Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο λογος που δεν ποτιζεις μεσημερι δεν ειναι το γεγονος οτι θα καουν τα φυτα απο το νερο.

Ο κυριος λογος ειναι αυτος που ειπα παραπανω (με υγρασια και ζεστη ευνοουνται οι μυκητολογικες ασθενειες). Συν το γεγονος βεβαια της οικονομιας του νερου μιας και το μεσημερι πολυ νερο παει χαμενο λογω εξατμισης.

Αυτο που λετε για το ''καψιμο'' των φυτων δεν εχει καποια βαση.

Καταρχην τα φυτα οταν τα ποτιζεις δεν καταβρεχεις το φυλλωμα τους αλλα το εδαφος. Αρα με ενα σωστο ποτισμα ο παραπανω λογος δεν υφισταται καν.

Υπαρχει μια θεωρια πως αν βρεχτει το φυλλωμα τα σταγονιδια νερου που παραμενουν πανω στα φυλλα δρουν σαν μεγεθυντικος φακος και περισσοτερη θερμοτητα πεφτει πανω στο φυλλο. Πρακτικα δεν ισχυει μιας και το νερο θα εξατμιστει πολυ γρηγορα. Το παραπανω ειναι απλα ενας μυθος. Ισως δεν επρεπε να το αναφερω καν.

Επεξ/σία από kronos281
  • Like 2
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βασικά είμαι απόλυτα σίγουρος γι αυτό που λέω...ειδικά όταν μιλάμε για γρασίδι που σίγουρα το βρέχεις αλλά και για τα υπόλοιπα φυτά γιατί σίγουρα θα τα βρέξεις και στο φύλωμα...δεν είπα κάτι για μεγενθ φακό...ξαναλέω...το νερό είναι καλός αγωγός της θερμότητας οπότε πολύ απλά με τον ήλιο για να εξατμιστεί πρέπει να φτάσει μεγάλη θερμοκρασία(100 βαθμοί)και μέχρι τότε καίει το φυτό...απλό...χωρίς τηλεσκ εεε μεγενθ φακούς...γι αυτό κι όταν ψήνουμε καλό είναι να μην βρέχομαστε γιατί μετά καίγομαστε ακόμα παραπάνω...δοκιμασμένο...οι μύκητες που λες θα μπορούσαν ακόμα και να θρέψουν το φυτό...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχως σε εφαγε η πολυ σιγουρια :-D

Κανεις πολλα λαθη στο παραπανω κειμενο. Βασικα ολα ειναι λαθος...

Καταρχην οταν το νερο εξατμιζεται δροσιζει τον χωρο δεν τον κανει κλιβανο (ακου 100 βαθμους...)!!! Αν ηταν ετσι και βγαιναμε με βρεγμενο προσωπο στον ηλιο το καλοκαιρι θα παθαιναμε εγκαυματα 3ου βαθμου! Αντιθετα δροσιζομαστε...

Οσον αφορα αυτο που ειπες για τους μυκητες ειναι παντελως λαθος σε σημειο που δειχνει πως δεν εχεις καμια επαφη με το αντικειμενο.

Α και για αυτα που λεω εγω ειμαι πραγματι σιγουρος. Γεωπονος βλεπεις...

Επεξ/σία από kronos281
Δημοσ.

Πραγματικά όταν βγαίνεις με βρεγμένο πρόσωπο στον ήλιο δροσίζεσαι;ελοιπόν εσένα μάλλον σ έφαγε η σιγουριά...βγες σήμερα το μεσημέρι αν θες στον ήλιο μετά βρεξε το πρόσωπο σ και μετά πες μου πότε καίγεσαι πιο πολύ...δεν χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο όπως βλέπω απλά δεν είσαι πρόθυμος να ακούσεις...αν μου λες ότι βρεγμένος στον ήλιο δροσίζεσαι κι όλας τι να πω...;απλά δοκίμασε...καλή συνέχεια...

Δημοσ.

Και εγώ συμφωνώ με τον κρόνο

Πρώτη φορά ακούω αυτό με το κάψιμο και πιστεύω δεν ισχύει ουτε κατα διανοια

Απλά όταν το ποτίσεις το μεσημέρι το νερό θα πάει χαμένο αφου θα το ''πιει'' ο ήλιος

Τωρα και το άλλο που λες...

Εσύ όταν ζεστένεσαι δεν θα ρίξεις νερό στο κεφαλι σου?

Πώς θα δροσιστείς?

Εγώ πάντως αν ρίξω νερό στο κεφάλι μου δεν ζεστένομαι περισσότερο...ίσα-ίσα...το αντιθετο

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά αυτό με το κάψιμο το ήξερα από πάντα μου το έλεγε ο παππούς μου π είναι χρόνια στα χωράφια προχθές ρώτησα φίλο μου γεωργο...οκ εγώ σ λέω ότι ρίχνεις νερό...πίστεψε με μετά από λίγο θα χρειαστεί οπωσδήποτε να ξανάρίξεις γιατί θα ζεσταίνεσαι διπλά!και συ δοκίμασε

Όσο έχει ακόμη ζέστη, είναι σημαντικό να καταβρέχουμε κάθε βραδάκι τα φυτά για να τα δροσίζουμε. Ωστόσο, δεν πρέπει να κάνουμε αυτή τη διαδικασία τις ώρες που είναι ψηλά ο ήλιος, γιατί δεν θα αποφύγουμε τα εγκαύματα.

Μόλις από το internet...συνεχίζω

απευθείας οι ακτίνες του ήλιου γιατί θα δημιουργίσει αμέσως έγκαυμα.

Internet φέρνω κι άλλα

Μετά το πότισμα μην την εκθέσετε στο άμεσο ηλιακό φως. Αυτό μπορεί να είναι αιτία ώστε τα άνθη να μαραίνονται γρηγορότερα και τα φύλλα να καψαλίζονται.

Ε θέλετε κι αλλά;;;;;;

Ε πάρτε

Μην ποτίζετε από ψηλά και κάτω από τον καυτό ήλιο.

Λέει καυτό!!!καυτό γιατί καίει πως να το κάνουμε;ξερόκεφαλοι έλληνες!όλοι ίδιοι είμαστε!

Κι άλλο

Μην τα καταβρέχετε την ώρα που τα βλέπει ο καυτός ήλιος γιατί μπορεί να καούν τα φύλλα τους.

Πω ερεθίζομαι με το συμπάθιο που με επιβεβαιώνει το internet...!!

Δημοσ.

Ρε φίλε επιμένεις σε κάτι που ακομα και με την κοινή λογική καταλαβαίνεις πως είναι λάθος.

Την θεωρια-μυθο που αναφέρεις την έχω πει ήδη. Το γεγονός οτι βρήκες κάτι στο ίντερνετ δεν λεει απολυτως τιποτα. Θα σου βρω εγώ άρθρα στο ίντερνετ που αν τα πιστέψεις θα αρχίσεις να αμφιβάλλεις αν είσαι άνθρωπος!!!

Εχεις καταργήσει κάθε νομο της φυσικής στο συλλογισμο σου. Οταν το νερο εξατμίζεται ο χώρος και η επιφάνεια που βρισκεται ψύχεται. Τέλος.

Θα επανέλθω αργοτερα γιατί γράφω από κινητό

..

Δημοσ.

Και γω από κινητό γράφω...πωπω πόσο ξεροκεφαλιά ρε φίλε πόσο;τα παράταω...ούτε από έρευνες καταλαβαίνεις ούτε τίποτα...γεωπόνος ε;ένα από τα άρθρα που έβαλα ήταν από το γεωπόνος .gr...τεσπα είσαι ξερόκεφαλος το καταλάβαμε...όμως σοβαρά τώρα...το καλοκαίρι βρεξε το κεφάλι σ και βγες στον ήλιο...αν δεν νοιώθεις να καίγεσαι απίστευτα σε σχέση με όταν δεν το έχεις βρέξει τι να πω...ακόμα κι ο οργανισμός σ ξερόκεφαλος θα ναι...έλεος κατέβασα τόσα άρθρα...τεσπα αλήθεια τα παραταω είσαι τραγελαφικός...ειδικά με την απάντηση περί περίεργων άρθρων...πόσα μπορώ πια να βρω;στο ίδιο 5λεπτό σ βρήκα όλα ελληνικά μα όλα το ίδιο ψέμα να σκέφτηκαν να πούνε;είχαν συνεννοηθεί και με τον παππού μου και τον γεωργο που ρώτησα χθες καλά μεγάλη κομπίνα...ευτυχώς έχει καλούς γεωπόνους η χώρα μας...ούτε στο είδος σ δεν ειδικεύεσαι...δεν παίζεσαι αλήθεια...είναι απόλυτα λογικά ορθό αυτό π σ λέω εκτός αν δεν είσαι λογικός...νερό...ζεσταίνεται πολύ πιο γρήγορα από το σώμα...ακουμπάει στο σώμα...ζεσταίνει και το σώμα...στους πόσους βαθμούς εξατμίζεται το νερό ρε Μεγάλε στους 10;την μικρή αδερφή μου να ρωτήσω στους 100 θα μου πει...το ότι είναι ελάχιστη η επιφάνεια του για να το πιάσεις εσύ ο ξερόκεφαλος και να καείς δεν σημαίνει ότι και το φυτό περνάει το ίδιο καλά...βρεξε το κεφάλι σ και βγες στον ήλιο...μετά βγάλε μια φωτο για να δούμε τις επιπτώσεις της ηλιασης...όρνιο!!!ξεκολα!πόσο είσαι 80;αν ναι πάω πάσο!σ έφερα άρθρα ρώτησα γεωργούς το έχω τεστάρει και ο ίδιος!φίλε!!το νερό καίει πριν εξατμιστεί!!!καίει!!πίστεψε το!μακαρόνια βράζεις;ε καταλαβαίνεις τι εννοώ...Μα πόσο ξεροκεφαλιά πια πόσο;

Νερό--> ήλιος-->ΚΑΊΕΙ-->εξατμίζεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ντα!

Δημοσ.

αλλο το βράσιμο στους 100 άλλο η εξάτμιση...αιντε.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BE%CE%AC%CF%84%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7

Η εξάτμιση είναι η διαδικασία με την οποία ένα υγρό σώμα μετατρέπεται σε αέριο χωρίς να βράσει.

Η εξάτμιση γίνεται σε οποιαδήποτε θερμοκρασία, πάντα κάτω από το σημείο βρασμού της ουσίας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και γω από κινητό γράφω...πωπω πόσο ξεροκεφαλιά ρε φίλε πόσο;τα παράταω...ούτε από έρευνες καταλαβαίνεις ούτε τίποτα...γεωπόνος ε;ένα από τα άρθρα που έβαλα ήταν από το γεωπόνος .gr...τεσπα είσαι ξερόκεφαλος το καταλάβαμε...όμως σοβαρά τώρα...το καλοκαίρι βρεξε το κεφάλι σ και βγες στον ήλιο...αν δεν νοιώθεις να καίγεσαι απίστευτα σε σχέση με όταν δεν το έχεις βρέξει τι να πω...ακόμα κι ο οργανισμός σ ξερόκεφαλος θα ναι...έλεος κατέβασα τόσα άρθρα...τεσπα αλήθεια τα παραταω είσαι τραγελαφικός...ειδικά με την απάντηση περί περίεργων άρθρων...πόσα μπορώ πια να βρω;στο ίδιο 5λεπτό σ βρήκα όλα ελληνικά μα όλα το ίδιο ψέμα να σκέφτηκαν να πούνε;είχαν συνεννοηθεί και με τον παππού μου και τον γεωργο που ρώτησα χθες καλά μεγάλη κομπίνα...ευτυχώς έχει καλούς γεωπόνους η χώρα μας...ούτε στο είδος σ δεν ειδικεύεσαι...δεν παίζεσαι αλήθεια...είναι απόλυτα λογικά ορθό αυτό π σ λέω εκτός αν δεν είσαι λογικός...νερό...ζεσταίνεται πολύ πιο γρήγορα από το σώμα...ακουμπάει στο σώμα...ζεσταίνει και το σώμα...στους πόσους βαθμούς εξατμίζεται το νερό ρε Μεγάλε στους 10;την μικρή αδερφή μου να ρωτήσω στους 100 θα μου πει...το ότι είναι ελάχιστη η επιφάνεια του για να το πιάσεις εσύ ο ξερόκεφαλος και να καείς δεν σημαίνει ότι και το φυτό περνάει το ίδιο καλά...βρεξε το κεφάλι σ και βγες στον ήλιο...μετά βγάλε μια φωτο για να δούμε τις επιπτώσεις της ηλιασης...όρνιο!!!ξεκολα!πόσο είσαι 80;αν ναι πάω πάσο!σ έφερα άρθρα ρώτησα γεωργούς το έχω τεστάρει και ο ίδιος!φίλε!!το νερό καίει πριν εξατμιστεί!!!καίει!!πίστεψε το!μακαρόνια βράζεις;ε καταλαβαίνεις τι εννοώ...Μα πόσο ξεροκεφαλιά πια πόσο;

Νερό--> ήλιος-->ΚΑΊΕΙ-->εξατμίζεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ντα!

Ρε φιλε αρχικα νομισα πως ησουν απλα ασχετος και το επαιζες ξερολας.

Δυστυχως φαινεται πως δεν εισαι απλα ασχετος αλλα σου λειπουν βασικες γνωσεις. Ο μονος λογος να δικαιολογηθεις ειναι να μην εχεις βγαλει το δημοτικο. Οσο στουρναρι και να ησουν στο σχολειο καποια βασικα πραγματα επρεπε να τα ξερεις...

Εσυ νομιζεις πως βρασμος και εξατμιση ειναι το ιδιο πραγμα. Ελεος!!! Συγκρινεις το βρασιμο απο τα μακαρονια με την εξατμιση. Εχω λυθει στο γελιο ειλικρινα.

Το να μην ξερεις απο φυτα ειναι λογικο σε καποια πλαισια. Αλλα ουτε τι ειναι εξατμιση?

Διαβασε μπας και πιασεις τιποτα και μετα ξαναμιλαμε.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BE%CE%AC%CF%84%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7

Στο θεμα μας τωρα. Τα αρθρα που εχεις βρει στο ιντερνετ (οντως υπαρχουν) ειναι λαθος περα ως περα και κακως τα αναπαραγουν.

Ο λογος της υπαρξης τους ειναι μια ''μελετη'' που ειχε γινει και την οποια ειχα διαβασει πριν απο καποιο καιρο. Η μελετη δεν ειχε κανενα απολυτως επιστημονικο υποβαθρο, στατιστικα δεδομενα κλπ και εγινε με συγκεκριμενα φυτα μεσα σε εργαστηριο. Θα μπορουσα να αναφερω περισσοτερες λεπτομερειες αλλα θα ηταν δυσνοητες για ενα μη εξειδικευμενο ατομο και θα ξεφευγε απο την ουσια.

Αφου θες και αρθρα βρηκα ενα προχειρο

http://www.sprinklerjuice.com/2013/05/watering-at-noon-will-burn-my-plants-not.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+SprinklerJuice+%28Sprinkler+Juice%29

Α βρηκα και ενα αρθρο που εξηγει περι αυτης της ''μελετης''. Διαβαστε το σχολιο της LindaCS

http://www.scientificamerican.com/podcast/episode.cfm?id=wet-plants-feel-the-burn-10-01-12

Εν κατακλειδι. Το μεσημερι δεν ποτιζουμε για 2 λογους. Για οικονομια νερου και γιατι με υγρασια και ζεστη ευνοουνται μυκητολογικες και βακτηριακες ασθενειες. Ολα τα αλλα ειναι παραμυθια...

Επεξ/σία από kronos281
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ασχολούμαι εδώ και 2 χρόνια ερασιτεχνικά με τα φυτά (έχω λίγο απ' όλα!) και συνέχεια ψάχνομαι. Υπάρχουν αρκετές θεωρίες για την φροντίδα τους και ο καθένας λέει τα δικά του ανεξάρτητα απο το αν είναι επαγγελματίας ή όχι. Το θέμα είναι να το ψάξεις μόνος σου όσο μπορείς και να έχεις ανοιχτό μυαλό.

Γι' αυτό mouti μη θεωρείς πως είσαι σωστός.. και εγώ το έχω διαβάσει/μου το έχουν πει, θεωρώ λογικά όμως τα επιχειρήματα του kronos. Το σίγουρο είναι πως με το βρέξιμο στα φύλλα καποιες φορές δημιουργούνται άσπρα στίγματα. Γιατί;

Προσωπικά ποτίζω νύχτα ή νωρίς το πρωί και τα φύλλα δε τα βρέχω ποτέ καλού - κακού, εκτός απο όταν κάνω χρήση εντομοκτόνων με ψεκαστήρι.

Γεια σας παιδια. Σημερα αγορασα 1 φακελακι με σπορους ντοματας και μαρουλιου. Εψαξα στο ιντερνετ διαφορες πληροφοριες και ενημερωθηκα αρκετα καλα. Ομως δεν βρηκα καπου συγκεκριμενες οδηγιες για το ποτισμα. Διαβαζα πως δεν θελουν παρα πολυ νερο αλλα ουτε και λιγο . Τι σημαινει αυτο ?? Να τα ποτιζω καθε μερα με λιγο νερο ή μερα παρα μερα και αρκετο νερο ?? Αν ξερετε τα δυο αυτα λαχανικα ποσο ποτισμα και καθε ποτε θελουν θα με βοηθουσατε πολυ. Και γενικα αν υπαρχει μια σελιδα που να λεει ποσο ποτισμα θελουν διαφορα ειδη λαχανικων θα ηταν οτι πρεπει. :)

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Μη τους βάλεις δε θα προλάβεις. Κράτα τους σπόρους για του χρόνου και αγόρασε φυτώρια προς το παρόν!

Όσον αφορά τους σπόρους γενικά κάνεις τα εξής βήματα:

1) Πότισε καλά το χώμα της γλάστρας που θα τοποθετηθεί ο σπόρος

2) Τοποθέτησε τον σε βάθος όσο αναγράφει η συσκευασία

3) Όταν το χώμα του πρώτου ποτίσματος στεγνώσει, ξεκινάς να ψεκαζεις τακτικά ελαφρώς με νερό για να υπάρχει πάντα υγρασία και να μη μείνει ποτέ ξερό το χώμα.

Όταν το φυτό σου βγει και είναι μικρό ποτίζεις λίγο, υπολόγισε 200-300ml κάθε φορά που στεγνώνει το χώμα. Με το που φτάσει τα 15+ cm ποτίζεις περίπου με 500ml νερό.

Επειδή είσαι πρωτάρης και μπορεί να πνίξεις, για να ελέγχεις αν το χώμα είναι στεγνό βάζε δαχτυλάκι σε κάποια γωνία της γλάστρας (όχι κοντά στο φυτό μη χτυπήσεις ρίζα).

Επεξ/σία από johnkal
Δημοσ.

Οκ τραβηγμένο το παράδειγμα με τα μακαρόνια αλλά...όπως ο ίδιος λες τα άρθρα που βρήκα υπάρχουν...δεν είναι ένα η δύο...είναι πολλά...και συζητιέται και εκτός internet...ούτε τον Ξερόλα κάνω ούτε τίποτα...απλά είναι ένα θέμα που αλήθεια το είχα συζητήσει και το είχα ψάξει όσο καλύτερα μπορούσα...σ λέω το δοκίμασα...το πείραμα είναι η καλύτερη απόδειξη γι αυτό και επαναλαμβάνω βγήκα χωρίς και με βρεγμένο κεφάλι και αλήθεια ήταν τεράστια η διάφορα...αν κάνεις και συ το πείραμα και μου πεις ότι μέχρι να εξατμιστεί το νερό δεν έχεις βράσει...τι να πω;πάω πάσο...

Δημοσ.

Ολα τα αρθρα που διαβαζεις ειναι αναπαραγωγη της μελετης που σου ειπα. Η οποια οπως ειπα ΔΕΝ ειναι αποδεκτη επιστημονικα για πολλους λογους.

Για το φυτα ρε φιλε δικαιολογησε να μην ξερεις κατι και να μπερδευεσαι απο οτι ακους. Ειναι λογικο ως ενα σημειο, αλλα ακου καποιον που ξερει. Μην εισαι ξεροκεφαλος οπως ελεγες σε προηγουμενα post. :-D

Για το θεμα της εξατμισης και του βρεγμενου κεφαλιου εισαι παλι λαθος. Δεν ισχυει αυτο που λες. Καταρριπτει τους νομους της φυσικης. Τελος!

Το διαβασες το αρθρο για την εξατμιση που εβαλα? Το λεει καθαρα.

Η εξάτμιση είναι μια διαδικασία ψύξης, των υπολοίπων μορίων που δεν εξατμίζονται. Καθώς φεύγουν από το υγρό μόρια με μεγάλη κινητική ενέργεια, η μέση κινητική ενέργεια των υπολοίπων μορίων του υγρού ελαττώνεται, οπότε ελαττώνεται και η θερμοκρασία του. (Αυτό εύκολα το καταλαβαίνουμε αν ρίξουμε λίγο οινόπνευμα στα χέρια μας οπότε αυτά δροσίζονται ή πιο απλά από το ότι κρυώνουμε όταν είμαστε βρεγμένοι στο μπάνιο).

Και με το παραδειγμα με το οινοπνευμα που βαζει μπορεις να το καταλαβεις ακομα πιο ευκολα. Το οινοπνευμα ειναι πιο πτητικο υγρο απο το νερο και ετσι η ψυξη που νιωθεις ειναι πιο εντονη και γρηγορη.

Δημοσ.

Και ξανάλέω για μια και τελευταία φορά...το δοκίμασα...δοκίμασε το και συ...το οινόπνευμα εξατμίζεται στην περίπτωση σου χωρίς την παρουσία καυτού ήλιου...διαφορετικές καταστάσεις...ναι υπάρχει εξάτμιση αλλά μέχρι την εξάτμιση υπάρχει το φαινόμενο που σ περιγράφω εγώ...ο ήλιος είναι καυτός...το νερό καλός αγωγός...και ξέρεις την συνέχεια...κοίτα αλήθεια δεν πρόκειται να τελειώσει αυτό οπότε δίνω εγώ ένα τέλος...η πράξη καταρίπτει όλες τις θεωρίες...όταν δεις καλό ήλιο κάντο...το έχω κάνει...δεν το έχεις κάνει...το έχω κάνει και με διαφορετικό τρόπο στην ψησταριά...δοκιμασμένο...δοκίμασε και μετά ξανάγράφω...

Δημοσ.

Λοιπόν άκου. Πάρε ένα θερμόμετρο και άστο έξω στον ήλιο. Μετά βρέξτο και άσε το πάλι κι έλα πες μας αν έσπασε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...