vasilisbilias Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Μπορώ να κάνω κάποιες ρυθμίσεις μέσα από το browser η με κάποιο plugin, ώστε να αλλάζω των html κώδικα από ιστοσελίδες και να αποθηκεύεται;
micos000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Όχι, δεν μπορείς. Η μόνη επέμβαση που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις το adblock plus και να μπλοκάρεις κάποια πλαίσια ή στοιχεία της σελίδας.
vasilisbilias Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Όχι, δεν μπορείς. Η μόνη επέμβαση που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις το adblock plus και να μπλοκάρεις κάποια πλαίσια ή στοιχεία της σελίδας. Συγνώμη αλλα δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν γίνεται Σίγουρα θα υπάρχει κάποιο Plugin. Η αν δεν υπάρχει κάποιο Plugin, τότε απευθύνεται σε ποιο έμπειρους.
arc Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 βασίλη τι ακριβώς εχεις στο μυαλό σου; Δώσε παραπάνω στοιχεία γιατί όπως το περιγράφεις στο αρχικό post η απάντηση του micou ειναι σωστή. Να αποθηκεύεται που; Στο δίσκο; Στον server; Δική σου σελίδα ή οτιδήποτε και οπουδήποτε; Με το greasemonkey μπορείς να τροποποιείς το ΤΟΠΙΚΟ αντίγραφο της σελίδας αλλά απαιτεί προγραμματισμό εκτός αν κάποιος εχει φτιάξει script που να σου κάνει.
vasilisbilias Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 βασίλη τι ακριβώς εχεις στο μυαλό σου; Δώσε παραπάνω στοιχεία γιατί όπως το περιγράφεις στο αρχικό post η απάντηση του micou ειναι σωστή. Να αποθηκεύεται που; Στο δίσκο; Στον server; Δική σου σελίδα ή οτιδήποτε και οπουδήποτε; Με το greasemonkey μπορείς να τροποποιείς το ΤΟΠΙΚΟ αντίγραφο της σελίδας αλλά απαιτεί προγραμματισμό εκτός αν κάποιος εχει φτιάξει script που να σου κάνει. Παράδειγμα: Να μπαίνω στο Insomnia και πάνω δεξιά στο σημείο που βρίσκεται η διαφήμιση, να κάνω μερικές αλλαγές στα χρώματα, στης γραμματοσειρές και γενικά στο κώδικα. Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να κάνει είναι να αντικαταστήσει τον αρχικό κώδικα με τον δικό μου. Η αποθήκευση φυσικά θα γίνει μόνο στο υπολογιστή μου.
arc Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Αυτό που θες γίνεται εν μέρη με προγραμματισμό script και χρήση του με το plugin greasemonkey. Όταν φορτώνει η σελίδα διαβάζει, κάνει τις αλλαγές και στις εμφανίζει On the fly. Αυτό ειναι για την απεικόνιση. Αν θες να ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙΣ (SAVE AS) τη σελίδα, τοτε την αποθηκεύεις στο δίσκο σου και με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας html (εκτός αν εχεις γνώσεις να το κάνεις με το σημειωματάριο) κάνεις τις αλλαγες που θες στο αποθηκευμένο αρχείο.
micos000 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δεν μπορείς να αποθηκεύσεις μια σελίδα παρά μόνο για offline browsing. Αυτό με το greasemonkey είναι εργαλεία για προχωρημένους και αν πας στην σελίδα με τα scripts (http://userscripts.org/) έχει εκατομμύρια. Για να κάνεις ένα script όπως το θέλεις θέλει προγραμματισμό.
seedrr Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Για να μην παιζουμε την κολοκυθια πες τι ακριβως θελεις να κανεις και ποιος ειναι ο σκοπος σου. Πχ. θες να ξεγελασεις καποιον που χρησιμοποιει τον ιδιο υπολογιστη ή θες να αλλαξεις τον τροπο εμφανησης καποιων σελιδων επειδη σου την σπανε οι διαφησεις για παραδειγμα Σε καθε περιπτωση ολα τα παραπανω γινονται συνηθως με το greasmonkey που σου λενε τα παιδια αλλα αν δεν ξερεις προγραμματισμο ειναι πρακτικα αδυνατον να το κανεις μονος σου.
vasilisbilias Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Για να μην παιζουμε την κολοκυθια πες τι ακριβως θελεις να κανεις και ποιος ειναι ο σκοπος σου. Πχ. θες να ξεγελασεις καποιον που χρησιμοποιει τον ιδιο υπολογιστη ή θες να αλλαξεις τον τροπο εμφανησης καποιων σελιδων επειδη σου την σπανε οι διαφησεις για παραδειγμα Σε καθε περιπτωση ολα τα παραπανω γινονται συνηθως με το greasmonkey που σου λενε τα παιδια αλλα αν δεν ξερεις προγραμματισμο ειναι πρακτικα αδυνατον να το κανεις μονος σου. Αν και νομίζω πως δεν έχει καμία σημασία, το θέλω απλός να αλλάξω την εμφάνιση μερικών σελίδων. Όσον αφορά τι αλλαγές, θα ψάξω να βρώ κάποιο έτοιμο script. Λογικά πρέπει να υπάρχει έστω και ένα. Οι γνώσεις πάνω στην Html & css νομίζω πως μου δίνουν την δυνατότητα να αλλάξω μόνο την εμφάνιση των σελίδων... μέχρι εκεί Edit Για το τι ακριβώς θέλω το έχω απαντήσει εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/506958-browser-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82/?do=findComment&comment=52784748 Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2013 από vasilisbilias
arc Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Όντως υπάρχει πιθανότητα να βρεις κάποιο script που να κάνει κάτι ανάλογο και να το τροποποιήσεις. Έχε υποψη οτι για προγραμματισμό σε greasemonkey χρειάζεσαι γνώσεις javascript (html και css δεν φτάνουν)
angmar Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Αν θέλεις ν αλλάξεις μόνο εμφάνιση, τότε το plugin "Stylish", πληροφορίες εδώ , είναι αυτό που χρειάζεσαι. Μπορείς να βάλεις δικά σου styles για κάθε σελίδα για να προσαρμόσεις την εμφάνισή της στα γούστα σου. Σε αντίθεση με το greasemonkey δεν χρειάζεται γνώσεις js, αλλά μόνο CSS κι έτσι τα πράματα γίνονται πολύ πιο απλά. 2
vasilisbilias Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Αν θέλεις ν αλλάξεις μόνο εμφάνιση, τότε το plugin "Stylish", πληροφορίες εδώ , είναι αυτό που χρειάζεσαι. Μπορείς να βάλεις δικά σου styles για κάθε σελίδα για να προσαρμόσεις την εμφάνισή της στα γούστα σου. Σε αντίθεση με το greasemonkey δεν χρειάζεται γνώσεις js, αλλά μόνο CSS κι έτσι τα πράματα γίνονται πολύ πιο απλά. Καλό φαίνεται. Μήπως μπορείς να μου πεις πως θα καθορίσω το site που θέλω να γίνουν οι αλλαγές; Έκανα δοκιμές αλλαγές αλλά δεν της πήρε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα