Προς το περιεχόμενο

απάντηση σε αξιολόγηση. Γίνεται και αν όχι, κάποιες σκέψεις


ppo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω το εξής: αξιολόγησα μέλος σε αγγελία του και αυτός απάντησε πιο κάτω στην αξιολόγησή του (φαίνεται πως έχει γίνει η αξιολόγηση σε μένα). Υπάρχει τρόπος να απαντήσω, με δεδομένο ότι λέει ψέματα (κάποια αποδεικνύονται και από την αγγελία - αν τη φέρουν οι mods στην κατάσταση πριν ολοκληρωθεί, θα φανεί το ψέμα της τιμής πώλησης - κάποια αποδεικνύονται από άλλες πηγές πχ. ιστορικό τηλεφωνημάτων αφού τον έχω πάρει μόνο δύο τηλέφωνα - για να είμαι ακριβής μου είπε να τον πάρω μετά τις διακοπές, τον πήρα, μου είπε να τον πάρω μέσα σεπτέμβρη: τον πήρα τη δευτέρα που πέρασε μια φορά στις 11:00 και δεν σήκωνε και άλλη μία στις 16:30 [ώρα κοινής ησυχίας αλλά και τη φορά που αγόρασα το τάμπλετ τέτοια ώρα μου είχε πει να τον πάρω για να συνεννοηθούμε για το ραντεβού] το σήκωσε η γυναίκα του λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας μανώλης και ένοχλώ -  ενώ ισχυρίζεται ότι τον ενοχλούσα συνέχεια);

 

Προφανώς έμπλεξα με άθλιο τύπο και ξέρω ότι δεν διορθώνεται το πράγμα. Όμως ο προβληματισμός είναι για το μηχανισμό αξιολόγησης. Καταλαβαίνω ότι οι αξιολογήσεις δεν πρέπει να γίνονται σήριαλ, αν όμως δίνεται η δυνατότητα στον αξιολογούμενο να απαντήσει, τότε πρέπει να δίνεται και στον αξιολογούντα δυνατότητα ανταπάντησης. Διαφορετικά να μη δίνεται καθόλου δυνατότητα απάντησης. Το σκεπτικό μου για το παραπάνω βασίζεται στην εξής σκέψη: εγώ έχω αγοράσει πολλά πράγματα από μέλη και αξιολόγησα -θετικά- μόνο όταν μου ζητήθηκε, τις άλλες φορές δεν αξιολόγησα καν και ξέρω ότι αυτό το κάνουν κι άλλοι. Η σιωπή είναι τεκμήριο καλής συναλλαγής, η θετική αξιολόγηση είναι θετική οπότε ούτως ή άλλως δεν έχει ανάγκη απάντησης ο αξιολογούμενος. Στην αρνητική αξιολόγηση όμως αν απαντά ο αξιολογούμενος και δε μπορεί να ανταπαντήσει ο αξιολογών, θα μπορεί ο πρώτος να αρνείται τα πάντα και να προσβάλει μάλιστα και τον άλλο. Είτε θα δεχτούμε ότι οι αξιολογήσεις δεν απαντώνται καν, οπότε ναι, μπορεί οι αρνητικά αξιολογούντες να πούνε και ψέματα (αλλά, εκτός αν είναι τρελοί, δεν υπάρχει γενικά λόγος να συμβαίνει αυτό, κατά πάσα πιθανότητα κάτι θα έχει πάει στραβά με τη συναλλαγή, άλλωστε αν φαίνεται καταφανώς ψευδές το σχόλιο ή είναι υβριστικό/προσβλητικό, θα μπορεί να σβήνεται από τους mods) ή θα υπάρχει η δυνατότητα ανταπάντησης.

Επεξ/σία από ppo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ οτι καταλαβα αγορασες ενα ταμπλετ χερι χερι και δεν κανει καλη επαφη το usb. Εχει καποιο αλλο προβλημα;

 

α, Και να προσθεσω κατι παραξενο που ειδα...

 

Ο πωλητης ηταν ο.. Μanolitos7, με 8 θετικες και 1 δικη σου αρνητικη,  αξιολογησεις (απο 9 συναλλαγες).

 

Στην απαντητικη του αξιολογηση προς τα εσενα λεει οτι εχει:...

 

100% θετικο feedback σε 40+ πωλησεις (και σαν μελος vamvakoulas)  !!

 

Νομιζω απαγορευεται να εχουμε εδω μεσα δευτερους λογαριασμους, ομως ο φιλος απο πανω προδιδεται μονος του!...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το προφίλ του το είχα βρει και εγώ. Δεν έβρισκα την αγγελία του και βρήκα το τηλέφωνό του σε άλλη αγγελία του vamvakoula και κατάλαβα ότι ήταν ο ίδιος, οπότε προσπάθησα να αξιολογήσω αυτή την αγγελία (δεν είχα καταλάβει τους κανόνες οπότε δικαίως οι mods έκοψαν την αξιολόγηση εκείνη).
Τώρα για το τάμπλετ: είναι χτυπημένο στα πλαϊνά (όλες οι γωνίες χωρίς χρώμα) αλλά αυτό μπορούσα να το ελέγξω όταν είδα το τάμπλετ και φυσικά δεν το βάζω στο λογαριασμό. Στο αναφέρω βέβαια, γιατί ο πωλητής λέει ότι το τάμπλετ ήταν άψογο, αλλά όλες οι φωτογραφίες που είχε ανεβάσει δεν ήταν του δικού του τάμπλετ αλλά τις είχε μαζέψει από το ίντερνετ, φαίνεται όλοκάθαρα στην αγγελία ως έχει). Το usb δεν κάνει καλή επαφή, με άλλα λόγια δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το τάμπλετ και ταυτόχρονα να έχεις συνδεδεμένο usb stick ή φορτιστή, μπορείς να τα κάνεις αυτά μόνο αν ακουμπήσεις το τάμπλετ κάπου σταθερά. Επίσης δεν κάνει επαφή το dc. Τα δύο τελευταία (που είναι και αυτά που χρεώνω στον πωλητή, και τη θήκη) νομίζω ότι πρέπει να είναι πολύ υποψιασμένος κάποιος για να τα ελεγξει σε ένα ραντεβού στο δρόμο για ένα αντικείμενο που ο πωλητής χαρακτηρίζει άψογο.

Όλα αυτά δεν είναι τόσο τραγικά. Το ποσό [60ευρώ κι όχι 55, από 65 κι όχι από 70, αυτό το τελευταίο μπορεί να φανεί στην αγγελία αν την επαναφέρουν οι mods, επίσης τα 55 που αναφέρει είναι αυτά που του πρότεινα (του ζήτησα να το ρίξει 10ε κάτω από όσα ζητούσε) λόγω της ταλαιπωρημένης κατάστασης του τάμπλετ, αλλά δεν δέχτηκε και εμένα δε με ένοιαζαν και τόσο τα εξωτερικά, βιαζόμουν επειδή την άλλη μέρα πεταγα για έξω, οπότε του έδωσα 60] δεν είναι τραγικό και δεν θα πεθάνω κιόλας, αλλά η συμπεριφορά του πωλητή ήταν κατά τη γνώμη μου πολύ κακή. Αν μίλαγε από την αρχή ντόμπρα δεν θα το είχα κάνει θέμα καν. Αλλά άρχισε να λέει αυτά που λέει και τώρα, ότι το τάμπλετ είναι άψογο, ότι δεν ήξερε για το usb γιατί χρησιμοποιούσε μόνο την sd, ότι ήταν της γυναίκας του και δεν ήξερε τι του είχε κάνει (αυτοαναιρούμενος πολλές φορές, όπως καταλαβαίνεις). Επίσης αυτό που μου είπε ευθύς εξαρχής είναι αυτό που γράφει και στην απάντησή, να το πάω αντιπροσωπεία. Μα αν πούλαγε ένα τάμπλετ που έχει οποιδήποτε ελάττωμα, έπρεπε να το πει από την αρχή, δεν είναι υποχρεωμένος ο υποψήφιος αγοραστής να ψάχνει αντιπροσωπείες (επίσης, άλλο ένα ψέμα, το τάμπλετ δεν βρίσκεται εντός εγγύησης, όπως λέει. Για όποια επισκευή η octabit τη θέλει την αμοιβή της). Και όλα αυτά τα έλεγε 1 ώρα από τη συναλλαγή. Τέλοσπάντων δεν βγάζεις άκρη με τον καθένα, αλλά δε μπορώ να αφήσω να συνεχίζει τα ψέματα στην αξιολόγηση. Γι' αυτό θέτω τον προβληματισμό.

Επεξ/σία από ppo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μονο και μονο οτι εχει δευτερο λογαριασμο ο τυπος ειναι δεδομενο απο μονο του οι μοντς να παρουνε μετρα.Δυστηχως μου την ειχαν φερει στο  ebay  παλια και καταλαβαινω την αγανακτηση σου.οτι εγινε εγινε.αλλη φορα απλα μη ζητησεις σε καμια περιπτωση αντικαταβολη που μαλλον συναντηθηκατε και κατσε εως και 10 λεπτα να ελεγχεις το item

Γνωμη μου.αν ενας χρηστης εχει β λογαριασμο και κανει και αυτη τη π@#@#   στην αγγελια να τρωει ΜΠΑΝ για κανα μηνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάνε αναφορά φιλε μου... υπάρχουν πολλοι τετοιοι εξω και πρέπει με καποιο τρόπο να περιοριστούν...

 

επισης δεν ειναι τρόπος αυτός που εκφράζεται δημοσίως σε αξιολόγηση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις αξιολογήσεις κάνουμε ειτε αρνητική η θετική δεν ειναι χώρος για να απαντάμε και να γίνεται συζήτηση, αν νομίζεις οτι υπάρχει κατι που πρέπει να αναφερθεί και χρήζει περεταίρω έρευνας ανοίγεις μια αναφορά για την αγγελία που θέλεις πειργράφωντας το συμβάν / περιστατικό και η ομάδα διαχείρησης αφου το δεί θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...