Προς το περιεχόμενο

Απόσταση εργασίας από το σπίτι.....


kikis2002

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχα δουλειά στο Χαλάνδρι και πήγαινα με συγκοινωνία απο Καλλιθέα. Ήθελα 1+ ώρα πήγαινε και άλλο τόσο στο γύρνα. Έχανα όλη μου την ημέρα και δεν μου άρεσε καθόλου.

Είχα και δουλειά στο Μαρούσι αλλά τότε είχα πια μηχανή οπότε οι χρόνοι μειώθηκαν. Παρόλα αυτά η ιδέα της απόστασης δεν μου άρεσε.

Η πιο κοντινή δουλειά ήταν 2 οικοδομικά τετράγωνα απο το σπίτι που έμενα τότε. Ξύπναγα στις 8:55 και στις 9:00 έδινα το παρόν στη δουλειά.

Τώρα η δουλειά μου απέχει 10 λεπτά με τα πόδια, 5- με τη μηχανή.

 

Για εμένα είναι σημαντικό να μην έχω μεγάλη απόσταση (που μεταφράζεται και σε χρόνο) απο το σπίτι στη δουλειά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

175 χλμ μακριά = 350 κάθε μέρα επί 4 χρόνια. Αγγλία βέβαια

 

Με ποσες μερες ανα εβδομάδα και σε ποια περιοχή αν επιτρέπεται?

 

60+60 κάθε μέρα και δεν την παλεύω, μιλάμε για πάνω απο 2:30 ωρες κάθε μερα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Μενω Γαλατσι και εργαζομαι στο Κεντρο. Χονδρικα κανω μιση ωρα περιπου για να παω στη δουλεια με τραινο και Μετρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλες οι δουλειές που έχω κάνει ήταν max 25-30 λεπτά από το σπίτι door to door, σε κάποιες περιπτώσεις έφτανε και αηδιαστικά κοντά (κοιμόμουν στης κοπέλας και η δουλειά ήταν ένα οικοδομικό τετράγωνο).

 

Ποιότητα ζωής λέμε, τώρα το commute μου είναι 20-25 λεπτά από το γραφείο στο σπίτι μέχρι το γραφείο στη δουλειά (βέβαια, το σπίτι επιλέχτηκε εξαρχής για να είναι κοντά στη δουλειά). Λόγω οικογένειας αν ήταν πάνω από μισή ώρα σχεδόν σίγουρα θα μετακόμιζα. Ακόμα και 15 + 15 = 30 λεπτά καθημερινά είναι τεράστια διαφορά όταν ο χρόνος που έχω διαθέσιμος με τα παιδιά είναι 1-2 ώρες max.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως βλέπω οι περισσότεροι παίζεται σε χρόνο σαν την δική μου απόσταση και κάποιοι και παραπάνω... 

Τώρα εγώ βρίσκομαι όπως σας είπα στα 5 λεπτά από την δουλειά μου αλλά όπως σας ανέφερα η ποιότητα ζωής που θα έχει εκεί είναι ανεκτίμητης αξίας.. Κήπους.. Δέντρα... Τεράστιο σπίτι.. Πισίνα κάποια στιγμή... κτλ κτλ 

Όπως είπατε το να διαλέγεις αγορά σπιτιού βάση εργασίας δεν είναι σωστό γιατί η δουλειά είναι μεταβαλλόμενη άλλα στην δικιά μου περίπτωση είναι επιχείρηση δικιά μου αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις κάτι μπορεί να μην πηγαίνει καλά αύριο μεθαύριο. 

Διαβάζω περιπτώσεις που γράφατε που πηγαίνετε στις μακρινές περιοχές με συγκοινωνίες και πραγματικά παίρνω κουράγιο και καταλαβαίνω οτι η μισή ώρα δεν είναι και τραγικό πράγμα. 

 

 

 

Bspus Πειραιάς Γλυφάδα είναι κόλαση... Χωρίς να σκεφτώ πιστεύω είναι πάνω από 30 φανάρια!!  Μόνο βράδυ μπορείς να κάνεις 25 λεπτά... Φανάρια.. Κίνηση της κακομοίρας... Από ΒΠ έχω να κάνω με μια Εθνική με 4 λωρίδες και κανένα φανάρι... 30χλμ ναι μεν αλλά η κίνηση στην Εθνική σημαίνει 80-90χλμ στην αριστερή λωρίδα μονιμα.. Τώρα αν μποτιλιάρει και σταματήσει η κυκλοφορία είπαμε ανεβαίνουν οι χρόνοι.

 

0 φανάρια για να μπω Εθνική από το σπίτι και μόνο 2χλμ

0 φανάρια απο την έξοδο της εθνικής μέχρι την δουλειά μου και μόνο 1 χλμ

 

idomeneas7 Είπαμε για ποιότητα ζωής και εσύ μου λες να μείνω αγκαλιά με τα εργοστάσια και όχι άλλο εχει εκεί.. Άσε που η δουλειά μου είναι αρχή Πειραιά.. Καραισκάκη κοντά για να σου εξηγήσω.. Δεν βολεύει!!

 

cococrops Βράδυ το έκανα και εγώ 12 λεπτά με VAN χωρίς να τρέχω ιδιαίτερα. Την μηχανή θέλω να την αποφύγω γιατί αν είναι να κάνω 30χλμ να πάω και 30χλμ να γυρίσω κάθε μέρα.. Αυξάνω τις πιθανότητες να γίνει καμιά μαλακία... 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Από ΒΠ έχω να κάνω με μια Εθνική με 4 λωρίδες και κανένα φανάρι... 30χλμ ναι μεν αλλά η κίνηση στην Εθνική σημαίνει 80-90χλμ στην αριστερή λωρίδα μονιμα.. Τώρα αν μποτιλιάρει και σταματήσει η κυκλοφορία είπαμε ανεβαίνουν οι χρόνοι.

 
 

 

Επειδή μένω ΒΠ και πριν κάποια χρόνια για αρκετά φεγγάρια το έκανα κάθε μερα μέχρι τον πειραιά, τα 80-90 στην αριστερή λωρίδα είναι όνειρο θερινής νυκτός. Μόνο στις 6 το πρωι αυτο. 

Μετά μποτιλιάρει απο φορτηγά και πάς σημειοτών

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

120-150milia την ημέρα, ήτοι 3 ώρες με το αμάξι, 5 μέρες την εβδομάδα 228 μέρες το χρόνο. (Αγγλία)

 

Ευτυχώς είμαι contractor, οπότε έχω επιστροφή ΦΠΑ, και τα έξοδα είναι αφορολόγητα. (καύσημα, λάστιχα, συντήρηση)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι σημαντικό να ειναι η δουλειά στο 20λεπτό αντε στο μισάωρο απο την δουλειά . Αλλα δεν ειναι και ευκολο να διαλέξεις σπίτι βάση της εργασίας. Ειδικά οπως ειναι τώρα τα πράγματα στις δουλειές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην δουλειά μου πάω 10 - 10:30   εκείνη την ώρα αποκλείεται να έχει κίνηση η εθνική... Η κίνηση είναι 7-9!

 

 

Βρε παιδιά όλοι εσείς που πάτε Αγγλία πως την παλεύεται με τέτοιες αποστάσεις? Για τέτοιες τεράστιες αποστάσεις 150 μίλια εγώ θα έπαιρνα σπίτι στην περιοχή που είναι η δουλειά. Φαντάζομαι στο ενοίκιο είστε οπότε γιατί δεν πάτε σε κάτι κοντινότερο να μείνετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...