Προς το περιεχόμενο

Rush13

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.276
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Rush13's Achievements

Mentor

Mentor (11/15)

  • Αφοσιωμένος
  • 10 Classifieds
  • 10 χρόνια Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 1 χρόνο Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

501

Φήμη

  1. Απ ότι τσέκαρα πριν δεν βγήκε ακόμα Ελλάδα
  2. Πρώτα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι εσύ βλέπεις σωστά στην οθόνη σου για να έχεις απαιτήσεις να πάρεις παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτό που βλέπεις . Στον τομέα εκτύπωσης τώρα Τα παλιά φωτογραφεία έχουν χημικούς εκτυπωτές mini lab , ίδιου τύπου μηχανήματα έχουν και τα εργαστήρια που τυπώνουν άλμπουμ . Αυτά είναι κάτι τεράστια γκρι συνήθως μάρκας ή Noritsu ή Fuji Στην εκτύπωση όμως παίζουν πολλά ρόλο , όπως συντήρηση , ποιότητα χημικών , ποιότητα χαρτιού , σωστές ρυθμίσεις του μηχανήματος κτλπ . Τα εργαστήρια δεν τυπώνουν για ερασιτέχνες οπότε θα πρέπει να βρεις ένα παλιό μερακλίδικο φωτογταφος που τυπώνει . Τα νέα φωτογραφεία δεν ασχολούνται με εκτυπώσεις καθώς δν υπάρχει κέρδος ποια
  3. Θα σου έλεγα να τις νοικιάσεις και να δοκιμάσεις όχι τόσο για την ποιότητα τους αλλά για το πόσο θα σε βολέψει το αρχείο ώστε να matchάρεις με τις c200. Στο studio έχουμε μια c70 και έχω δυσκολευτεί αρκετά να ματσάρω αρχεία από άλλες κάμερες με αυτή .
  4. Rush13

    Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ Β'

    Δεν χρειάζεται καν να δώσει 50άρι , ας καταργήσει την ληστρική χρέωση του ρεύματος στις επιχειρήσεις που είναι 3 φορές πιο ακριβό από το οικιακό , λές και πληρώνεις premium ρεύμα
  5. Rush13

    Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ Β'

    Όλα αυτά τα προγράμματα είναι για γέλια , απλά για να πέσει λίγο χρήμα στην αγορά . Το κράτος - νταβατζής αν ήθελε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις θα έπαιρνε ουσιαστικά μέτρα που θα βοηθούσαν την ανάπτυξη . Το προηγούμενο φιάσκο με τις ταμειακές που σου έδινε επιδότηση για αναβάθμιση και ενώ ήθελαν 3 μήνες να σου δώσουν voucher σου έστελνε η ΑΕΕΔΕ μήνυμα ότι αν δεν το αναβαθμίσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα φάς πρόστιμο . οπότε αν δεν ήθελες να φάς πρόστιμο το πλήρωνες εσύ και δεν έπαιρνες ποτέ voucher.
  6. Rush13

    Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ Β'

    Όχι , σε βάζει μόνο στην συγκεκριμένη κατηγορία λογικά το βλέπει από το ΤΚ , δεν σου δίνει 2 βαθμολογίες
  7. Rush13

    Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ Β'

    Η 3 που είναι για Θεσσαλία - πληγείσες περιοχές .
  8. Rush13

    Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ Β'

    Πήγε κουβά η μισή Ελλάδα 🤣 . Εμένα βγήκε 15669 στα 6999
  9. Rush13

    Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ Β'

    Δέν είναι σίγουρα δικαιούχοι όσοι πήραν το πρόγραμμα ψηφιακά εργαλεία 1 , επίσης δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να κάνεις αίτηση σε αυτά τα προγράμματα άν έχεις λάβει πρόσφατα η λαμβάνεις πρόγραμμα χρηματοδότησης τύπου ΟΑΕΔ για έναρξη δραστηριότητας από νέους επαγγελματίες . Αν ισχύουν αυτά και τα 2 , οι valid αιτήσεις θα πρέπει να είναι λίγες.
  10. Λέω για το άσπρο γιατί είναι το πιο εμφανές και επίσης είναι το starting point αν θέλουμε να δημιουργήσουμε χρώματα πιστά στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με την Apple το True Tone έχει σαν σκοπό να αποδώσει φυσικά χρώματα , λέγοντας φυσικά εννοεί οτι αν ειχαμε μια τυπωμένη φωτογραφία θα επηρεαζόταν απο τις συνθήκες φωτισμού στον υπάρχων χώρο , οπότε αν είχαμε κίτρινο φώς στον χώρο θα ήταν και κίτρινη η φωτογραφία. Κάνοντας αυτό πάει περίπατο κατευθείαν κάθε πιστότητα στα χρώματα του monitor , το Monitor θα πρέπει να δείχνει το περιεχόμενο όπως το έφτιαξε ο δημιουργός του όχι τροποιημένο ανάλογα με τις φωτιστικές συνθήκες. Η μόνη ουσιαστικη χρησιμότητα του True Tone είναι οτι ξεκουράζει τα μάτια σου , τίποτα άλλο.
  11. 15 χρόνια είμαι επαγγελματίας φωτογράφος . Γιατί να δουλεύεις στα σκοτάδια , θα στραβωθείς και θα σε πονάνε τα μάτια . Σε ιδανικές συνθήκες βάζεις daylight λάμπες στον χώρο εργασίας και τέλος . Ποιος σου τα είπε αυτά ; Το target point όταν καλιμπράρεις μια οθόνη είναι το 6500Κ , αυτό είναι κοινά αποδεκτό Ναι αυτό κάνει το True Tone , οπότε αν εσύ πάς να κάνεις edit με True Tone κάθε λίγο και λιγάκι θα βλέπεις κάτι διαφορετικό οπότε πως θα βγάλεις άκρη ; Ή μόνη χρησιμότητα του είναι να ξεκουράζει τα μάτια σου Λάθος κάνεις όταν εμφανίζει το άσπρο κίτρινο δεν δίνει καμία πιστότητα στα χρώματα . Αν πάς στο φωτοσοπ και βάλεις το απόλυτο άσπρο με κωδικό χρώματος κιόλας και στο δείξει κίτρινο λόγω του ότι έχεις κίτρινο ambient , αυτό δεν πάει να πει ότι το άσπρο έγινε κίτρινο .
  12. Έχεις ένα monitor με ωραία χρώματα και με αποδεκτή πιστότητα χρωμάτων , και ενεργοποιείς ένα feature ( True Tone ) ώστε να αλοιώνεις την πιστότητα των χρωμάτων ανάλογα με το ambient light .
  13. Πήγαινε εκεί που λέει True Tone και απενεργοποίησε το πιο γρήγορα και απο τις μεταρυθμίσεις Trump . Επίσης μπορείς να αλλάξεις το scroll στο mouse σου να πηγαίνει κανονικά και όχι ανάποδα όπως είναι το default στο Mac
  14. Σου έδωσαν και το apple Magic Mouse ? πέτα το στο σκουπίδια και πάρε το Logitech Mx Master 😀
  15. Για απλή χρήση προφανώς και αξίζει το iMac , το θέμα είναι ότι η Apple δεν σου δίνει καν την δυνατότητα να πάρεις κάτι σαν iMac Pro με m4 pro και m4 max επεξεργαστή οπότε αν θές κάτι πιο δυνατό είναι μονόδρομος τα Mac mini και Mac Studio
  • Δημιουργία νέου...