Προς το περιεχόμενο

vermeer

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    20
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με vermeer

  • Ημερομηνία γέννησης 25/01/1976

vermeer's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

2

Φήμη

  1. vermeer

    World of Tanks

    Το brothers in arm για να δουλέψει πρέπει όλα τα μέλη του άρματος να το έχουν στο 100%, προτιμότερο είναι να επιλέξεις κάποια αλλά skills και όταν αυτά φτάσουν στο 100% τότε μπορείς να τα μετατρεψεις σε brothers in arm.
  2. Στον τελευταίο λογαριασμό που πλήρωσα πριν 1,5 μήνα περίπου υπήρχε κανονικά.
  3. vermeer

    Ποιοτικό mouse;

    Έχω και εγώ το Microsoft Wireless Mouse 5000 εδώ και περίπου 2 χρόνια. Πριν από 2 μήνες περίπου μου ξεκόλλησε και μένα το λάστιχο που είχε το ροδάκι, η χρήση του έγινε πολύ δύσκολη και σκεφτόμουν και εγώ την αντικατάστασή του. Πήρα το ρίσκο και το αφαίρεσα και τώρα δουλεύει μια χαρά. Αν το θεωρείς τελειωμένη υπόθεση και έχεις σκοπό να το πετάξεις, προτού προβείς σε νέα αγορά ίσως αξίζει να δοκιμάσεις και εσύ να το αφαιρέσεις τελείως.
  4. vermeer

    Θορυβος σε UPS APC

    Πριν αλλάξεις μπαταρίες, έλεγξε σε τι οφείλεται ο ήχος. http://www.apcmedia.com/salestools/ASTE-6Z7VBG_R0_EN.pdf Στην πρώτη σελίδα λέει: Status Indicators and Alarms, παρατήρησε τον ήχο που παράγει και διάβασε τι λέει για την περίπτωσή σου.
  5. vermeer

    Πάνελ θέρμανσης.

    Η κατανάλωση ενός κλιματιστικού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με κυριότερους το "φορτίο" που έχει να αντιμετωπίσει και την εξωτερική θερμοκρασία. Ο COP, όπως και όλα τα χαρακτηριστικά των κλιματιστικών, μετριούνται με εξωτερική θερμοκρασία 7oC στη λειτουργία θέρμανσης και όχι όπως κατάλαβες με 7 βαθμούς διαφορά εξωτερικής και εσωτερικής θερμοκρασίας. Για θερμοκρασία κοντά στο 0oC υπολόγισε τον κοντά στο 3 (χοντρικά το λέω, την πραγματική τιμή τη ξέρει ο κατασκευαστής). Από τις τιμές που δίνεις καταλαβαίνω ότι 48/60db είναι ο παραγόμενος θόρυβος της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας αντίστοιχα. Το COP είναι 3,50 (άρα το κλιματιστικό σου στη λειτουργία θέρμανσης είναι κλάσης Β, αφού για να χαρακτηριστεί Α θα έπρεπε να είναι πάνω από 3,60) και το EER 3,24 (άρα στη λειτουργία ψύξης είναι κλάσης Α, αφού είναι πάνω από 3,20). Το 0,29x13.3 που έκανες δεν υπολογίζει το COP αλλά μετατρέπει τα btu σε kw, δηλαδή το κλιματιστικό σου παράγει στη θέρμανση σε κανονική λειτουργία 3,9kw. Η μείωση του COP όταν το κλιματιστικό λειτουργεί κάτω από τους 7οC εξωτερική θερμοκρασία δεν μετατρέπει την χρήση του ασύμφορη. Το πολύ πολύ στα πολλά κρύα όπως ορθά κατάλαβες να καταναλώνει 1500w για να σου αποδώσει τα 3900w θέρμανσης που χρειάζεσαι. Η απορροφούμενη ισχύς κανονικά δεν είναι ίδια στις λειτουργίες ψύξης και θέρμανσης. Πιθανόν ο κατασκευαστής σου να δίνει την μέση τιμή τους. Αυτά τα 1080w που βλέπεις είναι το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει στις ονομαστικές συνθήκες για να αποδώσει τα 13300btu ή 3,9kw. Τιμές για τα χαρακτηριστικά των κλιματιστικών μπορείς να βρεις εδώ: http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_trade_name.php?rub=04&srub=03&ssrub=&lg=en αν και τα carrefour home δεν υπάρχουν στη λίστα.
  6. vermeer

    Πάνελ θέρμανσης.

    Θα πρέπει να δεις τον βαθμό απόδοσης που αναφέρεται στη θέρμανση, λέγεται COP (αντίστοιχα της ψύξης EER). Αν στο δικό σου κλιματιστικό το 3,9 που αναφέρεις είναι πράγματι το COP (και όχι το EER) τότε για να δεις την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αρκεί μια διαίρεση 3900/3,9=1000w. Δηλαδή καταναλώνεις 1kwh την ώρα, η τιμή της οποία ξεκινάει από περίπου 7 λεπτά του ευρώ αν αναφερόμαστε σε νυχτερινό ρεύμα και φτάνει μέχρι 18,6 λεπτά αν η συνολική σου κατανάλωση ξεπερνάει τις 3000kwh το τετράμηνο. Τα 1000w που υπολόγισα πιο πάνω βέβαια είναι η κατανάλωση στην κανονική λειτουργία του κλιματιστικού. Σε πραγματικές συνθήκες αυτή διαφοροποιείται είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Αν έχεις να ζεστάνεις ένα χώρο μεγαλύτερο από αυτό που αντιστοιχεί σε ένα 12αρι a/c καταλαβαίνεις ότι αυτό θα καταναλώνει περισσότερο ρεύμα από αυτό τις ονομαστικής λειτουργίας, ενώ αν συμβαίνει το αντίθετο θα καταναλώνει λιγότερο. Επίσης το COP εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία. Το 3,9 που αναφέρεις ισχύει για εξωτερική θερμοκρασία 7oC. Σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες αυτό συνήθως ανεβαίνει (άρα και η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι μικρότερη από 1000w στην κανονική λειτουργία) και σε θερμοκρασίες μικρότερες από τους 7 βαθμούς αυτό μειώνεται και συνεπώς καταναλώνεις περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα από τα 1000w για να πάρεις τα 3,9Kw θερμότητας.
  7. vermeer

    Πάνελ θέρμανσης.

    Τα πάνελ κρύβουν μέσα τους ηλεκτρικές αντιστάσεις οι οποίες τα θερμαίνουν και αυτά όπως σωστά γράφτηκε με τη σειρά τους ακτινοβολούν υπέρυθρα. Η υπέρυθρη ακτινοβολία ζεσταίνει τα αντικείμενα του χώρου, τα οποία με τη σειρά τους ζεσταίνουν και τον αέρα. Γι' αυτό πρέπει να τοποθετούνται απέναντι από τοίχους και όχι από παράθυρα ή μπαλκονόπορτες γιατί τότε η θερμότητα χάνεται. Θα πρέπει ο χώρος ο οποίος τοποθετούνται να είναι πολύ καλά μονωμένος διαφορετικά δεν αποδίδουν. Επίσης, όπως μου έχουν πει, πρέπει ο θερμοστάτης να ρυθμίζεται μέχρι τους 21 βαθμούς διαφορετικά λειτουργούν συνέχεια και το κόστος λειτουργίας ανεβαίνει πάρα πολύ. Προσωπικά θεωρώ ότι τα a/c με inverter είναι πολύ πιο οικονομικά από τα πάνελ διότι όπως σωστά αναφέρθηκε δεν παράγουν θερμότητα με το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά τη μεταφέρουν από το εξωτερικό περιβάλλον προς τα μέσα. Για να χαρακτηριστεί ένα a/c ως βαθμού Α στη θέρμανση θα πρέπει ο βαθμός απόδοσής του να είναι μεγαλύτερος από 3,6 (360%). Υπάρχουν ωστόσο στην αγορά κλιματιστικά που ο βαθμός απόδοσής τους φτάνει το 613% (πχ http://www.bestprice.gr/item/2152959286/hitachi-premium-rasrac-18sx8). Ο βαθμός απόδοσης βέβαια εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία, η τιμή που δίνει ο κατασκευαστής είναι για τους 7 βαθμούς, σε υψηλότερες θερμοκρασίες αυτός γενικά ανεβαίνει ενώ σε χαμηλότερες πέφτει. Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι για ένα κλιματιστικό που έχει βαθμό απόδοσης 360% στους 7 βαθμούς αυτός πέφτει περίπου στο 300% στο 0 βαθμό. Για κάθε a/c υπάρχουν καμπύλες που δείχνουν το βαθμό απόδοσης συναρτήσει της εξωτερικής θερμοκρασίας αλλά είναι πολύ δύσκολο να τις βρει κάποιος στο διαδίκτυο.
  8. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας. Πάνω σε αυτό το θέμα τον ρώτησα αν τελικά θα πληρώνω αυτά τα 15,25€ συν τα 5€ περίπου των τηλεφωνημάτων που κάνω, δηλαδή κάπου 20€ και μου απάντησε καταφατικά. Απάντηση σε αυτή την κρυφή χρέωση (που ομολογώ δεν υπολόγισα) μπορεί να θεωρηθεί η μείωση κάθε λογαριασμού κατά 2,5€ αν πληρώνω ηλεκτρονικά. Το θέμα είναι για πόσο ακόμη θα ισχύει η εν λόγω προσφορά. Αύριο θα προσπαθήσω να πάω στο κατάστημα της Forthnet που έκανα την αίτηση για να δω αν μπορώ πράγματι να υπαναχωρήσω. Ελπίζω να τα καταφέρω. Θα σας ενημερώσω αύριο για τις εξελίξεις.
  9. Μου πρότεινε τα εξής: 1. Για 6 μήνες 24αρι ίντερνετ με 15,25€ και πληρώνω ότι μιλήσω (συνήθως μιλάω 5€ το μήνα) 2. Για τους επόμενους μήνες μπορώ να διαλέξω όποιο πακέτο του ΟΤΕ θέλω (προσωπικά, μου αρκεί η 2αρα γραμμή με τα 210' προς σταθερά και τα 30' προς κινητά με κόστος 21,90€ για 6 μήνες και 26,90€ για άλλους 6 μήνες) 3. Έκπτωση στο λογαριασμό του κινητού μου (έχω cosmote) 10€ το μήνα για έναν χρόνο. Όπως τα υπολογίζω: Αν πάω forthnet θα μου βγει για ένα χρόνο 35€ η μεταφορά και 20€*12 μήνες, περίπου 275€ Αν μείνω ΟΤΕ για τον πρώτο χρόνο θα πληρώσω (15,25+5 που μιλάω)*6 μήνες + 21,90*6 μήνες - 10*12 η έκπτωση του κινητού, περίπου 133 ευρώ. Θα πει κάποιος ότι με αυτόν τον τρόπο στην πραγματικότητα δεσμεύομαι στον ΟΤΕ για 1,5 χρόνο αλλά αυτό δεν με πειράζει πολύ αφού είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες του και αφού θα πληρώνω 27€ για τους υπόλοιπους 6 μήνες. Άλλωστε αν πάω forthnet μετά το χρόνο το πάγιο γίνεται 35€. Εκτός αν με το που κλείσω χρόνο στη forthnet ξαναλλάξω εταιρία για να εκμεταλλευτώ κάποια άλλη προσφορά αλλά δεν είμαι άνθρωπος τον συνεχών αλλαγών συν του ότι θα πρέπει να ξαναπληρώνω τέλος μεταφοράς και να έχω το ρίσκο της ποιότητας της υπηρεσίας.
  10. Στις 25/9 έκανα αίτηση στη Forthnet για να πάω στο δίκτυο της κάνοντας χρήση του εν λόγω κουπονιού. Η πιθανή ημερομηνία ενεργοποίησης που μου δώσανε είναι 15/10. Πριν από λίγο ωστόσο με καλέσανε από τον ΟΤΕ που ήδη βρίσκομαι και μου δώσανε μια προσφορά η οποία πιστεύω πως με συμφέρει. Και το ερώτημα που θέλω να θέσω είναι: Θα έχω πρόβλημα αν πάω στο κατάστημα της Forthnet να κάνω αίτηση υπαναχώρησης; Το παλικάρι που μίλησα μου είπε ότι είναι δικαίωμά μου, ισχύει πράγματι αυτό; Πόσες μέρες πριν την ενεργοποίηση της γραμμής έχω δικαίωμα να κάνω την αίτηση υπαναχώρησης;
  11. Ναι, η ποσότητα ρυθμίζεται. Αντιγράφω το manual: "ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΦΕ Η δόση-ποσότητα του καφέ στο φλιτζάνι είναι ρυθμισμένη από το εργοστάσιο. Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμίσετε την ποσότητα που επιθυμείτε με την κάτω διαδικασία: Τοποθετείστε μια κάψουλα και παρασκευάστε καφέ κρατώντας συνέχεια πατημένο το διακόπτη ροής καφέ μέχρι την ποσότητα που επιθυμείτε. Η ρύθμιση αποθηκεύεται και στο εξής η ροή θα σταματάει σε αυτό το σημείο. Εάν προτιμάτε να μην υπάρχει η ρύθμιση για αυτόματο καθορισμό της δόσης καφέ ή προτιμάτε να αλλάξετε το χρόνο απόσταξης από τον καθορισμένο από το εργοστάσιο, έχετε την δυνατότητα να επέμβετε. Για να επαναφέρετε την μη αυτόματη λειτουργία καθορισμένης δόσης, ακολουθείστε τις κάτω οδηγίες. Η λειτουργία προκαθορισμένης δόσης αλλάζει πατώντας το κουμπί του καφέ για περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα. Για να σταματήσετε την απόσταξη του καφέ πρέπει να πατήσετε το κουμπί του καφέ ξανά."
  12. Για να μην χαλάμε το θέμα του παιδιού θα σου απαντήσω για τελευταία φορά. Στο συγκεκριμένο UPS που απαιτεί μια ώρα εργασία για την αντικατάσταση όπως προείπα θεωρώ φυσιολογικό κάποιος να πληρώσει. Σε περιπτώσεις όμως που η εργασία δεν διαρκεί ούτε 5 λεπτά θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να χρεωθεί η εργασία. Ο τεχνικός πρέπει να ξέρει πως γίνεται η εργασία. Αλίμονο αν πρέπει να ανοίγει το manual για να το συμβουλευθεί σε τόσο απλά θέματα. Ως προς τον έλεγχο, πόση ώρα θα του φάει; Το μόνο που έχει να κάνει είναι το βάλει στην πρίζα και να το αφήσει σε μια γωνία να φορτίσει. Άντε και μετά την φόρτιση να το δοκιμάσει με ένα φορτίο. Σύνολο άλλα 2-3 λεπτά σαν εργασία. Θεωρείς ότι σαν επιχείρηση θα ωφεληθεί περισσότερο αν απαιτήσει κάτι λίγα ευρώ για την εργασία του παρά να έχει ένα ευγνώμονα πελάτη; Δικαίωμα του κάθε Γερμανού και της κάθε επιχείρησης να χρεώνει την εργασία 5-10 λεπτών όσο μιας ώρας, ελεύθερη αγορά έχουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εγώ είμαι πρόβατο και πρέπει να πιστεύω αυτό που μου λένε. Δικαίωμά του επίσης να χρεώσει την εργασία των 5 λεπτών ως εργασία 5 λεπτών. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι σε τόσο μικρές εργασίες δεν θεωρώ σωστό να γίνεται χρέωση γιατί στην τελική ο επιχειρηματίας θα βγει ωφελημένος. Ελπίζω να κατάλαβες το πνεύμα μου. Δεν σου ζητάω να υιοθετήσεις τις αντιλήψεις μου, απλά να δεχτείς ότι υπάρχει μια διαφορετική άποψη. Ζητάω συγνώμη από όλους αν βγήκα εκτός θέματος και από σένα orck αν παρεξήγησα κάποια από τα γραφόμενά σου.
  13. Ούτε εγώ εργάζομαι ως τεχνικός σε εταιρία με υπολογιστές αλλά αν ένας πελάτης μου είχε και παλαιότερα πρόβλημα με μια συσκευή που του πούλησα θα φρόντιζα να ικανοποιήσω όσο γίνεται τις απαιτήσεις του. Αν λοιπόν η εργασία διαρκούσε 5 λεπτά (και ειλικρινά στο δικό μου UPS δεν διαρκεί παραπάνω) και αφού είναι εκτός εγγύησης το μηχάνημα θα χρέωνα τις μπαταρίες αλλά την εργασία δεν θα την χρέωνα καθόλου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια αν η αντικατάσταση διαρκεί 1 ώρα τα 30€ τα θεωρώ φυσιολογική τιμή. Αλίμονο αν τα καταστήματα αρχίσουν να χρεώνουν μικρές δουλίτσες 2-3 λεπτών. Δηλαδή αν κάποιος που δεν ξέρει πολλά πράγματα από κινητά πάει σε ένα κατάστημα να του αλλάξουν την μπαταρία, το βρίσκεις φυσιολογικό να του χρεώσουν 2-3€ για την εργασία της αντικατάστασης;
  14. Δεν το ήξερα ότι είναι δύσκολη η αλλαγή, υπέθεσα ότι θα είναι εύκολη όπως του δικού μου.
  15. Το UPS σου πρέπει να παίρνει δύο από αυτές τις μπαταρίες. Σαν τιμή οι μπαταρίες στο Πλαίσιο δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά από άλλα καταστήματα. Το κόστος όμως της αλλαγής το θεωρώ υπερβολικό, δεδομένου ότι είναι μια δουλειά που δεν πρέπει να διαρκεί πάνω από 5-10 λεπτά. Στο δικό μου τουλάχιστον (EATON Νova AVR 625 VA) ο κατασκευαστής στο manual δίνει οδηγίες για το πως γίνεται και όπως προείπα η αντικατάσταση φαίνεται πανεύκολη. Οπότε προτείνω να δεις το manual σου αν παρέχει οδηγίες αντικατάστασης και αν αυτές είναι εύκολες. Σε περίπτωση που θεωρείς ότι μπορείς να κάνεις μόνος σου την αντικατάσταση, αυτό το οποίο πρέπει να προσέξεις είναι να ακολουθήσεις πιστά τους κανόνες ασφαλείας. Απ' ότι βλέπω οι μπαταρίες έχουν 1 έτος εγγύηση. Έχει πάνω από ένα χρόνο που σου άλλαξαν για τελευταία τις μπαταρίες; Γιατί με την τελευταία αλλαγή η εγγύηση ανανεώνεται.
  • Δημιουργία νέου...