Προς το περιεχόμενο

[HOW TO] Ethernet cable + POE hack


biomecanoid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να φτιάξεις ένα καλώδιο ethernet πλέον δεν είναι δύσκολο και υπάρχουν πολλά guides γιαυτο. Τώρα θα πάμε ένα βήμα πιο πέρα

 

Aς αρχίσουμε με το να φτιάξουμε το καλώδιο ethernet κλασικά όπως το ξέρουμε.

 

 

T586B 10/100

 

 

* κόβουμε το καλώδιο στο μήκος που θέλουμε

 

 

* προσεκτικά αφαιρούμε το εξωτερικό πλαστικό για να απόκαλυφτούν τα 8 μικρά καλώδια μεσα. Εδώ για ξεφεύγουμε από την norma και αφαιρούμε περισσότερο πλαστικό κάλυμμα για να έχουμε περισσότερο μήκος στα μικρά 8 καλώδια θα μας χρησιμευση μετα.

 

 

* Βάζουμε τα καλωδιάκια στην σωστή σειρά

 

white orange

 

orange

 

white green

 

blue ---> unused

 

white blue ---> unused

 

green

 

white brown ---> unused

 

brown ---> unused

 

 

category5wiringstandard.jpg
 

 

 

* Βάζουμε το RJ45 προσέχοντας πως τα καλώδια παραμένουν στην θέση τους και κάνουμε crimp με την πένσα

 

 

* Τεστάρουμε με ένα Cable Tester η ένα Laptop

 

 

* για να βάλουμε PΟΕ στο καλώδιο μας κόβουμε τα καλώδια blue και white/blue όπως και τα καλώδια white/brown και brown. θα μου πείτε γιατί να τα κόψουμε ενώ μπορούσαμε να μην τα βάζαμε από την αρχή, το κάνουμε έτσι γιατί άμα λείπουν καλώδια από το rj45 είναι πιο δύσκολο να μπούν τα καλώδια στην σωστή σειρά και είναι πιο πιθανό να γίνει λάθος.

 

 

* Παίρνουμε από ένα κατάστημα ηλεκτρονικών 2 βύσματα jack ένα θηλυκό ένα αρσενικό ίδια με το βύσμα που βγάζει το PSU του ΑP/Modem/Router μας.

 

 

* Mετράμε με ένα πολύμετρο το PSU μας για να δούμε και να σιγουρευτούμε που είναι ο θετικός και αρνητικός πόλος στο βύσμα μας ( αν και συνήθως το μείον είναι εξωτερικά και το συν μέσα )

 

 

* Παίρνουμε τα 2 ζεύγη από τα καλώδια μας, σε αυτό το παραδειγμα λέμε πως τα brown θα είναι το μείον και τα μπλε το συν. Παίρνουμε το ζεύγος blue και white/blue και κολλάμε με το κολλητήρι το ζεύγος στο εσωτερικό pin του βύσματος και το white/brown και brown στο εξωτερικό pin του βύσματος. Κάνουμε το ίδιο και για το θηλυκό και το αρσενικό βύσμα. Αντί για κολλητήρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ειδική αγώγιμη Wire glue. Επίσης πρέπει να διευκρινίσουμε πως θέλουμε οπωσδήποτε 2 καλώδια για μείον και 2 για συν γιατί τα καλώδια είναι μικρή διατομής και μονο με 1 καλώδιο για κάθε πολο το POE χάνεται σχεδόν άμεσος.

 

 

* Επαληθεύομε με το πολύμετρο πως δεν έχουμε κάνει λάθος τις σύνδεσης μας, δεν έχουμε μπερδέψει τους πόλους και οι μέτρησης σε Volt και πολικότητας είναι ίδια με ότι έβγαζε το psu γιατί αλλιώς θα κάψουμε την συσκευή μας.

 

 

 

270520131985.jpg images2bn.jpg 55669497.jpg

 

 

 

Αυτός ο τρόπος είναι μια ανεξοδη πρακτική να βάλουμε PΟE στα homemade καλώδια μας και το έχω δοκιμάσει μέχρι πως δουλεύει μέχρι 20m και υποθέτω πως θα δουλεύει μέχρι 30m. Βεβαια αυτό που μόλις φτιάξαμε δεν αποτελεί κάποιο standard και δουλεύει μονο για τα ΑP που φτιάχνουμε, αλλα δεν πάει να πει πως δεν μπορεί να δουλέψει αξιόπιστα.

 

Τα καλώδια αυτά άμα τα φτιάξουμε με προσοχή μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε εξωτερικό χωρο γιατί συνήθως η μια άκρη του PΟΕ είναι μέσα στο σπίτι και η άλλη που θα είναι το καποιο ΑP συνήθως είναι μέσα σε στεγανό ηλεκτρολογικό κουτί.

 

Άμα το καλώδιο μας για κάποιο λόγο είναι εκτεθειμένο πρέπει να μπει σε στεγανό σωλήνα κουβίδη.

 

Οποιος δεν μπορεί να κάνει τα παραπάνω μπορεί να πάρει ένα PΟΕ injector για να τροφοδοτήσει την συσκευή του. Oποτε μπορούμε να κάνουμε κάτι μονοι μας είναι καλύτερα γιατί στην πορεία μαθαίνουμε , δεν κερδίζεις σε γνώση η δεξιότητα περνώντας κάτι έτοιμο.

 

 

tplpoeinjector1.jpg

 

 

Συμπληρώνω κάτι που ξέχασα:


* Αυτό το Hack απεθύνεται σε 10/100 δίκτυα, άμα χρησιμοποιήσουμε τα 4 καλώδια για POE χάνουμε την δυνατότητα Gigabit.


* Επίσης με το Default Original PSU τις συσκευής μας το POE θα πάει κάπου 30 μετρα ανάλογα με το ποσο καλο είναι το PSU. Άμα δεν μας φτάνει αυτό παίρνουμε ένα καλύτερο PSU με τα ίδια VOLTS αλλα πολύ παραπάνω AMPS.

 

 

 

Ελπίζω να ήταν όλα κατανοητά . Αμα έχω ξεχάσει κάτι η έχω κάνει λάθος κάπου με διορθώνεται

Επεξ/σία από biomecanoid
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για αρχή θα ήθελα να σε συγχαρώ για τον χρόνο που έχεις αφιερώσει στα τελευταία σου Post σε αυτή την κατηγορία.

 

Όσον αφορά το συγκεκριμένο Post, θα ήθελα να σταθώ σε 

 

  1. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα για τον όρο PoE.
    Γενικά ο όρος PoE (Power Over Ethernet) είναι πολύ παρεξηγημένος (Κάτι σαν τα Jeep, όλα τα 4x4 / SUV τα λέμε Jeep ασχέτως αν είναι άλλη Μάρκα).

    Επίσημα λοιπόν βάση των διεθνών προτύπων IEEE standards, PoE είναι το IEEE 802.3af και  IEEE 802.3at.
    Η τροφοδοσία των συσκευών που υποστηρίζουν PoE είναι 37~57V με μέγιστη ισχύς 15,4W για το IEEE 802.3af  και 42,4~57V με μέγιστη ισχύς 34,2W για το IEEE 802.3at

     

    Από την άλλη πλευρά, κυκλοφορούν πληθώρα συσκευών (Στην πλειοψηφία "οικονομικά"  προϊόντα WiFi) τα οποία ναι μεν υποστηρίζουν PoE, αλλά δεν συμορφόνονται με τα πρότυπά IEEE. 
    Συνήθως αυτές οι συσκευές αναγράφουν "Non IEEE802.3 standard", "Pacive PoE" κτλ (Ψευτό-PoE που λέω και εγώ).
    ​Η τροφοδοσία ποικίλλει, από την στιγμή δεν συμορφόνονται με κάποιο πρότυπο με ποιο συνηθισμένη τα 12V ή κάποιο εύρος τάσης 12~36V.

    Οπότε καλό θα είναι όταν λέμε PoE να γνωρίζουμε γιατί πράγμα μιλάμε για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων.

    Φανταστείτε να συνδέσουμε το 
    IEEE802.3 Swich μας των 48V με μία συσκευή "Non IEEE802.3 standard"

    με τάση τροφοδοσίας 12V.

      
  2.  

 

Οποιος δεν μπορεί να κάνει τα παραπάνω μπορεί να πάρει ένα PΟΕ injector για να τροφοδοτήσει την συσκευή του. Oποτε μπορούμε να κάνουμε κάτι μονοι μας είναι καλύτερα γιατί στην πορεία μαθαίνουμε , δεν κερδίζεις σε γνώση η δεξιότητα περνώντας κάτι έτοιμο.

 

 

Είμαι αντίθετος σε τέτοιες προτροπές. Συμφωνώ ότι πρέπει να γνωρίζουμε τι στο καλό κάνει αυτό το Injector, αλλά η τιμή του είναι τόσο χαμηλή που ακόμα και σε επίπεδο DIY θεωρό λάθος τη μην χρησιμοποιηθεί ώστε η δουλεία να είναι ποιο σωστή.

 

Εγώ προσωπικά αν πάω σε κάποια δουλεία και πετύχω αυτό το καλώδιο με την ταινία, το μόνο πράγμα που δεν θα σκεφτώ είναι "Ρε τον μαγκίτη, είναι γνώσης". Το ποιο πιθανόν είναι να πω "Κοιτά μια γυφτιά εδώ" (Χωρίς παρεξήγηση) 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tο POE που περιγράφω δεν είναι κάποιο πρότυπο γιαυτο και ο χαρακτηρισμός "hack" γιατί δεν έχει γίνει με κάποιους αναγνωρισμενους κανόνες (  και είναι pseudo POE )

 

 

* Δεν έχει πρόβλημα με POE switches γιατί απλούστατα τα pins του POE είναι στον αέρα

 

* Ενα τέτοιο καλώδιο δεν θα πάρει ρεύμα από το switch

* Τα pins του POE δεν καταλήγουν στην ethernet για να την κάψουν.

Το καλώδιο από την μια έχει θηλυκό βύσμα από την άλλη αρσενικό μάλλον δεν έγινε κατανοητό.

 

 

Τώρα αν είναι όμορφο το καλώδιο δεν είναι όχι. αλλα ανάλογα με τα skills σου μπορείς να το κανεις και ωραίο. Aμα θες να ασχοληθείς με την εικαστική πλευρά του καλωδίου μπορείς να το κανεις να φαίνεται και επαγγελματικό. Εγώ απλός το αφίσα έτσι δεν πάει να πει πως πρέπει να μεινει και έτσι

 

Μπορείς αντί να σκίσεις το καλώδιο όπως και να κόψεις τα περισσευούμενα καλώδια μπορείς να βάλεις 2 extra καλώδια στο RJ45 στα pins του POE και να βγαίνει το jack του ρεύματος από το RJ45. Uπάρχουν ένα σωρό τρόποι

 

Kάπου έχω και καλύτερα φτιαγμένο καλώδιο άμα το βρω θα το βγάλω photo

 

Tώρα άμα το post πέφτει στην κατηγορια "Κοιτά μια γυφτιά εδώ" απλός το σβήνετε. Δεν θα είναι και η πρώτη φορα που σβήνετε κάτι.

 

Τελικά βρήκα και το ωραίο καλώδιο που είχα κάνει πιο παλιά. Nομίζω αυτό ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική σας και μοιάζει πιο επαγγελματικό.

 

O λόγος που κάνω custom τα POE μου είναι πως μπορώ να βάζο το βύσμα που έχει η κάθε συσκευή που θέλω να χρησιμοποιήσω, ενώ τα έτοιμα POE δεν έχουν ποικιλία από βύσματα και συνήθως τα βύσματα δεν μου ταιριάζουν και από το να πάρω έτοιμο POE injector και να του αλλάξω το βύσμα φτιαχνω δικό μου καλώδιο

post-203815-0-30356700-1370453313_thumb.png

post-203815-0-64896100-1370454422_thumb.jpg

post-203815-0-00987700-1370454427_thumb.jpg

Επεξ/σία από biomecanoid
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 (Χωρίς παρεξήγηση) 

 

Προφανώς δεν το διάβασες αυτό. Anyway εγώ σε καμιά περίπτωση δεν το είπα κακοπροαίρετα. Άπλα είναι η δικιά μου οπτική γωνιά.  

 

Όσον άφορα το PoE, θεώρησα ότι οι παραπάνω πληροφορίες δένουν με το  Post σου. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...