Προς το περιεχόμενο

Καινουριο home cinema


heavyrain

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι αλλα πχ ο 920 που θα παρω δινει 140βατ στα 6ωμ (και φανταζομαι ακομα περισσοτερα στα 4) αν βαλω ηχεια που λενε 50βατ και ειναι στα 4ωμ οπως τα magnat δεν υπαρχει μεγαλος κινδυνος να τα καψει;

Τα b&w δεν νομιζω ν διαφωνει κανεις στο οτι ειναι ο ορισμος του "οτι πληρωνεις παιρνεις", ακομα και καποιος αρχαριος στον ηχο οπως εγω.

 

Τι ειναι τα p.a και spl;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ποια Magnat βρήκες και είναι 4ohm. Για σπίτι δύσκολο να πετύχεις τέτοια αντίσταση. Για στείλε μοντέλο.

 

P.A = professional audio. Μαγαζιά, clubs κτλ. Spl. Είναι μια μονάδα μέτρησης για ακουστικό επίπεδο. Όσο μεγαλύτερο τόσο μεγαλύτερη ένταση. Αυτό μέτραει σε max db. Άσχετα με την ευαισθησία η τα Watt ενός ηχείου, Αυτή είναι η μοναδική τιμή που μας λέει πόσο δυνατά παίζει ένα ηχειο. Μερικά μεγάφωνα καταφέρνουν να παίξουν πιο δυνατά πχ με λιγότερα Watt. Είναι και θέμα κατασκευής οι επιδόσεις. Στην περίπτωση σου όμως δεν μας αφορούν αυτά. Spl κοιτάμε σε μεγάλα μαγαζιά η στα καγκουρ car audio

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα magnat supreme 202 ειμαι σιγουρος οτι σε καποια αγγελια που τα εδιναν ειδα να γραφει 4ωμ, τωρα βλεπω στα μαγαζια λεει οτι ειναι 4-8ωμ, τι σημαινει αυτο; Γιατι δεν εχουν σταθερη αντισταση;

 

Ενας τα δινει 100€ ζευγαρι, ειναι καλυτερα απο καποια αντιστοιχης αξιας whafedare?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι όλα τα ηχεια έχουν μεταβλητή. Ανάλογα τις συχνότητες που αναπαράγουν μεταβάλλεται. Απλά στο όριο που συνήθως παίζουν (το ορίζει το crossover) βγαίνει μια μέση τιμή. Μην σε απασχολεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει κανόνας με την ομικη αντίσταση των ηχείων. Η μόνη προϋπόθεση είναι ο ενισχυτής να έχει προδιαγραφές ώστε να μπορεί να κατέβει χαμηλά σε αντίσταση. Ίσα ίσα που οι ενισχυτές σε χαμηλότερες αντιστασεις ηχείων έχουν την δυνατότητα να δώσουν περισσότερη ισχύ.

Άρα ακόμα καλύτερα καθώς περνούμε από τα τροφοδοτικα του τα μέγιστα.

Αυτό είναι λάθος. Τι επιπέδου ηλεκτρονικά έχεις κάνει;

θα 'πρεπε να το ξέρεις αφού έχεις υπογραφή oτί ασχολείσαι επαγγελματικά.

Tέσπα από τη λυκειακή φυσική ...

Ηλεκτρική ισχύς:

de745bdfcd641bcd64c4a3a39e574444.png

Hλεκτρικό ρεύμα:

f9ae53a99f2b2b6a74146fb04fb3ff73.png

Άρα το ρεύμα είναι αντιστρόφος ανάλογο της ισχύς:

5182eb42ce395fca32000000.png

Επομένως όσο πιο μικρή η αντίσταση τόσο μεγαλύτερη ανάγκη για ρεύμα.

 

Ένα μεγαλύτερης αντίστασης ηχείο ας το πούμε προστατεύει τον ενισχυτή από το να δώσει περισσότερο ρεύμα.

Ένα ηχείο 4Ω μπορεί να αναγκάσει έναν ενισχυτή να στείλει περισσότερο ρεύμα από αυτό που μπορεί.

Οι περισσότεροι φθηνοί ενισχυτές θα δυσκολευτούν περισσότερο με ένα τέτοιο ηχείο.

Για αυτό το λόγο οι εταιρίες αναφέρουν στα χαρακτηριστικά τους αν ένας ενισχυτής μπορεί να σηκώσει 4 Ohm ηχεία.

Aυτά είναι πάντα τα πιο ακριβά μοντέλα πχ για Pioneer από SC-LX59 και πάνω.

 

 

 

Η ευαισθησία παρόλο που εν μέρη σημαίνει αυτό που προειπωθηκε, στα οικιακά συστήματα δεν της δίνουμε τόση σημασία όσο στα p.a. Όπου το ζητούμενο είναι τα spl.

 

 

 

Φυσικά και μας νοιάζει η ευαισθησία και τα SPL.

H ευαισθησία κατά κάποιο τρόπο εκφράζει το βαθμό απόδοσης του ηχείου,

δηλαδή κατά πόσο αποδοτικά μετατρέπει τη λαμβανόμενη ηλεκτρική ενέργεια σε ακουστική.

Ακόμα πιο απλά σημαίνει το πόσο δυνατά θα παίξει ενα ηχείο με το ίδιο ρεύμα.

Στα home cinema εννοείται οτι μας νοιάζουν και τα SPL.

Σε μια σκηνή με πολύ ένταση , με εκρήξεις ή σε κάποια μάχη, σε κάποιο καλό ορχηστρικό θα την χρειαστούμε την extra ένταση.

Εδώ που έχουμε και μικρούς ενισχυτές εννοείται οτι μας νοιάζει ακόμα παραπάνω.

Για αυτό το λόγο από τα πιο καλά home cinema ηχεία θεωρούνται τα Klipsch.

 

Στα οικιακά συστήματα μας ενδιαφέρουν η ποιότητα, οι χροιες, τα χρώματα, η αληθοφανεια κτλ. Και όχι τα νούμερα αυτούσια.

Η ποιότητα σαφώς μας ενδιαφέρει. Δεν είπε κανείς το αντίθετο.

Τα άλλα που γράφεις είναι λίγο ραντομ.

Δεν μπορώ να διαβάζω για χροιές, χρώματα, αληθοφάνεια...

Γενικώς παθαίνω κάτι με τους όλο και πιο περίεργους όρους που χρησιμοποιουν οι hignend-άδες.

Τι πάει να πει μας νοιάζει η χροιά; Να δούμε λίγο και τί σημαίνει χροιά.

Yπάρχει περίπτωση να πάρεις ένα ηχείο και να παίξει η κιθάρα σαν βιολί ή το αρμόνιο σαν τρομπόνι;

 

Η b&w είναι μια εταιρεία που δεν συγκρίνεται σε ποιότητα κατασκευής με ότι συζητάμε εδώ.. Πες μας ένα επιχείρημα γιατί όχι?

 

Υπερβολικό hype και υπερβολικά overpriced, ειδικά οι φθηνές σειρές,

Στην κατηγορία τιμής που κοιτά το παιδί, μπορεί να βρει ηχεία από Dali, Monitor Αudio κτλ που να του αρέσουν περισσότερο. Επίσης ο ενισχυτής που μιλάμε είναι πολύ φθηνός για να πάει σε B&W.

Πρέπει να υπάρχει μια αναλογία στο σύστημα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν λεμε κατι διαφορετικο......

 

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην ξέρει τον νόμο του ohm. Πίστεψε με από ρεύματα και συναφή γνωρίζω πολύ παραπάνω.

Αυτό που είπα πιο επάνω αν πρόσεξες είναι ότι ΑΝ ο ενισχυτής αναφέρει στις προδιαγραφές του ότι μπορεί να διαχειριστεί φορτία σε χαμηλή αντίσταση πχ από 4ω - 16ω δεν μας απασχολεί. Μάλιστα όλοι οι ενισχυτές στις προδιαγραφές τους δίνουν τα Watt ισχύος μετρημενα στην χαμηλότερη αντίσταση για λόγους εντύπωσιασμου.

Αν μπορούμε να επιλέξουμε την χαμηλότερη δυνατή αντίσταση ηχείου με σκοπό να πάρουμε τα μέγιστα από το τροφοδοτικό του ώστε να παίξουμε πιο δυνατά αν χρειαστεί γιατί όχι επαναλαμβάνω?? Εφόσον ο ενισχυτής το επιτρέπει το τονίζω...

 

Ολοι οι ενισχυτες παραδίδουν περισσότερη ισχυ στις χαμηλότερες αντιστασεις. Μαλιστα οι καλοι ενισχυτές διπλασιαζουν τα watt στην μιση αντισταση. Σε αυτα τα μοντελα κερδίζεις μονο 30 με 40watt.

ΑΝ ο ενισχυτής δεν υποστηρίζει οδήγηση ηχείων σε χαμηλή αντίσταση τοτε προσέχουμε καθώς εκεί υπάρχει κίνδυνος. Αν και όλοι έχουν protection.

Τέλος όλα τα οικιακά ηχεια παίζουν από 6 έως σπανίως 16ω κυρίως 8ω που όλοι οι ενισχυτές διαχείριζονται. Οπότε τζάμπα χολοσκαμε.

Το spl επιμένω ότι δεν είναι προδιαγραφή που κοιτάμε από τις πρώτες. Όλα τα ηχεια για οικιακή χρήση σπανίως τα δουλεύουμε στο 100% τους.

Σαφώς και οι χροιες παίζουν ρόλο. Δηλαδή όλα τα ηχεια παίζουν ακριβώς το ίδιο?? Ακόμα και ένας άσχετος θα μπορούσε να διακρίνει βασικές διάφορες από ηχειο σε ηχειο. Στις ίδιες εντάσεις πάντα.

Μια κιθάρα δεν θα ακουστεί σαν βιολί. Αλλά αλλιώς ακούς μια κλασική κιθάρα ζωντανά. Αλλιώς σε ένα hi-end και αλλιώς στο all in one home cinema ΜΕ ηχεια μιας ιντσας. Οι χροιά καθορίζεται από τις ταλαντωσεις. Αν ένα ηχειο δεν είναι ικανό να ταλαντωθει με ακρίβεια το αποτέλεσμα αλλιωνεται.

Τα klipsh να υποθέσω σου αρέσουν επειδή έχουν πολύ υψηλές ευαισθησίες?? Για cinema καλά είναι για μουσική όμως δεν τα αντέχω. Γούστα μου. Δεν μπορώ την κορνα στο hi-fi ούτε στο κοφτο μπάσο της αμερικανικής σχολής. Για να βαρας δυνατά με αξιοπρεπές αποτέλεσμα καλά είναι. Για hi-fi διαφωνώ. Άσε που θεωρώ και εγώ την klipsh υπέρκοστολογημενη για την ποιότητα κατασκευής.

Η b&w δεν είναι value for money. Αλλά οι καλές σειρές είναι τόσο σε ήχο όσο και built quality από τις λίγες. Πχ έχω τα 803 σε ήχο δεν έχω βρει κάτι άλλο που να μου ταιριάζει. Οκ είναι ακριβά αλλά αυτό μου ταίριαξε.

Στην τελική τα βρήκε 150€ οσο κάνουν ένα ζευγάρι Magnat, Yamaha, Wharfedale τα οποία είναι εκτός σε όλα... Τα 603 μια χαρά τα κουνάει ο 920. Μπορεί ηχητικά να απαιτούν κάτι καλύτερο σε ποιότητα και πιστοτητα αλλά θα παίξουν καλύτερα από τα προαναφερομενα. Μιλάμε πάντα για 150€....

Επεξ/σία από graphist83
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραια μιας και μου δινεις πασα, να το αναλυσουμε και πρακτικα.

 

Απο ηλεκτρικής αποψης μπορει. Το ηχειο αυτο μπορει να διαχειριστεί απο 30-120W rms με μεση σύνθετη αντίσταση στα 8Ω. Ο ενισχυτής αυτος με αυτο το φορτιο παραδίδει σχεδον 80W rms στα 8Ω (rms εννοούμε στο φάσμα 20-20.000Hz). Με μπόλικη παραμόρφωση ομως.

 

Αν με ρωτας αν ο ενισχυτής αυτος μπορει να τα οδηγησει θα σου απαντήσω θετικα. Τις δυνατότητες τους ομως δεν τις αξιοποιει. Κανονικα απαιτείται ενισχυτης με καλυτερα τροφοδοτικά και με πιο Hi-FI χαρακτήρα. Πιθανον κάποιον με διάταξη κλασης ΑΒ.

 

Γενικα οταν θελουμε να παιζουμε δυνατα, η θεωρεια λεει οτι το ηχειο και ο ενισχυτης πρεπει να εχουν την ιδια ισχυ. Στα επαγγελματικα μαλιστα οι ενισχυτες που επιλιγουμε ιδανικα, ειναι παντα 10 με 15% πιο δυνατοι απο τα ηχεια. Ο λογος ειναι γιατι ενας μικρος ενισχυτης μπορει πολυ πιο ευκολα να καταστρεψει ενα ηχειο απο εναν μεγαλο.

 

Ο μεγαλος ενισχυτης οταν φερει ενα ηχειο στα ορια του αυτο θα παραμορφωσει και θα διακοψουμε την αυξηση της εντασης. Αλλωστε ολα τα ηχεια μπορουν να διαχειριστουν πολυ περισσοτερα watt απο τα ονομαστικα. Τα λεγομενα max, τα οποια μπορουν να δεχτουν στιγμιαία ομως.

 

Ο μικρος ενισχυτης ομως οταν θα φτασει στα ορια του και τα τροφοδοτικα στεγνωσουν, τοτε αρχιζει και κλιπαρει, η κυμματομορφη τείνει ευθεια και το ρευμα που καταλήγει στα ηχεια ουσιαστικα ειναι DC. Αυτο θερμαίνει το πηνιο και καιγεται..... Και αυτο ομως ειναι ακουστα δυνατο να το αποφυγουμε. Απλα εκει ο χρονος αντιδρασης ειναι πολυ μικροτερος. Στα σπιτια ομως τετοιοι κανιβαλισμοι δεν γινονται.

 

Το ηχειο αυτο ειναι αρκετα παλιο, πολυ στιβαρή κατασκευή καμπινας και ομορφο. Λιγο σκληρό ηχητικα ομως με ψηφιακούς ενισχυτές, 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

AV εγκυκλοπαίδεια είσαι φίλε :)

Θέλω να τα δώσω τα cdm1 σε γνωστό που έχει τον  vsx 920.(λιγουρεύομαι κάτι Acarian Alon)

Πριν να αρχίσω να ξηλώνω για δοκιμές ,είπα να ρωτήσω.

To υποψιαζόμουν γιατί και εγώ δεν μπορούσα να τα οδηγήσω σωστά με τον denon μου. Απλά στο τέλος πήρα έναν rotel rb993 και χρησιμοποίησα τα pre-outs του denon.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον μου εμειναν τα 2 rear ηχεια, τα 

https://www.skroutz.gr/s/341415/Wharfedale-CR-30-1.html

αξιζουν τα παραπανω λεφτα απο τα;

https://www.skroutz.gr/s/4148170/Magnat-Monitor-Supreme-102.html 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον μου εμειναν τα 2 rear ηχεια, τα 

https://www.skroutz.gr/s/341415/Wharfedale-CR-30-1.html

αξιζουν τα παραπανω λεφτα απο τα;

https://www.skroutz.gr/s/4148170/Magnat-Monitor-Supreme-102.html 

 

Μας λες τι επέλεξες τελικά για front, κεντρικό και woofer καθώς και για ενισχυτή???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα χω γραψει σε προηγουμενο post! Τα ξαναγραφω και συγκεντρωμενα! Ενισχυτη θα παρω απο βδομαδα τον vsx920. Μπροστα front εχω τα audio spectrum, κεντρικο το wharfedale diamond 8. Sub προς το παρον κραταω αυτο απ τα sa-ve525. Rear θα περιμενω να βρω κανα καλο μεταχειρισμενο γιατι θελω να παρω με 6.5 ιντσων woofer σαν τα magnat 202

post-219197-0-65897700-1458297377_thumb.jpg

Επεξ/σία από heavyrain
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για rear εννοω θελω 6,5αρι woofer να χει, σαν τα magnat 202, τα αλλα δυο που εβαλα λινκ πριν εχουν 4αρι. εννοειται θα παω σε 10αρι sub ( τουλαχιστον), το sony sub που χω τωρα ειναι 8αρι και του soundbar ειναι 6,5αρι! θα συνεχισω εδω το θεμα οταν ειναι να παρω το sub απ τον επομενο μηνα !

 

πηρα τα seas σημερα ενα 50αρι πηρε ο πανταζοπουλος, ηθελαν και ευθυγραμμιση με λειζερ μου πε, μου εβαλε παρομοιο αφρωδες υλικο σαν αυτο που χε πριν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...