Προς το περιεχόμενο

xStathis

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    12
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

xStathis's Achievements

  1. Σε ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω, θα πρέπει να φτιάξω Revolut.
  2. Σήμερα πήγα να πάρω κι εγώ Btc στο Binance με debit Πειραιώς και έφαγα άκυρο πόσες φορές. Δοκίμασα να το κάνω και μέσω του wallet του Binance να βάλω χρήματα μέσα αλλά με πάει εκεί που δίνω κωδικό για την τράπεζα και μετά φορτώνει λευκή σελίδα και δεν γίνεται τίποτε. Πρώτη φορά που πάω να αγοράσω crypto εντωμεταξύ. Άνοιξα λογαριασμό και Coinbase και είμαι στην ταυτοποίηση στοιχείων τώρα. @dream21 Διάβασα λίγο για την Bitwala και είδα σε ένα review ότι έχουν αναφερθεί αρκετά παγώματα λογαριασμών, δεν ξέρω τι παίζει με αυτό. Αλλά δεν το έψαξα περισσότερο ακόμη.
  3. xStathis

    Βοήθεια με τελωνείο!

    Λοιπόν, είχα παραγγείλει έναν αντάπτορα για ένα τηλεσκόπιο αξίας 60 ευρώ από ταιβάν. Το σαιτ δεν είχε άλλη επιλογή εκτός από fedex/dhl. Μου ήρθε με fedex. Επικοινώνησαν μαζί μου από μία εταιρεία κουριερ από το αεροδρόμιο και ζητάνε για τον εκτελωνισμό 115 ευρώ σύνολο, διατακτική, αμοιβές, φπα και τα σχετικά. Το θέμα είναι ότι δεν υπήρχε η επιλογή για ελτά από εκεί που το παρήγγειλα και δεν ήξερα και να τους πω. Μπορώ να ζητήσω από τα ελτά να το αναλάβουν αυτοί τώρα; Να πάω από εκεί να το κάνω ο ίδιος; Οι δασμοί είναι 16 ευρώ. Αν και μέσα στον καύσωνα δεν μου φαίνεται και τόσο ωραία ιδέα. Έχω κάποια άλλη επιλογή;
  4. Κάνω λίγο highjack στο thread. Κι εγώ ψάχνω κινητό με καλή κάμερα σε αυτό το budget περίπου και με ενδιαφέρουν οι βραδυνές. Το θέμα με τις κάμερες το έχω ψάξει πολύ και με συγκριτικά και καλό εργαλείο είναι και αυτό https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1 που δείχνει καλά τις διαφορές σε low light. Το μόνο κινητό με καλά specs και αξιοπρεπή κάμερα για low light είναι το S8 σε αυτά τα λεφτά. Τα Samsung στην κάμερα και το λογισμικό της κάμερας είναι μαζί με τα Google Pixel ασυναγώνιστα. Από 'κει και πέρα είδα ότι κινητά με όχι τόσο καλό λογισμικό καμερας γίνονται πολύ καλύτερα με την προσθήκη google cam που κάνει καλύτερο noise reduction κλπ. Σίγουρα μία compact με μεγάλο αισθητήρα θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά από αυτά που έχω δει από το S8 για λήψεις βραδυνών τοπίων και μέσα σε μπαρ έχει καλό αποτέλεσμα. Δεν θα έπαιρνα compact δηλαδή μαζί. Αλλά δεν έχω τόσο καλή εμπειρία με τη Samsung μιας και όπως έχω πει σε άλλο νήμα το S5 που έχω τώρα είναι πάναργο και τρώει κολλήματα και σε απλά πράματα. Βέβαια το S8 από ότι έχω δει δεν έχει θέματα ταχύτητας ιδιαίτερα και είναι και όμορφο το ρημάδι. Αυτά που βλέπω και παραπονιούνται σε κάτι βίντεο ότι λαγκάρει είναι πταίσματα μπροστά στο S5. Οπότε παραμένει στο τραπέζι. Υπό την προϋπόθεση εγκατάστασης Google cam λοιπόν, το Honor 9 Μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον και για τις διάφορες λειτουργίες του, όπως δημιουργία 3d φωτό και τέτοια, που ίσως γίνονται και με άλλα apps δεν το ξέρω. Τα Honor view 10 και Honor 10 δεν ξέρω αν αξίζουν τα παραπάνω 100+ ευρώ. Ένα άλλο στα υπόψη το Xiaomi mi 3 note που όμως δεν έχει 800αρα. Αν μπορούσα χρηματικά θα έπαιρνα το mate 10 pro βέβαια που μου αρέσει γενικά και έχει και αξιοπρεπή φακό που σε συνδυασμό με Google cam θα είναι πολύ καλή πιστεύω. Αλλά ξεφεύγει στο budget. Μεταχειρισμένο είμαι λίγο διστακτικός σε τέτοια ποσά. Οπότε σκέφτομαι τώρα ανάμεσα σε αυτά.
  5. Είδα πολλές συγκρίσεις για τις κάμερες και την low light απόδοση του S8 δεν την έχει κανένα, πέρα του Pixel. Τα άλλα είναι πιό θορυβώδη. Βασικά ένα 1+5t με την κάμερα του S8 θα ήθελα, ή αντίστοιχα ένα Pixel πιό φτηνό. Σκέφτηκα για το Pixel το 1ο που επίσης έχει καλή κάμερα αλλά εκείνο πλησιάζει στο τέλος των αναβαθμίσεων και είναι τετραπύρηνο. Το S8 αυτή την στιγμή έχει +100 ευρώ πάνω από mi 6 και G6, αλλά είναι λίγο πιό φτηνό από 5t οπότε θέλει λίγο σκέψη.
  6. Χαίρετε. Έχω το Galaxy S5 από το '16 αλλά το lag του είναι απίστευτο. Αποκορύφωμα ήταν όταν πήρα μία λάθος στροφή στο δρόμο και είχα σταματήσει και το google maps δεν άνοιγε για 3-4 λεπτά και πατώντας το πίσω δεν πήγαινε και είχε κολλήσει όλο το κινητό. Συχνά στο messenger έχω lag στο γράψιμο. Έχω ακούσει βέβαια ότι το fb app δεν είναι ότι καλύτερο στο Android, αλλά δεν ξέρω αν μου την κάνει αυτό τη δουλειά. Θέλω να αναβαθμίσω λοιπόν λόγω λαγκ κυρίως και για άλλα μικροπράγματα, όπως το ότι η σελφι του S5 δεν μου αρέσει καθόλου. Δίνω βάση στην κάμερα και με ενδιαφέρουν και νυχτερινές λήψεις αρκετά. Μετά από συγκρίσεις με αρκετά κινητά και μπόλικα βίντεο που είδα, διαπίστωσα ότι το S8 έχει την καλύτερη κάμερα, αν εξαιρέσουμε το Google Pixel, το οποίο όμως το καινούργιο το βγάζουμε έξω λόγω τιμής. Διάβασα ότι μετά το S6 το λαγκ στα Samsung βελτιώθηκε αλλά επίσης ότι η διαχείριση μνήμης ίσως δεν είναι η καλύτερη. Δεν με πειράζει να κάνει κάποια δευτερόλεπτα παραπάνω μία εφαρμογή, αρκεί να μην έχουμε κολλήματα λεπτών. Όποιος έχει S8 καιρό τώρα με ενδιαφέρε η γνώμη του και ότι άλλο έχετε να σχολιάσετε.
  7. Για να αποκτήσεις κοινό στο yt θέλει καταρχάς να απευθυνθείς και σε ξένο κοινό. Άν δεν το χεις το αγγλικό οκ, αλλά άν μπορείς να μιλάς και να σχολιάζεις στα αγγλικά με μία σχετική ευχέρεια (ανεξαρτήτου προφοράς) καλύτερα να το έκανες και βάλε και Παντελίδη απο πίσω και ότι θές. Ο σχολιασμός είναι το μισό β΄ντεο και παραπάνω, αλλιώς θα ήταν βαρετό. Μέτα πρέπει να υπάρχει και μία ποικιλία παιχνιδιών γιατί euro truck εντάξει καλό αλλά πόσοι θα το δούν, δηλαδή 3-4 παχνίδια που θα ανεβάζεις βίντεο και άν μπορείς και να στριμάρεις κιόλας στο twitch όποτε μπορείς ακόμη καλύτερα. Συνήθως εδώ απο Ελλάδα γύρω στα 480p στριμάρουμε λόγω μικρού upload, αλλά κάτι είναι και αυτό. Γενικά παρατήρησε δημοφιλείς youtubers πως κινούνται και πάρε παραδείγματα, αλλά κράτα το δικό σου στύλ και βέβαια να περνάς εσύ καλά με αυτό που κανείς. Επίσης μάθε λίγο video editing ώστε να βάζεις σε σημεία κείμενα, φατσούλες κλπ. προσθέτουν πολύ στα βίντεο.
  8. https://www.academia.edu/3403174/The_Ruler_Cult_in_Macedonia Δεν μπορώ να κάνω copy paste αλλά λέει οτι υπάρχουν στοιχεία για λατρευτικές τιμές για δύο Αντιγονίδες βασιλείς τουλάχιστον στην Αμφίπολη και την κοιλάδα του Στρυμώνα, τον Αντίγονο Γονατά και τον Φίλιππο V. Σελίδα 260. Επίσης πιό πάνω αναφέρεται αντίστοιχη θεοποίηση που είχε επιβάλλει ο Φίλιππος ΙΙ για τον εαυτό του στην Αμφίπολη. Χωρίς απτά στοιχεία για την χρονολόγηση του μνημείου, εάν είναι λίγο μετά το 300 π.Χ θα μπορούσε να ανήκει και σε κάποιον από τους Αντιγονίδες.
  9. Υπάρχουν 2 επιγραφές που έχουν βρεθεί στην Πύδνα και αναφέρονται στον τάφο της Ολυμπιάδας, η μία άμεσα και η αλλη έμμεσα που αναφέρει συγγενείς της Αιακίδες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή.
  10. Μπράβο! Συνέχισε να ανενώνεις το ποστ στην προηγούμενη σελίδα.
  11. Όλα τα ποστ απο πάνω = μία τυπική ημέρα στα πηγαδάκια της εκκλησίας του δήμου πριν 2.500 χρόνια. Απλά άλλη η θεματολογία.
  12. Καλό θα ήταν όποιοι θέλετε να ακούσετε την συνέντευξη του καθηγητή Μαυρογιάννη εδώ Επίσης ο Διόδωρος αναφέρει οτι ο Περδίκας μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου βρήκε γράμμα με εντολή να ολοκληρωθεί η πυρά του Ηφαιστίωνος. Αυτό δείχνει οτι Πυρά μπορεί να μην έγινε καθόλου καθώς δεν έχει βρεθεί κάτι τόσο μεγάλο στην Βαβυλώνα (η κάθε πλευρα ήταν ένα στάδιο μήκος) και καμία πηγή δεν αναφέρεται στο πού ενταφιάσθηκε ο Ηφαστίωνας. Σαν μή βασιλικό μέλος μπορεί μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου να μήν έγινε πυρά για αυτόν, αλλά ο τάφος της Αμφίπολης που είχε ήδη ξεκινήσει να φτιάχνει ο Δεινοκράτης. Εϊναι ένα σενάριο.
  13. Δεν ξέρω ποτε γράφτηκε η βιογραφία του όμως, αυτό θέλει έρευνα. Επίσης απο άλλο site: Ο Δωρόθεος, ο Επίσκοπος Τύρου (255-362 μ.Χ.) όταν επανήλθε από την εξορία κατά την οποία είχε εργασθεί ως σκλάβος στα ορυχεία της όασης της Σίουα στην Αίγυπτο, ανέφερε ότι οι κάτοικοί της ήταν ειδωλολάτρες και λάτρευαν τον Αιγύπτιο Θεό Άμμωνα, αλλά και τον Μέγα Αλέξανδρο ο οποίος ήταν θαμμένος εκεί. Και αυτό θέλει έρευνα. Πάντως οι περισσότερες πηγές δείχνουν τον Αλέξανδρο στην Αίγυπτο, Μέμφιδα, Αλεξάνδρια και Σίβα. Και επειδή με το θέμα είχα ασχοληθεί και πρίν χρόνια, ναι μεν δεν βγαίνει ακριβές συμπέρασμα απο τις διάφορες πηγές, αλλά οι ιστορικοί και βιογράφοι της εποχής ασχολούνταν με τα στρατιωτικά γεγονότα κυρίως και όχι με τα θέματα του που θαβόταν κάποιος. Για παράδειγμα δεν έχουμε αντίστοιχα πληροφορίες και για άλλους όχι μόνο για τον Αλέξανδρο, όμως εδώ όλες οι αρχαίες πηγές κάνουν μνεία στον τάφο του Αλέξανδρου και όλες συγκλίνουν στην Αλεξάνδρεια, εκτός αυτής που ανέφερα πιό πάνω.
  14. Ο άγιος Σισώης στον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου Από τη βιογραφία του αγίου ένα περιστατικό έγινε ιδιαίτερα γνωστό και απεικονίστηκε πολλές φορές στις ορθόδοξες εικόνες: η επίσκεψή του στον τάφο του Μεγαλέξανδρου. Εκεί ο άγιος συνειδητοποίησε βαθύτατα τη ματαιότητα της γήινης δόξας και της βασιλικής εξουσίας και θρήνησε για την κοινή μοίρα των ανθρώπων, το θάνατο. http://www.agioritikovima.gr/diafora/vioiagiwn/item/36983-%CE%BF-%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%8E%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%AC%CF%86%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1
  15. Δεν νομίζω οτι η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει κάτι τέτοιο, αλλιώς θα λέγαμε για σαρκοφάγο και όχι για ξύλινο φέρετρο.
  • Δημιουργία νέου...