Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεητζής είναι ο ιδιοκτήτης; Αν ανοίγεις όλη μέρα ερκοντίσιον το μισό ενοίκιο θα πηγαίνει στη ΔΕΗ.

Φήμες στην πολυκατοικία λένε ότι τη ΔΕΗ μου την πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι ένοικοι στα κοινόχρηστα.... 

Ό,τι καταλαβαίνεις ;)

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φήμες στην πολυκατοικία λένε ότι τη ΔΕΗ μου την πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι ένοικοι στα κοινόχρηστα.... 

Ό,τι καταλαβαίνεις ;)

Είναι για πολύ ξύλο ο ιδιοκτήτης σου

• Like 1
Δημοσ.

Μένω μόνη σε σπίτι 55 τ.μ. και so far έχω δει ότι: χειμερινούς μήνες σε 5όροφη πολυκατοικία πολλών διαμερισμάτων που βάζει πετρέλαιο, τα κοινόχρηστα μου έρχονταν 45-55 euros. Τώρα χωρίς πετρέλαιο 11-15 euros. ΔΕΗ ένας λογαριασμός ήρθε περίπου 25 και ένας 80+. ΕΥΔΑΠ γύρω στα 15. Επίσης, δεν έχω δει πουθενά να ζητάνε υποχρεωτικά προπληρωμή 3ών ενοικίων. Άντε 1.

Γενικές συμβουλές: να είσαι σωστός ένοικος, να μην ενοχλείς τους γείτονες, να πηγαίνεις σουπερμάρκετ ΜΟΝΟ με λίστα για να μην ξεφεύγεις, να μην αφήνεις τους λογαριασμούς για τελευταία στιγμή, να μην αφήνεις τις δουλειές του σπιτιού να μαζεύονται γιατί μετά θα δεις πόσο δύσκολο είναι να πλύνεις 50 πιάτα και να σιδερώσεις άλλα τόσα ρούχα...

σιδερωνεις ακομα ρουχα εσυ;;; τι λε ρε παιδι μου  :shock:  εχω να σιδερωσω κανα δυο χρονια

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως τα χουν κάνει τώρα αλλά το 2012 νοίκιαζα στο όνομά μου χωρίς να χω εισόδημα. Όσον αφορά το κόστος εξαρτάται. Γνώμη μου είναι να βρεις ένα σπίτι ΧΩΡΙΣ κεντρική θέρμανση και ελάχιστα κοινόχρηστα. Εγώ νοίκιαζα γκαρσονιέρα 35τμ χωρίς θέρμανση 150€, τα κοινόχρηστα ήταν 10€ και το ρεύμα το καλοκαίρι στα 30-40€ το δίμηνο το καλοκαίρι και στα 70-80€ το χειμώνα λόγω ηλεκτρικής σόμπας. Τα πάγια έξοδα δηλαδή μαζί με το ιντερνετ και νερό δεν ξεπερνούσαν τα 230€ το μήνα.

Σε αυτα τα χρηματα ελπιζω να βρω κατι με ελαχιστα κοινοχρηστα και καθολου θερμανση.Να την βγαζω με ανεμιστηρα η aircondition το καλοκαιρι και με καποια σομπα τον χειμωνα.Και τον μηνα να βγαινουν ολα 230-250€.

Γιατι ακομα και με αυτες τις τιμες δεν ειμαι σιγουρος αν θα μου φτασουν με αυτα που παιρνω.

Τα πιο πολλα σπιτια με πολυ χαμηλη τιμη ειναι η τελειως παρατημενα,η ισογεια η πολυ μικρα,πχ 25 τμ.Χρειαζεται ψαξιμο.

Δημοσ.

Είναι για πολύ ξύλο ο ιδιοκτήτης σου

Αν σου πω ότι με χαλάει πάντως θα σου πω και ψέματα. Απ' την στιγμή που όλοι το ξέρουν και κανείς δεν μιλάει τι να πω κι εγώ...

Εμένα αυτά μου ζήτησε, αυτά της δίνω.

Δημοσ.

Είμαι φοιτητής και μένω μόνος σε 35τμ. Νερό μου ήρθε 7 και 15. ΔΕΗ 30 και 60. Το ενοίκιο άστο άλλη φάση και φεύγουν περίπου 150-200 χωρίς εξόδους (φαγητό,τσιγάρα,κάτι τα delivery,μπυρες κτλπ)

Δημοσ.

Παντως, με το θεμα 'κοινοχρηστα', εχω καταληξει οτι παιζονται μεγαλες απατεωνιες.
Φυσικα και δεν μπορει να ειναι στανταρντ ποσο.
Ομως και τεραστιες αποκλισεις γιατι;
Πχ, οταν εδω που μενω, α) δεν λειτουργει ασανσερ (ανενεργο), και β) δεν χρησιμοποιω κεντρικη θερμανση,
πως γινεται μια να πληρωνω 10€ και την αλλη 20€;

Πιστευω οτι 'τα σπασμενα' των χαμηλων (λογω κρισης) ενοικιων, πολλοι ιδιοκτητες με διαφορα τερτιπια, τα περνουν στα κοινοχρηστα.

Και αυτο που λετε, να δεις παλαιους λογαριασμου κοινοχρηστων, δεν σε εξασφαλιζει.

Πρωτα απ'ολα που να τα βρεις (πχ για 12 περασμενους μηνες), και επειτα δεν λεει και κατι, αφου τα νουμερα μπορουν να 'μαγειρευτουν' αν το θελουν. Σου λενε 'καναμε αυτη την εργασια' κλπ...τρεχα γυρευε να ελεγξεις..

Επειδη λοιπον ειναι ενα ενα θεμα που δεν μπορω να το σταθεροποιησω, και με εκνευριζουν και τυχον κλεψιες, εχω πει στον εαυτο μου οτι την επομενη φορα που θα ξανανοικιασω, θα γυρισω την περιοχη αναποδα και θα βρω σπιτι χωρις κοινοχρηστα. Και για τα λεφτα....και για το γαμωτο!
Λιγες επιλογες μεν, αλλα οτι υπαρχει.
Δεν μπορει ο καθε κουτοπονηρος να κανει παρτυ στην πλατη μου.

Επιπλεον δε, εχω δει οτι αρκετα διαμερισματα-γκαρσονιερες, κυριως για φοιτητες, κανουν 'δωρεα'-δηλαδη δεν πληρωνεις, ουτε λογαριασμο νερου. 'Εξυπνο' δελεαρ για αυτους που νοικιαζουν γκαρσονιερες.
Θα κοιταξω λοιπον να το γλυτωσω και αυτο.

Δυο εξοδα λιγοτερα, και σημαντικο, λιγοτερη κοροϊδια!

• Like 1
Δημοσ.

πολυ ακριβη ρε μαγκες η ΔΕΗ στην ελλαδα. δεν βαζουν κανα πυρηνικο να δειτε ασπρη μερα. εγω πληρωνω 9,5€ φιξ καθε μηνα για ρευμα.

• Like 1
Δημοσ.

πολυ ακριβη ρε μαγκες η ΔΕΗ στην ελλαδα. δεν βαζουν κανα πυρηνικο να δειτε ασπρη μερα. εγω πληρωνω 9,5€ φιξ καθε μηνα για ρευμα.

Καλα εισαι..... monthly ερχεται 80αρα..... :mad:

Δημοσ.

στον μηνα.. για εναν ανθρωπο να ζησει κανονικα.. με αμαξακι.. βολτες για ποτο, χρηματα για αγορες κτλ κτλ... ενα 600αρι

με λιγοτερα ζεις..αλλα σαν φοιτητης

Δημοσ.

Τι σπίτι έχεις; Και τι διαφορά σου βγαίνει στο τέλος του χρόνου;

9,5 φιξ σίγουρα δεν μετράς το υγραέριο/θέρμανση και μιλάς για μικρό σπίτι και δώσε μας εκκαθαριστικό χρόνου για τον μέσο όρο.

Η ΔΕΗ είναι πιο ακριβή στην Ελλάδα αλλά όχι τόσο όσο φαίνεται.

Πρώτα απ'όλα στην Ελλάδα δουλεύει 4 μήνες air condition που θα σου ανεβάσει στα ύψη τον λογαριασμό.

Δεύτερον, στην Ελλάδα χρησιμοποιείς ρεύμα πολλές φορές για θερμοσίφωνα, ενώ Βέλγιο πληρώνεις ζεστό/κρύο νερό, γκάζι συνήθως δεν ανάβεις ρεύμα και θερμοσίφωνα. Όπως και κουζίνα, Βέλγιο παίζει πολύ γκάζι, Ελλάδα ελάχιστα.

Μετά στην Ελλάδα πληρώνεις ανά δίμηνο, εκκαθαριστικός τετράμηνο, φαίνεται περισσότερα από όταν πληρώνεις κάθε μήνα μικρότερο ποσό.

Μετά μέσα στη ΔΕΗ στην Ελλάδα μπαίνουν και οι άλλες χρεώσεις πχ τηλεόραση που πολλοί το μετράνε στο σύνολο και λένε τόσα πληρώνω ενώ δεν είναι αλήθεια, Βέλγιο είναι καθαρά η κατανάλωση ρεύματος.

Επαναλαμβάνω πιο ακριβά είναι στην Ελλάδα αλλά όχι τόσα όσα λένε/φαίνεται.

• Like 2
Δημοσ.

Τι σπίτι έχεις; Και τι διαφορά σου βγαίνει στο τέλος του χρόνου;

9,5 φιξ σίγουρα δεν μετράς το υγραέριο/θέρμανση και μιλάς για μικρό σπίτι και δώσε μας εκκαθαριστικό χρόνου για τον μέσο όρο.

Η ΔΕΗ είναι πιο ακριβή στην Ελλάδα αλλά όχι τόσο όσο φαίνεται.

Πρώτα απ'όλα στην Ελλάδα δουλεύει 4 μήνες air condition που θα σου ανεβάσει στα ύψη τον λογαριασμό.

Δεύτερον, στην Ελλάδα χρησιμοποιείς ρεύμα πολλές φορές για θερμοσίφωνα, ενώ Βέλγιο πληρώνεις ζεστό/κρύο νερό, γκάζι συνήθως δεν ανάβεις ρεύμα και θερμοσίφωνα. Όπως και κουζίνα, Βέλγιο παίζει πολύ γκάζι, Ελλάδα ελάχιστα.

Μετά στην Ελλάδα πληρώνεις ανά δίμηνο, εκκαθαριστικός τετράμηνο, φαίνεται περισσότερα από όταν πληρώνεις κάθε μήνα μικρότερο ποσό.

Μετά μέσα στη ΔΕΗ στην Ελλάδα μπαίνουν και οι άλλες χρεώσεις πχ τηλεόραση που πολλοί το μετράνε στο σύνολο και λένε τόσα πληρώνω ενώ δεν είναι αλήθεια, Βέλγιο είναι καθαρά η κατανάλωση ρεύματος.

Επαναλαμβάνω πιο ακριβά είναι στην Ελλάδα αλλά όχι τόσα όσα λένε/φαίνεται.

ισχυει οτι η θερμανση χρεωνεται αλλου οπως και το ζεστο νερο (μπαινουν στα κοινοχρηστα που για μενα ειναι γυρω στα 50-70 ευρω το μηνα). αυτο το πραμα ομως για την τηλεοραση ειναι πραγματικα εξωφρενικο. αν θες τηλεοραση πληρωνεις κι εχεις αν δεν θες δεν πληρωνεις.

Δημοσ.

ισχυει οτι η θερμανση χρεωνεται αλλου οπως και το ζεστο νερο (μπαινουν στα κοινοχρηστα που για μενα ειναι γυρω στα 50-70 ευρω το μηνα). αυτο το πραμα ομως για την τηλεοραση ειναι πραγματικα εξωφρενικο. αν θες τηλεοραση πληρωνεις κι εχεις αν δεν θες δεν πληρωνεις.

Ναι πάλι διαφορά, γιατί στην Ελλάδα έχεις δωρεάν με την κεραία την ιδιωτική και πληρώνεις πόσα είναι 2-5 ευρώ το δίμηνο τη δημόσια, ένα μόνο κανάλι.

Ενώ Βέλγιο αν δεν πληρώσεις το 25άρι τον μήνα τουλάχιστον (νομίζω μόνο για τηλεόραση είναι παραπάνω αλλά επειδή έχω πακέτο δεν ξέρω ακριβώς) δεν πιάνεις ούτε ένα κανάλι.

Με την ευκαιρία δες scarlet τι παίζει, με 39 έχω τηλέφωνο, τηλεόραση της belgacom (αλλά όχι όλα τα κανάλια, δες στο ίντερνετ) και απεριόριστο νετ 30αρι. Άλλα 8 και έχεις και κινητό.

Στείλε πμ για περισσότερα αν σε ενδιαφέρει.

Δημοσ.

Το ίδιο με Ελλάδα γίνεται στην Γερμανία(15€ το τρίμηνο) και Δανία(28€ το μήνα) εφόσον έχεις ίντερνετ/ράδιο/τηλεόραση με δικαίωμα των φορόμπατσων της Ραδιοφωνίας να κάνουν ντου στο διαμέρισμα σου να δουν εάν έχεις συσκευή.Στην Γερμανία πια(2014+) είναι πάγιο να το πληρώνεις εφόσον υπάρχεις και νοικιάζεις/κατοικείς σε σπίτι.Δίχως δυνατότητα απαλλαγής.

Έχω ακούσει τα ίδια για Σουηδία και Νορβηγία(από Δανούς).

Για αυτό μην τα λες μόνο για την Ελλάδα,ισχύει στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης...

Το ίδιο με την ΔΕΗ που πληρώνεις τα γαμησιάτικα άλλων μέσα στον λογαριασμό και σου βγαίνει φουσκωμένος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...