Προς το περιεχόμενο

Stack Overflow Developer Survey 2015


tr3quart1sta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Male 92.1% ! Δεν περιμενα τοσο υψηλο ποσοστο. Εχω γνωρισει γυναικες που ασχολουνται με προγραμματισμο και μαλιστα ειναι καλες!

 

Αυτό είναι μέρος του προβλήματος (καταλαβαίνω φυσικά πως το εννοούσες με καλή πρόθεση): ένα μήνυμα που περνάει αυτή η πρόταση είναι πως "τίποτα το ασυνήθιστο να είσαι άντρας και να είσαι καλός, οι γυναίκες για κάποιο λόγο δεν το 'χουν οπότε αν είναι καλές είναι αξιομνημόνευτο".

 

Φαντάσου πώς είναι για μια γυναίκα οι συνάδελφοί της (με την ευρύτερη έννοια) να θεωρούν de facto πως οι καλές γυναίκες είναι μικρότερο ποσοστό επί του συνόλου των γυναικών απ' ότι οι καλοί άντρες επί του συνόλου των αντρών, κι έτσι να την αντιμετωπίζουν σα να έχει κάτι να αποδείξει. Που μάλιστα είναι νομίζω πιθανό να ισχύει ακριβώς το αντίθετο: επειδή υπάρχουν πολλοί άντρες θα βρεις κάθε καρυδιάς καρύδι (και πολλούς άσχετους) ενώ στις γυναίκες οι άσχετες θα τύχουν τόσο κακής αντιμετώπισης που εν τέλει αυτές που θα μείνουν στη δουλειά θα είναι μόνο η αφρόκρεμα.

 

Όλα αυτά δεν είναι βέβαια ούτε καινούρια ούτε εμφανίζονται αποκλειστικά στο χώρο της πληροφορικής, και συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Αλλά IMO το ζήτημα θέλει ακόμα πολλή δουλειά απ' όλους μας.

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 10 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...