Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Βεβαιως και εχουμε ανεξιθρησκεια με επικρατουσα θρησκεια την ορθοδοξια. Να το αλλαξουμε και αυτο? Τι θελετε να ακουτε τον δημοκραταρο ιμαμη? Δεν σας καταλαβαινω ειλικρινα :)

Ναι γιατι ανεξιθρησκια σημαινει ή με τους μεν ή με τους δε. Ξαναfuck logic

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι κι αλίμονο στους υπόλοιπους

• Απαντ. 281
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Οπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, αυτό το <<συνταγματική θρησκεία>> σημαίνει οτι, επισήμως, δια νόμου, στον τόπο μας δοξάζουμε τον τάδε θεό. Αυτό διαφέρει απο την ανεξιθρησκεία και την επικρατούσα θρησκεία.

Τα ουδόλως δημοκρατικά φρονήματα πλείστων όσων καθ' ημάς μουλάδων τα παραβλέπεις. ;)

Αναγνωρισμενη συνταγματικα..δικη μου λαθος διατυπωση. 

defacer τι ακριβως καλε μου σου δημιουργησε σπασμους απο οτι ειπα? Θα το επαναλαβω για 5η φορα και τελος.. η βαπτιση ειναι αποφαση του γονιου,αν ο γονιος ειναι ορθοδοξος θα βαπτισει το παιδακι του,αν ειναι αθεος δεν θα το βαπτισει. Δεν ειναι υποχρεωτικη η βαπτιση,και αν βαπτιστεις  δεν σε σταματαει κατι ή καποιος στην πορεια της ζωης σου να αλλαξεις πεποιθησεις. Κατανοητον??? Εγω ειμαι η υποκριτρια που σου λεω τα συνταγματικα σου δικαιωματα που σου επιτρεπουν να κανεις οτι γουσταρεις ή εσυ που δηλωνεις οτι βαπτισες τα παιδια σου και εδω βγαζεις αφρους?Εγω ειμαι η υποκριτρια?

Και εν παση περιπτωσει για ποια Δημοκρατια μιλαμε οταν εσεις ζητατε να καταργηθει το δικαιωμα μου να βαπτισω το παιδι μου??

Δημοσ.

Ενταξει τι να κανουμε..στην Ελλαδα συνταγματικα επικρατει η Ορθοδοξια.Εχεις την απολυτη ελευθερια στην διαρκεια της ζωης σου να επιλεξεις τι θελεις να εισαι,ευτυχως εδω δεν σου παιρνει κανεις το κεφαλι. Ειναι τοσο τραυματικη η βουτια στην κολυμπηθρα δλδ?

Αν θεωρειτε οτι πρεπει να αποφασιζει το παιδακι για τις θρησκευτικες του πεποιθησεις ως ελευθερια,τοτε να το αφηνετε να αποφασιζει και για ολα τα υπολοιπα στην ζωη του χωρις καμια καθοδηγηση.

Φανταζομαι ολοι οσοι δηλωνετε αθεοι και καλα κανετε θα εχετε βαπτιστει..δεν νομιζω αυτο να σας σταματησε στην πορεια της ζωης σας να αλλαξετε γνωμη και ροτα σε οτι αφορα τον Χριστιανισμο.

Το σύνταγμα δεν αναφέρει επίσημη θρησκεία αλλά επικρατούσα θρησκεία της χώρας. Για μένα κακώς ασχολούνται οι μεν με τους δε και αντίστροφα. Στα @@ μου αν υπάρχει Θεός, στα @@ μου κι αν δεν υπάρχει. Δεν δηλώνω καν άθεος γιατί πραγματικά δεν με απασχολεί και εκνευρίζομαι με τους άθεους που κάνουν σημαία την αθεϊα τους και μας σκοτίζουν σαν τους vegans. Το ίδιο ισχύει και για θρησκευόμενους που στην πλειοψηφία τους είναι ρατσιστές και πατριδοκάπηλοι.

Βασικά κακώς έκανα quote το σχόλιο σου γιατί είδα ότι έχω να κάνω με μανούλα του fb.

Δημοσ.

Και εν παση περιπτωσει για ποια Δημοκρατια μιλαμε οταν εσεις ζητατε να καταργηθει το δικαιωμα μου να βαπτισω το παιδι μου??

Κάτσε κάπου αναπαυτικά γιατί σε λίγο θα αρχίσει να στα σκάει και θα εμφανιστούν και ροζ δράκοι.

Πραγματικά σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και γω σταυροκοπιέμαι.

• Like 2
Δημοσ.

Πού ειπώθηκε αυτό;

Δημοσ.

Για αυτό αποσύρθηκα.....Εδώ ο άλλος λέει για επιχειρήματα και το μόνο που έγραψε ήταν αν ήταν στο Ιραν...μπλα μπλα μπλα...θα θα θα...

Επιχειρήματα....

• Like 1
Δημοσ.

Και στο topic του thread.

Καλώς ή κακώς, οι γονείς μπορούν να αποφασίσουν για το εάν θα βαπτιστεί το παιδί ή όχι. Πολύ ορθώς, οι managers της Εκκλησίας Α.Ε. λένε "αδερφέ, εάν δεν είσαι μέλος, δεν έχεις και τα άλλα benefits". Πώς να το κάνουμε; Όλες οι επιχειρήσεις και οι υπηρεσίες έτσι λειτουργούν. Εάν είσαι μέλος, έχεις απολαβές. Εάν όχι, "να πάτε αλλού".

Το πρόβλημα είναι στην πολιτεία που δεν διασφαλίζει την ομαλή συμβίωση όσων δεν θέλουν να είναι μέλη της Χ.Ο. Εκκλησίας Α.Ε. Δεν διασφαλίζει την ομαλή συμβίωση γιατί:

1) Δεν έχει εξισώσει ΠΛΗΡΩΣ όλες τις κοινωνικές τελετές με τις αντίστοιχες θρησκευτικές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κοινωνικό αποκλεισμό ή κοινωνικό bullying όσων δεν γίνονται μέλη της Χ.Ο. Εκκλησίας Α.Ε.

2) Μέσω του 1) αλλά και μέσω υφισταμένων μηχανισμών, ΕΠΙΒΑΛΕΙ η πολιτεία οικονομική συμμετοχή όλων στην συντήρηση της Χ.Ο. Εκκλησίας Α.Ε. Γιατί να πληρώνει (έμμεσα ή/και άμεσα) κάποιος για τις ανάγκες μίας επιχείρησεις/οργανισμού που ΔΕΝ τον ενδιαφέρει και ΔΕΝ κοινό αγαθό; Στην περίπτωση της ΕΡΤ κανείς πληρώνει για το αγαθό της ενημέρωσης. Στην περίπτωση των δρόμων, κανείς πληρώνει για το κοινό αγαθό των υποδομών. Η περίπτωση της Εκκλησίας Α.Ε. δεν είναι κοινό αγαθό γιατί ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ συγκεκριμένη δήλωση αποδοχής, δηλαδή να είσαι Χ.Ο. Δεν υπάρχει καμία δήλωση για το "θέλω να ενημερώνομαι" ή το "θέλω να περπατάω/χρησιμοποιώ υποδομές". Όμως, και εφόσον κανείς πρέπει να βαπτιστεί κτλ για να απολαμβάνει τις υπηρεσίες της Χ.Ο. Εκκλησίας Α.Ε., τότε ΔΕΝ είναι κοινό αγαθό αλλά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επιλογή.

3) ΕΠΙΒΑΛΕΙ την αποδοχή της θρησκείας ή (τουλάχιστον) την εξάρτηση από αυτή μέσω των εσφαλμένων ιστορικών ντοκουμέντων (π.χ. συμμετοχή των παπάδων της Χ.Ο. Εκκλησίας Α.Ε. στην ανεξαρτητοποίηση της Ελλάδας, ενώ το αντίθετο συνέβαινε).

Με βάσει τα παραπάνω, δεν φταίνε ούτε οι θρησκόληπτοι ούτε οι άθεοι. Φταίει οι πολιτεία που δεν προστατεύει τους θρησκόληπτους με το να τους δώσει το δικαίωμα να έχουν ένα καθαρό corpus πελατών στην Χ.Ο. Εκκλησία Α.Ε.

Άρα, ο γονιός ας κάνει ό,τι θέλει. Ας αναγνωρίσει όμως η πολιτεία ότι αυτό που επιλέγει είναι ισάξιο με το ό,τι άλλο επιλέξει κάθε άλλος γονιός. Π.χ., αρχαιοελληνική τελετή, μουσουλμανική τελετή, ινδιάνικη τελετή, τελετή σαϊεντολόγων κτλ. Εφόσον είναι κανείς νόμιμος, τότε ας κάνει ό,τι θέλει.

Να μην πληρώνω για κάτι που φτύνω (όπως και άλλοι φτύνουν τα δικά μου, no problem), ΔΕΝ είναι κοινό αγαθό, είναι σκοταδιστικό, προϋποθέτει μη γνώση (αλλιώς δεν θα λέγανε "πιστεύω" αλλά "ξέρω"), προωθεί την μη ισότητα μεταξύ δύο των φύλων, και προωθεί τον θρησκευτικό ρατσισμό ΕΙΝΑΙ δικαίωμά μου.

Από εκεί και πέρα, οι θρησκόληπτοι ας επιλέξουν να μην παίρνουν παρακεταμόλη όταν πονάνε αλλά να ξεματιάζονται. Σάμπως, το δικό μου κεφάλι θα πονάει; Δικό τους είναι, ας κάνουν ό,τι θέλουν.

• Like 3
Δημοσ.

Από πότε η παρακεταμόλη ήταν θρησκόληπτο προιόν;

Και να ρωτήσω κάτι που δεν γνωρίζω.

Τι φορολογία έχει ο Έλλην για την Εκκλησία;

Δημοσ.

Από πότε η παρακεταμόλη ήταν θρησκόληπτο προιόν;

Από εκεί και πέρα, οι θρησκόληπτοι ας επιλέξουν να μην παίρνουν παρακεταμόλη όταν πονάνε αλλά να ξεματιάζονται. Σάμπως, το δικό μου κεφάλι θα πονάει; Δικό τους είναι, ας κάνουν ό,τι θέλουν.

Όταν μου πεις με ποιες λέξεις/πρόταση ακριβώς κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα, θα μπορέσω να απαντήσω. Προς το παρόν, αυτό που λες είναι δικά σου λόγια. Θέλω να πιστεύω ότι έκανες λάθος και δεν είναι εκ προθέσεως.

Δημοσ.

Και να ρωτήσω κάτι που δεν γνωρίζω.

Τι φορολογία έχει ο Έλλην για την Εκκλησία;

Οι παπαδες πληρωνονται απο το δημοσιο.

Δημοσ.

Όταν μου πεις με ποιες λέξεις/πρόταση ακριβώς κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα, θα μπορέσω να απαντήσω. Προς το παρόν, αυτό που λες είναι δικά σου λόγια. Θέλω να πιστεύω ότι έκανες λάθος και δεν είναι εκ προθέσεως.

Όταν μου πεις και συ ότι πως κατέληξες στο συμπέρασμα οι θρησκόληπτοι να μην παίρνουν παρακεταμόλη αλλά να ξεματιάζονται....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...