεις 2.5άρη σε 3.5άρα θήκη).

 

Την ερωτήση για "τυποποιημένες" διαστάσεις δεν την πολυκατάλαβα, αλλά μάλλον η απάντηση είναι "ναι"...

 

Όσο για το αν έχεις πειστεί : δεν νομίζω να μπορέσει άλλος να σου καταδείξει επιχειρηματολογώντας ότι "υπάρχει κάτι καλύτερο"...Άλλωστε, αυτό που εγώ έκανα, ήταν απλά να σου τονίσω δεδομένα που είτε δεν γνώριζες είτε "δεν θα πήγαινε το μυαλό σου". Η επιλογή είναι πάντα δική σου αν θεωρείς ότι τα στοιχεία που σου έδωσα, όντως σε αφορούν. Εγώ απλά θέλω να ξέρει ο άλλος τί -ενδεχομένως- θα αντιμετωπίσει μπροστά του παίρνοντας "ετοιματζίδικο", και ποιές είναι οι διαφορές από το να "φτιάξει έναν εξωτερικό μόνος του", ώστε να τα ζυγίσει όλα, και ν' αποφασίσει (για παράδειγμα, άντε να τα πεις ολ' αυτά σε κοπέλα, ή σε κάποιον που τα λεφτά του τρέχουν απ' τα μπατζάκια : και οι δυο θα σου πουν, συνήθως, "ωχ μωρέ που θ' ασχολιέμαι με ολ' αυτά, θα πάρεω έναν έτοιμο και τέλος"...Η πρώτη λόγω γυναικείας ιδιοσυγκρασίας, και ο 2ος λόγω...χρηματοσταρχιδισμού...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετα λυπης μου διαβαζω οτι, το box της Techsolo παιρνει ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ τροφοδοτικακι.

Υπαρχει κανενα case με εσωτερικο τροφοδοτικακι ? Βολευει αφανταστα !!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Εσωτερικό τροφοδοτικό"...; Νομίζω ότι κάπου μπερδευτήκαμε...

 

Εγώ πάντως να ξανατονίσω ότι μαζί με τον 2.5άρη, είχα προτείνει και 2.5άρα θήκη : http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=28173&cat=117&sub=340&pmanuf=0&sort=3&step=undefined

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<p>Μετα λυπης μου διαβαζω οτι, το box της Techsolo παιρνει ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ τροφοδοτικακι.</p>

<p>Υπαρχει κανενα case με εσωτερικο τροφοδοτικακι ? Βολευει αφανταστα !!!!</p>

Νομίζω εννοείς ότι θέλεις να παίρνει ρεύμα μέσω του USB και όχι μέσω μπριζας...πάρε μια 2,5" θήκη για τον 2,5" σκληρο...αυτοί συνήθως δεν χρειάζονται εξωτερική τροφοδοσία ή έχουν ένα διχαλωτό USB καλώδιο για να χρησιμοποιούν δυο θύρες ( μια για δεδομένα και μια για ρεύμα όταν χρειάζονται περισσότερο για να λειτουργήσουν)

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nαι, αυτο εννοουσα !

Να παιρνει τροφοδοσια απο το καλωδιο του USB.

Να μην χρειαζεται ξεχωριστο καλωδιο για τροφοδοσια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειάζεται ιδιαιτέρως αυτό Κωστή... Πιο πολύ μανούρα θα του είναι.

Ας πάρει την θήκη που του υπέδειξα μαζί με τον 750άρη σκληρό (αν φυσικά το αποφασίσει τελικώς ότι αυτός του κάνει) και θα είναι ΟΚ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν τα εχω καταλαβει σωστα ...

ο WD Caviar Black 1TB παει μαζι με την θηκη Techsolo ΤΜR 755S ....

Ετσι δεν ειναι ?

 

Παχος δισκου : 2.54 cm

Παχος θηκης  : 3.50 cm

 

Ταιριαζουν γαντι η στο περιπου ειναι ?

 

(για να παραγγειλω ...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...