Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι εννοεις? Πιστευω οτι εκεινος,που "συμβιβαζεται" με μια τετοια ατυχια του ειναι δυνατος. 

Δεν πιστευω κατι τετοιο. Ειμαστε ρυθμισμενοι κατα καποιο τροπο στο να προσαρμοζομαστε σε τετοιες καταστασεις, τοσο προς το καλυτερο οσο και προς το χειροτερο. Η εμπειρια αυτο δειχνει.

Διαβασε αυτο

https://en.wikipedia.org/wiki/Hedonic_treadmill

Και ειδικα το κομματι empirical findings για να δεις τι εννοω

In the aforementioned Brickman study (1978), researchers interviewed 22 lottery winners and 29 paraplegics in order to determine their change in happiness levels due to their given event (winning lottery or becoming paralyzed). The group of lottery winners reported years after winning the lottery, participants were no happier than before they won. These findings show that having a large monetary gain had no effect on their baseline level of happiness, for both present and future happiness. Similarly, they found that a few years after the accident, the paraplegics reported similar levels of happiness in life to before the accident (i.e. they were no less happy with their lives than they were before the accident). One must note that the paraplegics did have an initial decrease in life happiness, but the key to their findings is that they eventually returned to their baseline in time

Για καποιο λογο, το παραπανω συμπερασμα με ανησυχει περισσοτερο απο το να με καθησυχαζει.

• Like 1
  • Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειμαστε ρυθμισμενοι κατα καποιο τροπο στο να προσαρμοζομαστε σε τετοιες καταστασεις, τοσο προς το καλυτερο οσο και προς το χειροτερο. 

Βασισου στην πρωτη πιθανοτητα.   :-)

Επισης θα σου προτεινα τετοιου ειδους ανησυχιες, να τις αφησεις κατα μερος. Καλο ειναι να προετοιμαζομαστε (αν ειναι εφικτο) για παν ενδεχομενο αλλα εως εκει.

Δημοσ.

Για το ατυχημα θα συμφωνησω αλλα να πεθανεις στον υπνο σου χωρις να το περιμενεις ειναι μαλλον απο τους καλυτερους τροπους να πεθανει κανεις, αφου ολοι ξερουμε οτι δεν θα τη γλυτωσουμε. Η προσμονη του θανατου ειναι που κανει καποιον να υποφερει.

Βασικά για τον ύπνο, με φοβιζει οτι θα με βρούνε μετα απο καμια μερα. Αφου θα εχει σπασει τα τηλέφωνα η οικογένειά μου και δε θα με βρισκουν και θα ερθουν ως εδώ. Και μετα οτι θα πρεπει να με μεταφερουν πισω Ελλάδα - φαντάσου διαδικασίες. Με τρελαίνει η ιδέα οτι μπορεί να πεθάνω μονος έξω.

Δημοσ.

Το γήρας. Επίσης κάποιες φορές φοβάμαι πως θα με πάρουν τηλέφωνο για να μου πουν οτι κάτι έπαθε ο άντρας μου, όποτε το σκέφτομαι τρελαίνομαι.

Δημοσ.

Γιατί έτσι; υπάρχουν και άλλες λύσεις.

Αλλά το να φοβάσαι να τεκνοποιήσεις να είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου δεν είναι λίγο κάπως; Σε φοβίζει πιο πολύ κι από τον θάνατο;

δεν ξερω γιατι ειναι η μεγαλυτερη φοβια μου. Αν ηταν τοσο ξεκαθαρο ποια πρεπει να ηταν η μεγαλυτερη, θα ειχαμε ολοι την ιδια :) ο θανατος σιγουρα δεν ειναι γιατι αργα η γρηγορα θα συμβει σε ολους μας. Επισης εχω συμβιβαστει με την ιδεα μετα απο το θανατο καποιον πολυ δικων μου ατομων σε πολυ μικρη ηλικια
Δημοσ.

Την ανημπορια , τα γεραματα και την μοναξια ιδιως τον συνδυασμο των τριων.. φυσικα και τον θανατο οχι τον ξαφνικο αλλα την αρρωστια.

Α και τα αεροπλανα!!

Είναι το σοκ της δεκαετίας που διανύεις δεν είναι τίποτα όλοι το έχουμε περάσει αυτό το στάδιο. 

• Confused 1
Δημοσ.

Είναι το σοκ της δεκαετίας που διανύεις δεν είναι τίποτα όλοι το έχουμε περάσει αυτό το στάδιο. 

Οχι πες το αλλη μια φορα δεν το εμπεδωσα :P

Διανυω την τριτη δεκαετια της ζωης μου δεν ειμαι κανενα ραμολιμεντο αλλα εν παση περιπτωσει αυτοι ειναι οι φοβοι μου.

Δημοσ.

Διανυω την τριτη δεκαετια της ζωης μου δεν ειμαι κανενα ραμολιμεντο αλλα εν παση περιπτωσει αυτοι ειναι οι φοβοι μου.

Σχήμα λόγου η δεκαετία απλά είχα και εγώ της ίδιες σκέψεις έτσι ένοιωθα και εγώ  μπορώ να σου πω ακόμη χειρότερα.

Χωρίς παρεξήγηση. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

μήπως διανύεις την τέταρτη; 

Δημοσ.

χαχα κι εγώ την τέταρτη διανύω μην ανησυχείς, μια χαρά είναι, σε άλλα τόσα χρόνια θα πεθάνουμε

Μακάρι να γνωρίζαμε πότε θα φύγουμε από αυτόν των μάταιο κόσμο 

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...