pablobuennas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Θέκλα, 1700 κάνει η αξία του pc και είχε διαλέξει να αγοράσει high end προϊόντα εκείνης της εποχής. Αυτά που του ζητώ είναι πολύ λιγότερα που είναι οι εργατοώρες στην αρχική διάγνωση του προβλήματος και τις ώρες που έφαγα στα τηλέφωνα και τα email... Δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ τον έμπλεξα; Υπονοείς ότι έκανα κάτι το μεμπτό; Επίσης τι σχέση έχει η ημερομηνια εγγραφής μου και αν έχω το πρώτο thread εδώ; υπάρχει κάποιος περιορισμός στον χρόνο μέλους; Aν εννοεις δικαστηριο, αυτο σημαινει μινιμουμ κοστος για καθε εναν απο εσας +600€, και τουλαχιστον 3 χρονια αναμονη. Και παλι για καθε εναν απο εσας. Πρακτικα και ασχετα με την εκβαση μιας τετοιας περιπτωσης, χαμενοι θα βγειτε οπωσδηποτε και οι δυο.Δεν μπορώ να κάνω πίσω, ακόμα και έτσι να είναι ας προχωρήσει σε αγωγή γιατί δεν γίνεται συνέχεια να με ζημειώνουν και να τρέχω και από πάνω, αρκετά πιστόλια έχουμε φάει όλοι μας, αυτό πιστεύω γενικά!
29gk Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Θέκλα, 1700 κάνει η αξία του pc και είχε διαλέξει να αγοράσει high end προϊόντα εκείνης της εποχής. Αυτά που του ζητώ είναι πολύ λιγότερα που είναι οι εργατοώρες στην αρχική διάγνωση του προβλήματος και τις ώρες που έφαγα στα τηλέφωνα και τα email... Δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ τον έμπλεξα; Υπονοείς ότι έκανα κάτι το μεμπτό; Επίσης τι σχέση έχει η ημερομηνια εγγραφής μου και αν έχω το πρώτο thread εδώ; υπάρχει κάποιος περιορισμός στον χρόνο μέλους; Δεν μπορώ να κάνω πίσω, ακόμα και έτσι να είναι ας προχωρήσει σε αγωγή γιατί δεν γίνεται συνέχεια να με ζημειώνουν και να τρέχω και από πάνω, αρκετά πιστόλια έχουμε φάει όλοι μας, αυτό πιστεύω γενικά! Σου ειπα πως προσωπικη μου αποψη, και βασικα επειδη δεν τον συμφερει, ειναι πως θα παραπονεθει στην ΓΓΤΚ για να εκβιασει την παραλαβη του pc του. Εαν δεν τα καταφερει, αφου εσυ παραθεσεις τα στοιχεια σου σε αυτους και τους πεισεις, αρα αποφυγεις και τυχον προστιμο, θα ειναι η συσταση τους για δικαστηριο. Το ζητημα ομως ειναι το εξης. Ποσα λεφτα μπορει αυτος να απαιτησει; Γιατι εαν το ποσο ειναι μικροτερο των 800€, θα του ερθει μια η αλλη, αρα θα σκεφτει μηπως τελικα το παζαρεψει και σε πληρωσει. Απο την αλλη, κι ασχετα με το τι θα κανει αυτος, εσυ τα λεφτα σου τα εχεις χαμενα στην περιπτωση που δεν κανεις εσυ αγωγη απαιτησης. Καθως δεν θα δικαιουσαι και να πουλησεις ή εκποιησεις με καποιο τροπο το pc που δεν σου ανηκει. Συν οτι ενδεχομενως να εχεις και καποιου ειδους λογιστικο προβλημα, εαν δεν μπορεις να δικαιολογησεις την προελευση του pc.
insomnia888 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Φοβάμαι οτι θα πρέπει να ζητήσεις συμβουλή από δικηγόρο εκτός φόρουμ και άμεσα επειδή το θέμα είναι σοβαρό. Εγώ είμαι μαζί σου οτι σου χρωστάει 1700 ευρώ και οφείλει να σε πληρώσει. Άν αυτός όμως είναι μπαγάσας, δεν θα παραπονεθεί σε καμία γραμματεία καταναλωτή όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά μπορεί να σου κάνει μήνυση για υπεξαίρεση καθότι σου εμπιστεύτηκε κάτι δικό του και εσύ με αυτό τον τρόπο το κρατάς! Αν σου ασκηθεί ποινική δίωξη, στο δικαστήριο δύσκολα θα δεχθούν το σκεπτικό σου, θα σου πουν οτι όφειλες να του δώσεις τον υπολογιστή του και στη συνέχεια να κινηθείς σύμφωνα με το νόμο (διαταγή πληρωμής, αγωγή κλπ) και όχι να πάρεις το νόμο στα χέρια σου. Κινδυνεύει με αυτό τον τρόπο να λερωθεί το ποινικό μητρώο σου.
pablobuennas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, όπως και να έχει εγώ θα επικοινωνήσω με έναν δικηγόρο για να δούμε τι θα γίνει!
Highlander Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Ενδιαφέρον θέμα. Ενημέρωσέ μας για την εξέλιξη αν σου είναι εύκολο.
JohnTehGreek Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Μήπως να μειώσεις την αμοιβή σου; Γιατί με το να του πηγαίνεις κόντρα δεν βλέπω να τα παίρνεις τα λεφτά.
duende Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Φοβάμαι οτι θα πρέπει να ζητήσεις συμβουλή από δικηγόρο εκτός φόρουμ και άμεσα επειδή το θέμα είναι σοβαρό. Εγώ είμαι μαζί σου οτι σου χρωστάει 1700 ευρώ και οφείλει να σε πληρώσει. Άν αυτός όμως είναι μπαγάσας, δεν θα παραπονεθεί σε καμία γραμματεία καταναλωτή όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά μπορεί να σου κάνει μήνυση για υπεξαίρεση καθότι σου εμπιστεύτηκε κάτι δικό του και εσύ με αυτό τον τρόπο το κρατάς! Αν σου ασκηθεί ποινική δίωξη, στο δικαστήριο δύσκολα θα δεχθούν το σκεπτικό σου, θα σου πουν οτι όφειλες να του δώσεις τον υπολογιστή του και στη συνέχεια να κινηθείς σύμφωνα με το νόμο (διαταγή πληρωμής, αγωγή κλπ) και όχι να πάρεις το νόμο στα χέρια σου. Κινδυνεύει με αυτό τον τρόπο να λερωθεί το ποινικό μητρώο σου. αν καταλαβα καλα, 1700 ειναι η αξια του υπολογιστη του πελατη που εχει στη κατοχη του, οχι η αξια των τηλεφωνηματων/μεταφορικων/εργατοωρων. δε μας εχει πει τι ποσο διεκδικει απο τον πελατη του παντως ρε φιλε, σου ηρθε ενας ασχετος που αγορασε μονος του δεξια κ αριστερα κομματια και σου ζητησε να τρεξεις εσυ για αυτον επισκευη/αντικατασταση εντος εγγυησης και συ δεχθηκες? ο,τι και να πιστευες οτι θα βγαλεις, δεν αξιζε τον κοπο για μενα, εκτος και αν εχεις καθημερινα παρε-δωσε και αποστολες με τους συγκεκριμενους προμηθευτες και εχεις τυποποιημενη φορμα για τον πελατη την οποια πρεπει να υπογραψει και να αποδεχθει, οχι μπακαλιστικα με e-mail και προφορικα.
Myron Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Φοβάμαι οτι θα πρέπει να ζητήσεις συμβουλή από δικηγόρο εκτός φόρουμ και άμεσα επειδή το θέμα είναι σοβαρό. Εγώ είμαι μαζί σου οτι σου χρωστάει 1700 ευρώ και οφείλει να σε πληρώσει. Άν αυτός όμως είναι μπαγάσας, δεν θα παραπονεθεί σε καμία γραμματεία καταναλωτή όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά μπορεί να σου κάνει μήνυση για υπεξαίρεση καθότι σου εμπιστεύτηκε κάτι δικό του και εσύ με αυτό τον τρόπο το κρατάς! Αν σου ασκηθεί ποινική δίωξη, στο δικαστήριο δύσκολα θα δεχθούν το σκεπτικό σου, θα σου πουν οτι όφειλες να του δώσεις τον υπολογιστή του και στη συνέχεια να κινηθείς σύμφωνα με το νόμο (διαταγή πληρωμής, αγωγή κλπ) και όχι να πάρεις το νόμο στα χέρια σου. Κινδυνεύει με αυτό τον τρόπο να λερωθεί το ποινικό μητρώο σου. Άρθρο 695 ΑΚ "Για τις απαιτήσεις του από την σύμβαση ο εργολάβος έχει νόμιμο ενέχυρο στα κινητά πράγματα που κατασκεύασε ή επισκεύασε, εφόσον αυτά βρίσκονται στην κατοχή του" Περισσότερα θα μπορέσει να σου πει ο δικηγόρος, τον οποίο κατά την άποψη μου ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να συμβουλευτείς αν θέλεις να είσαι σίγουρος.
insomnia888 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Άρθρο 695 ΑΚ "Για τις απαιτήσεις του από την σύμβαση ο εργολάβος έχει νόμιμο ενέχυρο στα κινητά πράγματα που κατασκεύασε ή επισκεύασε, εφόσον αυτά βρίσκονται στην κατοχή του" εδώ, δεν υπάρχει σύμβαση, παρά μόνο προφορική συμφωνία, κάποια σκόρπια e-mails κλπ τα οποία σίγουρα δεν επέχουν θέση σύμβασης. Οπότε ναι, οπωσδήποτε σε δικηγόρο
29gk Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 εδώ, δεν υπάρχει σύμβαση, παρά μόνο προφορική συμφωνία, κάποια σκόρπια e-mails κλπ τα οποία σίγουρα δεν επέχουν θέση σύμβασης. Οπότε ναι, οπωσδήποτε σε δικηγόρο Οπωσδηποτε σε δικηγορο, οχι ακριβως. Σε αυτη τη φαση ενας δικηγορος, απλα θα βοηθησει συμβουλευτικα και μαλλον ψυχολογικα, ενημερωνοντας τον φιλο για το εαν και που ακριβως ειναι εκτεθειμενος. Συμβαση επισης, μαλλον ( το "μαλλον" καθως δεν ειμαι νομικος και μονον ενας τετοιος μπορει να πει το "σιγουρα" ) υπαρχει, απο τη στιγμη που ο φιλος ειναι επαγγελματιας, με νομιμη δραστηριοτητα στο συγκεκριμενο αντικειμενο. Εξαλλου, δεν νομιζω καθε ενας που πηγαινει ενα pc στον μαστορα, να πρεπει και να υπογραφει χαρτια, συμβολαια και συμβασεις. Τα emails λοιπον, που αποδεικνυουν και τη σχεση μεταξυ των δυο αλλα και τις χρεωσεις και τα εξοδα, συνιστουν συμβαση. Το εαν αυτη ειναι τυπικη ή ατυπη, δεν εχει να κανει με το εαν ο τεχνικος, ο επαγγελματιας τεχνικος μαλιστα, δεν πρεπει και να αμειφθει για τον κοπο και τα εξοδα του. Προφανως βεβαια ο φιλος θα μπορουσε να εχει πιο καθαρη τη θεση του, αν και δεν γνωριζουμε το τι στοιχεια εχει πραγματικα στα χερια του, αλλα σιγουρα ο πελατης ενεργει με δολο και ειναι οπωσδηποτε και αυτος εκτεθειμενος. Το πιο απλο, ειναι οτι δεν εχει στα χερια του την περιουσια του. Υπεξαιρεση ομως, απατη, κλοπη και τετοια παρεμφερη δεν βλεπω πως μπορει να αποδειξει, ο πελατης. Κι αν μαλιστα κατηγορησει για κατι τετοιο, πολυ πιθανον να του γυρισει και μπουμερανγκ.
Zerg13 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Ποσο ειναι το συνολικο ποσο που ζητας; Λειτουργει τωρα ο υπολογιστης; Αδερφε το λαθος ειναι ολο δικο σου, εσυ τα εμλεξες. Επισης υπαρχει η hello card του οτε που με 3 ευρω εχεις χρονο στο εξωτερικο. Εσυ επαιρνες διεθνεις κλησεις αντι να μιλας με mail ή εστω με την καρτα. Επισης μιλας με clone account.
zio10 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Καταρχήν κακώς ανέλαβες τα υπόλοιπα μετά τη διάγνωση. Τώρα καλά κάνεις και ζητάς να πληρωθείς. Δώσε στον πελάτη να καταλάβει οτι του έκανες εξυπηρέτηση που μεσολάβησες και κανονικά θα έπρεπε να τα κάνει μόνος του αυτά. Γεμίσαμε τζαμπατζήδες! 1
Myron Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 εδώ, δεν υπάρχει σύμβαση, παρά μόνο προφορική συμφωνία, κάποια σκόρπια e-mails κλπ τα οποία σίγουρα δεν επέχουν θέση σύμβασης. Οπότε ναι, οπωσδήποτε σε δικηγόρο Καλά, αυτά τα "δεν υπάρχει σύμβαση αλλά μόνο προφορική συμφωνία ή email τα οποία σίγουρα δεν επέχουν θέση σύμβασης" αναρωτιέμαι αν τα είπε δικηγόρος. Η σύμβαση έργου (άρθρα 681 ΑΚ) δεν προϋποθέτει συγκεκριμένο τύπο (εκτός εξαιρέσεων), οπότε μπορεί να είναι και προφορική 1
pablobuennas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Αφενός το ποσό που ζητώ είναι για όλα τα τηλέφωνα, μεταφορικά και εργατοώρες 550 ευρώ, 1700 κάνει το pc αν κάποιος το αγοράσει τώρα! Από την αρχή ήξερε ότι έπρεπε να πάει Αμερική για να ισχύει η εγγύηση και μου είπε ότι δεν θα μπορέσει να το κάνει μόνος του και ότι με προσλαμβάνει να τα κάνω εγώ όλα με πληρωμή μου στο τέλος μόλις τελειώσει η ιστορία! Νόμιμα παραστατικά επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν για όλα και φυσικά θα του κοπεί νόμιμο παραστατικό για οποία παροχή του έχω κάνει! Τώρα το αν θα έπαιρνα κάρτα κλήσεων η αν θα πάρω από το τηλέφωνο δεν έχει καμία αξία! Τι εννοείς με clone account;
insomnia888 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Καλά, αυτά τα "δεν υπάρχει σύμβαση αλλά μόνο προφορική συμφωνία ή email τα οποία σίγουρα δεν επέχουν θέση σύμβασης" αναρωτιέμαι αν τα είπε δικηγόρος. Η σύμβαση έργου (άρθρα 681 ΑΚ) δεν προϋποθέτει συγκεκριμένο τύπο (εκτός εξαιρέσεων), οπότε μπορεί να είναι και προφορική κοίτα, στο δικαστήριο, αστικό είτε ποινικό, ο καθένας μπορεί να υποστηρίξει οτιδήποτε θέλει, οτι ο τάδε μου είπε έτσι και συμφωνήσαμε αυτά. Αν δεν υπάρχει γραπτή συμφωνία, ο δικαστής θα βγάλει απόφαση ανάλογα με το ποιός είναι πιο πειστικός, και όχι με το τί πραγματικά έγινε. Οπωσδήποτε να ρωτήσει δικηγόρο γιατί -κατά τη γνώμη μου - έτσι ρισκάρει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα