Προς το περιεχόμενο

All-round PC - Budget 1000 ευρώ...


GiOrGoSk21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποσό που διαθέτουμε : 1000 ευρώ (άντε κανα 50άρι πάνω).

Χρήση υπολογιστή : All-round χρήση... Internet, αναπαραγωγή 2D και 3D HD υλικού, λέω να δοκιμάσω και κανα game για τον ελεύθερο χρόνο. Καθώς και τα παρακάτω προγράμματα.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Προγράμματα μαθηματικών όπως Mathematica, MATLAB κλπ, Photoshop και λίγο PowerDirector.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Κομοτηνή.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν παίζει θέμα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί από μενα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι.

 

Η φόρμα πιο πολύ συμπληρώθηκε για το τυπικό του θέματος, αφού οι περισσότερες επιλογές μου έχουν κλειδώσει.

 

Κουτί: Corsair Carbide Series 300R + Window

PSU: XFX ProSeries 650W

CPU: Intel 1150 i5-4570

RAM: G-Skill Ripjaws F3-12800CL9D-8GBRL

DVD-RW: Samsung SH-224BB/BEBE

Monitor: Dell Ultrasharp U2312HM

 

Σύνολο μέχρι εδώ: 635,50 ευρώ.

 

Από 'κει και πέρα έχουμε:

SSD: Έναν από τους γνωστούς OCZ Vertex 450 128GB και SAMSUNG 840 EVO 120GB, με outsider τον Kingston SSDNow V300 120 GB, τον οποίον τον βάζω λόγω τιμής.

 

Motherboard: Πιο πολύ την Gigabyte GA-H87-D3H κοιτάω (δεν είχα και ποτέ Gigabyte και με ψήνει πολύ), με εναλλακτική την ASUS H87-Plus (C2) και outsider την Asrock Fatal1ty H87 Performance.

 

GPU: Περιμένω εννοείται να εμφανιστούν οι νέες κάρτες της AMD στην πλειονότητα των μαγαζιών μας και να εκλογικευτούν λίγο οι τιμές τους, αφού οι πρώτες τιμές που είδαμε τις πρώτες μέρες ήταν λίγο έλεος (και ιδίως σε σχέση με τις τιμές έξω). Η λογική λέει πως πάω για την R9 270X. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ανέβω προς τη 280Χ.

 

(HDD δεν έβαλα γιατί πριν λίγες μέρες πήρα τον Western Digital Caviar Blue 1TB.)

 

Βιασύνη δεν παίζει, θα τα παίρνω ένα ένα τα κομμάτια από τώρα μέχρι και τέλη Νοεμβρίου. Όσο για την κάρτα γραφικών, μπορώ να συμβιβαστώ με την ενσωματωμένη του CPU ακόμα και μέχρι τα Χριστούγεννα, προκειμένου να δούμε benches ώστε να δω ποια υλοποίηση της 270X θα τσιμπήσω. Και βέβαια να την πετύχω σε λογική τιμή.

 

Νομίζω ότι είμαι κομπλέ. Είναι αρκετά ισορροπημένη η σύνθεση. Δεκτές οι όποιες παρατηρήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Yep, την είδα από χτες αλλά περιμένω να κυκλοφορήσουν και σε όλα τα άλλα μαγαζιά κι όχι μόνο σε 1-2, ώστε να παίξουν οι τιμές και να δούμε τι συμφέρει κι από που.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα δεν βγάζει αποτέλεσμα στο skroutz όταν ψαχνεις τη νέα σειρά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Yep, την είδα από χτες αλλά περιμένω να κυκλοφορήσουν και σε όλα τα άλλα μαγαζιά κι όχι μόνο σε 1-2, ώστε να παίξουν οι τιμές και να δούμε τι συμφέρει κι από που.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα δεν βγάζει αποτέλεσμα στο skroutz όταν ψαχνεις τη νέα σειρά.

 

A ναι με αυτη την λογικη συμφωνω!Στο eshop βρηκα μονο αυτη http://www.e-shop.gr/product?id=PER.513638

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως ως τωρα το VisionStudio εχει απο τις χαμηλοτερες τιμες βλεπε πχ http://www.skroutz.gr/s/3389787/Gigabyte-GeForce-GTX770-2GB-WindForce-3X-OC.html.Ειχε την χαμηλοτερη τιμη οταν βγηκε η καρτα κοντα στον Ιουνιο στα 380-384ευρο και οπως βλεπεις ακομα και πολους μηνες μετα ακομα την εχει.Αρα πιο χαμηλες τιμες απο VisionStudio,DigitalMaster δεν νομιζω να δουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρα πιο χαμηλες τιμες απο VisionStudio,DigitalMaster δεν νομιζω να δουμε.

 

Γενικά ίσως να ισχύει αυτό αλλά... Παίζουν και τα μεταφορικά μετά. Ειδικά για κάποιον που δεν είναι Αθήνα (ή και Θεσ/νίκη), θέλει μια χ μελέτη για την ελαχιστοποίηση του κόστους. Π.χ. εμένα, από τότε που άνοιξε το visionstudio που το παρακολουθώ, ενώ είχε καλές τιμές, λίγες φορές με συνέφερε να παραγγείλω από 'κει, με τα μεταφορικά που έχει. Έστω και για 2 ή 3 ή παραπάνω ευρώ, με συνέφερε από κανένα you, eshop, plaisio κλπ.

 

Καλά το digital-master είναι αρκετά σωστό. Χαμηλότερες τιμές από τους υπόλοιπους σε μεγάλο μέρος των προϊόντων τους και δωρεάν μεταφορικά στα πάντα. Τεράστιο + το τελευταίο.

 

Εισαι αρχοντας, μητρικη προτιμησε αυτη http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=35808&cat=3, ssd τον evo και καλοριζικος.

 

Ελάχιστες διαφορές έχει έχει από την PLUS απ' ό,τι βλέπω στα specs. Βασικά το μόνο παραπάνω χρήσιμο για μενα είναι οι 2 παραπάνω usb3.0 (και 5 ευρώ παραπάνω). Καλοδεχούμενη, αν καταλήξω τελικά σε ASUS μάλλον θα την προτιμήσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Λοιπόν πριν λίγο ολοκλήρωσα τις παραγγελίες, αφού σήμερα το you.gr έριξε πάλι μετά από μια εβδομάδα την u2312hm 10+ ευρώ κάτω. Οπότε τελικώς έχουμε (οι τιμές σε παρένθεση προφανώς είναι αυτές που πέτυχα το κάθε κομμάτι όταν έκανα τις παραγγελίες του καθενός):

 

Κουτί: Corsair Carbide Series 300R + Window (91,95 €)

PSU: XFX ProSeries 650W (77,19 €)

CPU: Intel 1150 i5-4570 (177,35 €)

Motherboard: Asus H87-Pro (C2) (102,15 €)

RAM: G-Skill Ripjaws F3-12800CL9D-8GBRL (78,94 €)

SSD: Samsung 840 EVO 120GB (91.97 €)

GPU: GigaByte R9 270X GV-R927XOC-2GD (193,43 €)

DVD-RW: Samsung DVD-RW SH-224DB/BEBE (16,90 €)

Monitor: Dell Ultrasharp U2312HM (185,99 €).

 

Σύνολο: 1015,87 €.

 

Προς το παρόν έχω στα χέρια μου μόνο το DVD-RW, τον SSD και, όπως έχω πει στο αρχικό ποστ, τον Western Digital Caviar Blue 1TB που είχα πάρει πιο πριν στα 56,90 €. Το σύνολο των κομματιών θα το έχω λογικά κατά τις αρχές-μέσα της άλλης εβδομάδας, όπως μου είπαν από digital-master. Οπότε αράζω και περιμένω τώρα.

 

Α επίσης παρήγγειλα χτες και το APC P5B-GR ESSENTIAL SURGE ARREST BLACK. Ο επόμενος στόχος είναι το APC Smart-UPS SMT750I 750VA LCD (pure sine) αλλά το βλέπω να αργεί, εκτός αν μαζευτείτε από τώρα και μου μαζέψετε κάτι λιγότερο από 300 €...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί να πάρεις τόσο ακριβό ups. Έχεις κάποιο πρόβλημα με συχνή πτώση της τάσης εκεί που μένεις? Πάρε ενα πολύπριζο σαν και το παρακάτω http://www.skroutz.gr/s/3088152/APC-P5B-GR-5-Schuko.html και είναι εντάξει. Αν βρεις άλλα 300€ πάρε δυνατότερη κάρτα γραφικών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως λέω και στην τελευταία παράγραφο, έχω ήδη παραγγείλει το πολύπριζο που λες. Αλλά και μια αυτονομία λίγων λεπτών τη θέλω, σε περίπτωση διακοπής. Άσε που εδώ που είμαι, με τον κωλοκαιρό που κάνει το χειμώνα, θέλω μια σιγουριά. Κι επειδή είναι και τουμπανάκι το pc (για τα μέτρα μου τουλάχιστον), το θέλω ασφαλές, με την ποιότητα ρεύματος που έχουμε γενικώς στις περισσότερες περιοχές της χώρας...

 

Κι επίσης θέλω και τη voltage regulation λειτουργία, αφού το πολύπριζο προστατεύει μόνο από υπέρταση. Στην περίπτωση της (έστω και μικρής) πτώσης, δεν κάνει κάτι. Ok, υπάρχουν και τα απλά voltage regulators (π.χ. το κλασσικό της APC που έχει μοσχοπουλήσει), αλλά όπως είπα θέλω και αυτονομία.

 

Έχω βέβαια ένα line-interactive mustek ups, αλλά και μικρό είναι για τις ανάγκες του νέου pc και είναι modified sinewave. Το συγκεκριμένο UPS της APC που ανέφερα πάνω, αλλά κι όλη η smart σειρά της APC είναι κορυφή, αλλά είναι ακριβή λόγω pure sine και ονόματος εταιρίας, όπως ξέρουμε. Τέσπα, άμα δω ότι πέφτει τόση πείνα πια τους επόμενους μήνες, θα πάω στο voltage regulator.

 

(Καλύτερη κάρτα γραφικών είναι λίγο εως αρκετά overkill για τις ανάγκες μου ρε συ. Δες αν θες και στο αρχικό μου ποστ τι θα κάνω στο pc. Μια 280x π.χ. δε νομίζω να την αξιοποιήσω εγώ, πόσο μάλλον κάτι παραπάνω. Αν είχα άλλο ένα 400άρι ευρώ, θα πήγαινα για το ups + κανένα 2.1 για ήχο).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...