Προς το περιεχόμενο

Καταγραφικό + κάμερες


Tzimmys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους...

 

Λοιπόν, χρειάζομαι ένα καταγραφικό με 4 εξωτερικές κάμερες. Είναι για μαγαζί, από το οποίο προφανώς θέλουμε να έχουμε μια ασφάλεια παραπάνω από κλοπές. Νομίζω πως μόνο και μόνο που θα βάλουμε αυτοκόλλητο ότι ο χώρος παρακολουθείται με κάμερες, πιθανά θα αποτρέψει κάποιους.

 

Το μαγαζί είναι εντός πόλης, έχουμε ρεύμα και Internet. Θέλουμε και να καταγράφει, αλλά και να μπορούμε να συνδεθούμε από μακρυά και να δούμε τι γίνεται στο μαγαζί.

 

Αν κάποιος έχει μια ολοκληρωμένη λύση να προτείνει, χωρίς να μας βγει ο κούκος αηδόνι, θα το εκτιμούσα. Με 300-350 ευρώ δεν μπορούμε να πάρουμε κάτι ολοκληρωμένο και αξιόπιστο?

 

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που ψαχνεις λεγετε dvr, ψαξε στο ebay κατι σαν αυτο

 

http://www.ebay.com/itm/4-x-420TVL-Day-Night-CCTV-Cameras-4-Channel-DVR-Recorder-Security-System-/181164882328?pt=UK_CCTV&var=&hash=item2a2e44b998

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ή σκέτες κάμερες που γράφουν σε ενσωματωμένη sd ή δικτυακό δίσκο και τις βλέπεις όποτε θες από το κινητό σου ή από υπολογιστή με ιντερνετ....

Ψάξε στο ebay IP camera!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, μετά από πολύ ψάξιμο, κατέληξα σε αυτές. Από χαρακτηριστικά δεν σκαμπάζω, αλλά κοίταξα να είναι 8κάναλα (θα ξεκινήσουμε με 4 κάμερες, αλλά θα ήθελα αν χρειαστούμε παραπάνω να μπορέσουμε), κοίταξα να είναι από Αγγλία για να μην υπάρχει περίπτωση να πληρώσω τελωνείο, όλα είναι με 5οοάρι σκληρό και 4 τουλάχιστον κάμερες (μερικά έχουν 8). Όλα έχουν εξωτερική κάμερα (τέτοιες θέλουμε) και νομίζω ότι είναι από πωλητές που μπορώ να εμπιστευτώ. Α, και όλα πάνω κάτω έρχονται στα 250-280 ευρώ.

 

Τώρα, μπορείτε να με πάτε ένα βήμα παραπέρα? Τι πρέπει να προσέξω με τις κάμερες και με το τροφοδοτικό? Είναι κάποιο από αυτά που πρέπει να αποφύγω?

 

Και μια απορία. Αν ο 500άρης που έχουν γεμίσει, φαντάζομαι κ ελπίζω να σβήνουν από μόνη τους τα πιο παλιά και να συνεχίσουν να γράφουν, ε?

 

 

http://www.ebay.co.uk/itm/Kare-4CH-8CH-CCTV-SECURITY-SYSTEM-SONY-CCD-CAMERA-OUTDOOR-500GB-1TB-HD-Full-Kit-/290950614361?pt=UK_CCTV&var=&hash=item43be020d59

http://www.ebay.co.uk/itm/KARE-8Outdoor-420TVL-30IR-Security-Camera-System-8CH-CCTV-Surveillance-DVR-500GB-/171078957984?pt=UK_CCTV&hash=item27d519bba0

http://www.ebay.co.uk/itm/CnM-CCTV-System-Kit-Sharp-Cameras-Night-Vision-Security-Monitor-Outdoor-Indoor-/180944230865?pt=UK_CCTV&var=&hash=item2a211dd9d1

http://www.ebay.co.uk/itm/DVR-4-Indoor-Outdoor-IR-CCTV-Surveillance-Security-SONY-CCD-Camera-System-500GB-/171021525932?pt=UK_CCTV&hash=item27d1ad63ac

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-DVR-4-Indoor-Outdoor-IR-CCTV-Surveillance-Security-SONY-CCD-Camera-System-/181118917944?pt=UK_CCTV&hash=item2a2b875d38

http://www.ebay.co.uk/itm/KGUARD-4-8-Channel-CCTV-DVR-600TVL-Bullet-Cameras-500GB-1TB-2TB-Complete-HD-Kit-/181196537104?pt=UK_CCTV&var=&hash=item2a3027bd10

http://www.ebay.co.uk/itm/Cheapest-CCTV-System-4-Channel-DVR-4Ch-4-Camera-CCTV-Kit-24-7-Record-iPhone-/251170235995?pt=UK_Gadgets&var=&hash=item3a7ae9a65b

http://www.ebay.co.uk/itm/Zmodo-4CH-CCTV-4-IR-SONY-CCD-BULLET-CAMERAS-DVR-500GB-HD-4-CABLE-DIY-SET-/290878036368?pt=UK_Gadgets&hash=item43b9ae9990

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατι τετοια κινεζικα πουλαει το eshop.

οσα περισσοτερα tvl τοσο καλυτερη αναλυση...

ρωτα τους στο ebay τις ερωτησεις σου.κυριως για το θεμα επιλογης να ξαναγραφει πανω στα προηγουμενα.αν σε ειδοποιουν κτλ.ή απλα ζειτε κανα manual.

εγω στην θεση σου θα ελεγα να βαλεις καμμια dummy cam εφοσον εχεις ασφαλεια κλοπης κτλ.(τι το θες εξτρα αγχος).γιατι το καταγραφικο με καλωδια οπως καταλαβαινεις εχει ζορι να τραβηξεις καλωδια απο ενα δωματιο μεχρι εξω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποια πρόταση παιδιά, κάποιος???

Σε βλέπω να την πατάς αν πας σε τέτοιες λύσεις. 

 

  1. Καταγραφικό

    Θα σε συμβούλευα να πας σε ένα επώνυμο καταγραφικό (Όχι απαραίτητα ακριβό) για να μην αντιμετοπίσεις προβλήματα κυρίως με το Remote software και updates.

     

    Όλα τα παραπάνω καταγραφικά κινέζικα OEM.

     

    Από κινέζικά Επώνυμα καταγραφικά θα σου πρότεινα τις παρακάτω εταιρίες για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (Σκοπίμως δεν προτείνω εταιρίες τύπου Samsung, Bosch κτλ, γιατί το κόστος τους είναι πού υψηλό σε σχέση με αυτό που ψάχνεις) 

    HikVision

    Dahua

    TVT

    AvTech (Taiwan, αλλά προσωπικά δεν μου αρέσουν) 

     

  2. Κάμερες

    Εδώ είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Για να κάνεις μια σωστή δουλεία καλό θα είναι να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

    Αισθητήριο: Αποκλείστηκα CCD και όχι μικρότερο από 1/3"  

    Ανάλυση: 600TVL ή μεγαλύτερό

    Προαιρετικά σου προτείνω να έχει DSP Sony Effio (το DSP είναι ο επεξεργαστής της κάμερας) γιατί ΠΧ μπορείς να έχεις 2 κάμερες με το ίδιο SONY CCD αισθητήρα 600TVL, αλλά ι μία να έχει DSP Sony Effio και ή Άλλη κανένα Κορεάτικο ή κινέζικο.  Η εικόνα δεν έχει καμία σχέση.

ΘΑ σου πρότεινα να στραφείς στην Ελληνική αγορά (Υπάρχουν μαγαζιά με καλές τιμές)  που να έχεις και την εγγύησή σου.

Σίγουρα θα δώσεις κατή παραπάνω σε σχέση με το Ebay, αλλά θα κάνεις καλύτερη δουλεία. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να στραφεί στην ελληνική αγορά και να δώσει κάτι παραπάνω μου προκαλεί την περιέργεια να ρωτήσω πόσο είναι αυτό το κάτι παραπάνω.... Διότι σε δικές μου περιπτώσεις στην περιφέρεια αυτό το κάτι παραπάνω ήταν μέχρι και 15 φορές πάνω!!! Και το κορυφαίο για ίδιας ποιότητας προϊόντα με το ebay!!! πχ 2 κάμερες και καταγραφικό σε τηλεόραση ΌΧΙ μέσω ιντερνετ και χωρίς ειδοποίηση 1500ευρώ χωρίς απόδειξη!!! Και ούτε καν μάρκα...

Μπορεί να δει και στο amazon.co.uk ή amazon.de που τα παραπάνω κινέζικα προϊόντα έχουν πολύ καλές κριτικές.

Εγώ πάντως σε μένα και γνωστούς μου οι κινέζικες κάμερες και οι κινέζικοι συναγερμοί λειτουργούν απροβλημάτιστα εδώ και χρόνια.

Όσον αφορά τον φίλο που ενδιαφέρεται, πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά έχουν όλα όσα αναφέρει...

Είναι όλες απλές κάμερες όχι ip ενσύρματες που ουσιαστικά την μετατροπή τους σε ip ώστε να καταγράφουν και κυρίως να βλέπεις μέσω ιντερνετ την κάνει το καταγραφικό. Οπότε μπορείς να ψάξεις και μεμονομένα για κάμερες και καταγραφικό ξεχωριστό πιο καλό αν θες με χαρακτηριστικά και μάρκες που αναφέρει και ο φίλος στο πιο πάνω ποστ, που όμως δεν νομίζω να σου χρειάζεται...

Άρα ψάξε και στο google/amazon αν θες για κριτικές και επέλεξε και πωλητή με υψηλό feedback...

Εγώ προσωπικά προτιμώ μεμονωμένες ασύρματες IP κάμερες HD με κόστος γύρω στα 80-120 δολάρια μάρκες αυτήν την περίοδο TENVIS, Dericam, Onvis, κ.α. χωρίς καταγραφικό (καταγράφουν στην ενσωματομένη sd ή ακόμα καλύτερα σε απλό δικτυακό δίσκο)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να στραφεί στην ελληνική αγορά και να δώσει κάτι παραπάνω μου προκαλεί την περιέργεια να ρωτήσω πόσο είναι αυτό το κάτι παραπάνω.... Διότι σε δικές μου περιπτώσεις στην περιφέρεια αυτό το κάτι παραπάνω ήταν μέχρι και 15 φορές πάνω!!! 

 

Φίλε Harris, νομίζω ότι τα παραλές. 

 

Ρίξε μαι ματιά στο Skroutz για καταγραφικά Link.png Site: http://www.skroutz.gr/c/690/syskeves-katagrafhs.html?from=catspan&keyphrase=hikvision">HikVision .

 

Όπως θα δεις, έχει καταγραφικό 4 καναλιών  από 69,50€ ΝΟΜΙΜΟ με απόδειξή και πληρωμένο το ΦΠΑ (Δηλ. 56,50€ χωρίς ΦΠΑ).

 

Για το συγκεκριμένο μοντέλο δύσκολα θα βρεις καλύτερη τιμή εκτός Ελλάδος.

 

Όπως βλέπεις, δεν τα 1.500,00€ απέχουν πολύ σε σχέση με αυτό που προτείνω και μιλάμε για HikVision που είναι Brand στο Security Industry (Low Cost Brand, αλλά είναι Brand και όχι Noname).

 

Όσον αφορά τις IP Κάμερες, υπάρχει ένας Χρυσός Κανόνας: "Ο μόνος λόγος να πας σε ένα σύστημά IP είναι η απαίτηση για μεγαλύτερή ανάλυση εικόνας (Meggapixel)" 

(εξαίρεση, αν θες μόνο μία κάμερα).

 

Τώρα ας σταθούμε λίγο σε κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέχουμε όταν μιλάμε για IP Κάμερες.

  • Ανάλυση Εικόνας: Οτιδήποτε έχει ανάλυση D1 (720x576) ή VGA (640x480) έχει στην καλύτερή περίπτωση ίδιο αποτέλεσμα την ημέρα. Την Νύχτα λόγο του αισθητηρίου CMOS που έχουν οι πλειοψηφία των IP καμερών , το αποτέλεσμά είναι πολύ χειρότερο σε σχέση με τις αναλογικές.

     

  • Συμπίεση (Compression): Οι περισσότερες φτηνές IP Κάμερες έχουν συμπίεση εικόνας MJPEG (30Kb το Frame). Σε τέτοιες υλοποιήσεις η συμπίεση εικόνας H.264 είναι μονόδρομος (Το Αναλογικό καταγραφικό που πρότεινα έχει συμπίεση εικόνας H.264 Dual Stream). Θα παρατηρήσετε βέβαια ότι μολίς πάμε σε μοντέλα με Συμπίεση H.264 και Megapixel, οι τιμές ανεβαίνουν σε σημείο να ξεπερνάνε το Budjet του Post Maker.

     

  •   Συμβατότητα / Λογισμικό Διαχείρισης:  Κυρίως στις IP κάμερες, θα πρέπει να προσέξουμε την συμβατότητα με Λογισμικό διαχείρισης ή NAS, γιατί 99% των περιπτώσεων το Λογισμικό NVR (Network Video Recorder) που συνοδευεί τις φτηνές Noname IP κάμερες του Ebay είναι σκουπίδι.

    Οπότε αργά η γρήγορα θα πρέπει να στραφούμε σε κάποιο άλλο NVR Software ή κάποιο NAS. Το 99% των Noname IP καμερεών του Ebay δεν υποστηρίζονταί επίσημα από τα NAS και NVR Software.

     

    Βέβαια υπάρχει και το Πρότυπό Συμβατότητας ONVIF, αλλά και αυτό δεν σημαίνει ότι η κάμερα θα παίζει. 

     

  • Ποιότητά κατασκευής: ...

 

Πάμε τώρα στην υλοποίηση.

 

Το να βάλω 4 IP Κάμερες με μια κάρτα SD στην κάθε μία, είναι σαν να να προσπαθώ να πιάσω το δεξί μου αυτί με το Αριστερό μου χέρι.

Για να κάνω αναπαραγωγή θα πρέπει να συνδεθώ σε κάθε κάμερα ξεχωριστά χωρίς να έχω δυνατότητα συγχρονισμένης αναπαραγωγής. Αν δε θέλω να τις βλέπω Remote, μέσο Internet, τα πράγματα καταντάτε κωμικοτραγικά (4 διαφορετικά Port Forward και τροποποίηση στις πόρτες λειτουργείας κάθε κάμερας).  

 

Για μία σωστή υλοποίηση ενός IP CCTV, έχουμε τις παρακάτω επιλογές:

  1. IP Κάμερες και καταγραφή σε αυτόνομη συσκευή NVR
  2. IP Κάμερες και καταγραφή σε H/Y με εγκατεστημένο Software NVR
  3. IP Κάμερες και καταγραφή σε NAS που υποστηρίζει καταγραφή IP καμερών (Ενσωματομένο NVR και ΟΧΙ καταγραφή σε SAMBA ή FTP).

Στις IP Κάμερες είναι ποιο σημαντικό να πάμε σε Branded IP Κάμερες.

Ποίες είναι αυτές? απλά ρίξτε μια ματιά στα supported Devices απο μερικούς μεγάλους κατασκευαστές NAS ή NVR Software (Link.png Site: http://www.synology.com/support/camera.php?lang=enu">Synology , Link.png Site: http://www.qnap.com/NAS/SurveillancePro_V3.html">QNAP , Link.png Site: http://www.milestonesys.com/Support/Technical-Support/supportedhardware/xprotectcorporate/">Milestone , Link.png Site: http://www.axxonsoft.com/integrated_security_solutions/supported_ip.php">Axxon  κτλ).

 

Οι κάμερες πάντως που αναφέρθηκαν (TENVIS, Dericam, Onvis) είναι Κινέζικά OEM και καλύτερα να αποφεύγονται. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ωραία παιδιά, με βοηθάτε... Λοιπόν, το amazon δεν το είχα σκεφτεί. Καλή ιδέα και τα feedback είναι πολύ βοηθητικά. Δυστυχώς δεν έχει πολές επιλογές και δεν βρήκα κάτι που να με κεντρίσει. Τα πιο πολλά είχαν μέχρι 4 reviews (άχρηστο) και δεν πληρούσαν τα χαρακτηριστικά που λέει ο  Ledis.

 

Ledis, αυτό ακριβώς χρειαζόμουν σαν ανίδεος. Λοιπόν, με βάση αυτά που λες, δύο καταγραφικά πληρούν τα λεγόμενα:

 

http://www.ebay.co.uk/itm/KARE-8Outdoor-420TVL-30IR-Security-Camera-System-8CH-CCTV-Surveillance-DVR-500GB-/171078957984?pt=UK_CCTV&hash=item27d519bba0

http://www.ebay.co.uk/itm/KGUARD-4-8-Channel-CCTV-DVR-600TVL-Bullet-Cameras-500GB-1TB-2TB-Complete-HD-Kit-/181196537104?pt=UK_CCTV&var=&hash=item2a3027bd10

 

Σας λένε τίποτα? Και θα ρωτήσω και κανα δυο τοπικούς εμπόρους. Αλλά πρώτα πρέπει να έχω μια εικόνα...

 

Σας ξαναευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω απλα θα απαντησω στην ερωτηση οτι ναι συνηθως στα περισσοτερα καταγραφικα σβηνονται τα παλιαvideo οταν γεμισει ο δισκος και συνεχιζει να καταγραφει κανονικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δυστυχως ενω εχω σεταρει καποια καταγραφικα για προσβαση απο μακρυα δεν εχω μπλεξει ποτε με την αγορα τους οποτε δεν εχω κατι παραπανω να προτεινω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...