Προς το περιεχόμενο

N3k21

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    434
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με N3k21

  • Ημερομηνία γέννησης 12/10/1985

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Ενδιαφέροντα
    Γουστάρω ν' ακούω Burzum υπό το φως μαύρων κεριών, διαβάζοντας παράλληλα τα άπαντα του Aleister Crowley.

Πρόσφατες Επισκέψεις

9.093 προβολές προφίλ

N3k21's Achievements

Mentor

Mentor (11/15)

  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 10 χρόνια Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 1 Εβδομάδα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

1,1k

Φήμη

  1. Κατά τη γνώμη μου και το πρόβλημα των αιωνίων φοιτητών, τουλάχιστον στη σύγχρονη - διογκωμένη μορφή του, οφείλεται πρωτίστως στο ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΑΔΙΚΟ σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια. Δευτερευόντως οφείλεται και στην "αβέρτα" ίδρυση σχολών χωρίς λόγο ύπαρξης, ή στον εξευτελισμό συγκεκριμένων "εξωτικών" τμημάτων με την εισαγωγή σ' αυτά "οπορτουνιστών" φοιτητών, που στην πραγματικότητα βέβαια καμία διάθεση δεν έχουν για ενασχόληση με τέτοιο αντικείμενο (η γνωστή κατάρα των ΤΕΙ). Ουσιαστικά δημιουργήθηκε δευτεροβάθμια δύο ταχυτήτων μετά τη μεταρρύθμιση του '98, με τους μαθητές των ενιαίων Λυκείων να προορίζονται για ακαδημαϊκές σπουδές, ενώ αυτούς των τότε ΤΕΕ για άμεση είσοδο στην αγορά εργασίας (μπορούσαν να σταματήσουν στο Β' κύκλο σπουδών). Το θέμα είναι πως όπως αποδείχθηκε, τελικά ούτε οι των ενιαίων ενδιαφέρονταν αποκλειστικά για ΑΕΙ, ενώ οι των ΤΕΕ εισάγονταν σωρηδόν στα ΤΕΙ. Για να στο θέσω απλά, τι πιθανότητες έχει ένας μαθητής ΤΕΕ, του οποίου το επίπεδο στα Μαθηματικά είναι παρόμοιο με αυτό ενός μαθητή Γυμνασίου, να λύσει ολοκληρώματα και διαφορικές εξισώσεις, παρακολουθώντας 9-10 2ωρα μαθήματα; Αντίστοιχα, οι περισσότερο αδύναμοι μαθητές των Ενιαίων Λυκείων πλημμύρισαν τα χαμηλής βάσης ΑΕΙ, ενώ προφανώς μπήκαν και σε ΤΕΙ, άσχετα με το αν το αντικείμενο των εν λόγω σχολών τους ενδιέφερε. Θέλω να τονίσω, το πόσο έντονη ήταν τότε η πλύση εγκεφάλου που δέχονταν οι μαθητές. Εμάς μας έλεγαν στο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ "μπείτε όπου να 'ναι, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος". Τι να σκεφτεί ο 18ρης; Για να μην γράφω σεντόνια όμως, νομίζω πως καταλαβαίνεις απ' τα παραπάνω, πως περίπου βλέπω τα πράγματα. Έχω καταθέσει αναλυτικότερα αρκετές φορές την άποψή μου για το συγκεκριμένο θέμα σε διάφορα threads, αν δε σε κάλυψα λοιπόν, ενημέρωσε για να παραθέσω links!
  2. Όχι αδερφέ, αυτά δεν είναι έθιμα, είναι ύμνοι στη βλακεία και διαστρεβλώσεις τόσο του χ.ο. δόγματος (μιας και όλοι αυτοί οι στόκοι βλέπεις, χ.ο. δηλώνουν), όσο και των πραγματικών παραδόσεων του τόπου αυτού. Τα έθιμα καλώς τηρούνται, αλλά το 2015 περιμένω να συνειδητοποιούν οι εμπλεκόμενοι, πως απλά παίζουν ένα ρόλο. Όταν φοβούνται πραγματικά πως θα έρθει ο διάτανος να σημαδέψει το παιδί τους, αλλά συνάμα έχουν τη στοιχειώδη νοημοσύνη για να ποστάρουν τις αρλούμπες τους στα social media, μολύνοντας με την απίστευτη ηλιθιότητα τους κι άλλους επιρρεπείς, αισθάνομαι πως είναι χρέος μου να σπάσω αυτό τον κύκλο με κάποιο τρόπο. Με λίγα λόγια, αυτή η νοοτροπία δεν είναι αθώα και σαφώς βλάπτει το σύνολο. Απλά η ζημιά δεν είναι άμεσα εμφανής... Μαζί σου για τα κόμματα, έχω γράψει κι εγώ παρόμοια πράγματα πολλές φορές στο παρελθόν άλλωστε. Οι αιώνιοι φοιτητές όμως, δώσε βάσει, είναι σύμπτωμα της ασθένειας, όχι αιτία. Κάτσε και μέτρα πόσες μεταρρυθμίσεις έγιναν στην Παιδεία τα τελευταία 15 χρόνια, τι αφορούσαν, τι εφαρμόστηκε και φυσικά πως. Μετά σκέψου που κολλάνε οι αιώνιοι σε όλα αυτά. Πούλο τα κόμματα (όχι μόνο τα "φοιτητικά" παρακλάδια βέβαια) από την Παιδεία και και κατάργηση των πανελληνίων. Αρκούν αυτά για αρχή, ειλικρινά το πιστεύω. Πάντως για να σε τρολλάρω λιγάκι, αυτός που την πίνει ελεύθερα σε κάποια σχολή, δεν ενοχλεί -πιθανότατα- κανέναν. Γιατί να είναι λιγότερο κοινωνικά "επιθυμητός" από τη μάνα που κρεμάει σκόρδα στο λαιμό του παιδιού της για να αποφύγει π.χ. το μάτι; Δεν παίρνω το μέρος του τζιβάνα στο παραπάνω παράδειγμα, απλά να σε προβληματίσω θέλω. Η ειρωνεία είναι πως η Ελλάδα δεν είναι "θρησκειοκρατούμενη" χώρα, όχι βάσει του "by the book" ορισμού τουλάχιστον (Ιράν φάση). Έχει η εκκλησία τεράστια επιρροή βέβαια στην πολιτική/στρατιωτική/whatever ηγεσία; Ναι, αδιαμφισβήτητα και αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις σαφέστατα είναι κακό. Όμως κανείς δεν εκτελείται επειδή ακούει Black Metal, ούτε φυλακίζεται επειδή ρίχνει χριστοπαναγίες στο δρόμο. Το πρόβλημα είναι, πιάνομαι από το παράδειγμά σου, πως αντίστοιχη επιρροή, έχουν και οι παράγοντες ποδοσφαίρου, οι διάφοροι τοποικοί "ευεργέτες", οι τηλεπερσόνες και οι καναλάρχες. Δεν έχει λοιπόν νόημα να αφορίζεται με τέτοιο μένος ένα συγκεκριμένο institution, ή ακόμα χειρότερα μια "πίστη" που συνδέεται μ' αυτό, ενώ δίνεται άφεση σε πρεζέμπορες και δολοφόνους celebrities. Είναι σαν να αντιμετωπίζεις τη λερναία ύδρα, επιμένοντας στο να κόβεις μονίμως το ίδιο κεφάλι. Και φυσικά, άλλο η πίστη, άλλο η θρησκεία, άλλο η οργανωμένη μπίζνα που λέγεται εκκλησία. Η πίστη είναι προσωπικό θέμα και δεν καθορίζεται από τις επιταγές του εκάστοτε αρχιπαπά ή πολιτικού. Συνήθως μάλιστα ο πιστός, αντίθετα απ' τον θρήσκο, δεν είναι intrusive, δεν τον ενδιαφέρει να σε πείσει για κάτι. My 0,02 Ευρά...
  3. N3k21

    Πρόσληψη στο Πλαίσιο

    Την με πρόβλημα νοοτροπίας πλειοψηφία του 30% πως την ορίζεις; Π.χ. κάτι σε φάση "το 16% των ικανών για εργασία Ελλήνων προτιμά να τα ξύνει"; Ακούγεται εξίσου κουλό. Και στο κάτω κάτω, πως είσαι σε θέση να ξέρεις τι κάνει πράγματι η πλειοψηφία; Από που αντλείς τέτοια πληροφόρηση;
  4. Τέτοια περιστατικά βέβαια δεν οφείλονται στην ύπαρξη του μαθήματος των θρησκευτικών (ή γενικότερα στη θρησκεία), αλλά στην αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος συνολικά. Μιας και το συζητάμε... Οι θρησκείες ξέρουμε τι είναι. Για να στρέφεται όμως ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού σε μαγγανείες τέτοιου τύπου, κάτι άλλο έχει πάει τραγικά λάθος. Δέχομαι προφανώς πως δεν είναι όλοι οι θρήσκοι στόκοι του παραπάνω είδους, αλλά αντιμετωπίζουν την πίστη τους περισσότερο "φιλοσοφικά" αν θες.
  5. N3k21

    Άδεια οπλοφορίας

    Στατιστικά μικρότερη, ή αν θες, με λιγότερο life threatening εκφάνσεις. Άλλο το να στην πέσουνε για φέρμα σε στενό του Πειραιά, άλλο το να σε απειλήσουν με πυροβόλο όπλο στο Μπρονξ, ή να σου ρίξουν με τέτοιο. Κατανοώ πως και το ενδεχόμενο της φέρμας (ή π.χ. μιας διάρρηξης), επηρεάζει εξίσου αρνητικά την ψυχολογία σου, κάνοντας σε να βιώνεις μόνιμα στρες. Αλλά όπως και να το δεις, ισχύει αυτό που γράφει ο deesnider: αν σου κάνουν πέσιμο για ληστεία με λοστούς κι εσύ τους ξαπλώσεις με το εργαλείο, κανένα δικαστήριο δεν θα σε αθωώσει, όσα ελαφρυντικά κι αν ληφθούν υπόψιν. Ζύγισε τα, σε ποια εκ των δύο περιπτώσεων καταστρέφεται η ζωή σου; Αν γυρίσεις σπίτι ταπεινωμένος, οργισμένος και χωρίς κινητό, ή αν βλέπεις το ξημέρωμα από μια χαραμάδα στο 13 το κελί; Με λίγα λόγια, αν ανησυχείς τόσο πολύ για την προσωπική σου ασφάλεια, ενδείκνυται περισσότερο κάποια από τις λύσεις που ήδη προτάθηκαν (πολεμική τέχνη, θωράκιση του χώρου σου, σκύλος, συναγερμός). Μια πολεμική τέχνη μάλιστα όχι μόνον θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις στην πράξη τέτοιες καταστάσεις, αλλά ενδέχεται να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου, ωθώντας σε στο να δεις τα πράγματα χωρίς φόβο και με την απαραίτητη ψυχραιμία. Ως ύστατη λύση μπορείς προφανώς να θεωρείς την κατοχή κυνηγετικού όπλου, που βέβαια δεν θα μπορείς -ευτυχώς ΙΜΗΟ- να κουβαλάς έξω. Τα είπαμε όμως, αν στείλεις κάποιον "εισβολέα" στον άλλο κόσμο, έστω και με νόμιμο κυνηγετικό, η ψειρού σε περιμένει.
  6. Έχει πάντως πλάκα που το ψευδώνυμό σου είναι drake!
  7. Μέχρι η επιστήμη (του μέλλοντος) να ακυρώσει την επιστήμη (του σήμερα).
  8. Στο 3, σκέψου πως η έννοια της "απειλής", ορίζεται με τα δικά μας κριτήρια και πάντα σε συνάρτηση με την μνήμη μας της ανθρώπινης ιστορίας και φυσικά με τη τεχνολογία του πολιτισμού μας. Μπορεί ένας τεχνολογικά ανώτερος και "enlighted" πολιτισμός να λειτουργήσει αδίστακτα, εφόσον θεωρεί πως προστατεύει το "κοινό καλό" κι εμάς π.χ. καμμένα χαρτιά, εκτιμώντας το επίπεδο/ενδεχόμενο απειλής βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων (π.χ. αν είμαστε space capable και μπορούμε να αναπτύξουμε όπλα μαζικής καταστροφής). Η συμπόνοια δεν είναι δεδομένη, ειδικά εφόσον μας θεωρήσουν κακοπροαίρετα pests, ένα εν δυνάμει επικίνδυνο είδος για το περιβάλλον και, γιατί όχι, γειτονικούς πολιτισμούς των οποίων εμείς αγνοούμε την ύπαρξη. Στο 4, ψάξε για τον όρο "berserker probe" (αν και σε κόβω να τον γνωρίζεις ήδη ). Δεν χρειάζεται οπωσδήποτε ανεπτυγμένη ΑΙ για τη συγκεκριμένη δουλειά. Αρκεί θεωρητικά ένας στόλος από "χαζά" probes, ικανα π.χ. να εντοπίσουν π.χ. πυρηνικές εκρήξεις, ή τεχνητούς δορυφόρους και στη συνέχεια να επιτεθούν στον planet of origin. Σόρυ, ξύπνησες τον nerd που επιμελώς έκρυβα μέσα μου τα τελευταία 10 χρόνια...και αργεί το επόμενο Mass Effect γαμώτο!
  9. N3k21

    Μετρητα τελος;

    Λογικό είναι, αλλά από την άλλη θα μπορούσε πρώτα να περιοριστεί δια νόμου η προμήθεια των τραπεζών και στη συνέχεια να εφαρμοστεί το μέτρο. Ή αν θες, να γίνουν παράλληλα τα παραπάνω. Κάποιος δυστυχώς θα έχει χασούρα στην αρχή έτσι όπως είναι η φάση, δεν γίνεται διαφορετικά. Ε, ας επωμιστούν το κόστος οι τράπεζες και όχι οι επαγγελματίες.
  10. Ρε παιδιά μην τσακώνεστε. Διαφορετικά πράγματα έχει ζήσει ο καθένας στη ζωή του. Ακόμα πάντως και αυτός ο φαινομενικά "άεργος", δικαιολογείται -ως ένα σημείο βέβαια-, εάν επιθυμεί δουλειά στον τομέα του. Σπούδασε κάτι και έχει δικαίωμα να διεκδικήσει αυτό που θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του. Βέβαια ναι, από ένα σημείο και μετά, εφόσον τρώει πόρτες στον τομέα του, οφείλει να βρει κάτι άλλο να κάνει, είτε να εργαστεί όπου βρει, είτε ακόμα και να αλλάξει αντικείμενο σπουδάζοντας κάτι άλλο, εφόσον φυσικά το αντέχει οικονομικά και ψυχολογικά.
  11. Στατιστικά σαφώς και οι πιθανότητες είναι μικρές, συμφωνώ. Απλά επειδή όσες παρόμοιες κουβέντες έχω παρακολουθήσει εδώ, βρίθουν αφοριστικών και απόλυτων απόψεων, προτείνω να είμαστε περισσότερο επιφυλακτικοί. Προς θεού, μην το πάρεις ως κατηγορία, απλά έτυχε τώρα να ανοίξουμε διάλογο. Εν προκειμένω, ο ts ούτε τεμπέλης είναι απαραίτητα, ούτε "επαγγελματίας μπούλης". Πολύ πιθανόν απλά περνάει αυτό το μεταβατικό σκάλωμα, κρίνοντας και από τα όσα ο ίδιος αναφέρει, οπότε με λίγη βοήθεια ενδέχεται να βρει την άκρη του. Έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση πρόσφατα και τον καταλαβαίνω σε μεγάλο βαθμό. My point is, ότι δεν έχει νόημα μερικές φορές να λέμε στον άλλο "βρες δουλειά", όταν κατηγορηματικά αναφέρει πως δυσκολεύεται, τόσο λόγω κακής ψυχολογίας, όσο και των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά γενικότερα! Δηλαδή το ότι κάποιος δεν έχει διαγνωστεί με κλινική κατάθλιψη (ή όποια παρεμφερή διαταραχή), δεν σημαίνει πως προσποιείται κιόλας, πως δεν βιώνει πραγματικό πόνο και δεν αντιμετωπίζει συγκεκριμένα συμπτώματα. Ο άεργος χαλβάς δεν θα ζητούσε IMHO βοήθεια, έστω και μέσω ενός φόρουμ, διότι δεν θα είχε αναγνωρίσει κάποιο πρόβλημα στη ζωή του. Θα άραζε απλά στο facebook και στις καφετέριες όλη μέρα. Φιλικά
  12. Δεκτά όλα τα παραπάνω. Απλά συχνά οι αναποδιές επηρεάζουν σημαντικά την ψυχολογία του ανθρώπου και χρειάζεται χρόνος μέχρι να ξανασταθεί στα πόδια του. Πιθανόν αρκετός χρόνος...εδώ χωρίζει ο άλλος και χάνει τη μπάλα για χρόνια, σκέψου τι γίνεται στη φάση που είσαι μόνος και χωρίς εργασία. Δε μιλάμε για "επαγγελματίες μπούληδες" προφανώς.
  13. Θα σου έδινα δίκιο 100% αν τα έγραφες αυτά πριν καμιά δεκαετία περίπου...σκέψου τώρα όμως τον τύπο που δούλευε κάμποσα σερί χρόνια κι έμεινε άνεργος ακριβώς τη χειρότερη στιγμή στη ζωή του, δηλαδή στα 25-30 περίπου όπου θα έπρεπε να είναι φουλ δημιουργικός. Ή τον τύπο που δουλεύει απλήρωτος και για μισθό της τάξης των 500 ευρώ...τι ακριβώς όνειρα μπορεί να έχει; Τι μπορεί να σχεδιάσει άλλωστε, ώστε να έχει όνειρα; Ούτε ενοίκιο δεν μπορεί να πληρώσει, ώστε να απομακρυνθεί από τη γονική στέγη.
  14. Είσαι σίγουρος πως δεν χρειάζεσαι μετάφραση; Όπως και να ΄χει, καλό θα ήταν να έχεις και το μεταφρασμένο κείμενο, πιθανότατα θα σου χρειαστεί σε περίπτωση κατάθεσης σε φορέα του δημοσίου μελλοντικά. Για 30 ευρώ νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Εγώ τόσα έδωσα πριν ένα μήνα περίπου (κομπλέ με απόδειξη και τα σέα), ενώ το είχα στα χέρια μου την επόμενη μέρα. Πρόσεξε πάντως, η φωτοτυπία που θα καταθέσεις να είναι διπλής όψεως, να περιλαμβάνεται δηλαδή και το πίσω μέρος του πιστοποιητικού.
  15. N3k21

    Μετρητα τελος;

    Alex, το πρόβλημα είναι πως με μεσοβέζικες λύσεις, δουλειά δεν γίνεται. Θα έχει ο μπάρμπας 100-150 ευρώ μετρητά ανά εβδομάδα. Θα ψωνίζει τα είδη πρώτης ανάγκης από το σούπερ μάρκετ με κάρτα, ωραία. Σε καταστήματα δηλαδή που πάντα λειτουργούσαν τυπικά κόβοντας αποδείξεις. Με τα υπόλοιπα μετρητά θα πηγαίνει στο γιατρό, όπου θα έρχεται αντιμέτωπος με το γνωστό δίλημμα: 50 στο χέρι, ή 50 + ΦΠΑ με κάρτα. Τίποτα δε θα πάρει πρέφα η εφορία, καμία συναλλαγή δε θα φαίνεται ύποπτη, παρά μόνον αν ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του συγκεκριμένου γιατρού. Τα πράγματα είναι απλά: το επίμαχο μέτρο θα περάσει "για τα μάτια του κόσμου", να φανεί δηλαδή πως υπάρχει πρόθεση τακτοποίησης του κράτους, πάταξης της διαφθοράς και εύρεσης "ισοδύναμων". Δεν θα δουλέψει, παρά μόνον αν καταργηθεί πλήρως το μετρητό (πράγμα απίθανο για πρακτικούς λόγους), ή υπάρξουν σοβαρά κίνητρα για τους πολίτες που χρησιμοποιούν κάρτα (αυτά με τους λαχνούς π.χ. είναι μαλακίες, γελάνε και οι πέτρες). Ή ίσως αν οι αρμόδιοι αρχίσουν τους πραγματικούς ελέγχους και την απόδοση δικαιοσύνης.
  • Δημιουργία νέου...