Προς το περιεχόμενο

Εντυπώσεις από Lumia 925 (Windows Phone)


Abudi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από περίπου 9-10 μήνες με το Lumia 925 (Windows Phone) αποφάσισα να γράψω ένα πιο εκτενές «review». Βασικά είναι οι εντυπώσεις ενός μέσου χρήστη. Όχι εντελώς άσχετου, μέσου. Θα σπάσω στην κριτική στα 2.  Ένα θέμα θα είναι το παρακάτω που θα γράψω για το Lumia κι ένα εδώ που γράφω λίγο για τα Windows Phone.

 

Μερικά specs πιο πολύ για τους αριθμολάγνους

CPU: Dual-core 1,5GHz

GPU: Adreno 225

RAM : 1GB

Storage : 16/32GB (μη επεκτάσιμη)

Display : AMOLED , 4.5”, 768x1280 (332ppi), Gorilla Glass 2

Weight: 139gr

Camera : 8Mp με οπτικά μέρη Carl Zeiss

(για πιο αναλυτικά μπείτε στο gsmarena ή αλλού και τα έχουν όλα)

 

Πάμε λίγο από έξω προς τα μέσα

 

Κατασκευή:

Φαινομενικά το κινητό μοιάζει πολύ καλοφτιαγμένο, στιβαρό και καλής κατασκευής. Στα πλαϊνά έχει αλουμίνιο ή κάτι άλλο μεταλλικό τέλος πάντων, πίσω έχει ένα ποιοτικό πλαστικό με λεία επιφάνεια (λίγο ματ). Πίσω θα βρούμε κάμερα (με εξόγκωμα) , ηχείο στο κάτω μέρος, κάτι επαφές για ασύρματη φόρτιση κλπ και το φλάς. Όλα τα πλήκτρα είναι δεξιά. Πάνω – πάνω volume , από κάτω power button και τέλος στο κάτω κάτω μέρος ένα κουμπί για την κάμερα. Στο επάνω μέρος βρίσκεται headphone jack, usb υποδοχή,  SIM-tray (περιέχεται ειδικό εργαλειάκι στο κουτί) και αυτά.

Τα κουμπιά έχουν ένα σκληρό, ποιοτικό πάτημα με αυτό της κάμερας να έχει δύο «σκάλες». Πολύ καλά εδώ και εύκολα όλα στην πρόσβαση (για δεξιόχειρες τουλάχιστον). Τα υλικά ποιοτικά και ωραία. Εδώ όμως να καταγράψω κάποια προβλήματα στη συναρμογή μεταξύ του αλουμινίου και του πλαστικού πίσω (παρεμπιπτόντως, το καπάκι δεν αφαιρείται) που αφήνει κάποια κενά. Και επίσης λίγο κάτω από τον φακό της κάμερας και προς την άκρη το κινητό μοιάζει σαν να είναι «κούφιο» οπότε πιέζοντας το καπάκι εκεί αυτό «βυθίζεται» κάνοντας έναν αστείο αλλά και απογοητευτικό squeaky ήχο. Μπροστά το τζάμι πάρα πολύ καλό. Μαζεύει δαχτυλιές αλλά καθαρίζει εύκολα. Να σημειώσω εδώ πως μετά από κάποιες μικρές πτώσεις το τζάμι συνεχίζει ανέπαφο ενώ υπάρχουν κάποια σημαδάκια στο μέταλλο. Τίποτα το τρομερό όμως

 

Κάμερα:

Το δυνατό σημείο του 925. Τι δυνατό, παντοδύναμο.  Η κάμερα είναι καταπληκτική. Πολύ ποιοτικές φωτογραφίες, άπειρες διαθέσιμες ρυθμίσεις και πολύ βοηθητικά tutorials. Οι επιλογές βέβαια Auto υπάρχουν κι εδώ και όλα γίνονται μέσω μιας πολύ χρηστικής εφαρμογής.

Απόκριση-Ταχύτητα κλπ

Το κινητό ανταποκρίνεται πολύ γρήγορα και απροβλημάτιστα σε όλες τις εντολές. Υπάρχει πολύ καλή αναγνώριση της αφής και ακριβές input. Όλα αυτά βέβαια είναι και μέρος του λογισμικού που καλύπτω στο άλλο θέμα.

 

Οθόνη:
 
Η οθόνη είναι AMOLED. Εάν έχω καταλάβει καλά αυτό της δίνει τη δυνατότητα να ανάβει και να σβήνει συγκεκριμένα pixels όποτε χρειάζεται. Αυτό που βλέπω τελικά είναι πολύ καλά μαύρα και όχι τόσο άσπρα…….άσπρα. Το άσπρο έχει σημαντικό πρόβλημα. Επίσης η AMOLED δίνει τη δυνατότητα ενός από τα πιο ενδιαφέροντα features αυτό του Glance screen. Δηλαδή, η οθόνη απεικονίζει συνεχώς την ώρα και κάποια στοιχεία ειδοποιήσεων ή μπαταρίας (παραμετροποιείται αυτό) χωρίς όμως να ανάβει ολόκληρη η οθόνη και να γονατίζει την μπαταρία.

 

Που μιας που το το έφερε η κουβέντα είναι κάποια «κλικ» κάτω από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου. Δεν έχω συγκεκριμένα στοιχεία αλλά η φόρτιση είναι συχνή όταν χρησιμοποιείς WiFi κλπ. Βέβαια, κατά τη διάρκεια της νύχτας εάν δεν το χρησιμοποιείς η κατανάλωση είναι ελάχιστη.

 

 

Αυτά για το Lumia 925. Γενικά μια καλή συσκευή, ποιοτική που όμως είχε τα προβλήματα της και σαν συσκευή αλλά με τα περισσότερα να βρίσκονται στο λειτουργικό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμπληρώνω 3 στοιχεία ακόμη.

 

1) Τα ακουστικά που έχει μαζί είναι πανηγυριώτικα

 

2) Έχει χρειαστεί να κάνω 4-5 φορές soft reset γιατί το κινητό απλώς πάγωσε κι έχω δει το ίδιο πράγμα 2-3 φορές σε Lumia 925 φίλης.

 

3) Ορισμένες φορές το κινητό ζεσταίνεται ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολύ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...