Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό θα μπορούσε να είναι συνέχεια του "δείξε μου το κατοικίδιό σου".
Και εξηγούμαι: Πριν κάτι μέρες βρέθηκε μπροστά μου (για την ακρίβεια στον κάδο που πετάω τα σκουπίδια  μου), ένα γατάκι. Μικρό. Εκανα σχεδόν μακροβούτι στο κάδο σαν επαγγελματίας ρακοσυλλέκτης, να το φτάσω και παράλληλα να ψάξω μην υπάρχουν και άλλα πεταμένα. Δεν βρήκα άλλα, ουτε και τη μάνα του.

Για να μην πολυλογώ το πήρα  σπίτι μου, οπου και ανακάλυψα πως δεν ξέρω τίποτα για τις γάτες, μιας και πάντα είχα σκυλιά. 

Σκέφτηκα να ανοίξουμε ένα θέμα οπου μπορούμε να ρωτήσουμε κάτι σχετικά με τα ζωντανά (γατα, σκυλος, παπαγάλος, νεροχελώνα, δεινόσαυρος) και τη φροντίδα τους.

Αρχίζω.
Στο γατί που βρήκα έκανα αποπαρασίτωση μέσα/έξω. Στην αρχή δεν μου έτρωγε ξηρά τροφή, του έδωσα να φάει ρύζι με μπέικον, αλλα πάλι τίποτα. Επειτα του μούλιασα τη ξηρά τροφή  σε νερό οπου κάτι κάναμε. (να διευκρινίσω κάνει τσίσα μόνο του χωρις χάιδεμα στη κοιλιά)

Ερωτήσεις: Αγελαδινό γάλα φαντάζομαι  απαγορεύεται.  Μπορώ αντι σκέτο νερό να του μουλιάσω τη τροφή και με λίγο ελαιόλαδο; 

Δευτερη φάση υπνος.  Ολες αυτές τις μέρες όπου και να πηγαίνω με παίρνει απο πίσω. Πηγαίνω να κοιμηθώ και τον βάζω σε καλάθι σχετικά κοντά μου. Κάθε βράδυ νιαουρίζει και προσπαθεί να σκαρφαλώσει στο κρεβάτι. καποιες μέρες το καταφέρνει κάποιες πάλι όχι.
Πχ. χθες κατάφερνε και ανέβαινε, μάλλον βρήκε τον τρόπο. Αλλα υπάρχει το εξής πρόβλημα, επειδή ειναι μια σταλια φοβάμαι μεσα στον ύπνο μου μην το χτυπήσω (για να κοιμηθεί πρέπει ένα μέρος του σώματός του να ακουμπάει το δικό μου)  οπώς επίσης οταν θέλει να πάει στην άμμο του δεν μπορεί να κατέβει απο το κρεβάτι, με αποτέλεσμα μόνο χθές να έχω ξυπνήσει 4 φορές και τις δύο τις προλάβαμε κυριολεκτικά με το σκ@το στο κ@λο! (οι άλλες ήταν φόλς αλάρμ)

Πειράζει να κλείνω τη πορτα του δωματίου και αυτος να κοιμάται στο χολ; Πρέπει να προσέξω κάτι; Να του αφήνω κάποιο ρούχο μου στο καλαθάκι του;

Αυτά τα "λίγα" που θα έλεγε και ο Γουός

• Like 5
Δημοσ.

Για το θέμα του ύπνου, μην αφήνεις το γατί να σκαρφαλώνει στο κρεβάτι και να κοιμάται μαζί σου, θα το πλακώσεις στον ύπνο σου και είναι κρίμα.

Πάρε ένα καλαθάκι, βάλε μέσα ένα μπουκάλι με ζεστό νερό τυλιγμένο σε μία πετσέτα και ένα παλιό ρολόι και βάλτο να κοιμάται εκεί. Το ρολόι προσομοιώνει την καρδιά της μαμάς του και το ζεστό νερό τη θερμοκρασία του σωματός της.

• Like 1
Δημοσ.

Συνδύασε την ξηρά τροφή με γάλα για γατάκια. Πουλάνε στα πετσοπ, δέναι ακριβό, σε σκόνη είναι. Πάρε και μπιμπερό, βολεύει τρελά.

Αγελαδινό γάλα θα φάει, θα γουστάρει τη γεύση, αλλά δε θα κρατάει τίποτα από θρεπτικά συστατικά και θα πεθάνει από ασιτία ουσιαστικά.

Λάδι μη δίνεις, εκτός αν έχει θέμα δυσκοιλιότητας. Δοκίμασε και κονσέρβα γιατί μπορεί να μην έχει ακόμα δυνατά σαγόνια για να σπάει τις κροκέτες, γι' αυτό στις τρώει μόνο όταν τις κάνεις παπάρα. Υπάρχουν και κονσέρβες ειδικά για μικρά γατιά, ακόμα και σε Friskies, δέναι δηλαδή αποκλειστικά ακριβές και σπέσιαλ.

Πρόσεχε να χέζει κι όλας γιατί αν δεν, θα πεθάνει από περιτονίτιδα. Αν βλέπεις ότι δε, βαμβάκι, χλιαρό νερό και simulate γλύψιμο στην κοιλιά προς κώλο. Μη φοβηθείς να βάλεις πίεση, θα το καταλάβεις όταν κάνεις δουλειά.

• Like 2
Δημοσ.

Είναι περίπου 2 μηνών. Στη πρώτη μου προσπάθεια να φάει ξηρά τροφή, του τη κοπάνησα για να σπάσει, αλλα πάλι δεν έκανε δουλεια. Το μουλιασμα κάτι έκανε. Του πήρα σήμερα κονσέρβα κίττεν. Νομίζω την ευχαριστήθηκε.

Από κακά πάμε πολύ καλα, σε φάση που στο διάολο τα χωράει όλα αυτα;!

σας ευχαριστώ και τους δύο

• Like 1
Δημοσ.

Μπράβο Ανήλικε! Και που έσωσες το γατάκι και που άνοιξες αυτό το θρεντ.

Σε έχει λίγο σαν μαμά του το γλυκό μουυυυυ <3 καλή συνέχεια με το κατσούλι και πόσταρε και καμιά φωτό ε!

• Like 3
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το λουρί δεν σημαίνει απαραιτήτως κάτι, πολλοί παπάρες τα παρατάνε όπως είναι. Κόλλα Α4 με την φωτογραφία του σκύλου στην περιοχή που το βρήκες, μπας και βρεθεί αυτός που το έχασε ή το υιοθετήσει κάποιος. Κάνε και μια προσπάθεια σε κανα φμπ.

Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου. Η στειρωμένη γάτα άμα τρώει ξηρά τροφή που δεν είναι για στειρωμένα, τι θα πάθει;

Δημοσ.

Το ρολόι προσομοιώνει την καρδιά της μαμάς του και το ζεστό νερό τη θερμοκρασία του σωματός της.

aww____so_cute____by_nicksfluffyshit-d6e

Συνδύασε την ξηρά τροφή με γάλα για γατάκια. Πουλάνε στα πετσοπ, δέναι ακριβό, σε σκόνη είναι. 

Εγώ δεν θα το συνιστούσα αυτό ειναι αρκετά επικίνδυνο αν το κάνεις πρόσεξε να διαλύεται Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α  είχα μεγαλώσει έτσι ενα νεογέννητο κουταβάκι που πέθανε η μάνα του και αν και πρόσεχα να μην έχει σβόλους κτλ αργότερα κολλήσουν τα έντερα του ήμουν παιδί τότε και κτηνίατρος στην περιοχή δεν υπήρχε μόνο ένας καμια 8 χιλιόμετρα μακριά και ΑΝ το έβρισκες θα ήταν 6-9 το πρωί να κουβαλάω το σκυλάκι με κούτα μαζί με φίλους και αυτό να μας κοιτάει με παράπονο... του βάλαμε ορό αλλά ήταν αργά... :/ πήγε άδικα ο Άργος... :(

Δημοσ.

Επειτα του μούλιασα τη ξηρά τροφή  σε νερό οπου κάτι κάναμε. (να διευκρινίσω κάνει τσίσα μόνο του χωρις χάιδεμα στη κοιλιά)

Για να κανουν τσισα οι γατες/γατακια πρεπει να τους χαιδευουμε την κοιλια; Γιατι να θελουμε να κανουν τσισα(εμεις επιτηδες);

Δημοσ.

Λοιπόν θέλω την άμεση βοήθειά σας.Βρήκα αυτόν τον μπομπιρα κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα. Είχε πάνω του το "περιλαίμιο" αυτό. Μάλλον θα ξέφυγε από το λουρί γιατί είναι σε καλή κατάσταση. Έψαξα παντού και ρώτησα τους πάντες, αλλά κανείς δεν ήξερε τίποτα. Λόγω του ότι έχω και άλλο σκυλί που δεν τα πάει καλά με αλλά ζώα, δεν μπορώ να τον κρατήσω. Ζητείται άμεσα φιλοξενία ή υιοθεσία

Βρήκα τον κάτοχο του σκύλου, αφού πρώτα ρώτησα και περπάτησα όλο το κέντρο. Μόλις του τον παρέδωσα. Σας ευχαριστώ όλους!!!!Τέτοια χαρά στην αρχή της μέρας δεν συγκρίνεται ούτε με πρωινό σεξ, ΜΕ ΠΑΡΈΑ!

Παρακαλώ ένας Μοντ να σβήσει το παραπάνω μήνυμά μου με τις φωτογραφίες.

Για να κανουν τσισα οι γατες/γατακια πρεπει να τους χαιδευουμε την κοιλια; Γιατι να θελουμε να κανουν τσισα(εμεις επιτηδες);

Ναι, οταν είναι πολύ μικρές πρέπει να τους χαϊδέψεις τη κοιλία, οπως θα τις εγλυφε η μάνα τους. Αλλιώς, φαντάζομαι πως θα κινδυνέψουν να "σκάσουν".
Δημοσ.

Αγελαδινό γάλα θα φάει, θα γουστάρει τη γεύση, αλλά δε θα κρατάει τίποτα από θρεπτικά συστατικά και θα πεθάνει από ασιτία ουσιαστικά.

Urban legend....Μπορει να μην ειναι το ιδανικο αλλα τα μεγαλωνει ανετα.

Δημοσ.

4 γατακια μας ελαχαν, μολις ειχαν ανοιξει τα ματια και η μανα αφαντη. Εφαγαν Μεβγαλ μεχρι να αρχισουν να ρημαζουν τις κροκετες. Μολις εσκαγα με το μπιμπερο σκαρφαλωναν μεχρι το  μπλουζακι....Ισως φταιει που ηταν Μεβγαλ, στην Μακεδονια εχουμε καλυτερο πραμα οσο ναναι....

Δημοσ.

4 γατακια μας ελαχαν, μολις ειχαν ανοιξει τα ματια και η μανα αφαντη. Εφαγαν Μεβγαλ μεχρι να αρχισουν να ρημαζουν τις κροκετες. Μολις εσκαγα με το μπιμπερο σκαρφαλωναν μεχρι το  μπλουζακι....Ισως φταιει που ηταν Μεβγαλ, στην Μακεδονια εχουμε καλυτερο πραμα οσο ναναι....

ΑΓΝΟ ήταν η τοπ επιλογή μου σε γάλα παλιότερα :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...