Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Tips.

Υπάρχουν κλάσεις supermarket. Έχεις τα ακριβά, έχεις και φθηνά. Και εδώ έχουμε, π.χ. Βασιλόπουλος και Lidl αλλά εκεί το εννοούν. Μεγάλη διαφορά! Π.χ. ASDA με το άλλο που αρχίζει από W. 

Πρόσεχε τις παρέες με τους Έλληνες! Συνήθως τους πιάνει μεγάλο home sick, ακούνε λαϊκά συνέχεια και φυσικά μιλάνε μόνο ελληνικά!

Έχουν λαϊκές! Φρόντισε να μάθεις που γίνονται τα markets αυτά και πότε. Αξίζει να πας. Έχουν και καντίνες φάση βρόμικο, που όμως κάνουν burgers! Τρελό καραμέλωμα κρεμμυδιών.... σίγουρα θα πετύχεις και γκλουχβάιν (σιγά μην θυμόμουν να το γράψω στα αγγλικά/γερμανικά) από τίποτα Γερμανούς. 

Να δοκιμάσεις/αγοράσεις mint sauce. 

Αυτά από εμένα... :)

Συμφωνώ Waitrose, είναι πολύ "upper class" και θα βρει εκεί μόνο εξελεπτισμένα είδη.

Και να πρροσθέσω στο ποστ του φίλου παραπάνω:

Όσον αφορά τα Lidl, μιας και είμαι Ελλάδα από χτες (2 εβδομάδες μετά από 10 χρόνια), πήγα σε ένα εδώ Θεσσαλονίκη και πήγα να πάθω έμφραγμα με τις τιμές. Τριπλάσιες σε σχέση με Βρετανία (π.χ Colgate οδοντόκρεμες) και αμφιβόλου ποιότητας τα υπόλοιπα.

Βρετανία Aldi & Lidl έχουν καλές ποιότητες και χαμηλές τιμές, ιδίως στα οπωροκηπευτικά.

Για μεγάλες αλυσίδες όσον αφορά τιμές ποιότητα Asda έχει μακράν την καλύτερη αναλογία από Tesco.

Sainsboury's είναι πιο middle class αλλά έχει καλές τιμές και ποιότητα, αλλά καμμία σχέση με τις χαμηλές τιμές του ASDA.

Για οποροκηπευτικά κλπ  να κοιτάτε για Βρετανικά προϊόντα. Προσοχή το φρέσκο ψωμί στα super market. Μερικά δεν το αφήνουν να φουσκώσει δεύτερη φορά, και ακόμα και ένα μικρό κομματάκι σας φέρνει τέτοιο φούσκωμα και ρεψιμο που αισθάνεστε ότι φάγατε το φούρνο ολόκληρο. Ενώ το πακεταρισμένο, έχει περισσότερο αλάτι από τα τυριά.

Οι πίττες (και ενοώ το ψωμί) αν και πακεταρησμένες, είναι μακράν καλύτερη λύση αν θέλετε να τις βάλετε κατάψυξη για να έχετε.

Για εμάς τους τυχερούς μου μένουμε επαρχία, υπάρχουν παραδοσιακοί φούρνοι σε μερικά χωριά και αγοράζουμε ψωμί αντίστοιχο του "ζυμωτού της γιαγιάς". Βέβαια ό,τι αγοράσεις πληρώνεις.....

Αυτά

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες  :-) 

Κάτι άλλο σχετικά με myths...
Μου έχουν άτομα πει 1-2 που έχουν πάει/μείνει εκει για λίγο ότι είναι πολύ κρύοι οι Αγγλοι και ότι η νυχτερινή ζωή τελειώνει στις 2 και αυτό με τράβηγμα και για Hardocore τύπους... Ισχύουν αυτά;

Εμένα πάντως άλλη εντύπωση μου έδωσαν στο Athens UK exhibition φέτος, ήταν πολύ φιλικοί... Αλλά ήταν και ακαδημαικοί που είχαν σχέση με public relations και δικαιολογείται

Δημοσ.

Αν θέλει κάποιος Έλληνας να πετύχει στο εξωτερικό, θα αφήσει πίσω την... Ελληνική νοοτροπία. Οι παρέες με Έλληνες σε πάνε πίσω, σε ρίχνουν..Αν θες να πας μπροστά, άνοιξε το μυαλό σου και μην ασχολείσαι με το τι λένε άλλοι. Άλλη οπτική γωνία αυτοί, άλλο εσύ. Αν πας προκατειλημμένος, τελείωσες.

Απλά και κατανοητά

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να λες μεταπτυχιακο, λογικα θα εισαι μεταξυ 22-25.Που σημαινει οτι εκανες φοιτητης απο τα 18.Εχεις παει σε κλαμπ,σε μπαρ,κωλομπαρα,καφεδες,αλητειες,αραλικια,μπυρες,ρετσινες,ουισκια,ξενυχτια,ξημερωματα στο σπιτι κλπ. Πραγματα που ηδη τα εχεις χορτασει και που ο μεσος ορος απο τα 23 τα εχει χορτασει και βαρεθει. Στην Αγγλια αυτο που θα κανεις ειναι μεταπτυχιακο,στο προθαλαμο της επαγγελματικης ζωης.Θα πας για να αποκτησεις εμπειριες και εμπειρια για δουλεια (γνωσεις,γνωριμιες κλπ). Στα 22-24 η παρταλοζωη του φοιτητη εχει τελειωσει.

Η αληθεια ειναι οτι σιγουρα αλλη νοοτροπια εκει,δε διαφωνω.Πινουν απο τος 7,στις 21:00-22:00 ειναι λιαρδα στους δρομους και στις 2 τουα διωχνουν ή φευγουν σπιτι.Οκ,σο γουατ. Εδω οργιαζουν διοτι εχουμε αλλη νοοτροπια και βομοθεσια και ελαστικοτητα,πρωτογνωρη για αυτους,για αυτο ερχονται και σε 5 μερες το ξεχουμιζουν το θεμα.
Τεσπα,ας μη παω αλλο οφτοπικ,the point is εκει δε πας για παραταση φοιτητικης ζωης αλλα για ωριμη φοιτητικη ζωη για μετεκπαιδευση (ουσιαστικα) με επαγγελματικο υποβαθρο.
Θα στερηθεις πραματα αλλα θα ανοιξεις το μυαλο σου.

Επεξ/σία από Adon1s
  • Like 1
Δημοσ.

Αν θέλει κάποιος Έλληνας να πετύχει στο εξωτερικό, θα αφήσει πίσω την... Ελληνική νοοτροπία. Οι παρέες με Έλληνες σε πάνε πίσω, σε ρίχνουν..Αν θες να πας μπροστά, άνοιξε το μυαλό σου και μην ασχολείσαι με το τι λένε άλλοι. Άλλη οπτική γωνία αυτοί, άλλο εσύ. Αν πας προκατειλημμένος, τελείωσες.

Απλά και κατανοητά

παπαρίες λες. κλασσικό κλισέ ελληνα την έκανα ψώνιο και ζω αγγλία.

• Like 5
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες  :-) 

Κάτι άλλο σχετικά με myths...

Μου έχουν άτομα πει 1-2 που έχουν πάει/μείνει εκει για λίγο ότι είναι πολύ κρύοι οι Αγγλοι και ότι η νυχτερινή ζωή τελειώνει στις 2 και αυτό με τράβηγμα και για Hardocore τύπους... Ισχύουν αυτά;

Εμένα πάντως άλλη εντύπωση μου έδωσαν στο Athens UK exhibition φέτος, ήταν πολύ φιλικοί... Αλλά ήταν και ακαδημαικοί που είχαν σχέση με public relations και δικαιολογείται

Φιλικότατοι οι Άγγλοι από την δική μου εμπειρία. Αλλά δεν θα κάτσουν 3 ώρες σε καφέ να πουν για όλα τα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και τα θρησκευτικά θέματα. Συνήθως για θέματα που δεν γνωρίζουν, δεν εκφράζουν άποψη και σχεδόν ποτέ δεν μονολογούν

Ειδικά Λονδίνο που ο χρόνος είναι περιορισμένος λόγω αποστάσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που μετά από δουλειά ή πανεπιστήμιο όλοι μέσα σε 2-3 λεπτά εξαφανίζονται. Είτε θα πάνε στη pub (εκεί θα κάτσουν κανένα 3ωρο σίγουρα), είτε σπίτι τους με 40-60 λεπτά διαδρομή

Τώρα για Λονδίνο πάντα, τα νυχτερινά κλείνουν διάφορες ώρες. Κάποια bars (πχ salsa bar) κλείνει κάπου στις 3-4 το πρωί αναλόγως τη μέρα. Κατά τη γνώμη μου (και τη δική μου εμπειρία), με το τράβηγμα που λες μπορεί να πάει και πρωί 5-6. Οι pubs κλείνουν πιο νωρίς (10-12 κάπου) ενώ τα bars πάνε πιο αργά

Κάθε μέρος (pub, bar, φαστφουντάδικο, κτλ) έχει δικό του site για τα opening hours. Μέχρι και στο google maps βρίσκονται οι ώρες, οπότε είναι πολύ εύκολο να τα δεις από το κινητό σου

Για τον καιρό τώρα, μία έκφραση ταιριάζει στο Λονδίνο. Four seasons in a day

Γενικά ο καιρός είναι ήπιος, είτε έχει ήλιο είτε βρέχει. Μόνο όταν έχει συννεφιά του δίνει και καταλαβαίνει. Προσωπικά έχω πετύχει 4-5 μέρες σερί ήλιο το χειμώνα (ενώ ο ήλιος την ίδια εποχή έβγαινε τακτικά) και καλοκαίρι το ψιλόβροχο που κάνει. Δεν νομίζω να δεις δυνατές βροχές όπως στην Ελλάδα. Η βροχή είναι απαλή. Από την άλλη χιόνι ενδέχεται να δεις σπάνια. Εγώ τουλάχιστον είδα μετά τον Γενάρη. Μάλλον θα φταίει το global warming :P

Οι θερμοκρασίες είναι συνήθως περίπου στο μηδέν μέχρι 10 βαθμούς το χειμώνα. Κατά τη θερινή περίοδο, μπορεί να ανέβει πάνω από 30 κάποιες μέρες

Για τους Έλληνες τώρα, προσωπικά είδα ότι οι περισσότεροι λαοί βγαίνουν με την εθνικότητα τους. Τις περισσότερες φορές είναι συνήθεια, και διευκολύνει η κοινή γλώσσα. Το θέμα είναι ότι αν κάνεις παρέα με άτομα που αρχίζουν την κλάψα κάθε φορά που βγαίνετε, τότε περιορίζεις τον εαυτό σου σε ένα Greek Bubble που η κακιά η μοίρα έκανε κακό στην Ελλάδα και τι θα απογίνουμε τώρα. Αυτού του είδους η νοσταλγία σε ένα μέρος όπως το Λονδίνο, δεν βοηθάει να ζήσεις το full experience (τρόπος του λέγειν, γιατί πάντα θα έχεις καινούρια πράγματα να δεις)

Οι νότιοι Ευρωπαίοι είναι πιο ομιλητικοί ενώ για τους πολύ βόρειους πρέπει να κάνεις πολλές ερωτήσεις, να περίμενεις και να μιλάς πιο σιγά αν θέλεις να συναναστραφείς μαζί τους

Οι ακαδημαϊκοί που είπες από ότι θυμάμαι απαντάνε κατά 99% σε όλα. Αν δεν έχουν χρόνο ή βιάζονται, θα στο πουν

Κάτι άλλο άσχετο. Το tube (underground/μετρό) πάει παντού. Μέχρι και ζώνη 6 (που δεν πολυχρειάζεται). Το Λονδίνο είναι από τις πόλεις που μπορείς να ζήσεις και χωρίς κάποιο όχημα. Μετά τα μεσάνυχτα υπάρχουν night buses και το tube ανοίγει κάπου στις 6 το πρωί (μέχρι να το κάνουν επιτέλους 24ωρο). Στρίμωγμα και τα σχετικά μόνο σε συγκεκριμένους σταθμούς (πχ oxford circus) στη ζώνη 1 και σχεδόν πάντα σε rush hours. Έξω από την ζώνη 1, τα βαγόνια αδειάζουν σημαντικά

Στο κέντρο (δηλαδή ζώνη 1) ο κάθε σταθμός απέχει 10-15 λεπτά (με τα πόδια) από τον επόμενο. Έχει πολλούς σταθμούς και πολλές γραμμές. Το μετρό μπορεί να μην παίρνει όσκαρ καθαριότητας (συγκριτικά με άλλη χώρα όπως η Γερμανία) αλλά είναι σουπερ βολικό, πάντα στην ώρα του και τα προβλήματα σπανίζουν. Από το site tfl.gov.uk μπορείς να δεις τις γραμμές, αν είναι ανοικτές ή έχουν προβλήματα ή κάνουν έργα

Προσωπικά μόνο μια φορά μου έτυχε να κλείσουν ολόκληρη γραμμή λόγω απροσδόκητου περιστατικού σε ζώνη 4 νομίζω. Έπρεπε να κάνουν έρευνες και έκλεισαν όλη τη γραμμή για αρκετές ώρες. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ήταν πάλι έτοιμη

Παράλληλα με τις στάσεις του μετρού, υπάρχουν συνέχεια λεωφορεία. Αν πάρεις απεριόριστη oyster τότε μπορείς να πάρεις όποιο μετρό, λεωφορείο ή overground θέλεις. Πάντα μέσα στις ζώνες στις οποίες περιλαμβάνει το μηνιαίο (ή εβδομαδιαίο) πακέτο oyster που πήρες

Σε καθαριότητα και night life η Ελλάδα υπερτερεί κατά πολύ. Προετοιμάσου για culture shock με τα ξύλινα κτήρια :P

Όποιος κατάφερε να διαβάσει όλο αυτό το σεντόνι μέχρι τέλος, ας κάνει ένα like. Να ξέρω τουλάχιστον αν τα διαβάζουν άλλοι ή τα γράφω για τον άνεμο λολ

Δημοσ.

Λέω αν όντως είναι μύθος, δε πάω να οργιάσω(όχι ότι οργίασα εδώ αλλά είναι Off topic) αλλά θέλω ισορροπία όχι μόνο διάβασμα και τπτ άλλο.

Δημοσ.

Λέω αν όντως είναι μύθος, δε πάω να οργιάσω(όχι ότι οργίασα εδώ αλλά είναι Off topic) αλλά θέλω ισορροπία όχι μόνο διάβασμα και τπτ άλλο.

Ότι οι Έλληνες είναι περισσότερο κοινωνικοί και ομιλητικοί, ισχύει

Ότι οι Άγγλοι είναι τόσο κρύοι που αν πέσεις κάτω και ψοφάς θα σε αφήσουν να πας στον παράδεισο, ΔΕΝ ισχύει

Οι Άγγλοι (και λοιποί βόρειοι) έχουν μάθει να κινούνται ατομικά. Διαφορά κουλτούρας είναι

Δημοσ.

Plus σε αυτά που λέει ο triapoulakia...

Οι pubs είναι πολύ ωραίο περιβάλλον! Αρκεί να βρεις καμία καλή. Εν γένει είναι σαν τα δικά μας καφενεία, μόνο που μέσα έχουν σχεδόν σίγουρα βελάκια, ΚΑΛΕΣ μπύρες και κάνουν την γυφτιά να σε βάζουν να αγοράζεις τα ξηροκάρπια/πατατάκια. Εάν δεν τα αγοράσεις, απλά πίνεις σκέτη την μπύρα σου και στο ωραίο κλασικό σχεδόν γυάλινο ποτήρι με εκείνη την κούρμπα κοντά στο χείλος του. 

Επίσης, στις περισσότερες (εάν όχι όλες πλέον), ο αέρας είναι καθαρός από τσιγαρίλα (ναι, είμαι καπνιστής κανονικός). 

Ακόμα, υπάρχουν λογιών clubs. Είναι τα φοιτητικά όπου Παρασκευές βράδια το πάτωμα στις τουαλέτες κολλάει και είναι τίγκα σε υγρά κάθε είδους... από αλκοόλ χυμένο μέχρι εμετούς και άλλα... Εκεί πας εάν θέλεις τυπικό αγγλικό ξεσάλωμα με τίγκα new rock και pop μουσική (αναλόγως το club). Υπάρχουν και πιο κυριλάτα, όπου πάνε οι εργαζόμενοι και αναλόγως το βαλάντιό σου (παίζει είσοδος σε μερικά) πας και σε ανάλογης κλάσης. Εκεί είναι πιο κυριλέ θαρρώ... δεν έχω πάει όμως γιατί δεν είμαι των clubs... αλλά των pubs :P (λαϊκό παιδί γαρ). 

Προτείνω κάργα pubs! Ειδικά μικρές συνοικιακές! Ωραία ατμόσφαιρα... ήρεμη... χαλαρή... αρκεί να μην πας βόρεια, έχει μπάλα και είσαι αντίπαλης ομάδας... παίζει να φας πολύ ξύλο ή να σε φυγαδεύσουν (true story από φίλο). 

• Like 1
Δημοσ.

Οι παρέες με Έλληνες σε πάνε πίσω, σε ρίχνουν..

Γιατί αυτό; 

Όλοι Ελ==κακό-τζιζ;

Προσωπικά τα καλύτερα παιδιά & τώρα φίλοι καρδιακοί,Έλληνες,τα βρήκα στην Γερμανία.

Μαλάκες υπάρχουν σε όλες τις ράτσες,δική σου ευθύνη να ξεχωρίσεις την ήρα από το στάρι...

• Like 3
Δημοσ.

Urban myths εν έτη 2015..... Να αναφερώσουν στη δυτική Σκωτία να το καταλάβω.

Και πάλι το Λονδίνο δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της χώρας, που στο κάτω κάτω αντιπροσωπεύει μόνο το 1/7 του συνολικού πλυθισμού της Βρετανίας σε μία μικρή γωνία του νησιού. Όσοι έχουν ζήσει πιο Βόρεια του Μ25 γελάνε με τέτοια σχόλια.

Κλαιν μαιν. Απο την ελλαδα θα φυγει η κοπελα, οχι απο τη σκωτια...

Αντε και βγαζει ηλιο μια βδομαδα παραπανω.... ε και;

http://www.london.climatemps.com/precipitation.php

Δημοσ.
Οι Άγγλοι (και λοιποί βόρειοι) έχουν μάθει να κινούνται ατομικά. Διαφορά κουλτούρας είναι

Αν ξερω καλα η κουλτουρα εχει θετικη σημασια. Η αδιαφορια μονο δειγμα κουλτουρας δεν ειναι. Ειναι ισως μια απο τις χειροτερες "αμαρτιες" του συγχρονου ανθρωπου. Αδιαφορα = no future.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...