Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πουλησω και το κολοσπιτο να μην έχω τιποτε στην Ελλαδα και να μην ξαναπατησω το πόδι μου σε αυτο το κολοκρατος..

Τό ίδιο ψάχνουν εκατομύρια ιδιοκτήτες,btw.

Καλή τύχη.Ειλικρινά.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα..Να κάνω και εγώ λοιπόν μια ερώτηση...Είμαι άνεργος εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ.Το 2012 δεν είχα κανένα εισόδημα,ούτε επίδομα ανεργίας ούτε τπτ..Περουσιακό στοιχείο δεν έχω στο όνομα μου εκτός απο ένα παπάκι..Στη δήλωση μου εκτός επο το μηδενικό ποσό στο εισόδημα συμπληρώνω κάποιο άλλο κουτάκι??

Ευχαριστώ !!!

Δημοσ.

Κάπου μένεις, είτε με φιλοξενία είτε με παραχώρηση είτε με άλλο τρόπο.

Επομένως, πρέπει να ξεκαθαρίσεις το θέμα αυτό.

 

Επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσεις και το θέμα του τεκμηρίου διαβιώσεως (3.000), ως άγαμος, γιατί δεν το χρεώνεσαι μόνον όταν δεν έχεις εισπράξει ούτε άνα μεροκάματο ή δεν εισέπραξες τόκους κλπ.

Δημοσ.

Μένω με τους γονείς μου.Άρα να υποθέσω ότι θεωρούμαι φιλοξενούμενος...Και για το τεκμήριο διαβίωσης που λες πρέπει να έχω αποδείξεις 750 ευρώ???

Δημοσ.

Εάν θεωρείσαι φιλοξενούμενος, θα γράψεις το ονοματεπώνυμο του γονιού στον οποίο ανήκει το σπίτι, στον πίνακα 7.10, το ΑΦΜ του στον κωδικό 801 και θα τσεκάρεις το ΝΑΙ στον 092.

 

Εάν δεν έχεις καθόλου εισόδημα, ούτε από τόκους, τότε δεν έχεις το τεκμήριο των 3.000

Δημοσ.

Καλημέρα. Είμαι 27 χρονών άνεργος. Σαν προστατευόμενο μέλος δεν μπορώ να μπώ άρα πρέπει να κάνω μηδενική δήλωση. makfil όχι κανένα εισόδημα ούτε απο τόκους...

Δημοσ.

Κανεις μηδενικη και γράφεις οτι φιλοξενησε απ τους δικους σου...εκτος αν έχεις αμάξι στο ονομά σου.

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

είμαι άνεργη και ζω με τους γονείς μου εισοδήματα δεν έχω ούτε κάτι στο όνομά μου πρέπει να δώσω αποδείξεις;

Δημοσ.

Κάπου μένεις, είτε με φιλοξενία είτε με παραχώρηση είτε με άλλο τρόπο.

Επομένως, πρέπει να ξεκαθαρίσεις το θέμα αυτό.

 

Επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσεις και το θέμα του τεκμηρίου διαβιώσεως (3.000), ως άγαμος, γιατί δεν το χρεώνεσαι μόνον όταν δεν έχεις εισπράξει ούτε άνα μεροκάματο ή δεν εισέπραξες τόκους κλπ.

 

 

 

Εάν θεωρείσαι φιλοξενούμενος, θα γράψεις το ονοματεπώνυμο του γονιού στον οποίο ανήκει το σπίτι, στον πίνακα 7.10, το ΑΦΜ του στον κωδικό 801 και θα τσεκάρεις το ΝΑΙ στον 092.

 

Εάν δεν έχεις καθόλου εισόδημα, ούτε από τόκους, τότε δεν έχεις το τεκμήριο των 3.000

 

Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Στο πρόγραμμα ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΥ 2013 αν δηλώσω άγγαμος με μηδενικά εισοδήματα, φιλοξενουμενος και δεν δηλώσω αποδείξεις, βγάζει φόρο 116 ευρω. Το οξύμωρο οτι δεν εχω εισοδήματα, αρα πως έκανα αγορες-αποδείξεις δεν το εξετάζω.

 

Μήπως και οι με μηδενικα εισοδήματα πρέπει να δηλώσουν αποδείξεις;

 

 

 

Δημοσ.

Αληθεια τωρα αμα θελω να κανω αιτηση για καμια προκυρηξη τι γυνετε ?

Εχω κανει φορολογικη δηλωση περιμενω να ερθει το εκκαθαριστικο και αν ναι ποτε ή παω την περσινη βεβαιωση που λεει οτι δεν ειμαι υποχρεως ???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@isay

 

Κατ' αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι κανένας δεν έχει ισχυριστεί ότι το φορολογικό μας σύστημα είχε και έχει κάποια λογική. Απλά, έχει εκφυλιστεί σε ένα εισπρακτικό μηχανισμό, ο οποίος, όπως αποδεικνύεται, δεν φέρνει και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

 

Πριν από χρόνια, οι αποδείξεις αποτελούσαν κίνητρο για μείωση του φόρου που καταβάλουμε αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε αποδεικτικό στοιχείο για το 25% του φορολογητέου εισοδήματος, με ποινή προστίμου 10% σε περίπτωση που δεν αναγράψεις αντίστοιχο ποσό (!!!).

 

Σε ότι αφορά στα προγράμματα που κυκλοφορούν, δεν έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία τους, αλλά έχω δοκιμάσει το αντίστοιχο του taxnews και το βρήκα σωστό, εκτός από τον ακριβή υπολογισμό των τεκμηρίων των ακινήτων, που δεν έχει, άλλωστε, και μεγάλη σημασία.

Επεξ/σία από makfil
Δημοσ.

Πράκτικά έχει κάνει κάποιος μηδενική δήλωση χωρίς να βάλει αποδείξεις; Τι του έβγαλε στο τέλος; Μηδενικό φόρο ή «ραβασάκι»;

Δημοσ.

Παιδια, να ρωτησω κατι σχετικο με το θεμα ελπιζοντας οτι δεν εχει ηδη απαντηθει,

 

αν καποιος δηλωσει μηδεν εισοδημα, εχει ομως ενα σπιτι στο ονομα του του, του υπολογιζεται καποιο τεκμηριο και πληρωνει φορο? Πόσο?

 

Το εισοδημα απο τοκους μετραει και σε τιποτα αλλο πλην της εισφορας Αλληλεγγυης?

Δημοσ.

Σε κάθε φορολογούμενο υπολογίζεται 3.000, ως δαπάνη διαβίωσης, για την οποία πρέπει να δηλώσει αποδείξεις 750€ και αν δεν τις έχει υπολογίζεται φόρος.

Εάν ο συγκεκριμένος έχει και σπίτι, υπολογίζεται η αντικειμενική του αξία, ως τεκμήριο, και ανάλογα με το ύψος της υπολογίζεται ο φόρος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...