Προς το περιεχόμενο

Win7 και Ubuntu σε 2 διαφορετικούς σκληρούς;


silve

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά. Έχω τον υπολογιστή της υπογραφής μου και έχω παραγγείλει ένα SSD 64GB. Σκέφτομαι να περάσω τα Ubuntu στον SSD, να τον έχω δηλαδή για καθημερινή απλή χρήση και τον 500GB με Win7 και με όλα τα υπόλοιπα προγράμματα που χρειάζομαι + παιχνίδια κλπ.


 


Αξίζει να το κάνω έτσι; Τώρα έχω περασμένα Win7 στον 500άρη. Μπορώ να έχω δυο λειτουργικά ταυτόχρονα, χωρίς όμως να επηρεάζονται μεταξύ τους; Να μπαίνω δηλαδή όποτε θέλω είτε στα Ubuntu είτε στα Win7. Να είναι στην ουσία δυο ξεχωριστά μηχανήματα. Και πως γίνεται αυτό; Απλά στην εγκατάσταση που θα κάνω για Ubuntu θα επιλέξω τον SSD; Όταν ανοίγω τον υπολογιστή πως θα επιλέγω που θέλω να μπαίνω; Αξίζει να γίνει έτσι; Τι λέτε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να είναι στην ουσία δυο ξεχωριστά μηχανήματα.

Αυτό γίνεται μόνο αν βγάλεις τον δίσκο με τα 7 για να κάνεις την εγκατάσταση.

Μετά τον ξανά βάζεις και επιλέγεις από το Bios όποτε θέλεις να αλλάξεις δίσκο εκκίνησης,τα σύγχρονα Bios έχουν και επιλογή boot με κάποιο πλήκτρο,δηλαδή δεν χρειάζεται καν να μπαίνεις στο bios.

 

Αλλά και όπως τα λες να το κάνεις μια χαρά θα γίνει και τα ubuntu θα βάλουν και μια επιλογή για τα 7 στο δικό τους μενού εκκίνησης. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνοψίζοντας για να μην κάνω κάποιο λάθος. Έχοντας και τους δυο σκληρούς δίσκους πάνω στο PC, (άδειος SSD, 500άρης με τα Win7) βάζω το δισκάκι για να ξεκινήσει η εγκατάσταση του Ubuntu και επιλέγω να εγκατασταθεί στον SSD. Αυτό είναι όλο;

 

Και όταν τελειώσει η εγκατάσταση ή θα αλλάζω μέσα από το bios σε πιο λειτουργικό / σκληρό θέλω να μπαίνω ή μπορεί να μου έχει ήδη την επιλογή για Ununtu ή Win7 πριν μπω στα Ubuntu. Απλά να ρωτήσω ότι θα είναι εντελώς ανεξάρτητα τα λειτουργικά; Δε θα μπορώ να μεταφέρω από τον έναν σκληρό στον άλλο αρχεία σωστά;

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα βάλει επιλογή το ubuntu για να μπαίνεις στα 7 δεν θα υπάρχει ανάγκη για επιλογή μέσου bios,αν μπαίνεις στα ubuntu θα βλέπουν τον δίσκο με τα 7 και θα μπορείς να γράφεις και να διαβάζεις αρχεία χωρίς προβλήματα,από τα 7 θα πρέπει να τρέξεις κάποιο πρόγραμμα για να βλέπει τα αρχεία από τα Ubunu, λόγου του συστήματος αρχείων που έχουν τα ubuntu.

 

Για να μην βλέπει καθόλου το ένα λειτουργικό τα αρχεία από το άλλο θα πρέπει να περάσεις και κάποιον boot manager π.χ. το Plop Boot Manager και να το ρυθμίσεις κατάλληλα,μπορείς όμως και χωρίς αυτόν να ρυθμίσεις τους δίσκους μέσα από την διαχείριση δίσκων στα 7 και από το gparted στα ubuntu σαν κρυφούς για να μην φαίνονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...